Πέμπτη, Φεβρουαρίου 16, 2012

Σσσ...ΨΙΘΥΡΟΙ

Μαθαίνω λοιπόν ότι ο αντιδήμαρχος Ξάνθης Γιάννης Τσεγγελίδης ερήμην του Φανουράκη, αλλά με την συγκατάθεση του Δημάρχου Ξάνθης, κάλεσε σε σύσκεψη τις καφετέριες με αντικείμενο τι...λέτε;
-Να βάλουν ρεφενέ όλοι μαζί 3.700 Ευρώ για την βασίλισσα του Καρναβαλιού 2012 Εμινέ Γεσήρ προκειμένου να την ντύσει ως....Μεγάλη Θεοδώρα του Βυζαντίου με το ανάλογο ένδυμα!!!
Λεφτά που δεν γνωρίζουν βεβαίως οι χορηγοί και πως θα...χορηγήσουν (δηλαδή τι τιμολόγια θα τους δώσει ο Τσεγγελίδης!) ενώ έχουν πάθει πλάκα και με το θράσος αλλά και την επιμονή του...
Ποιο συγκεκριμένα, 150 Ευρώ έχει κοστολογήσει την ταρίφα ως μέσο όρο από τα καφέ της «παραλίας» ο Τσεγγελίδης και από 100-120 Ευρώ από τους υπόλοιπους! Για το φόρεμα και την αμοιβή της κυρίας Εμινέ Γεσήρ!!
(Από σχόλιο του Πάνου Παπαδόπουλου στο «Πολιτικό Καφενείο» του «Μαχητή»)
-Όταν με ξένα κόλλυβα, «ντύνεις» μια βασίλισσα, όλα είναι πιθανά...
.............
Απογοητευμένοι από τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στο χώρο τους δηλώνουν οι παράκτιοι αλιείς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Σύμφωνα με δηλώσεις στην ΕΡΑ Κομοτηνής του προέδρου της Ομοσπονδίας Παράκτιων Αλιέων Αν. Μακεδονίας Θράκης Στέλιου Μωραΐτη η μείωση οι αλιευτικού πλούτου, η μη χορήγηση άδειας αλιείας τόνου και η έντονη δραστηριότητα των παράνομων αλιέων οδηγεί τους παράκτιους αλιείς να ατενίζουν το μέλλον τους με ανασφάλεια και το επάγγελμά τους να σβήνει.
Όπως σημείωσε ο κος Μωραΐτης σκέφτονται να προσφύγουν δικαστικά εναντίον του αρμόδιου Υπουργείου που δεν χορήγησε ούτε μια άδεια για την αλιεία του τόνου στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. «Αν στηριζόταν η αλιεία, θα αποτελούσε σίγουρα διέξοδο για τους άνεργους νέους » τόνισε ο κος Μωραΐτης.
-Δυστυχώς μια ακόμη δικαίωση για τον Αλέκο Κοντό που σαν Υπουργός στήριξε την Αλιεία ειδικά στη Βόρειο Ελλάδα, όσο κανείς...
«Α»
…………..

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΨΗΛΑ ://adesmeuti-thrakis.blogspot.com/
ΞΕΠΕΡΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 183.700 ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ
Κάθε μέρα που περνάει, τόσο και αυξάνεται ο μέσος όρος επισκεπτών στο μπλόκ της «Α» που ήδη ξεπερνάει τις περισσότερες μέρες και 12000-1500 επισκέπτες. Κάθε μέρα και πιο ψηλά. Και ήδη ξεπεράσαμε πλέον και τους 183.700
-Σημειώστε λοιπόν......Κάθε μέρα και κάθε ώρα, 24 ώρες το 24ωρο ενημέρωση από το adesmeuti-thrakis.blogspot.com/
..........

Παρατείνεται έως τις 29 Φεβρουαρίου
η αποχή των δικηγόρων της Αθήνας
Συνέχιση της αποχής έως 29 Φεβρουαρίου 2012 αποφάσισε η σημερινή Γενική Συνέλευση των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.
Ειδικότερα, στο γήπεδο του Πανελληνίου, όπου πραγματοποιήθηκε σήμερα η Γενική Συνέλευση των Αθηναίων δικηγόρων, αποφασίστηκε η απεργία που έληγε αύριο, 15 Φεβρουαρίου 2012, να παραταθεί για 14 μέρες. Δηλαδή, έως τις 29 Φεβρουαρίου 2012.
Σε ψηφοφορία τέθηκαν δύο προτάσεις. Η πρώτη για πενθήμερη παράταση της αποχής και η δεύτερη για παράταση έως το τέλος του μήνα, πρόταση η οποία επικράτησε.
Προηγουμένως, είχε απορριφθεί η πρόταση του προεδρείου του ΔΣΑ για αποχή των δικηγόρων από τις υποθέσεις του Δημοσίου, των Τραπεζών κ.λπ.
………

ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΛΕΜΜΕΝΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ
Την 12-2-2012 το πρωί, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, εντόπισαν στην Ξάνθη, δίκυκλη μοτοσικλέτα, η οποία είχε κλαπεί το απόγευμα της 11/12-2-2012, από την πόλη της Ξάνθης. Η δίκυκλη μοτοσικλέτα κατασχέθηκε και αποδόθηκε στην ιδιοκτήτριά της. Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.
……

ΚΟΠΗ ΕΤΗΣΙΑΣ ΠΙΤΑΣ ΣΕΑΝ ΞΑΝΘΗΣ
Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Ξάνθης έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην κοπή της ετήσιας πίτας για το 2012, που θα πραγματοποιηθεί στην Λέσχη Αξιωματικών Ξάνθης την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 11:00 πρωινή. Καλούνται οι Έφεδροι Αξιωματικοί και φίλοι του Συνδέσμου όπως τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΘΩΜΑΣ ΜΙΧΟΓΛΟΥ
.........

Σύλλογος «ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ»
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΛΕΣΧΗ
Ο σύλλογος «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ»,
σε στήριξη της τρίτης ηλικίας, σας περιμένει την Παρασκευή 17/02/2012, ώρα 06.00 μμ, στην Εμπορική Λέσχη Ξάνθης, να μοιραστεί μαζί σας μια διαφορετική βραδιά, για μικρούς και μεγάλους, μια καρναβαλική εκδήλωση χωρίς ηλικία, γιατί η ψυχή δεν γερνάει ποτέ!!!
Είσοδος 5 ευρώ για τους μεγάλους μας φίλους
Είσοδος 2 ευρώ για τους μικρούς μας φίλους
Ο πρόεδρος
Σταματιάδης Δήμος
Η γεν. γραμματέας
Φυντανή Μαρία
……

Καμία συγχώνευση σχολείου στο Νομό Καβάλας.
Δεν περιλαμβάνει συγχωνεύσεις ή υποβαθμίσεις σχολικών μονάδων στην Καβάλα, η εισήγηση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, όπως τονίστηκε κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας. Σύμφωνα με δηλώσεις του Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Γιώργου Χεριστανίδη, το έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας με το οποίο κλήθηκαν να κάνουν εισήγηση, δεν αναφερόταν μόνο για συγχώνευση αλλά και για δημιουργία νέων σχολικών μονάδων. Στα πλαίσια αυτά η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας δεν πρότεινε καμία συγχώνευση, αντίθετα πρότεινε τη δραστηριοποίηση, την ενεργοποίηση του Ειδικού Σχολείου, επιπέδου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
........

Όχι στο κλείσιμο του Οργανισμού
Εργατικής Εστίας και του ΟΕΚ
«Απαιτούμε από την κυβέρνηση να σταματήσει τη διαδικασία κατάργησης του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και του ΟΕΚ» δήλωσε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Δράμας, Γιώργος Σαβρίδης. Όπως ανέφερε, οι οργανισμοί είναι κερδοφόροι και τα χρήματα στα ταμεία τους προέρχονται από τις εισφορές των εργαζομένων και όχι το κράτος. «Θα μπούμε μπροστά στις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί» τόνισε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε οι εργαζόμενοι της Δράμας συμμετείχαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη.
Επιπλέον, σήμερα Πέμπτη (16 Φεβρουαρίου) στις 5 το απόγευμα, θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο ενημέρωση για τις συνέπειες από το κλείσιμο των Οργανισμών και συντονισμός των αγωνιστικών δράσεων. Υπενθυμίζεται πως ο βρεφονηπιακός σταθμός της Εργατικής Εστίας Δράμας, εξυπηρετεί 80 παιδιά.
......

Είχε «ρημάξει» τροχόσπιτα και αποθήκες
Ένας 39χρονος, Αλβανικής καταγωγής, είναι ο δράστης κλοπών σε τροχόσπιτα και αποθήκες στην ευρύτερη περιοχή της Χρυσούπολης. Μετά από έρευνες, η αστυνομία του αποδίδει τουλάχιστον πέντε περιπτώσεις κλοπών, κατά τις οποίες αφαίρεσε γεννήτριες, εξωλέμβιες μηχανές, ηλεκτρικά εργαλεία, ποτά και διάφορα είδη ψαρέματος. Σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε καλύβα, που διατηρούσε σε χωριό της Καβάλας για να κρύβει τα κλοπιμαία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μία εξωλέμβια μηχανή, ένα αλυσοπρίονο, μία ηλεκτρική συσκευή, ένα ποδήλατο, μια μεταλλική φιάλη και ένα δίχτυ αλιείας. Μέρος των κατασχεμένων αντικειμένων αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους. Η προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Χρυσούπολης Καβάλας, για τυχόν εμπλοκή του 39χρονου και σε άλλες περιπτώσεις κλοπής.
.............

