Σάββατο, Σεπτεμβρίου 18, 2010

Όπου πήγα... κάτι είδα... δεν κρατάω μυστικό!

*Μαθαίνω από την περιοχή της Σταυρούπολης κι από πολύ αξιόπιστη πηγή μάλιστα ότι, φαβορί να εκλεγεί στον Δήμο Σταυρούπολης με το ψηφοδέλτιο του Λάκη Στυλιανίδη, δεν είναι ο Τόλης Ελευθεριάδης που «τρέχει» με τον Μανώλη Τσέπελη προκειμένου ο τελευταίος να τον «πριμοδοτήσει» με ψήφους από τον Δήμο Ξάνθης, αλλά ο νυν Αντιδήμαρχος του Δημάρχου Γιώργου Καρασακαλίδη Κυριάκος Παπαδόπουλος!
-Αν χάσει ο Κυριάκος, θα είναι προσωπική ήττα αυτό για τον Δήμαρχο που ήδη τον στηρίζει δυνατά…
Πάντα με τις ίδιες πληροφορίες.
…..

*Πάντως τον τελευταίο καιρό, που τον χάνεις τον φίλο μου τον Μανώλη Τσέπελη που τον βρίσκεις…;
Ή στα Κιμμέρια όπου περιμένει ΠΡΙΜΟΔΟΤΗΣΗ από το Τοπικό Συμβούλιο και τους Μπεκτές-Τσαμούρ…
Ή στη Σταυρούπολη με τον Τόλη Ελευθεριάδη στο πλευρό του! Και πρώτο στόχο να μην εκλεγούν Γιάννης Τσεγγελίδης και Παναγιώτης Ταρενίδης δημοτικοί σύμβουλοι! Ιδίως ο πρώτος…
Για να δούμε όμως όλα αυτά, πως θα τα δεχτούν οι υπόλοιποι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του Δημάρχου Ξάνθης…
……..

*Με μια αποκλειστική είδηση, συνεχίζω τα «Μυστικά» μου στη στήλη μου. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σαρακατσάνων Ν. Ξάνθης κ.Νίκος Χατζόπουλος, κατεβαίνει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης με το ψηφοδέλτιο του Δημάρχου Ξάνθης Λάκη Στυλιανίδη.
Χθες έδωσαν οι δυο τους τα χέρια και ήδη από σήμερα ξεκινάει δυνατά τον προσωπικό του αγώνα ο Πρόεδρος.
Καλή επιτυχία στον Νίκο Χατζόπουλο. Είναι άτομο πολύ ικανό και πολύ έντιμο. Και αξίζει να τον στηρίξουν όλοι. Σαρακατσαναίοι και μη…
…..

*Άλυτο παραμένει για τον νομό Ξάνθης, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους νομούς της Περιφέρειας, το πρόβλημα που προέκυψε με την μεταφορά των μαθητών από τα χωριά στα σχολεία τους!!! Μιλώντας λοιπόν και προχθές με τον αρμόδιο Αντινομάρχη κο Καρβουνίδη, μου είπε πως υπάρχουν περιορισμοί από το Υπουργείο και δεν μπορεί να προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση του έργου μεταφοράς των μαθητών…
….

*Από την άλλη πλευρά ο Φώτης Καραλίδης εμμένει στην θέση του και ζητά από τον Νομάρχη να προχωρήσει σε έκτακτο νομαρχιακό συμβούλιο με μοναδικό θέμα την σύμβαση έργου με μεταφορείς για την μεταφορά των μαθητών. Πράγμα που σημαίνει ότι, με αυτόν τον τρόπο μπαίνουν όλοι στην ουσία του θέματος και συλλογικά θα κληθούν να αναλάβουν αποφάσεις και ευθύνες!
…..
*Περιμένουμε να δούμε πάντως τελικά τι θα γίνει, γιατί για την ώρα οι μόνοι που πληρώνουν το πρόβλημα είναι οι ίδιοι οι μαθητές, αλλά αν θέλετε ακόμα, και οι μεταφορείς που καθημερινά χάνουν έσοδα.
-Ας ευχηθούμε πάντως ότι γρήγορα θα υπάρξει λύση στο συγκεκριμένο θέμα και να τονίσουμε πως, για την ώρα φαίνεται ότι στους άλλους νομούς το πρόβλημα δεν είναι τόσο μεγάλο!!!

*Πληροφορήθηκα πως η υγεία του άτυχου συμπολίτη μας Βαγγέλη Βουδούρογλου, που τη περασμένη Τρίτη έπεσε θύμα τροχαίου ατυχήματος, ότι η κατάστασή του έχει σταθεροποιηθεί και γιατροί αλλά και οι οικείου του, αισιοδοξούν για την υγεία του. Με την σειρά μας να ευχηθούμε και εμείς περαστικά στον φίλο Βαγγέλη…
……
*Όμως θέλω να σταθώ στο εξής σημείο. Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου με τον οποίο χτύπησε ο κος Βουδούρογλου, αναζητείται ακόμη αφού μετά το ατύχημα προτίμησε να εγκαταλείψει το θύμα και να εξαφανιστεί… Οι οικείοι κάνουν έκκληση στους γείτονες όπου συνέβη το ατύχημα, γωνία Πραξιτέλους και Μαραθώνος, εάν είδαν και «γνωρίζουν» κάτι, να ειδοποιήσουν την τροχαία Ξάνθης αι ίσως έτσι βοηθήσουν στην ανεύρεση του ασυνείδητου οδηγού αφού εγκατέλειψε το θύμα αιμόφυρτο στην άσφαλτο.
………

*Πολύ δυνατά μπήκε στον αγώνα η πρώην αρχηγός των μαζορετών της Θρακικής Σκηνής και Ζωγράφος Φιφή Χατζηστόϊκου έχοντας καθημερινές επαφές με γνωστούς και φίλους ζητώντας την στήριξή τους στην υποψηφιότητά της ως Περιφερειακή Σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γιώργου Παυλίδη!
-Το ευτύχημα είναι πως για την ώρα η Φιφή Χατζηστόϊκου εισπράττει θετικά σχόλια από φίλους και γνωστούς και αυτό της δίνει μεγάλη δύναμη για να συνεχίσει τον αγώνα της!
Και κάτι άλλο. Έστω και με καθυστέρηση να ευχηθώ στην Φιφή τα χρόνια μου πολλά και πάντα επιτυχίες. Επαγγελματικές, προσωπικές και τώρα και πολιτικές!!!
….

*Στο 13,9% ανήλθε το ποσοστό ανεργίας στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη το δεύτερο τρίμηνο του 2010, σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.
-Στο Νομό Ξάνθης, μπορούμε από επίσημα χείλη να μάθουμε σε τι ποσοστό κυμαίνεται η ανεργία;
-Κύριε Μπεμπεκίδη περιμένω μια απάντηση….
…………

*Μετά από ενάμιση χρόνο θα τεθούν σε λειτουργία τα διόδια στον αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας οδού. Μέχρι το τέλος της χρονιάς θα λειτουργούν εκτός από τα διόδια του Πολύμυλου Κοζάνης και τα Μάλγαρα, τα οποία θα ανήκουν στην Εγνατία.
Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της Εγνατία Οδός ΑΕ, Γιάννης Τσακλίδης, υπογραμμίζοντας ότι τα διόδια θα είναι ηλεκτρονικής μορφής, δεν θα είναι τα συμβατικά. Θα είναι με ειδική κάρτα και η χρέωση θα γίνεται ανάλογα με τα χιλιόμετρα που κάνει ο οδηγός.
«Τα διόδια της Εγνατίας θα είναι πιο φθηνά από αυτά που γνωρίζουμε», έσπευσε να προσθέσει ο κ. Τσακλίδης, σημειώνοντας ότι ο αυτοκινητόδρομος έχει έξοδα της τάξης των 60-70 εκ ευρώ το χρόνο και θα πρέπει να τα πληρώνουν οι χρήστες του για την δική τους ασφάλεια.
…..

*Σε ότι αφορά τον κάθετο άξονα Κομοτηνής-Νυμφαίας-Μακάζα, ο κύριος Τσακλίδης τόνισε ότι οι εργασίες συνεχίζονται κανονικά και ότι τα χρήματα είναι εξασφαλισμένα για την ολοκλήρωση του έργου.
-Με τον κάθετο άξονα Ξάνθης-Εχίνος-Βουλγαρία τι γίνεται; Θα μας ενημερώσει κάποιος υπεύθυνα κύριε Νομάρχη;

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »