Σάββατο, Φεβρουαρίου 26, 2011

Πωλητήριο από ATEbank σε ΕΒΖ και ΕΛΒΙΖ

Θα ακολουθήσουν ανάλογες ενέργειες για ΣΕΚΑΠ και ΔωδώνηΤην πόρτα της εξόδου από τις θυγατρικές της του μη χρηματοπιστωτικού τομέα, ανοίγει και επίσημα η Αγροτική Τράπεζα, βάζοντας «πωλητήριο» καταρχήν στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ) και την Ελληνικές Βιομηχανίες Ζωοτροφών (ΕΛΒΙΖ). Η σχετική απόφαση λήφθηκε από τη χθεσινή συνεδρίαση της Τράπεζας, η οποία δρομολογεί άμεσα στην πρόσληψη συμβούλου, που θα «τρέξει» τη διαδικασία και ταυτόχρονα προχωρά στη διενέργεια διαγωνισμού, με σκοπό να πωλήσει τις συμμετοχές της στις δύο επίμαχες επιχειρήσεις.
Επί της ουσίας πρόκειται για μια επιβεβλημένη κίνηση, διότι αποτελούσε υποχρέωση της Αγροτικής να απεγκλωβιστεί από τις συμμετοχές της που δεν έχουν σχέση με την τραπεζική, προκειμένου η Τρόικα να συναινέσει στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, η οποία θεωρείται απολύτως αναγκαία για να «περάσει» η ΑΤΕ τα stress test που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα σε όλο το ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Η αρχή γίνεται από την ΕΒΖ και την ΕΛΒΙΖ, δεδομένου ότι στις δύο αυτές εταιρείες η Αγροτική Τράπεζα κατέχει ποσοστά πάνω από την λεγόμενη καταστατική πλειοψηφία του 66%. Έτσι, με το 82% του κεφαλαίου στην ΕΒΖ και το 99% στην ΕΛΒΙΖ, η ΑΤΕ δεν χρειάζεται να «δώσει λόγο» σε κανέναν, για να προχωρήσει στην ανάρτηση του «πωλείται». Αντίθετα, στη ΣΕΚΑΠ και στη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη, μολονότι πρόκειται για δύο εταιρείες στις οποίες, επίσης, η ΑΤΕ κατέχει σημαντικά μερίδια και οφείλει να τα εκχωρήσει –έναντι των δεσμεύσεων στην Τρόικα- τα πράγματα θα εξελιχθούν διαφορετικά. Εδώ οι συμμετοχές δεν καλύπτουν τον όρο της καταστατικής πλειοψηφίας (είναι σημαντικά χαμηλότερες του 66% που απαιτεί η λήψη μιας τέτοιας απόφασης) και η Αγροτική εξ’ ανάγκης θα οδηγηθεί στη σύγκληση έκτακτων γενικών συνελεύσεων στις οποίες θα πρέπει να πείσει και τους υπόλοιπους μετόχους να ψηφίσουν υπέρ της δρομολόγησης αντίστοιχων διαδικασιών.
Το ερώτημα, βέβαια, που τίθεται είναι πώς θα καταφέρει να υπερβεί το σκόπελο των μεγάλων αντιδράσεων που χωρίς καμία αμφιβολία, ιδιαίτερα στην περίπτωση της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη, θα προκληθούν στις διάφορες Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών, καθώς στο παρελθόν έχουν καταδείξει ότι δεν πρόκειται να δεχθούν να χαθεί ο συνεταιριστικός της χαρακτήρας.
Ερωτηματικό, ωστόσο, γεννάται και στην περίπτωση της ΕΒΖ, υπό την έννοια ότι ενδέχεται να μην υπάρξει ενδιαφέρον από κάποιον στρατηγικό επενδυτή, γεγονός που αναπότρεπτα θα οδηγήσει στο να κηρυχθεί άγονος ο διαγωνισμός. Τι θα γίνει σε μια τέτοια εξέλιξη; Άλλωστε οι τελευταίες διαβεβαιώσεις που δόθηκαν στη Βουλή από την Αγροτική, αναφέρουν ότι ούτε για την ΕΒΖ, ούτε και για την ΕΛΒΙΖ έχει «χτυπήσει κανείς την πόρτα» της τράπεζας, ώστε να ρωτήσει αν πωλούνται. Με ενδιαφέρον, εξάλλου, αναμένονται και οι αντιδράσεις των εργαζομένων στις δύο υπό πώληση εταιρείες, οι οποίοι –με βάση το ιστορικό τους- κάθε άλλο παρά ευτυχείς είναι με αυτή την εξέλιξη.

Σάββατο, Φεβρουαρίου 26, 2011

Συνεχίζεται η κάμψη στην ελληνική καπνοβιομηχανία

«Τον Ιανουάριο οι πωλήσεις καπνικών προϊόντων εκτιμάται ότι μειώθηκαν κατά 13%», αναφέρει στέλεχος ελληνικής καπνοβιομηχανίαςΜείωση κατά 0,3% για την ΣΕΚΑΠ
Με νέα, σημαντική πτώση της κατανάλωσης ξεκίνησε το 2011 για την ελληνική καπνοβιομηχανία, η οποία το 2010 είδε τα έσοδά της να μειώνονται περισσότερο από 20%. «Τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους οι πωλήσεις καπνικών προϊόντων στην ελληνική αγορά εκτιμάται ότι μειώθηκαν κατά 13%», αναφέρει στέλεχος ελληνικής καπνοβιομηχανίας, επικαλούμενος στοιχεία δειγματοληπτικής έρευνας γνωστής εταιρείας μετρήσεων. «Η μείωση θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη όταν αρχίσουν να ισχύουν οι αυξήσεις τιμών που αποφασίστηκαν από τις επιχειρήσεις λόγω της αύξησης του ειδικού φόρου», προεξοφλεί.
Οι επιχειρήσεις παραγωγής και εμπορίας τσιγάρων αναπροσάρμοσαν ανοδικά τους τιμοκαταλόγους τους από τις αρχές του έτους, αλλά εξακολουθούν να διαθέτουν αποθέματα ετοίμων προϊόντων τους, όπως υποστηρίζουν, με βάση τις παλαιότερες τιμές, φοβούμενες ότι η ανατίμηση των σημάτων τους θα σημάνει, αυτομάτως, απώλεια μεριδίων αγοράς προς όφελος φθηνότερων σημάτων.
«Αυτό συνέβη το 2010», προσθέτει ο ίδιος αξιωματούχος μιας εκ των τεσσάρων ελληνικών καπνοβιομηχανιών, εξηγώντας ότι τον προηγούμενο χρόνο συντελέστηκε ανακατανομή μεριδίων υπέρ των φθηνότερων σημάτων, «με μεγάλο ωφελημένο τις πολυεθνικές εταιρείες και δη τις εισαγωγικές», αυτές δηλαδή που διακινούν εισαγόμενα σήματα, «αφού έχουν πολύ μεγαλύτερη οικονομική δυνατότητα να εφαρμόζουν πολιτικές αγοράς μεριδίου».
Η περαιτέρω πτώση της κατανάλωσης το 2011 φαίνεται να συνοδεύεται, μάλιστα, από εντονότερες ανακατατάξεις σε εταιρικό επίπεδο και μεγαλύτερη εξασθένηση του συνολικού μεριδίου που αναλογεί στα καπνικά προϊόντα εγχώριας παραγωγής.
Έτσι, εκτιμάται ότι τον Ιανουάριο η Philip Morris, ιδιοκτήτρια της καπνοβιομηχανίας Παπαστράτος, είχε μερίδιο 36,8% έναντι 38% τον ίδιο μήνα του 2010, η British American Tobacco 19% έναντι 16,9%, η Japan Tabacco International 15% έναντι 15,9%, η Imperial Tabacco 11,5% έναντι επίσης 11,5%, η εγχώρια καπνοβιομηχανία Καρέλιας 9,4% έναντι 9,3% και η επίσης ελληνική καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ 8,3% έναντι 8,6%.
Ο κύκλος εργασιών των ελληνικών καπνοβιομηχανιών το 2010 εκτιμάται, κατά την Ελληνική Στατιστική Αρχή, ότι μειώθηκε κατά 20,6%, ενώ η αντίστοιχη πτώση το 2009 ήταν 3%. Η συνολική εγχώρια παραγωγή καπνικών προϊόντων το δωδεκάμηνο Ιανουαρίου - Δεκεμβρίου 2010 ήταν μειωμένη, σε σύγκριση με το δωδεκάμηνο του 2009, κατά 17,5%, σε επίπεδα τα οποία είναι κατώτερα από τα αντίστοιχα του έτους 2005 κατά 25,4%. Την ίδια περίοδο του 2009 είχε καταγραφεί μείωση της τάξεως του 2,7%, σε σχέση με το 2008. Ειδικότερα τον περασμένο Δεκέμβριο, η παραγωγή ήταν μειωμένη κατά 25,1%, σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2009.

Σάββατο, Φεβρουαρίου 26, 2011

Όπου πήγα... κάτι είδα... δεν κρατάω μυστικό!

*Για μένα ο Δήμαρχος Ξάνθης την έχει χάσει την «μπάλα» και με τις παρανομίες στην πρώην «Αρχόντισσα» και το θέμα δεν λέει να κλείσει, διότι απλά άλλα λέει ο ίδιος κι άλλα κάνει ο κύριος Τσέπελης με αποτέλεσμα να τον εκθέτει συνέχεια…
…..
*Την Τρίτη για παράδειγμα στο δημοτικό συμβούλιο ο Δήμαρχος ενώ μίλησε για «γκρέμισμα» των αυθαιρέτων κλπ, επιβεβαιώνοντας ότι παράνομα μέχρι τώρα λειτουργούσε η πρώην «Αρχόντισσα», τις επόμενες μέρες (Τετάρτη και Πέμπτη) αποκαλύφθηκε ότι «οι εργασίες συνεχίζονται στο παραδοσιακό κτίσμα από τον κύριο Τσέπελη, παρά τον θόρυβο που συνεχίζεται…»!
Και τα νέα μπάζα στον τεράστιο κάδο διέψευδαν βέβαια τον Δήμαρχο που ήθελε να «κλείσει» πως και πως το θέμα…
……

*Χθες επίσης ο οποιοσδήποτε θνητός έβλεπε επάνω στη σκεπή από τη πλευρά του Chllly θα διαπίστωνε ότι υπάρχουν….νέα κεραμίδια έτοιμα να τοποθετηθούν!!! Εμφανές δηλαδή ότι ο κύριος Τσέπελης βιάζεται να «τελειώνει» με το μαγαζί και να το ανοίξει μέσα στο Καρναβάλι, την ώρα που ο Δήμαρχος από τη δική του πλευρά προσπαθεί να «κλείσει» το θέμα όσο πιο γρήγορα γίνεται…
……

*Και μια προσωπική διαπίστωση. Για μένα την ευθύνη για τα παραδοσιακά της Π. Πόλης την έχει η υπηρεσία Νεότερων μνημείων, δηλαδή η κυρία Ανθή Χατζηγρηγορίου κι όχι ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης κύριος Μούρκας. Ο οποίος απλά εκτίθεται με να ισχυρίζεται ότι βρίσκει…κλειστό το μαγαζί!
Μα εδώ εργασίες γίνονται κι εσύ κύριε Αντιδήμαρχε δεν βλέπεις τίποτα; Τέλος πάντων…
…….
*Ν΄ αλλάξω θέμα. Μπορεί ο Φεβρουάριος να μας αποχαιρετά όμως κάνει πολύ αισθητή την παρουσία του τις τελευταίες ημέρες. Το κρύο αυτές τις μέρες είναι «τσουχτερό» και η θερμοκρασία έχει πέσει κατακόρυφα. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι όλοι μας περιμένουμε να φύγει επιτέλους ο Χειμώνας γιατί τα έξοδα θέρμανσης είναι πλέον δυσβάσταχτα για κάθε νοικοκυριό. Το πετρέλαιο θέρμανσης άγγιξε και ξεπέρασε τα 0,80 λεπτά το λίτρο και με τα τελευταία γεγονότα στις αραβικές χώρες, περιμένουμε η τιμή του να ανέβει ακόμη πιο ψηλά. Πάντως η αλήθεια είναι ότι πολλά σπίτια άρχισαν να κάνουν περικοπές στην θέρμανση. Για τον λόγο αυτό όλοι αποζητούμε το καλοκαιράκι.
……..

*Το κρύο- κρύο αλλά το καρναβάλι μας ξεκίνησε και οι εκδηλώσεις του σε καθημερινή βάση συγκεντρώνουν κόσμο αρκετό και μέχρι στιγμής όλες θεωρούνται επιτυχημένες. Προχθές Τσικνοπέμπτη, μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που οργάνωσαν από κοινού πολλοί σύλλογοι στη βραδιά γευσιγνωσίας στο Κλειστό «Φίλιππος Αμοιρίδης» με χορό- μουσική αλλά και εδέσματα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Ο κόσμος βρέθηκε στο Αμοιρίδειο, δοκίμασε τα εδέσματα που ετοίμασαν οι σύλλογοι που συμμετείχαν και γλέντησαν με το μουσικό συγκρότημα «Δρησμός», που παρουσίασε παραδοσιακά τραγούδια άριστα ερμηνευμένα ξεσηκώνοντας τον κόσμο που βρέθηκε στο Κλειστό. Οι εκδηλώσεις του Καρναβαλιού συνεχίζονται και ο κόσμος συμμετέχει προσπαθώντας να ζήσει λίγες ώρες ξέγνοιαστης ζωής.
……

*Από την Δευτέρα ξεκίνησε και ισχύει και πάλι το μέτρο απόσυρσης των αυτοκινήτων. Την πρώτη εβδομάδα παρατηρήθηκε στην Ξάνθη, πολλοί να ενδιαφέρονται να κάνουν απόσυρση και παράλληλα να ρωτάνε, κάνοντας έρευνα αγοράς για καινούριο αυτοκίνητο. Είπανε πως το παλιό τους αυτοκίνητο είναι πλέον ασύμφορο αφού τα έξοδα συντήρησης από τις βλάβες που άρχισαν να παρουσιάζουν είναι πολλά. Από την άλλη πλευρά έχοντας λίγα χρήματα, βλέπουν καθημερινά να χάνουν την αξία τους και για τους λόγους αυτούς προτιμούν να αποσύρουν το παλιό τους αυτοκίνητο παίρνοντας ένα καινούριο νέας τεχνολογίας, αξιοποιώντας τα χρήματα τους, αλλά κάνοντας και οικονομία, αφού θα πάψουν να «τρέχουν» το παλιό αυτοκίνητο κάθε λίγο στο συνεργείο για επισκευή.
…..
*Ευκαιρία λοιπόν όσοι διαθέτουν παλιό αυτοκίνητο και λίγα χρήματα να τα αξιοποιήσουν εκμεταλλευόμενοι το μέτρο της απόσυρσης. Η Ξάνθη άλλωστε διαθέτει όλες σχεδόν τις αντιπροσωπίες αυτοκινήτων και με μικρή έρευνα αγοράς σίγουρα θα μπορέσουμε να βρούμε ένα αυτοκίνητο στα μέτρα μας…
…….
* Πάνε και έρχονται τον τελευταίο καρό οι διάφοροι πολιτικοί στην περιοχή μας. Από όλα τα κόμματα εκπρόσωποι μας επισκέπτονται για να μας ενημερώσουν για την πολιτική κατάσταση που επικρατεί. Κύριοι τι να μας ενημερώσετε; Γνωρίζουμε πολύ καλά τι συμβαίνει. Η χώρα μας βρίσκεται σε απελπιστικότατο σημείο και στην κατάντια που φτάσαμε, φέρετε σοβαρή ευθύνη. Αυτό θα μας το πείτε; Η για άλλη μια φορά θα έρθετε στην περιοχή μας και θα μας πείτε ότι δεν φταίτε εσείς αλλά οι άλλοι; Το γεγονός πάντως είναι ένα, ότι εσείς φταίτε και εμείς πληρώνουμε. Όλοι εσείς από όλα τα κόμματα χωρίς καμία εξαίρεση φταίτε και όλοι εμείς χωρίς καμία πάλι εξαίρεση πληρώνουμε και θα πληρώσουμε.
…….
* Μήπως όμως οι συχνές επισκέψεις στην Περιφέρεια των διαφόρων πολιτικών από όλα τα κόμματα έχουν να κάνουν με επικείμενες εκλογές; Γιατί αν μιλήσεις με τους πολιτικούς θα σου πούνε ότι κανείς τους δεν θέλει εκλογές γιατί η αλήθεια είναι, μην χάσουν τη βουλευτική τους θέση και τον παχυλό τους μισθό. Γιατί αν γίνουν εκλογές ποιος ξέρει αν θα ξαναβγούν βουλευτές. Και δεν μιλάμε ποιο κόμμα θα γίνει κυβέρνηση. Και όλα αυτά γιατί ο Έλληνας άρχισε να «ξυπνά» και δεν ξεγελιέται εύκολε με υποσχέσεις και πολλά … «Θα!!!».
…….

*Μέχρι και την Δευτέρα συνεχίζουν οι εκπτώσεις και είναι μια καλή ευκαιρία για όλους να επισκεφθούν την αγορά της Ξάνθης και να εκμεταλλευτούν τις πολύ χαμηλές τιμές που προσφέρουν όλα τα καταστήματα της αγοράς μας. Σίγουρα με λίγα χρήματα μπορούμε να αγοράσουμε αγαθά που άλλη εποχή θα κόστιζαν πολύ περισσότερα χρήματα. Βλέπετε η περίοδος των εκπτώσεων που διαρκεί μέχρι την Δευτέρα αλλά και η οικονομική κρίση έχει «ρίξει» αρκετά τις τιμές σε πολύ καλά προϊόντα. Και ας μην ξεχνάμε ότι η αγορά και τα μαγαζιά της Ξάνθης δεν υπολείπονται από καταστήματα άλλων πόλεων.

Σάββατο, Φεβρουαρίου 26, 2011

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΤΙΝΑ

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΤΙΝΑ

Εγώ στον συνδυασμό μου, δεν έχω παιδιά και…μπάσταρδα, είπε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της περασμένης Τρίτης ο Δήμαρχος Ξάνθης, απαντώντας στα περί πρωτοκλασάτων που του χρέωνε ο κύριος Πούλιος…
-Καλές αυτές οι δηλώσεις φίλτατε κ.Λάκη Στυλιανίδη αλλά χωριό που φαίνεται., κολαούζο δεν θέλει!!!!
Το αν ως Δήμαρχος Ξάνθης έχεις «προνομιακή μεταχείριση» για κάποιους στον συνδυασμό σου, φαίνεται καθαρά από τις θητείες, τα αξιώματα και τις αντιμισθίες που πήραν όλοι οι δημοτικοί σου σύμβουλοι στα 11 χρόνια της θητείας σου! Και με προσόντα μάλιστα ελάχιστα…
Οι αντιμισθίες δηλαδή όλων των δημοτικών σου συμβούλων στα 11 χρόνια Στυλιανίδη, μιλάν μόνες τους κύριε Δήμαρχε…
Ίδια χρήματα δηλαδή πήρε ο κύριος Τσέπελης που επί 11 συνεχή χρόνια έχει μόνο ΕΜΜΙΣΘΕΣ θέσεις, σε σχέση με τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους; Ή ο φίλος μου ο Θεολόγος; Κι αν θέλεις και ονόματα….μπαστάρδων, αυτά κάνουν μπαμ από μόνα τους!
Η ΚΑΤΙΝΑ

Σάββατο, Φεβρουαρίου 26, 2011

ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Ο Τύπος και ιδιαίτερα ο Περιφερειακός, είναι «ενοχλητικός» φαίνεται για τους πολιτικούς τύπου Πούλιου…Αλλιώς δεν εξηγείται η «ευαισθησία» του υψηλόμισθου διευθυντή της ΣΕΚΑΠ για τις συνδρομές των εφημερίδων στον Δήμο Ξάνθης το οποίο βρήκε υψηλό!!! Όταν μόνο για δωρεάν κινητά τηλέφωνα οι κύριοι του Δήμου δίνουν χιλιάδες Ευρώ με πρώτη την ΔΕΥΑΞ του κυρίου Τσέπελη…..ΑΛΕΚΤΩΡ
…..

*Νέες αιτήσεις για τη θέση του Συμπαραστάτη του Πολίτη στον Δήμο Ξάνθης. Όπως έμαθα, αίτηση κατέθεσαν οι: Παπαχρόνης Γιάννης, Μιχάλης Σαραλέκος, η δικηγόρος Μαρία Παπανικολάου και η δικηγόρος Συμεωνίδου Πόπη. Και μέχρι την Δευτέρα αναμένονται κι άλλες αιτήσεις…

…….
*Το θέμα των πλαστών και εικονικών ενσήμων του ΙΚΑ αποκτάει πλέον νέες διαστάσεις που για ορισμένους εργαζόμενους μπορεί να εξελιχθεί και σε προσωπική τραγωδία, αφού το ΙΚΑ πρόκειται να τους ζητήσει και την…επιστροφή των συντάξεων που έχουν πάρει.
…..
*Σοκ θα προκαλέσει σε αρκετούς συνταξιούχους των συνεταιριστικών εταιριών της Ξάνθης η αποκάλυψη της απάτης με τα εικονικά ένσημα στο ΙΚΑ, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για να αναγνωρίσουν πλασματικό χρόνο ασφάλισης και να βγουν στη σύνταξη.
…..
*Πρόκειται για εργαζόμενους που έπρεπε μέσα στο 2010 να έχουν συμπληρωμένα 7.500 ένσημα προκειμένου να βγουν στη σύνταξη εφόσον ήταν άνω των 45. Για την συμπλήρωση όμως αυτών των ενσήμων προσκόμισαν εικονικά ένσημα τα οποία είχαν αγοράσει…..παράνομα. Τα ένσημα, σύμφωνα με το ΙΚΑ, είχαν περιέλθει στην κατοχή των επιτήδειων (κύρια του λογιστή που εμπλέκεται) από διάφορες επιχειρήσεις στο παρελθόν και , αρκετά, είχαν παρακρατηθεί εν αγνοία δικαιούχων!!!!
……
*Οι εργαζόμενοι που συνταξιοδοτήθηκαν, σύμφωνα με τον Υποδιοικητή του ΙΚΑ Διονύση Πατσιούρη, που μίλησε στο XanthiPress.gr, θεωρείται αυτονόητο ότι θα επανέλθουν στην ενεργό δράση, θα υποχρεωθούν να επιστρέψουν τα ποσά που έχουν πάρει και θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε κατά τη φάση του τακτικού ελέγχου, καθώς προβλέπεται οι συνταξιούχοι να παίρνουν τη σύνταξή τους άμεσα και, στη συνέχεια προχωρά ο έλεγχος που καθορίζει ακριβή ποσά και αποζημιώσεις.
……

*Σύμφωνα με τον υποδιοικητή του ΙΚΑ μόνο η λίστα των πρώτων 19 ατόμων που είχε μπροστά του, είχε ζημιώσει το ΙΚΑ κατά 194.000 ευρώ !. Εφόσον ο αριθμός των συνταξιούχων που παραπλάνησαν το ΙΚΑ και ενήργησαν δολίως, φτάσει τους εκατοντάδες που υπολογίζεται, τα ποσά είναι υπερβολικά μεγάλα!
«Mε αυτού του είδους τις πρακτικές οι εν λόγω συνταξιούχοι, ενήργησαν σε βάρος των πραγματικών δικαιούχων. Καρπώθηκαν χρήματα που δεν ήταν δικά τους, ενώ κάποιοι συνταξιούχοι υπόκειται δραματικές περικοπές ακόμη και στο δώρο, σε αυτές τις εποχές»!!!! κατέληξε στις επισημάνσεις του αυτές ο κύριος Πατσιούρης.
…..
*Οι συνταξιούχοι πάντως που συμμετείχαν στην υπόθεση δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί ενώ εκ πρώτης όψεως το ΙΚΑ εκτιμά ότι δεν υπάρχει άμεση εμπλοκή υπαλλήλων του. Η υπόθεση πάντως δεν σχετίζεται επ ουδενί με τα πλαστά οικοδομικά ένσημα, ενώ επίσης δεν έχει σχέση με το, κατεστραμμένο από φωτιά, αρχείο του ΙΚΑ Ξάνθης.
……

*Σημειώνετα ότι μετά την αποκάλυψη της απάτης, αρκετοί έχουν κάνει κρούσεις ή και αιτήσεις ακόμη, για να επανέλθουν στο μόνο εργοστάσιο, πρακτικά σε λειτουργία, τη ΣΕΚΑΠ. Αν και δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση γεγονός είναι ότι η ΣΕΚΑΠ στην ήδη δύσκολη κατάστασή της, δεν θα δεχθεί να προσλάβει κανένα από όλους αυτούς, για πολλούς λόγους, οξύνοντας το πρόβλημα με τις μαϊμού συνταξιοτοδήσεις.
…………………..

*Απίστευτο αλλά αληθινό, αφού αν δεν κάνω λάθος, πρόκειται για την…3η κατά σειρά ληστεία στο συγκεκριμένο υποκατάστημα.
Κι έχουμε λοιπόν και λέμε. Ληστεία με λεία 25.000 ευρώ έγινε το πρωί της Παρασκευής στο υποκατάστημα της ΑΤΕ στο Άβατο Ξάνθης.
Δύο ληστές έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπα τους μπήκαν στις 8 και 15 στο υποκατάστημα της ΑΤΕ Bank στο Άβατο. Ο ένας ληστής κρατούσε αυτόματο όπλο και ο άλλος πιστόλι και υπό την απειλή των όπλων ζήτησαν και πήραν τα χρήματα που υπήρχαν στο Ταμείο και υπολογίζονται ότι ήταν 25.000 ευρώ.
……

*Επισημαίνεται ότι οι ληστές διέφυγαν αρχικά πεζοί και όπως ανέφερε ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης Ιωακείμ Τσουκνάδης, ο τρόπος διαφυγής τους ερευνάται αφού το πιο πιθανό κάπου να τους περίμενε και τρίτος συνεργός τους και τους επιβίβασε σε αυτοκίνητο για να εξαφανιστούν σε άγνωστη κατεύθυνση.
….
*Με το που ενημερώθηκαν, αμέσως βρέθηκαν στην τράπεζα άνδρες της ασφάλεια αστυνομίας και του τμήματος εκληματολογικών ερευνών.
Δεν υπάρχουν ενδείξεις για την ταυτότητα ή την προέλευση των δραστών και η υπόθεση ερευνάται.
………

*Ψηφίστε όποιον θέλετε, ψηφίστε κατά συνείδηση, είπε ο Δήμαρχος Ξάνθης στους δημοτικούς του συμβούλους για το θέμα του Συμπαραστάτη του δημότη, αφού όλες οι υποψηφιότητες (15-16 προς το παρόν), είναι γνωστοί και φίλοι και λογικά δεν θέλει να εμπλακεί ο ίδιος σε μια τέτοια τριβή και διαδικασία…
Σημειώνω ότι ο Δήμαρχος απουσίαζε στην Αθήνα και επέστρεψε χθες κανονικά στα καθήκοντά του…
……

*Την ερχόμενη Δευτέρα θα καταθέσει ο εκδότης του «Μ» Πάνος Παπαδόπουλος για το γνωστό θέμα της εξαγοράς συνειδήσεων και ψήφων στις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου.
Στην ίδια υπόθεση ήδη έχουν καταθέσει πάντως και άλλοι εκδότες τοπικών εφημερίδων.
-Θα βγει τίποτα από αυτήν την ιστορία; Θα φανεί…
Πάντως κάποτε θα πρέπει να σταματήσει αυτή η «μπόχα» που αναδύεται πάντα σε περιόδους κυρίων δημοτικών εκλογών…
….

*Σημειώνω τέλος ότι ήδη στην συγκεκριμένη υπόθεση κατέθεσε ο εκδότης της «Α» Ιπποκράτης Γαλάτης που είπε ότι «ναι, εξαγοράζονται ψήφοι στην περίοδο των δημοτικών εκλογών από το Δροσερό και τις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες εν γνώσει των υποψηφίων δημάρχων των δύο μεγάλων παρατάξεων…
Σε αναμονή λοιπόν.
Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ

Σάββατο, Φεβρουαρίου 26, 2011

ΣΦΗΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΛΑΒΡΑΚΙΑ

Βραδιά παραδοσιακών γεύσεων
την Τσικνοπέμπτη στο Κλειστό
(Όλα τα εδέσματα που δόθηκαν, ήταν υπέροχα…)
…….
Ε όσο κι αν προσπαθώ δεν μπορώ να το κρύψω και να μην το…αποκαλύψω!… Αναρωτιέται λοιπόν γνωστή μελαχρινή που δουλεύει σε γνωστό κατάστημα της πόλης τι θα ντυθεί φέτος και σπάει το κεφάλι της… Αλλά δεν είναι μόνο αυτό πρήζει και τις φίλες της κάθε λίγο και λιγάκι. Αλλά και ποιοι…γκόμενοι θα την αγαπήσουν μέσα στο Καρναβάλι!
Κοπελιά βγάλε το μίνι το καυτό που φοράς (βέβαια καλά θα ήταν να το υποστήριζες κιόλας με το σώμα σου), γιατί φαίνονται η κυτταρίτιδα και οι ραγάδες , βάψου και σαν κλόουν όπως το συνηθίζεις και… κανείς δεν θα καταλάβει ότι δεν είσαι ντυμένη! Μην ανησυχείς που λέει και ο Καρράς! Είχα δεν είχα, την είπα την κακία μου τελικά….

*Με live συνεχίζει αυτές τις μέρες το Rich και το κέφι απογειώνεται! Τώρα θα την πω βέβαια και την κακία αλλά καλά έκανε ο Ηλίας Ταληκριάδης που άλλαξε τον τραγουδιστή που είχε προηγουμένως γιατί «δεν ….έλεγε»! Κατά γενική ομολογία αυτό! Και μάλλον αυτή τη φορά, έπεσε πολύ στην επιλογή του αφού και ο Τηλέμαχος Σέργης που είχε για δεύτερο, ήταν πολύ καλύτερός του!
Όχι λοιπόν, δεν γίνομαι κακιά αλλά ψηφίζω «δαγκωτό» τον Διογένη.. Που είναι στη κυριολεξία SUPER!Κι έχει θαυμάστρια ακόμη και την δημοφιλή Μαρία Καγιά….

*Γεια σας φίλοι μου! Πως είστε σήμερα; Εγώ πάντως κρυώνω και δεν μ’ αρέσει καθόλου! «Φασκιώνομαι» όταν κυκλοφορώ έξω και τα νεύρα μου έχουν σπάσει στην κυριολεξία αφού δεν τον μπορώ αυτόν το καιρό με τίποτα!!! Άντε να περάσει και αυτός ο χειμώνας! Πάντως εσείς να προσέχετε και να προφυλάγεστε γιατί η γρίπη «καραδοκεί»!


*Χύμα στο κύμα είναι αυτές τις μέρες το παραδοσιακό καφενείο του Τάσου Σιαμίδη και πολύ μ’ αρέσει πρέπει να σας πω αφού μπορεί να μην έχουν εκδηλώσεις αυτές τις μέρες αλλά ο κόσμος που προτιμά το «ΜΠΛΕ» ντύνεται καρναβάλι πηγαίνει στο μαγαζί και ξεδίνει στους ξέφρενους ρυθμούς του μαγαζιού αφού αυτές τις μέρες δεν έχει lounge μουσική αλλά τρελά… ρυθμικά κομμάτια.
-Μάλιστα επειδή η προσέλευση του κόσμου είναι μεγάλη στον 1ο όροφο του μαγαζιού έχουν αφήσει μόνο τους καναπέδες και έβγαλαν τα τραπεζάκια την θέση των οποίων πήραν stands για τους θαμώνες του μαγαζιού! Τάσο , Γιάννη το μαγαζί είναι όντως… «όλα τα λεφτά»!


*Ένα πολύ ωραίο τραγούδι αφιέρωσε η Θεανώ στην φίλη της Αφροδίτη μέσω facebook και με νόημα! Δεν είναι άλλο από το «οι φίλοι» του Γιάννη Πάριου και του Σταμάτη Γονίδη. Τα δύο κορίτσια αποδεικνύουν χρόνια τώρα πως η φιλία τους είναι αληθινή και δυνατή! Θεανώ η επιλογή σου είναι super! Προσκυνώ!! Και βέβαια έχω να πω ότι η Αφροδίτη το αξίζει!!!
Άσχετα αν ορισμένες πρώην «κολλητές» δεν το εκτίμησαν ποτέ και τάφτιαξαν με τους…πρώην της!


*Και τώρα που είπα Rich έχω να σας πω ότι επικοινώνησα με τον Πάνο Λάλα ο οποίος συνεχίζει κανονικά κανονικότατα στο πόστο του προς τέρψιν των κοριτσιών που ας μην γελιόμαστε είναι fan του. Ο Πάνος πάντως σε ερώτηση μου τι θα ντυθεί φέτος είπε πως δεν θα ντυθεί τίποτα!
-Δεν πειράζει Πάνο μου του χρόνου!


*Μετά από καιρό μίλησα με τον Φώτη τον Βασιλείου πρώην συνεργάτη μου ο οποίος εγκατέλειψε την Γερμανία και επέστρεψε στην Ξάνθη με την Ξανθή του. Δεν τον «σήκωσε» το κλίμα φαίνεται της ξενιτιάς και προτίμησε τα «πάτρια εδάφη»! Τελικά όλοι γυρίζουμε στην πόλη που όπου κι αν πάμε θα μας ακολουθεί. Τυχαίο; Δεν νομίζω!


*Πολύς κόσμος στο ΚΥΒΕΡΝΕΙΟ το βράδυ της Τσικνοπέμπτης με τα κέφια…στα ύψη και την νεολαία να διασκεδάζει ιδιαίτερα στους ρυθμούς της ελληνικής και ξένης μουσικής.


*Πολύ κόσμο όμως συνάντησα και στο EMPARGO που επίσης το βράδυ της Τσικνοπέπτης πήρε …..«φωτιές» και γίνονταν χαμός, από μασκαρεμένους και μη…

*Σας ενημερώνω από τη στήλη ότι την Πέμπτη 3 Μαρτίου θα γίνει το μασκέ πάρτι της Θρακικής Σκηνής στο Kyttaro ελληνάδικο με d.j. τον Τόρη Παπαδήμα και τιμή ποτού 5 Ευρώ!!!
Τιμές προσιτές και φθηνές για να μπορέσει όλος ο κόσμος να βγει και να διασκεδάσει τις μέρες της Αποκριάς…Βάλτε τη στολή σας και να μη λείψει κανείς!

Πολύς ανδρικός πληθυσμός από Χρυσούπολη μεριά έρχεται μαθαίνω την ερχόμενη Τετάρτη στη Ξάνθη, ειδικά για την Τζούλια Αλεξανδράτου. Μάλιστα όπως λέγεται, μέχρι και…fun club Τζούλιας θέλουν να ιδρύσουν, αλλά δεν μας είπαν. Το dvd ήταν αυτό που τους ενθουσίασε ή η…το ξανθό μαλλί της;

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 25, 2011

ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ! Παρά τις επισημάνσεις μου και έντονες διαμαρτυρίες του ιατρικού προσωπικού!

Νέα καυτή ερώτηση του πρώην Υπουργού και βουλευτή Ξάνθης για τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ.Ανδρέα Λομβέρδο*Κανένα μέτρο δεν ελήφθη μέχρι σήμερα με αποτέλεσμα ήδη τρείς κλινικές (Καρδιολογική, Παθολογική, Αναισθησιολογικό) να αποδυναμώνονται όλο και περισσότερο και η λειτουργία τους να καθίσταται επικίνδυνη και να κινδυνεύουν με κλείσιμο!!

Νέα καυτή ερώτηση του πρώην Υπουργού και βουλευτή Ξάνθης για τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ.Ανδρέα Λομβέρδο
«Κανένα μέτρο δεν ελήφθη μέχρι σήμερα με αποτέλεσμα ήδη τρείς κλινικές (Καρδιολογική, Παθολογική, Αναισθησιολογικό) να αποδυναμώνονται όλο και περισσότερο και η λειτουργία τους να καθίσταται επικίνδυνη και να κινδυνεύουν με κλείσιμο!!», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ερώτησή του ο βουλευτής Ξάνθης, τονίζοντας τα παρακάτω:

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λοβέρδο.
ΘΕΜΑ: Προβλήματα στο νοσοκομείο Ξάνθης
Με τις ερωτήσεις μου 7187/2.12.2010 και 9861/26.1.2011 σας είχα ενημερώσει για την προβληματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το νοσοκομείο Ξάνθης ζητώντας σας να πάρετε άμεσα μέτρα.
Παρά τις επισημάνσεις μου αυτές και παρά τις έντονες διαμαρτυρίες και του ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου κανένα μέτρο δεν ελήφθη μέχρι σήμερα με αποτέλεσμα ήδη τρείς κλινικές (Καρδιολογική, Παθολογική, Αναισθησιολογικό) να αποδυναμώνονται όλο και περισσότερο και η λειτουργία τους να καθίσταται επικίνδυνη και να κινδυνεύουν με κλείσιμο!!
Πιο συγκεκριμένα σας αναφέρω ότι οι γιατροί του Νοσοκομείου με επιστολή τους στις 17-2-2011 προς τον Διοικητή του Νοσοκομείου Ξάνθης καταγγέλλουν τα εξής:
1. Καρδιολογική κλινική. Δέχεται πάνω από 8100 ασθενείς ετησίως στα εξωτερικά ιατρεία (τακτικά και επείγοντα) με μέσο αριθμό νοσηλευόμενων ασθενών 20 ημερησίως και 1600-1900 εισαγωγές ετησίως. Όλα αυτά τα περιστατικά αντιμετωπίζονται σήμερα από 1 μόνο καρδιολόγο, αντί 5 που προβλέπει ο οργανισμός του νοσοκομείου!! Δηλαδή μπορεί να πιστέψει κανείς ότι την δουλειά 5 καρδιολόγων μπορεί να την κάνει με την ίδια ασφάλεια ένας; ο οποίος σημειωτέον εφημερεύει τουλάχιστον 12 φορές/μήνα (για 24 συνεχείς ώρες) χωρίς να ακολουθεί η υποχρεωτική από τον νόμο 24ωρη ανάπαυση (ρεπό), χωρίς να πάρει ούτε μια μέρα άδειας ( που από τον νόμο είναι υποχρεωτική) από τον Δεκέμβριο του 2009; Είναι δυνατόν ο ίδιος άνθρωπος να είναι ταυτόχρονα στα Επείγοντα Ιατρεία και στα Τακτικά και στην κλινική; Η κατάσταση αυτή είτε θα οδηγήσει σε μοιραίο λάθος σε βάρος ασθενούς, είτε θα μετατρέψει την καρδιολόγο από θεράποντα γιατρό σε νοσηλευόμενο!! Ο διοικητής δε του νοσοκομείου αντί να παρατείνει την θητεία του επι συμβάσει καρδιολόγου που κάλυπτε και εφημερίες τον απολύει σε λίγες μέρες έχοντας ήδη αποδεχτεί την ακύρωση εξαγγελθείσας απόσπασης καρδιολόγου από την Αλεξανδρούπολη και επιχειρεί να καλύψει 6 εφημερίες καρδιολόγου σε παθολόγο!! Το επιχείρημα που προβάλετε ότι για κάθε 5 γιατρούς που απολύονται θα προσλαμβάνετε ένας δεν ευσταθεί διότι εάν περιμένουμε να φύγουν πέντε τότε δεν θα έχει μείνει κανένας γιατρός για να λειτουργήσει το νοσοκομείο.
2. Παθολογική κλινική: Από 6 παθολόγους το νοσοκομείο έμεινε με τρείς εδώ και πέντε περίπου μήνες. Ενώ το Δεκέμβριο υπήρχε διαβεβαίωση και δημόσια δέσμευση ότι θα διορίζονται το αργότερο μέχρι τον Φεβρουάριο 2 παθολόγοι με προκήρυξη που ήδη έχει γίνει, ανακοινώθηκε πρόσφατα η ακύρωση του διορισμού τους λόγω της ισχύος του μέτρου 5 προς 1. Επιπλέον ανακοινώσατε τη μη ανανέωση της σύμβασης παθολόγου που είχε προσληφθεί με τρίμηνη σύμβαση και την απόλυσή του στις 14/3/2011. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να διενεργούν οι υπάρχοντες γιατροί περισσότερες εφημερίες και κλινικό έργο στα ιατρεία και στην κλινική που υπερβαίνει ήδη την καλώς εννοούμενη ανταπόκριση των γιατρών οι οποίοι αισθάνονται ήδη εξαντλημένοι. Το περίεργο δε είναι ότι την ίδια στιγμή όμορα νοσοκομεία έχουν ήδη προσλάβει γιατρούς με προκηρύξεις του 2010 σε αντίθεση με το δικό μας που ισχυρίζεται ότι ισχύει το 5 προς 1 στις προσλήψεις!!
3. Αναισθησιολογικό: Το νοσοκομείο μας καθυστέρησε απαράδεκτα την διεξαγωγή της κρίσης για την κάλυψη θέσεων αναισθησιολόγων, με αποτέλεσμα και οι τρείς υποψήφιοι στο μεταξύ να διορισθούν αλλού!! Τώρα πλέον για να προσληφθεί ένας πρέπει να συνταξιοδοτηθούν 5 από τους τρείς υπάρχοντες!! Δηλαδή ο κίνδυνος να μείνουμε από αναισθησιολόγο είναι πλέον ορατός.
Μετά από τα ανωτέρω καθίσταται σαφές ότι παρακολουθούμε μια μεθόδευση ραγδαίας υποβάθμισης του νοσοκομείου Ξάνθης με απώτερο πιθανό σκοπό την διακοπή της λειτουργίας του.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
Πότε επιτέλους θα αναλάβει τις ευθύνες του προκειμένου το νοσοκομείο Ξάνθης να ξαναλειτουργήσει ομαλά χωρίς κινδύνους για την υγεία των πολιτών και να επανέλθει στην ικανοποιητική λειτουργία που παραδόθηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση;

Αθήνα 24 Φεβρουαρίου 2011
Ο Ερωτών Βουλευτής
Αλέξανδρος Κοντός
Βουλευτής Ξάνθης

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 25, 2011

ΥΜΝΟΙ ΤΣΕΤΙΝ ΜΑΝΤΑΤΖΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Είναι ο πρώτος Έλληνας Πρωθυπουργός που επισκέπτεται το Δημάριο από τη σύσταση του Ελληνικού κράτους

Ύμνοι Μάντατζη Τσετίν για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου, στο Δημάριο του Δήμου Μύκης.
Όπως αναφέρει ο μειονοτικός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Ξάνθης σε σχετικό δελτίο τύπου που απέστειλε χθες στα τοπικά ΜΜΕ, «Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ο πρώτος Έλληνας Πρωθυπουργός που επισκέπτεται το Δημάριο από τη σύσταση του Ελληνικού Κράτους». Λεπτομέρειες στη συνέχεια
Η δήλωση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης
Τσετίν Μάντατζη αναφορικά με την επίσκεψη
του Πρωθυπουργού στο Δημάριο Μύκης.
Ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη, προερχόμενος από την μειονότητα, νιώθω την ανάγκη και δημόσια να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, για την τιμή που έκανε να επισκεφθεί για μια ακόμα φορά τα χωριά της μειονότητας και συγκεκριμένα το Δημάριο.
Ο Γιώργος Παπανδρέου, δεν είναι μόνο ο πρώτος Έλληνας Πρωθυπουργός που από σύστασης του ελληνικού κράτους επισκέφθηκε το Δημάριο. Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ο πολιτικός για τον οποίο οι θεμελιώδεις δημοκρατικές αρχές της ισονομίας και της ισοπολιτείας, δεν μένουν κενά ρητορικά σχήματα, αλλά αποτελούν καθημερινή πολιτική πρακτική.
Αυτό ακριβώς επέδειξε και κατά την τελευταία επίσκεψή του στο Δημάριο, όπου οι μειονοτικοί συμπολίτες μας νιώθοντας βαθιά την τιμή που τους έγινε από τον Πρωθυπουργό, τον υποδέχτηκαν ένθερμα, προσφέροντας τοπικά εδέσματα και αφεψήματα.
Ο Πρωθυπουργός βρέθηκε στο καφενείο του χωριού, όπου οι παρευρισκόμενοι, με ειλικρίνεια, του παρουσίασαν τα προβλήματα της καθημερινότητας και του έθεσαν θέματα που άπτονται των μειονοτικών ζητημάτων.
Ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συζήτησης που διήρκησε περισσότερες από δύο ώρες, υπογράμμισε της πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για:
• Για την αντιμετώπιση της διαρκώς ογκούμενης ανεργίας που πλήττει ιδιαίτερα τους νέους της μειονότητας ωθώντας τους σε δουλειές ανθυγιεινές, στα ναυπηγεία της Ολλανδίας και της Γερμανίας,
• Για την διατήρηση και ενίσχυση της καλλιέργειας του καπνού, μιας πρόκειται για μονοκαλλιέργεια και μάλιστα μιας από τις καλύτερες ποικιλίες, του μπασμά,
• Την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας προκειμένου να αξιοποιηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου και να επιτευχθεί η αειφόρος ανάπτυξη.
Όσο αναφορά τα προβλήματα της καθημερινότητας ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε:
• Να υπάρξει η δυνατότητα προφορικής εξέτασης και στην τουρκική γλώσσα για τους υποψήφιους οδηγούς,
• Για την ενίσχυση της παρουσίας υπαλλήλων προερχόμενων από τη μειονότητα στα ΚΕΠ της περιοχής. Για το θέμα αυτό ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι έχει θέσει το θέμα ήδη στον Υπουργό Εσωτερικών,
• Την δυνατότητα σύνδεσης στο internet και την λήψη των ελληνικών τηλεοπτικών καναλιών, αίτημα που διατυπώθηκε με επιτακτικό μάλιστα τρόπο από τους νέους του χωριού για να μην μένουν αποκλεισμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο. Ο Πρωθυπουργός απευθύνθηκε στον παρόντα Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας, ζητώντας του να τεθεί σε απόλυτη προτεραιότητα,
• Την αντιμετώπιση των δυσκολιών που παρουσιάζονται στην έκδοση οικοδομικών αδειών για την ανέγερση τζαμιών και στην έκδοση αδειών για μικρής κλίμακας εργασίες για την επισκευή Τεμένων. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής δεσμεύτηκε ότι το θέμα θα αντιμετωπιστεί.
• Για την μείωση του κόστους έκδοσης οικοδομικών αδειών σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές, η οποία θα προέλθει από το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.
Σχετικά με χρόνια ζητήματα που απασχολούν την μειονότητα, ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε:
• Ότι μέχρι και τον Σεπτέμβριο, θα υπάρξει η προσπάθεια, η Ειδική Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης να ενταχθεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και στην οποία θα φοιτούν τα παιδιά της μειονότητας. Στόχος είναι σύμφωνα με τα λεγόμενα του Πρωθυπουργού, «να αναβαθμιστεί το επίπεδο της εκπαίδευσης, να βγαίνουν οι απόφοιτοι από το Πανεπιστήμιο και να μπορούν να υπηρετούν στις μειονοτικές περιοχές».
• Ότι θα εξεταστεί και θα δοθεί λύση στο θέμα της διοίκησης και διαχείρισης των βακουφικών περιουσιών.
Τέλος ο Πρωθυπουργός, που επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε στο όμορφο Τέμενος του χωριού, δήλωσε ότι προτίθεται να ακούσει προτάσεις και σκέψεις που αφορούν το ζήτημα των Μουφτήδων.
Οι δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού στο Δημάριο αποτελούν εχέγγυο για την υλοποίηση μιας προοδευτικής μειονοτικής πολιτικής που θα αντιμετωπίζει χρόνια αλλά και καθημερινά προβλήματα που απασχολούν τους μειονοτικούς συμπολίτες μας.
Προς αυτήν την κατεύθυνση κινούνται και όλες οι προσπάθειές μου, ως βουλευτή του Νομού, συμπολίτες μας της μειονότητας και της πλειονότητας, μακριά από δογματισμούς και αγκυλώσεις του παρελθόντος.
Μάντατζη Τσετίν
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 25, 2011

Νέο σκάνδαλο µε 300 πλαστές συντάξεις στο ΙΚΑ Ξάνθης

Καθημερινά οι υπηρεσίες του ασφαλιστικού φορέα εντοπίζουν κομπίνες µε πεθαμένους που εξακολουθούν να εισπράττουν συντάξεις, εκατομμυριούχους που παίρνουν ΕΚΑΣ και παράνομες συντάξεις σε αλλοδαπούς Νέο σκάνδαλο µε πλαστές συντάξεις ανακάλυψαν οι υπηρεσίες του ΙΚΑ. Σύμφωνα µε τα στοιχεία έκθεσης (που έχουν στη διάθεσή τους «ΤΑ ΝΕΑ» µμαζί µε τα σχετικά έγγραφα και ονόματα) από τη ∆ιεύθυνση Επιθεώρησης Υπηρεσιών Ασφάλισης του ΙΚΑ, στο υποκατάστημα του ΙΚΑ στην Ξάνθη εντοπίστηκαν εικονικές ασφαλίσεις εργαζοµένων σε συνεταιριστικές επιχειρήσεις προκειμένου να συμπληρώσουν τον απαιτούμενο χρόνο ασφάλισης για συνταξιοδότηση. Πρόκειται για εµφανιζόµενους ως εργαζόμενοι προ του 1986 (πριν την έναρξη ασφάλισης στο Ταμείο Συνεταιριστικών Οργανώσεων - ΤΣΕΑΠΓΣΟ) προκειμένου να συμπληρώσουν τον απαιτούμενο χρόνο ασφάλισης για συνταξιοδότηση.
Ήδη εντοπίστηκαν 30 περιπτώσεις που είχαν επικολληθεί ένσημα τα οποία δεν προέρχονταν από νόμιμη αγορά ενώ η εκτίμηση των υπηρεσιών του ΙΚΑ είναι ότι οι πλαστές συντάξεις ξεπερνούν τις 300.
ΛΟΓΙΣΤΗΣ - ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ. Στην κομπίνα πρωταγωνιστεί λογιστής ο οποίος είχε βρει ένσημα και τα επικολλούσε σε λευκά βιβλιάρια που προμηθεύονταν αυτός ο ίδιος ή οι υποψήφιοι συνταξιούχοι από διάφορα υποκαταστήματα του ΙΚΑ. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία προκύπτει ότι είχαν εισπραχθεί προσωρινές συντάξεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ (έως και 14.000 ευρώ σε μια µόνο περίπτωση, στην ασφαλισμένη Κ.Π.). Η έρευνα συνεχίζεται. Οι ασφαλισμένοι καλούνται να επιστρέψουν τα χρήματα ενώ το ΙΚΑ στέλνει τον φάκελο στον εισαγγελέα.
Η περίπτωση µε τις πλαστές συντάξεις είναι µόνο ένα παρακλάδι από το δέντρο των παρανομιών κατά του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας. Κύκλοι της διοίκησης του ΙΚΑ παρατηρούν ότι είναι τόσες οι κομπίνες και η απώλεια τεράστιων ποσών που το Ίδρυμα µε τα χρήματα αυτά θα είχε τη δυνατότητα να βελτιώσει τις παροχές του. Καθημερινά οι υπηρεσίες του ΙΚΑ ανακαλύπτουν και νέες παρανομίες(όλες οι υποθέσεις παραπέµπονται στη Δικαιοσύνη):
1. Χιλιάδες περιπτώσεις για συντάξεις πεθαμένων που εισπράττουν συγγενείς ή επιτήδειοι. Εντοπίστηκε περίπτωση πεθαμένου που οι συγγενείς του έπαιρναν σύνταξη 22 χρόνια μετά τον θάνατό του!
2. ∆ιπλές συντάξεις, ποσά ΕΚΑΣ που καταβάλλονται σε µη δικαιούχους καθώς και καταβολή διπλού ΕΚΑΣ. Οι έλεγχοι αποκαλύπτουν πως 15.000 συνταξιούχοι κατάφεραν να παίρνουν κάθε μήνα το ΕΚΑΣ µε εισοδήματα άνω των 20.000 ευρώ τον χρόνο. Μάλιστα εντοπίστηκαν και συνταξιούχοι µε περιουσίες πάνω από 1,5 εκατ. ευρώπου έπαιρναν το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης!!
3. Καταβολή παράνομων συντάξεων σε αλλοδαπούς.
4. Χιλιάδες οι αναπηρικές συντάξεις-μαϊμού. Εκτιμάται ότι 60.000 µε 70.000 άτομα παίρνουν αναπηρικές συντάξεις που δεν δικαιούνται ενώ οι έρευνες οδηγούν σε κυκλώματα που εκδίδουν παρόμοιες συντάξεις.
5. Εκατοντάδες γιατροί οποίοι βρέθηκαν ύστερα από ελέγχους του ΙΚΑ να υπερσυνταγογραφούν φάρμακα, ζημιώνοντας το Ίδρυμα µε εκατομμύρια ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε δείγμα 510 φακέλων συνταξιούχων ηλικίας άνω των 100 ετών ήδη εντοπίστηκαν – µε τη βοήθεια βέβαια των υπηρεσιών και σε συνεργασία µε την Ελληνική Αστυνομία – 321 άτομα στα οποία καταβάλλεται σύνταξη ενώ έχουν πεθάνει.
ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ. Όσον αφορά τις παράνομες συντάξεις σε αλλοδαπούς, σύμφωνα µε εγκύκλιο του ΙΚΑ, δεν θα χορηγείται το κατώτατο όριο σε παλαιούς ασφαλισμένους που λαμβάνουν από τη χώρα προέλευσής τους οικονομικό βοήθημα. Όπως είχε γίνει γνωστό από τους ελέγχους αρκετοί αλλοδαποί δήλωναν ότι μένουν στην Ελλάδα και έτσι παίρνουν το σύνολο της σύνταξης, ενώ κανονικά μένουν στη χώρα τους. Εν τω µμεταξύ οι συντάξεις φτάνουν σε πολλές περιπτώσεις τα 720 ευρώ, παρ’ όλο που οι ίδιοι έχουν καταβάλει ελάχιστες εισφορές. Πλέον, οι προϋποθέσεις για την λήψη της συμπληρωματικής σύνταξης αυξάνονται. Για παράδειγμα πρέπει να υπάρχει πιστοποιητικό 5ετούς διαμονής, ενώ απαιτείται και κατάθεση αντίγραφου της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του αιτούντος.
ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΕΚΑΣ. Τέλος, όσον αφορά το ΕΚΑΣ, στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για το ΣΕΠΕ (επιθεωρητές Εργασίας)προβλέπεται διάταξη µε την οποία αλλάζει τρόπος υπολογισμού του ΕΚΑΣ, ώστε να λαμβάνεται υπόψη το σύνολο των εισοδημάτων. Σήμερα λαμβάνονται υπόψη συγκεκριμένα εισοδήματα (π.χ. μισθοί και συντάξεις) ενώ κάποια άλλα δεν υπολογίζονται (όπως είναι τα μερίσματα από συμμετοχή σε Ανώνυμες Εταιρείες). Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παρατηρούνται αδικίες, καθώς 20.000 συνταξιούχοι λαμβάνουν το επίδομα παρά το ότι έχουν εισοδήματα άνω των 15.000 ευρώ.
ΣΤΟΧΟΣ της νέας ρύθμισης είναι να αρθούν οι αδικίες στον τρόπο καταβολής της οικονομικής ενίσχυσης πουλαµβάνουν350.000 συνταξιούχοι.
Πηγή: http://www.tanea.gr/

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 25, 2011

Η ΛΕΙΑ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΩΝ ΞΕΠΕΡΝΑ ΚΑΘΕ ΦΑΝΤΑΣΙΑ  ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ  ΠΟΥ ΔΙΕΠΡΑΤΤΕ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΚΛΟΠΕΣ

Η ΛΕΙΑ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΩΝ ΞΕΠΕΡΝΑ ΚΑΘΕ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΕΠΡΑΤΤΕ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΚΛΟΠΕΣ

Συνελήφθησαν πέντε άτομα ηλικίας 22, 51, 51, 56 και 42 ετών, κάτοικοι Π. Κατραμίου, Βαφέικων και Ευλάλου, ενώ άλλα επτά τα μέλη απέφυγαν τη σύλληψη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου
Σε συνέχεια των από 19.02.2011 ανακοινώσεων της Διευθύνσεώς μας σχετικά με τη σύλληψη πέντε (05) ατόμων για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης η οποία με δομημένη οργάνωση και διαρκή δράση διέπραττε διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παραβάσεις της περί όπλων νομοθεσίας γνωρίζονται τα ακόλουθα :
Κατόπιν συλλογής, αξιολόγησης και αξιοποίησης σχετικών πληροφοριών και μετά από συντονισμένες επιχειρήσεις αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Γενισέας, του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης και του Αστυνομικού Σταθμού Ευλάλου, διενεργήθηκαν κα’ όλη τη διάρκεια της 18.02.2011 νομότυπες κα’ οίκον έρευνες (παρουσία δικαστικού λειτουργού) σε εννέα (09) κατοικίες και μία (01) αποθήκη οι οποίες βρισκόταν στους οικισμούς Π. Κατράμιο, Βαφέικα και Εύλαλο. Οι ανωτέρω έρευνες είχαν σαν αποτέλεσμα να συλληφθούν πέντε (05) ημεδαπά άτομα ηλικίας 22, 51, 51, 56 και 42 ετών, κάτοικοι Π. Κατραμίου, Βαφέικων και Ευλάλου.
Την 21.02.2011 αξιολογώντας νεότερες πληροφορίες, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Γενισέας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης διενήργησαν εκ νέου νομότυπες κατ΄οίκον έρευνες (παρουσία δικαστικού λειτουργού) σε δύο (02) κατοικίες στον οικισμό Κύρνος και σε μία (01) κατοικία στον οικισμό Εύλαλο.
Αποτέλεσμα των ανακριτικών ερευνών ήταν να ανευρεθούν και κατασχεθούν :
Εκατοντάδες τεμάχια από καλώδια (του ΟΤΕ / Ηλεκτροφόρα)
Εφτά (7) μεγάλοι κόφτες καλωδίων.
Τέσσερα (4) ζεύγη πέδιλα της ΔΕΗ, για αναρρίχηση σε ξύλινους στύλους.
Δύο (02) πινακίδες ΙΧΕ, για τις οποίες έχει δηλωθεί κλοπή.
Παράνομα κατεχόμενα: Έξι (6) κυνηγετικά όπλα (καραμπίνες / μονόκαννα), δύο (2) φλόμπερ, δύο (2) αεροβόλα, ένα (1) πιστόλι δακρυγόνου, ένα (1) αυτοσχέδιο γκλομπ, ένα (1) μαχαίρι με μήκος λεπίδας δεκαπέντε (15) εκ., δύο (2) ρεπλίκες πιστόλια.
Πενήντα δύο (52) dvd-player, αποκωδικοποιητές, ενισχυτές ήχου.
Εκατόν ογδόντα ένα (181) κινητά τηλέφωνα, εκατόν εννέα (109) μπαταρίες κινητών τηλεφώνων, σαράντα ένας (41) φορτιστές κινητών τηλεφώνων.
Εκατόν ογδόντα (180) πακέτα τσιγάρα, διαφόρων μαρκών.
Είκοσι επτά (27) τροχοί κοπής, διαφόρων τύπων.
Δέκα (10) αλυσοπρίονα.
Δεκαοχτώ (18) ραδιοκασετόφωνα αυτοκινήτου.
Είκοσι (20) στερεοφωνικά συγκροτήματα.
Τριάντα (30) ηχεία διαφόρων τύπων.
Δεκαεννέα (19) συλλογές εργαλείων.
Είκοσι τρία (23) ηλεκτρικά, τρυπάνια, βιδολόγοι, κρουστικά.
Δεκατέσσερις (14) ζάντες αυτοκινήτου, εκ των οποίων οι οχτώ (8) με ελαστικά.
Εννέα (09) τηλεοράσεις, τέσσερις (4) οθόνες Η/Υ.
Τρείς (03) φορητοί ασύρματοι και δύο (2) σταθεροί.
Είκοσι δύο (22) οικιακές συσκευές διαφόρων τύπων.
Ένα (01) κομπρεσέρ.
Τέσσερεις (04) φορητές συσκευές ηλεκτροσυγκόλλησης.
Εννέα (09) ρολόγια χειρός.
Εκατόν σαράντα δύο (142) σπρέι περιποίησης αυτοκινήτου, προερχόμενα από πρατήρια υγρών καυσίμων.
Τρία (03) ποδήλατα.
Τέσσερα (04) χορτοκοπτικά.
Τρείς (03) μονάδες Η/Υ.
Δύο (02) ψυγεία.
Τρία (03) καροτσάκια οικοδομής.
Δύο (02) πλυντήρια ρούχων.
Δεκάδες άλλα μικροαντικείμενα.
Κατά τη διάρκεια της προανακρίσεως προέκυψε συμμετοχή στην ανωτέρω εγκληματική οργάνωση επτά (07) ακόμη ημεδαπών ατόμων ηλικίας 34, 43, 46, 37, 26, 28 και 40 ετών, κατοίκων Π. Κατραμίου, Ευλάλου και Βαφέικων Ξάνθης καθώς στις οικίες τους απέκρυπταν σημαντικό αριθμό κλοπιμαίων αντικειμένων. Ανωτέρω δράστες δε συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης αυτοφώρου.
Από το προανακριτικό υλικό που συλλέχτηκε, τη διακρίβωση και ταύτιση του τρόπου δράσης (modus operandi) και από την μέχρι στιγμής ταυτοποίηση των πειστηρίων, η οποία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, όλοι οι παραπάνω δράστες διακεκριμένων κλοπών, μέλη οργανωμένης εγκληματικής ομάδας, φέρεται ότι διέπραξαν συνολικά τις κάτωθι κλοπές:
Έξι (06) κλοπές καλωδίων ΟΤΕ, ΔΕΗ από κεντρικές διασταυρώσεις και κολώνες ΔΕΗ.
Σαράντα οχτώ (48) διαρρήξεις και κλοπές από οικίες.
Τρείς (03) κλοπές από πρατήρια υγρών καυσίμων.
Πέντε (05) κλοπές από Βιομηχανίες - Εταιρίες.
Μία (01) κλοπή από αποθήκες Δήμου Τοπείρου.
Εφτά (07) κλοπές από καταστήματα πώλησης ψιλικών, περίπτερα, καφενεία.
Δύο (02) κλοπές καλωδίων από πομώνες γεώτρησης.
Οι κλοπές αυτές, διαπράχθηκαν κυρίως από τον Ιούλιο του 2010 έως Φεβρουάριο του 2011, πλην όμως υπήρξαν περιπτώσεις αναγνώρισης και ταύτισης πειστηρίων που είχαν κλαπεί τα έτη 2007, 2008, 2009 και 2010 από την περιοχή της Ξάνθης. Οι κλοπές διεπράχθησαν σε οικίες κυρίως εξοχικές της παραλιακής και πεδινής περιοχής της Ξάνθης ή αγροκτήματα.
Απογευματινές ώρες της 20.02.2011 από το Α.Τ. Χρυσουπόλεως Καβάλας πραγματοποιήθηκαν κατ΄ οίκον έρευνες σε δύο οικίες συγγενικών προσώπων των δραστών, με αποτέλεσμα να βρεθεί και να κατασχεθεί μία φωτογραφική μηχανή, που αποτελούσε προϊόν κλοπής.
Τα κατασχεθέντα κυνηγετικά όπλα που έφεραν αλλοιωμένο τον αριθμό σειράς τους θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.
Όλα τα κλοπιμαία και λοιπά πειστήρια μεταφέρθηκαν με συνδρομή φορτηγών των Δήμων Αβδήρων και Τοπείρου και του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Ξάνθης στο Αστυνομικό Τμήμα Γενισέας όπου και παραμένουν για αναγνώριση από τυχόν παθόντες.
Προς τούτο, παρακαλούμε τους πολίτες που τυγχάνουν παθόντες κλοπής όπως προσέλθουν στο Αστυνομικό Τμήμα Γενισέας για αναγνώριση.

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 25, 2011

ΝΟΔΕ Ν.Δ. ΞΑΝΘΗΣ: Παρέμβαση για τα πολλά προβλήματα για το νοσοκομείο Ξάνθης

Παρέμβαση για τα πολλά προβλήματα για το Νοσοκομείο Ξανθής έκανε με ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας Ξάνθης. Αναλυτικά:
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η υγεία είναι δημόσιο αγαθό και σαν τέτοιο δεν μπορεί παρά, τα όσα διαδραματίζονται στο χώρο της, να ενδιαφέρουν όλο τον λαό.
Η ΝΟ.Δ.Ε Ξάνθης, σαν εκπρόσωπος σημαντικού τμήματος του Ξανθιώτικου λαού, δικαιούται και οφείλει να έχει άποψη για το θέμα, να εντοπίζει προβλήματα όταν υπάρχουν και να επιζητά λύση τους.
Δώσαμε ικανό χρόνο, στην καινούρια Διοίκηση το Γ.Ν. Ξάνθης, αφ΄ ενός για να κατατοπισθεί σχετικά με το τι συμβαίνει στο Γ.Ν., και αφ΄ ετέρου για να δώσει δείγμα γραφής σχετικά με την λύση που θα προκρίνει στις τρέχουσες ανάγκες.
Διαπιστώνουμε ότι, πιεζόμενη από την τρέχουσα οικονομική συγκυρία, έχει πολύ στενά περιθώρια κινήσεων. Είναι γεγονός ότι η μεγάλη ανάσα με μαζικές προσλήψεις ιατρών για το 2009 και 2010 που προέβλεπε ο νόμος Αβραμόπουλου του 2009 χάθηκε μέσα από τα χέρια μας χωρίς να υλοποιηθεί ούτε στο ελάχιστο, είναι γεγονός ότι τους έξι τελευταίους μήνες του 2010 έφυγαν, με διαφόρους τρόπους από το Γ.Ν. Ξάνθης, τρείς παθολόγοι, τρεις καρδιολόγοι, ο μοναδικός πνευμονολόγος, δύο ορθοπαιδικοί, ένας αναισθησιολόγος, ένας μαιευτήρ – γυναικολόγος, σύνολο ένδεκα. Είναι γεγονός ότι μετά τόσες αποχωρήσεις, σε ένα χώρο που ήδη είχε ανάγκη ενισχύσεως του δυναμικού του λόγω των συνεχώς αυξανόμενων απαιτήσεων για παροχή υπηρεσιών υγείας, το τοπίο καθίσταται ζοφερό. Εάν σ εαυτό το αποψιλωμένο από έμψυχο δυναμικό πλαίσιο προσθέσουμε τις μειώσεις κονδυλίων για εφημερίες με αντίστοιχη μείωση των εφημερευόντων ιατρών, τις διάφορες ελλείψεις που κατά καιρούς, και αφού εν τω μεταξύ εξαντλήθηκαν τα υπάρχοντα αποθέματα, παρατηρούνται είτε σε φάρμακα είτε σε πάσης φύσεως αναλώσιμο υλικό, είτε στις φήμες που κατά καιρούς κυκλοφορούν για κλείσιμο του Γ.Ν. Ξάνθης είτε σαν όλο είτε κάποιων τμημάτων του, δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε την διοίκηση στην ικανοποίησή της για το παρών και στην αισιοδοξία της για το μέλλον του ιδρύματος.
Για να συμμερισθούμε κι εμείς αυτή την αισιοδοξία, “ζητούμε” μέσα στο προσεχές σύντομο χρονικό διάστημα των 5-6 μηνών να μας δώσει τα ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΙΚΟΣΙ ΠΕΝΤΕ ΙΑΤΡΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ 2010 καθώς και των ΕΝΔΕΚΑ ΠΟΥ ΑΠΕΧΩΡΗΣΑΝ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ 2010, την λειτουργία τμημάτων μέγιστης ζητήσεως όπως το νευρολογικό, η στεφανιαία μονάδα και η μονάδα νεογνών, ο διπλασιασμός ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο ΤΕΠ αφού εκεί είναι σημείο τριβής λόγω της μεγάλης ζήτησης σε ιατρικές υπηρεσίες και δηλώνουμε πρόθυμοι, εφ΄ όσον μας ζητηθεί, να βοηθήσουμε σε τοπικό ή ευρύτερο πολιτικό επίπεδο να προσπαθήσουμε να πείσουμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ότι η ενίσχυση του Γ.Ν. Ξάνθης είναι επένδυση και όχι σπατάλη.

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 25, 2011

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ.

Ερώτηση προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη κατέθεσαν στη βουλή οι τρεις βουλευτές του ΚΚΕ Άγγελος Τζέκης, Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου για τα προβλήματα ασφάλισης που αντιμετωπίζουν οι οικοδόμοι στη Ξάνθη. Αναλυτικά:
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Θέμα: Προβλήματα ασφάλισης των οικοδόμων στην Ξάνθη.
Ως γνωστόν δεκάδες χιλιάδες οικοδόμοι λόγω της παρατεταμένης ανεργίας και της κλοπής των ενσήμων που υφίστανται όταν έχουν δουλειά, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα απαιτούμενα ένσημα για αυτήν έστω την υποτυπώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, πέφτουν θύματα απάτης από μεγαλοεργολάβους – μεγαλοκατασκευαστές και διάφορα γραφεία που εμπορεύονται ένσημα.
Τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν εκατοντάδες σε όλη την Ανατολική Μακεδονία. Αυτή τη στιγμή χιλιάδες οικοδόμοι στην περιοχή έπεσαν θύματα διαφόρων «αετονύχιδων» που σύμφωνα με πληροφορίες συνδέονται με υπηρεσίες του ΙΚΑ. Του απέσπασαν μεγάλα χρηματικά ποσά χωρίς να τους ασφαλίσουν. Σε συνδυασμό με την τραγική οικονομική κατάσταση που βιώνουν η κατάστασή τους είναι απελπιστική.
Οφείλουμε ωστόσο να υπογραμμίσουμε ότι είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με την αγοραπωλησία ενσήμων.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός τι μέτρα θα λάβει για να διαλευκάνει πλήρως την υπόθεση, να αποδώσει ευθύνες όπου υπάρχουν και να δοθεί λύση στο πρόβλημα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των οικοδόμων αλλά και σε ποια άμεσα μέτρα θα προχωρήσει για την αντιμετώπιση της ανεργίας του κλάδου στην περιοχή.
Οι βουλευτές
Άγγελος Τζέκης
Γιάννης Ζιώγας
Σοφία Καλαντίδου

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 25, 2011

ΤΟΝ ΑΔΙΚΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΕΝΗ

Έχω την εντύπωση ότι ορισμένοι τον αδικούν τον Δημήτρη Μπένη και σπεύδουν να προκαταλάβουν την θέση και άποψή του....
Τι θέλω να πω.
Ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης έχει επιφορτιστεί από τον Δήμαρχο και προσπαθεί να φέρει εις πέρας ένα πράγματι δύσκολο έργο, που έχει σχέση με τον Καλλικρατικό πλέον Δήμο Ξάνθης.
Όπου χρειαστεί να παρέμβει, το κάνει δυνατά και θαρραλέα και ιδίως όταν οι Αντιδήμαρχοι τα λένε με τον Δήμαρχο.
Από την αρχή είχε διαφωνήσει με την επιλογή του Δημάρχου Ξάνθης να συνεχίσει τον κύριο Τσέπελη στην ΔΕΥΑΞ...
Και δεν είναι καθόλου τυχαία η στάση του να φύγει εκτός αιθούσης, όταν θα συζητιόταν το θέμα του νέου Δ.Σ. της εταιρείας.
-Είναι θέμα τιμής, αρχών και θέσεων για τον Δημήτρη Μπένη και με τίποτα δεν θα ψήφιζε τον Τσέπελη ως Πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ και σας το υπογράφω αυτό...
Ας μη «κουράζονται» λοιπόν ορισμένοι κι ας μην είναι τόσο βιαστικοί....Και κυρίως ας μην αδικούν ανθρώπους που τόλμησαν να «ξεδοντιάσουν» τον υπαρχηγό του Δημάρχου Ξάνθης ακόμη και επί παντοδυναμίας του στη ΔΕΑΞ αποκαλύπτοντας και τον ΤΡΟΦΟΔΟΤΗ λογαριασμό του....

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 25, 2011

ΚΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΞΥΝΙΔΗ

Επίσης τα ίδια θα πω και για τον κύριο Θανάση Ξυνίδη. Και θα διαφωνήσω και με τον φίλο μου Πάνο Παπαδόπουλο που σχολίασε μάλλον «αρνητικά» την είσοδό του στο νέο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΞ, επειδή κατά το παρελθόν ως δικηγόρος ο κύριος Ξυνίδης είχε υπερασπίσει πράγματι σε πολλές δίκες τον κύριο Τσέπελη...
Ας μην τον κρίνει έτσι, διότι εγώ προσωπικά το μεσημέρι της Τετάρτης μίλησα με τον Θανάση κι είδα ότι είναι απολύτως ξεκάθαρος στο θέμα του Προέδρου της ΔΕΥΑΞ.
Μπαίνει να «ελέγξει» τα πεπραγμένα της διοίκησης και την προηγούμενη 4ετία και έχει αποδείξει ότι «δεν είναι από τα παιδάκια που δεν ξέρουν να ψάχνουν....»! Άλλωστε ο χρόνος είναι αυτός που κρίνει τον καθένα μας...

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 25, 2011

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ «ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑΣ» ΕΧΕΙ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ...

Θα ήθελα επίσης να επεκταθώ και στο θέμα της πρώην «Αρχόντισσας». Τα μέχρι σήμερα δεδομένα αποδεικνύουν ότι ο εκδότης του «Μ» Πάνος Παπαδόπουλος στο συγκεκριμένο θέμα είχε πέρα για πέρα δίκαιο....
Κι οι προεκτάσεις αυτές, αναδεικνύονται κάθε μέρα και σε μεγαλύτερο βαθμό. Όσο κι αν ο Δήμαρχος προσπάθησε στη συνεδρίαση της Τρίτης να κλείσει τόσο «βιαστικά» το θέμα, λέγοντας πως θα....γκρεμιστούν όλες οι αυθαίρετες κατασκευές!
-Συγνώμη δηλαδή....Αν κύριε Δήμαρχε το θέμα αυτό δεν γίνονταν πρωτοσέλιδο, ο κύριος Τσέπελης και θα συνέχιζε τις εργασίες, αλλά και δεν θα υπήρχε σήμερα κανένα πρόβλημα;
Πως λειτουργούσε δηλαδή μέχρι σήμερα η «Αρχόντισσα» και γιατί μέχρι τώρα δεν είχατε γκρεμίσει τα αυθαίρετά της; Τι θα πείτε δηλαδή στον Εισαγγελέα αν σας καλέσει και σας ρωτήσει τι κάνατε;
-Ότι μετά την έκταση που πήρε το θέμα, αποφασίσαμε να το....γκρεμίσουμε και να το κάνουμε νόμιμο ως Δήμος; Είναι δυνατόν;

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 25, 2011

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ πρώην «ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ»

Φιλοξενώ στη στήλη και την αίτηση του εκδότη του «Μ» για το θέμα «Αρχόντισσα» λόγω του ενδιαφέροντος που αποκτά πλέον για την Τοπική κοινωνία με τη νέα διάσταση που δίνει:
1. Δήμο Ξάνθης
Τμήμα έκδοσης αδειών
υγειονομικού ενδιαφέροντος
Δήμου Ξάνθης
2. Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης
3. Διεύθυνση Υγιεινής
4. Υπηρεσία Νεοτέρων Μνημείων
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1. Εισαγγελέα Ξάνθης
2. Αντιδήμαρχο Ξάνθης κ. Νίκο Φωτιάδη
Επειδή η διαφάνεια αποτελεί πράγματι ΟΞΥΓΟΝΟ όχι μόνο για τη Δημοκρατία αλλά και για την ίδια την δημόσια ζωή και κυρίως τους θεσμούς.
Επειδή ουδείς μπορεί να λειτουργεί υπεράνω των Νόμων, όσο ψηλά κι αν προΐσταται και μάλιστα εκμεταλλευόμενος την «εξουσία» που επί σειρά ετών ασκεί στον Δήμο Ξάνθης και στις υπηρεσίες του.
Παρακαλώ όπως στα πλαίσια της δημοσιογραφικής μου έρευνας, της προστασίας του δημοσίου συμφέροντος, προκειμένου να λάμψει η αλήθεια και να επικρατήσει η νομιμότητα σε βάρος της αυθαιρεσίας:
1. Μου χορηγήσετε γνήσιο αντίγραφο της άδειας λειτουργίας του καταστήματος- ταβέρνα πρώην «Αρχόντισσα» που βρίσκεται στην γωνία των οδών Πυγμ. Χρηστίδου - Φιλ. Αμοιρίδη, προκειμένου να πληροφορηθούμε και για τα τ.μ. του εν παραδοσιακού κτίσματος. Και πως λειτουργούσε τα τελευταία χρόνια και μάλιστα με την ΣΗΜΕΡΙΝΗ εικόνα που παρουσιάζει.
2. Κατόψεις του συγκεκριμένου παραδοσιακού κτίσματος που κατατέθηκαν από τον πρώην επιχειρηματία με την εσωτερική διαρρύθμιση του μαγαζιού, τουαλέτες, κουζίνα κλπ ως προς τις θέσεις που κατείχαν σε σχέση με την άδεια που δόθηκε στο κατάστημα.
Πάνος Παπαδόπουλος
Εφημερίδα «Μαχητής»

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 25, 2011

ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΚΡΕΑΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΘΡΑΚΗΣ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

Τη πρόθεση της κυβέρνησης να μετατρέψει την κρεατοβιομηχανία Θράκης στην Αλεξανδρούπολη σε στρατόπεδο συγκέντρωσης παράτυπων οικονομικών μεταναστών, έφερε στο φως της δημοσιότητας ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης.
Ο δήμαρχος Ξάνθης με νέα επιστολή για το μεταναστευτικό προς τον πρωθυπουργό σχολιάζει τις εξελίξεις σε σχέση με το σχέδιο νόμου που προωθείται και αφορά τον τρόπο διαχειρίσεις της λαθρομετανάστευσης και τα κέντρα υποδοχής στον Έβρο.
Ο κ. Λαμπάκης αναφέρεται στην πρώτη σκληρή επιστολή του προς το πρωθυπουργό και τονίζει: «Δυστυχώς για μια ακόμη φορά επαληθεύθηκα, αποδεικνυόμενου ότι το ύφος της επιστολής μου προς τον πρωθυπουργό ήταν απόλυτα επιβεβλημένο και μάλιστα ήπιο.

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 25, 2011

ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ! ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ, ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΟΜΩΣ ΤΗΝ VENUS VICTORIA!

Η Χατζηιωάννου γνωστοποιεί ότι αποφάσισε τη σταδιακή διακοπή της παραγωγικής δραστηριότητας, η οποία συνίσταται στην μονάδα παραγωγής ενδυμάτων, κάλτσας και καλσόν στην Ξάνθη καθώς και στην μονάδα της θυγατρικής στη Βουλγαρία ΕΒΡΟΚΟΜΕΡS LTD, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της μητρικής με στόχο την επικέντρωση στην εμπορία των επωνύμων προϊόντων. Η απόφαση για την διακοπή της δραστηριότητας βασίζεται στη στρατηγική επιλογή της εταιρείας να επικεντρωθεί στον τομέα της λιανικής και χονδρικής εμπορίας των επωνύμων προϊόντων της αναπτύσσοντας το νέο μοντέλο, το οποίο γνωρίζει καλά και έχει εφαρμόσει με επιτυχία η Διοίκηση του ομίλου τα τελευταία χρόνια. διοίκηση της Χατζηιωάννου Α.Β.Ε.Ε. αποφάσισε την απεμπλοκή από την παραγωγική δραστηριότητα, την οποία διατηρούσε ιστορικά με την μονάδα στην Ξάνθη καθώς και με την θυγατρική στη Βουλγαρία.
Μάλιστα για το σκοπό αυτό η εταιρεία σχεδιάζει την αξιοποίηση των ευκαιριών στην κατακερματισμένη αγορά του γυναικείου εσωρούχου με την ενίσχυση του retail concept Venus Victoria

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 25, 2011

ΈΝΟΠΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΞΑΝΘΗΣ

Με πιστόλια στα χέρια εισέβαλλαν 3 δράστες στην Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης...
αιφνιδιάζοντας τους υπαλλήλους, το μεσημέρι της Τρίτης.
Οι δράστες μπήκαν στο τμήμα λογιστηρίου και αφού ακινητοποίησαν τους 3 υπαλλήλους, τους ανάγκασαν να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο, χωρίς όμως να καταφέρουν να πάρουν χρήματα, καθώς ήταν άδειο.
Αμέσως τράπηκαν σε φυγή, ενώ μέχρι αυτήν την ώρα αναζητούνται από την αστυνομία.

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 25, 2011

Όπου πήγα... κάτι είδα... δεν κρατάω μυστικό!

*Αρκετές εκπλήξεις έκρυβε η συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης στη συνεδρίαση της Τρίτης. Και ως προς το Δημοτικό Ραδιόφωνο...
.....

*Αρχικά στην συνεδρίαση τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον πρώην δημοτικό σύμβουλο Αντώνη Τσαβδάρη, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή.
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης ενημέρωσε το σώμα για τη διεξαγωγή αγώνων της Εθνικής Ομάδας Βόλεϊ ( ανδρών - γυναικών), στο πλαίσιο του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που θα πραγματοποιηθεί στη Ξάνθη στις 11 και 12 Ιουνίου. Το κόστος για το Δήμο Ξάνθης θα είναι περίπου 5.000 ευρώ και οι αγώνες θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ.
.....

*Επίσης ο δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ και καθηγητής Συγκοινωνιολόγος Γιώργος Κολλάρος, αναφέρθηκε στην κινητοποίηση των Δημοτικών Υπαλλήλων Ξάνθης και ζήτησε να κατοχυρωθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων στην καθαριότητα και κυρίως των εποχικών που εργάζονται σκληρά κυρίως την περίοδο των καρναβαλικών εκδηλώσεων.
.....

*Επίσης στην συνεδρίαση της Τρίτης, η απόφαση των επικεφαλής των παρατάξεων για το νέο Δ.Σ. του Δημοτικού Ραδιοφώνου (Επιχείρηση θεάματος και επικοινωνίας) έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Γιαγτζόγλου Κωνσταντίνος
Αντιπρόεδρος: Μανώλης Φανουράκης
Μέλη: Δρεμσίζης Ιωάννης
Χρηστίδης Ιωάννης
Μουμτζάκη Ευαγγελία
Καλαϊτζή Ιωάννα
Φουτσιτζή Παρθένα
Χουσεϊνογλου Τιμούρ (Πολίτες για την Αλλαγή)
Χαριτωνίδου Ειρήνη «
Σαμή Καραμπουγιούκογλου (Πολίτες για την Ξάνθη)
Γιώργος Κολλάρος (Λαϊκή Συσπείρωση)
.......

*Σε ότι αφορά στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΞ υπήρξε αναβολή λήψης οριστικής απόφασης μετά από προτροπή του Χρήστου Πούλιου, ο οποίος πρότεινε –εκτός της πάγιας θέσης του ο Πρόεδρος να είναι τεχνοκράτης- να υπάρξει εκπροσώπηση επιστημονικών φορέων όπως το ΤΕΕ αντί των απλών πολιτών που ορίζονται συνήθως. Προκειμένου να επανεξεταστεί το ζήτημα η δημοτική αρχή αποφάσισε να αναβάλει την οριστική λήψη απόφασης.
.....

*Πάντως, Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ θα είναι ο Μανώλης Τσέπελης, εκπρόσωπος των εργαζομένων ο Γιώργος Καμπερόπουλος και εκπρόσωπος του ΔΠΘ ο Καθηγητής Αστέριος Παντοκράτωρ.
Αυτό δηλαδή δεν αλλάζει...
-Τι να τον κάνει ο Δήμαρχος Ξάνθης τον τεχνοκράτη, όταν έχει τον....κύριο Τσέπελη που προσόντα δημοτικού σχολείου μπορεί και του τα λύνει όλα; Τι να τον κάνει; Ιδού η απορία...
........
*Κατά τα άλλα τα οικονομικά της ΔΗΚΕΞ και η λογιστική εικόνα της επιχείρησης με βάση το εγκεκριμένο διετές πρόγραμμα δράσης, η περίπτωση να αποτραπεί η κήρυξη ως αναδασωτέας, περιοχής του διαμερίσματος Κιμμερίων, που έχει αποφασιστεί από το Δασαρχείο Ξάνθης παρότι έχει παρέλθει η σχετική προθεσμία υποβολής ενστάσεων και αντιρρήσεων.
.....
*Σημειώνω ότι στη συνεδρίαση της περασμένης Τρίτης που ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα, αλλά τελικά ολοκληρώθηκε γύρω στις 22.30, ορίστηκαν εκπρόσωποι του Δήμου σε διάφορες επιτροπές και πέρασαν τα περίπου 80 διαδικαστικού χαρακτήρα θέματα από τα συνολικά 105 θέματα, που αποτέλεσαν αριθμό ρεκόρ.
.....
*Βέβαια αυτό συνεπάγεται και όλα τα αρνητικά....την «κούραση» δηλαδή στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, με αποτέλεσμα τα θέματα αυτά να «περάσουν» σε χρόνο ρεκόρ και όχι με την ανάλογη προσοχή.
...

*Το δεύτερο θέμα που έθεσε εκτός ημερήσιας διάταξης, η παράταξη του Χρίστου Πούλιου αφορούσε τις εργασίες του νέου Δημαρχείου, που έχουν σταματήσει. Ο κ.Πούλιος ζήτησε να μάθει το λόγο καθώς και την φάση που βρίσκονται οι όποιες εργασίες.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ξάνθης, το έργο διεκόπη προσωρινά εξαιτίας γραφειοκρατικών διαδικασιών.
-Ο προϋπολογισμός του έργου αγγίζει τις 470.00 ευρώ κι ενώ λογικά όλα έδειχαν ότι προεκλογικά το Δημαρχείο θα μεταφέρονταν στην νέα του θέση, τελικά το πράγμα αργεί καθώς φαίνεται πολύ ακόμη...
.......
*Πάντως σε ότι αφορά το υπάρχων δηλαδή παραδοσιακό Δημαρχιακό Ξάνθης, εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση για την αποκατάστασή του!!!
..........
*Και κάτι επίσης ενδιαφέρον. Τη δυσμενή κατάσταση της λειτουργίας της Αναπτυξιακής Εταιρείας και το γεγονός ότι οι υπάλληλοι αυτής παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες, έθιξε με ερώτησή του προς την Δημοτική Αρχή Ξάνθης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρίστος Πούλιος. Επεσήμανε δε ότι η εταιρεία έπαψε να αποτελεί μοχλό ανάπτυξης για την περιοχή.
.......

*Ο Δήμαρχος Ξάνθης, από την πλευρά του παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα στην εταιρεία, εξαιτίας προγραμμάτων που δεν προχώρησαν. Αφήνοντας έτσι έμμεσα αιχμές κατά του κυρίου Πασχάλη Λύρατζη...
-Ωστόσο καθησύχασε τους απλήρωτους εργαζομένους, λέγοντας ότι ήδη η Αναπτυξιακή Εταιρεία βρίσκεται σε σημείο αναδιάρθρωσης. Πρότεινε μάλιστα να διεξαχθούν νωρίτερα οι εκλογές για το νέο Δ.Σ. της εταιρείας.
Στο ίδιο θέμα τοποθετήθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Απόστολος Αγκόρτζας, διευκρινίζοντας ότι ο Δήμος Ξάνθης συμμετείχε πάντοτε στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Τόνισε ότι γίνονται προσπάθειες επίλυσης των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, αλλά απόφυγε να πάρει θέση στα επί της ουσίας θέματα, αλλά και αν πράγματι η ξενοδοχειακή του επιχείρηση κέρδισε και είχε συναλλαγές με την ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ εταιρεία.
Ποια είναι τελικά η αλήθεια; Και γιατί δεν ανέλαβε τελικά Πρόεδρος ο κύριος Απόστολος Αγκόρτζας στην Αναπτυξιακή ενώ μέχρι τώρα εμφανίζονταν ο ίδιος και κάθονταν στη θέση του....Προέδρου; Άβυσσος πράγματι η ψυχή του ανθρώπου...

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 25, 2011

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ

Σε «αγκάθι» φαίνεται πως ανάγεται πλέον η ψήφιση ή όχι από όλο το συνδυασμό του κυρίου Τσέπελη στη θέση του Προέδρου της ΔΕΥΑΞ....
Το θέμα έχει αναχτεί πλέον σε μείζον για τον ίδιο τον συνδυασμό, ο Δήμαρχος από τη πλευρά του «πιέζει» προσωπικά όλους τους συμβούλους και επαναλαμβάνει κατά πάγια τακτική του τα περί «ενότητας του συνδυασμού», ωστόσο είναι εμφανές πλέον ότι οι υποστηριχτές του αφανούς μειώνονται συνεχώς....
Και μπορεί να επιμένει ο ίδιος ο κύριος Στυλιανίδης με τη λογική ότι «δεν έχει στο συνδυασμό του παιδιά ή.....μπάσταρδα, ωστόσο αυτή τη φορά μάλλον δεν πείθει κανέναν...
Και απλά αυξάνει τα ερωτηματικά των πολιτών για το τι τελικά το τόσο «ισχυρό» υπάρχει στη σχέση των δύο πολιτικών ανδρών....
Θα ψηφίσουν δηλαδή Τσέπελη οι: Μπένης, Νίκος Σπυριδόπουλος, Σοφία Καραγιαννίδου, Δημαρχόπουλος, Παναγιώτης Ταρενίδης, Κώστας Γιαγντζόγλου ακόμη και ο Χρήστος Μούρκας στην διαδικασία ούτε ή άλλως θα γίνει κάποια στιγμή; Όταν αυτό θα τους «ακολουθεί» σε όλη τη 3.5ετία που υπολείπεται;
Η Κατίνα

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 25, 2011

ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να «πανηγυρίζει» ο κύριος Τσέπελης που συνεχίζει Πρόεδρος στη ΔΕΥΑΞ, ξέρω όμως ότι ο Δήμαρχος Ξάνθης δεν βρίσκεται στα «καλύτερά» του αυτή τη περίοδο...
Όχι μόνο γιατί στους πολίτες έχει πλέον ταυτιστεί πλήρως με τον κύριο Τσέπελη, αλλά και γιατί έχει γίνει άνω κάτω ο ίδιος ο συνδυασμός του!!! Η αναβολή πάντως για τη ψήφιση του νέου Δ.Σ. της ΔΕΥΑΞ ίσως τελικά κρύβει και εκπλήξεις για τη συνέχεια... ΑΛΕΚΤΩΡ
........

*Σε χρόνο ρεκόρ και με την «περίεργη» ανοχή και «σιωπή» της αντιπολίτευσης , «πέρασε» το θέμα των παράνομων εργασιών του κυρίου Τσέπελη την Τρίτη το απόγευμα....
Ο δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ κύριος Κολλάρος, αποδείχτηκε ο «από μηχανής Θεός....» του κυρίου Τσέπελη, ενώ Πούλιος-Βορίδης και Θανάσης Ξυνίδης δεν φάνηκαν διατεθειμένοι να «συζητήσουν» το όλο θέμα...
Ωστόσο ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τοποθετήθηκε και μίλησε για μια ακόμη φορά για τις συμπεριφορές του κυρίου Τσέπελη που προκαλούν τους πολίτες.
......

*Προς τι η «σιωπή» της αντιπολίτευσης για το πελώριο –όπως αποδεικνύεται- θέματα των παρανομιών του κυρίου Τσέπελη;
-Ίσως γιατί σε αυτό το «χορό των αποκαλύψεων» έχει αναλάβει ο εκδότης του «Μ» Πάνος Παπαδόπουλος, που κατηγορεί έμμεσα και την αξιωματική αντιπολίτευση για «συγκάλυψη» του αφανούς εταίρου...
Μερικά πράγματα πάντως προκαλούν και εύλογα ερωτηματικά...
......

*Πάντως ο Χρίστος Πούλιος ζήτησε διευκρινήσεις σε σχέση με την δράση του Μανώλη Τσέπελη ως ενοικιαστή του καταστήματος, καθώς προκύπτουν στοιχεία για παράνομο τρόπο λειτουργίας του συγκεκριμένου καταστήματος και μάλιστα άνευ της απαιτούμενης άδειας. "Κατ' επανάληψη πρωτοκλασάτα στελέχη του Δημάρχου θίγουν το κοινό αίσθημα", είπε χαρακτηριστικά ο Χρίστος Πούλιος.
.....

*Η απάντηση του Δημάρχου Ξάνθης;
Δεν στάθηκε καν στο αν παρανόμησε ή όχι ο κύριος Τσέπελης, λέγοντα απλά ότι
το θέμα βρίσκεται ήδη στα χέρια της Πολεοδομίας και της Εφορίας Νεότερων μνημείων, προκειμένου να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για τη νόμιμη λειτουργία του καταστήματος!
-Μάλιστα ανεβάζοντας τους τόνους, ο κ.Στυλιανίδης σε σχέση με τα όσα υποστήριξε ο Χρίστος Πούλιος περί πρωτοκλασάτων στελεχών, είπε χαρακτηριστικά: "Εγώ δεν έχων καλά παιδιά ή....μπάσταρδα!"
-Το θέμα είναι κύριε Δήμαρχε αν αυτά που λες, τα εννοείς κι όλας...
........
*Σημειώνω ότι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κύριος Δημαρχόπουλος, ενημέρωσε το σώμα για την πολυσέλιδη έκθεση ( πόρισμα) για την ΔΕΥΑΞ, που διενεργήθηκε πρόσφατα από τους αρμόδιους ελεγκτές της Οικονομικής Επιθεώρησης της Περιφέρειας, τα στοιχεία της οποίας ωστόσο δεν γνωστοποιήθηκαν εξαιτίας του όγκου της εκθέσεως.
Το οποίο ωστόσο από τις 2 Φεβρουαρίου είναι στον Δήμο Ξάνθης, αλλά «θυμήθηκε» ο Πρόεδρος να αποκαλύψει την....ύπαρξή του, στις 22 Φεβρουαρίου!!!
......
*Άμεση ήταν η αντίδραση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρίστου Πούλιου, που κατηγόρησε την Δημοτική Αρχή για καθυστέρηση στην γνωστοποίηση του πορίσματος, εφόσον αυτό ήταν στα χέρια της Δημοτικής Αρχής από τις 2 Φεβρουαρίου. Τόνισε ακόμη ότι στην περίπτωση που προκύπτουν στοιχεία σε βάρος ατόμων του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΞ δεν είναι δυνατόν στη συνέχεια της συνεδρίασης να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο για το νέο διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης ύδρευσης.
………
*Όπως είναι γνωστό, το Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 22 Φεβρουαρίου υπήρξε ως θέμα η επιλογή των μελών (25 εκπρόσωποι φορέων και κινήσεων πολιτών και 25 φυσικά πρόσωπα, δημότες) όμως τελικά ομόφωνα αποφασίστηκε να ακολουθηθεί διαφορετική οδός. Και αυτό γιατί αφενός μεν οι υποψηφιότητες είναι πάρα πολλές, ξεπερνώντας τις 73 και δεν θεωρήθηκε σκόπιμο να γίνει κλήρωση, αφετέρου δε υπήρξα παράπονα από διάφορους φορείς που δεν κλήθηκαν για να συμμετάσχουν στη διαδικασία, όπως ανέφερε ο Χρήστος Πούλιος.
….
*Η Διευθύντρια του Δήμου Μαρία Σπανού έκανε γνωστό ότι υπήρξε ανοιχτή πρόσκληση σε κάθε ενδιαφερόμενο και ότι οι κλήσεις που υπήρξαν έγιναν με βάση όσα ο νομοθέτης αναφέρει. Όπως είπε ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπένης εστάλησαν επιστολές στους επικρατέστερους παραγωγικούς φορείς.
…..
*Έτσι τελικά το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να παρατείνει την προθεσμία της υποβολής αιτημάτων από φορείς και πολίτες της περιοχής για τη συμμετοχή τους στην Επιτροπή Διαβούλευσης μέχρι την Παρασκευή. Ακολούθως η επιτροπή που έχει συσταθεί για την αναμόρφωση του κανονισμού θα συνέλθει και θα προτείνει με ομόφωνη απόφαση προς το δημοτικό συμβούλιο τα πρόσωπα και τους εκπροσώπους που θα συνθέσουν την επιτροπή.
……..
*Και κλείνω με κάτι πολύ ενδιαφέρον. Την ερχόμενη Δευτέρα θα «κλείσει» και το πολύκροτο θέμα του Συμπαραστάτη του Δημότη. Χθες δόθηκε στη δημοσιότητα και η πρόσκληση που αναφέρει τα παρακάτω:
«Σας παρακαλούμε να προσέλθετε στις 28 Φεβρουαρίου 2011 ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης στο Δημαρχιακό Κατάστημα Ξάνθης και στην αίθουσα των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, για να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης και να παρθούν σχετικές αποφάσεις:
ΘΕΜΑ 1ο: Επιλογή προσώπου του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Ξάνθης σύμφωνα με το άρθρο 77 του Ν. 3852/10.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ»
-Υπενθυμίζω ότι η μηνιαία αμοιβή του Συμπαραστάτη του Δημότη είναι 2.500 Ευρώ, οπότε αντιλαμβάνεστε γιατί υπάρχει και τόσο μεγάλο ενδιαφέρον, αφού ήδη οι ενδιαφερόμενοι όπως λένε οι πληροφορίες μου, ενδεχομένως θα ξεπεράσουν τα 12 μέχρι την Δευτέρα !!!
…..

*Μέχρι χθες πάντως είχαν καταθέσει αιτήσεις στον Δήμο Ξανθης για τον Συμπαραστάτη του Δημότη οι παρακάτω: 1.Κεβεντζίδης Θόδωρος, 2.Πεντζουρίδης Παν, 3.Τσαμόγλου Δήμητρα , 4.Τσαλίκης Αντώνης, 5.Μαλάκης Στέργιος, 6.Πατσής Δημήτρης, 7.Λάππας Γιάννης, 8.Δαλίδης Δημήτρης, 9.Σπυρίδου Άννα, 10.Κουρτίδης Κώστας, 11.Μουσόπουλος Θανάσης, 12.Κοσμίδου Έλενα.
-Και αναμένονται κι άλλες υποψηφιότητες…
Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