Κοινή κινητοποίηση γιατρών, μηχανικών και δικηγόρων
Πανεπιστημονική εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών θα πραγματοποιηθεί στις 29 Φεβρουαρίου 2012, από δικηγόρους, γιατρούς και μηχανικούς. Στόχος της να αναδειχθούν τα προβλήματα των δικηγόρων, των γιατρών και των μηχανικών. Το βράδυ της Τρίτης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση δικηγόρων, γιατρών και μηχανικών βουλευτών, στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, την οποία οργάνωσαν η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος. Από τους 141 βουλευτές (34 γιατροί, 41 μηχανικοί, 66 δικηγόροι), το παρόν έδωσαν μόλις οκτώ, καθώς και αρκετοί πρόεδροι δικηγορικών συλλόγων. Οι βουλευτές που συμμετείχαν, ήταν από τη Ν.Δ. οι Προκόπης Παυλόπουλος (δικηγόρος), Ευγενία Τζουμάνη-Σπέντζα (δικηγόρος), Διονυσία Αυγερινοπούλου (δικηγόρος), Κωνσταντίνος Καραγκούνης (δικηγόρος) και ο προσφάτως διαγραφείς Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος (γιατρός), από τον ΛΑ.Ο.Σ. ο Ηλίας Πολατίδης (μηχανικός), από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ο Αναστάσιος Κουράκης (μηχανικός), και ο ανεξάρτητος βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής (δικηγόρος).
Στη Θεσσαλονίκη, στις 2 και 3 Μαρτίου 2012 θα πραγματοποιηθεί από τους δικηγόρους διημερίδα με τη συμμετοχή Ιταλών, Γάλλων, Ισπανών, Κυπρίων και Μαλτέζων συναδέλφων τους για την ανάδειξη των δικηγορικών προβλημάτων.
............

Θετικά τουριστικά μηνύματα από την Τουρκία
Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μέσω των συλλόγων ξενοδόχων των πέντε Νομών συμμετείχε φέτος στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση Κωνσταντινούπολης «ΕΜΜΙΤ 2012». Ο πρόεδρος του Συνδέσμου ξενοδόχων Καβάλας Αντώνης Μιτζάλης δηλώνει ικανοποιημένος από την συμμετοχή τους καθώς χρόνο με τον χρόνο γίνονται περισσότερο γνωστοί και το ρεύμα των Τούρκων τουριστών προς την Καβάλα αναμένεται να είναι αυξητικό αφού υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τους μήνες του καλοκαιριού δεδομένου ότι στην Τουρκία θεωρούν πως η απόσταση που υπάρχει από την Κωνσταντινούπολη με την περιοχή μας είναι αρκετά ελκυστική σε σχέση με εναλλακτικούς προορισμούς ενώ σήμερα και οι τιμές είναι προσιτές δεδομένου ότι το κόστος ζωής στην Τουρκία έχει αυξηθεί σημαντικά.
.............

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Μάθημα αλληλεγγύης παραδίδουν μαθητές δημοτικού σχολείου της Αλεξανδρούπολης. Χθες το μεσημέρι στην αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης στην οδό Καποδιστρίου 26, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην οποία παραδόθηκαν υλικά αγαθά (γάλατα, ζυμαρικά, όσπρια, χαρτικά κ.λπ.)στην διεύθυνση του σχολείου και στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Αλεξανδρούπολης.
Τα προϊόντα αυτά ήταν μια προσφορά του Συνδέσμου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Καϊμακλίου Λευκωσίας στα πλαίσια της Αδελφοποίησης που πραγματοποιήθηκε στις 18 Μαρτίου 2011 στην Λευκωσία και θα συνεχιστεί στην Αλεξανδρούπολη στις 14 Μαΐου 2012.
.........

ΜΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
Διακόσιοι σαράντα πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης θα στελεχώσουν πυροσβεστικά τμήματα σε ολόκληρη την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη. Μεταξύ αυτών, τέσσερεις στην πυροσβεστική υπηρεσία Ορεστιάδας και έξι στο πυροσβεστικό κλιμάκιο Δικαίων. «Μετά από 8 χρόνια αγώνα ήρθε η επιστέγαση των προσπαθειών μας για μονιμοποίησή στο σώμα καθώς μετά το πέρας της πενταετίας θα κληθούμε να δηλώσουμε εάν θα παραμείνουμε ή όχι στο Σώμα», είπε μιλώντας στην Ε.ΡΑ. ο πρόεδρος των συμβασιούχων πυροσβεστών ΑΜΑΘ, Γιάννης Παπαναστασίου. Η σχετική προκήρυξη δημοσιεύτηκε τον περασμένο Ιούλιο και την προηγούμενη Παρασκευή οι επιτυχόντες κλήθηκαν σε ορκωμοσία. «Υπάρχον ακόμα σοβαρές ελλείψεις στο πυροσβεστικό σώμα και μάλιστα το 2012 θα πρέπει να καλυφθούν και 680 κενές θέσεις σε πυροσβεστικά κλιμάκια εθνικών οδών» τόνισε ο κ. Παπαναστασίου.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »