Σάββατο, Μαΐου 05, 2012

Σσσ...ΨΙΘΥΡΟΙ

ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ
Όλο αυτό το στημένο παρασκήνιο, για το ¨δήθεν¨ άδειασμα και την παραίτηση στελεχών μας ανήκουν στη σφαίρα της αρρωστημένης φαντασίας κάποιων, των οποίων οι μέρες είναι μετρημένες στην πολιτική ζωή του τόπου μας. Με τις πολιτικές πρακτικές που ακολούθησαν μέχρι τώρα οι ¨χρηματοδότες ¨ τους ¨αναχωρούν¨ από το πολιτικό γίγνεσθαι τόσο της πόλης μας όσο και της χώρας.
Στερημένοι από πολιτικό λόγο και επιχειρήματα και μέσα στον πανικό των τελευταίων ημερών, επιχειρούν να λασπώσουν οτιδήποτε έχει σχέση με τους “Ανεξάρτητους Έλληνες” και πολύ περισσότερο την τοπική οργάνωση Ξάνθης.
Όλοι αυτοί οι οποίοι θέλουν να βλέπουν “διαφωνίες”, “αδειάσματα” και γενικότερα… “δαίμονες”, θα πάρουν την απάντηση από τους συμπολίτες μας την Κυριακή 6 Μαΐου.
(Από την ανακοίνωση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Ξάνθης)
-Τόσο πολύ τελικά «τρέμουν» τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ κόκκινοι, πράσινοι και γαλάζιοι ώστε να τους ρίχνουν αδιάκοπα λάσπη;
.......


Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ «ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ» www.kavalareghistory.weebly.com είναι το αποτέλεσμα μιας σειράς δημιουργικών δράσεων των μαθητών και μαθητριών της Γ΄ τάξης του Πειραματικού Γυμνασίου Καβάλας κατά το τρέχον σχολικό έτος. Στο πλαίσιο του μαθήματος της Τοπικής Ιστορίας και με τη βοήθεια των καθηγητών τους, Άγγελου Παληκίδη και Ανθής Ηλιοπούλου, ερεύνησαν με συνεργατικές μεθόδους θέματα της ιστορίας της Καβάλας μέσα από ιστορικά και οικογενειακά αρχεία και τοπικές εκδόσεις, συνομίλησαν με προσωπικότητες της πόλης και βγήκαν έξω από το σχολείο για να ανακαλύψουν την ιστορία της ιδιαίτερης πατρίδας. Η επίσημη παρουσίαση της ιστοσελίδας θα γίνει σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας την Τετάρτη 9 Μαίου στις 7.30 το απόγευμα.
......


ΈΡΕΥΝΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ
Η μείωση των πωλήσεων, η έλλειψη ρευστότητας, αλλά και κακές επιλογές πολιτικές και επιχειρηματικές δημιούργησαν ασφυκτική κατάσταση στην αγορά και θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον των καταστημάτων. Αυτές τις απόψεις κατέγραψαν μαθητές του Γυμνασίου Χρυσούπολης Καβάλας σε έρευνα, που πραγματοποίησαν τον Μάρτιο με τη μέθοδο των ερωτηματολογίων, από 206 καταστηματάρχες στην περιοχή του δήμου Νέστου. Υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Σοφία Αμοιρίδου και Γιώργο Ξανθόπουλο, αναζήτησαν γνώμες για τις αιτίες των οικονομικών προβλημάτων των επιχειρήσεων και προτάσεις για την ανάκαμψη της αγοράς. Όπως διαπίστωσαν, πολλοί καταστηματάρχες έχουν προχωρήσει σε απολύσεις ή πρόκειται να μειώσουν προσωπικό. Αρκετοί δε πιστεύουν ότι ο δήμος μπορεί να βοηθήσει με τη μείωση των δημοτικών τελών και δράσεις προβολής της τοπικής αγοράς.
............


S.O.S. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ
Άμεσα πρέπει να ληφθούν μέτρα στήριξης της επιχειρηματικότητας αλλά και της καταπολέμησης της ανεργίας, όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Χρήστος Ηλιάδης. Ο ίδιος χαρακτήρισε την κατάσταση «νοσηρή», η οποία σύντομα θα φέρει χειρότερα αποτελέσματα, ενώ όπως εκτίμησε δεν θα αργήσει η ημερομηνία της στάσης πληρωμών των επιχειρήσεων. Παράλληλα επεσήμανε ότι οι καταναλωτές είναι διστακτικοί λόγω της πολιτικής και οικονομικής αστάθειας που επικρατεί στην χώρα μας.
.......


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΤΗ
ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ
Στην κρισιμότητα των εκλογών της Κυριακής αναφέρθηκε ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής στη διάρκεια της ολιγόλεπτης τοποθέτησής του στη συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Ομάδας (Group PES) της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκή Ένωσης στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της Ολομέλειας των Περιφερειών της Ευρώπης. Ο δήμαρχος επισήμανε ότι πλέον αναγνωρίζεται από μεγάλη μερίδα του πολιτικού κόσμου πως έγιναν σοβαρά λάθη κατά την περίοδο της διετούς διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Σιμιτσής χαρακτήρισε τις εκλογές της Κυριακής ως τις κρισιμότερες μετά την πτώση της δικτατορίας υπογραμμίζοντας ότι ποτέ άλλοτε στην κρίση του Ελληνικού λαού δεν τέθηκαν τόσα πολλά και σημαντικά ερωτήματα όσο σε αυτές τις εκλογές. Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι το θέμα του χρέους δεν είναι εσωτερικό πρόβλημα της Ελλάδας τονίζοντας χαρακτηριστικά «το πρόβλημα εξαπλώνεται παίρνοντας επιδημικές διαστάσεις σε όλη την Ευρωζώνη. Είναι αυτονόητο ότι υπάρχει τεράστια ανάγκη οι χώρες του νότου, όπως η Ελλάδα, να προχωρήσουν τις διορθωτικές μεταρρυθμίσεις στην κοινωνία και την οικονομία».
«Οι πολιτικές που έχουν επιβληθεί μέχρι σήμερα», σημείωσε ο κ. Σιμιτσής ολοκληρώνοντας, «αφορούν σχεδόν αποκλειστικά τη μονόπλευρη λιτότητα και οδηγούν στη δίνη της ύφεσης. Ο Ελληνικός λαός προσέρχεται την Κυριακή στις κάλπες με διφορούμενα συναισθήματα, βυθισμένος σε μια καταστροφική οικονομική πορεία, ολοένα και περισσότερο, απαισιόδοξος για το μέλλον, φτωχότερος και χωρίς προοπτική ανάκαμψης. Φόβος, οργή και απελπισία διαμορφώνουν ένα προεκλογικό κλίμα διχασμού».
........


ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ
Δύο νέες μεγάλες επιτυχίες πέτυχαν μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας. Πρόκειται για το Φίλιππο Μανωλούδη, αριστούχος μαθητής του καθηγητή Φώτη Κουτσοθόδωρου, που κέρδισε το 3ο Βραβείο (4η Κατηγορία, έως 13 ετών) στον «11ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κιθάρας Βέροιας». Επίσης, σε διεθνές επίπεδο, μεγάλη ήταν η επιτυχία του Θάνου Αθανασιάδη, που έγινε δεκτός έπειτα από ακρόαση για μεταπτυχιακές σπουδές στην περίφημη Ακαδημία “Mozarteum” του Salzburg (Ζάλτσμπουργκ). Έχοντας πρόσφατα παρουσιάσει ένα αξιόλογο ρεσιτάλ κιθάρας στον υποβλητικό χώρο της Παλιάς Μουσικής, ο Θάνος Αθανασιάδης ακολουθεί μεταδιπλωματικές σπουδές στο Δ.Ω.Κ. με τον Φώτη Κουτσοθόδωρο και εκπροσωπεί τη νέα γενιά ελλήνων κιθαριστών, στην οποία η Καβάλα συμβάλλει σταθερά τις τελευταίες δεκαετίες.
......


ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΟ ΑΕΤΟΧΩΡΙ
Την προσεχή Τρίτη 8 Μαΐου τελείται η Εκκλησιαστική πανήγυρις στο ανδρικό Μοναστήρι του ΑγίουΙωάννου του Θεολόγου στο Αετοχώρι. Την Δευτέρα 7 Mαΐoυ το απόγευμα και ώρα 6.30’ μ.μ. θα ψαλεί ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, ενώ το πρωί της Τρίτης θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από 7.00’-10.00’. Θα ακολουθήσει η περιφορά της εικόνος του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου.
Το απόγευμα της Τρίτης 8 Μαΐου και ώρα 6.30’ μ.μ. θα ψαλεί ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στο εορτάζον παρεκκλήσιον του Αγίου Χριστοφόρου, έξω από τον περίβολο της Μονής. Την επομένη, Τετάρτη 9 Mαΐoυ, θα τελεσθεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, και μετά το τέλος θα γίνει αγιασμός για τα αυτοκίνητα των προσκυνητών. Θα πραγματοποιηθούν δύο δωρεάν δρομολόγια από την Αλεξανδρούπολη με λεωφορεία που θα ξεκινήσουν από το ΚΤΕΛ Έβρου, στην οδό Βενιζέλου, στις 8.00’ και στις 8.30’το πρωί.
......


ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Για λόγους κοινωνικής προσφοράς, αλλά και συμμετοχής των εκπαιδευομένων στις δράσεις της τοπικής κοινωνίας, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Αλεξ/πολης διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία την Παρασκευή 11 Μαΐου από τις 17:30 έως τις 20:30 στο χώρο του σχολείου (κτίριο 4ου Γυμνασίου), σε συνεργασία με το Κέντρο Αιμοδοσίας του Π.Γ.Ν.Α. και τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης.
Στο πλαίσιο των βασικών αρχών λειτουργίας του, το ΣΔΕ συμπράττει και επιδιώκει να συνεργάζεται με άλλους κοινωνικούς φορείς με σκοπό την ευαισθητοποίηση των κοινωνικών ομάδων, στις οποίες απευθύνεται το πρόγραμμα του σχολείου, αλλά και την καλλιέργεια κοινωνικών δεξιοτήτων που βοηθούν τους εκπαιδευόμενους να διαμορφώνουν θετικές στάσεις, ως ενεργοί και υπεύθυνοι πολίτες στο πλαίσιο της τοπικής αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας.
.......


ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ
Πραγματοποιήθηκε η πρώτη ανάρτηση στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ των κοινοχρήστων αγροτεμαχίων προς ενοικίαση στο Ν. Έβρο για τις διάφορες κατηγορίες αγροτών ή όσων επιθυμούν να ασχοληθούν με την γεωργία και κτηνοτροφία όπως αυτό προκύπτει από τη σχετική νομοθεσία για τις προς ενοικίαση κοινόχρηστες εκτάσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. H ανάρτηση νέων κοινόχρηστων αγροτεμαχίων στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ γίνεται κάθε Πέμπτη. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις ηλεκτρονικά μέσα από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ μέχρι τις 23-5-2012.
...


ΈΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ
Ολοκληρώθηκε, η διαδικασία ετοιμασίας των εκλογικών σάκων της εκλογικής περιφέρειας του νομού Έβρου για τις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου. Σήμερα ξεκίνησε η μεταφορά τους στους Δήμους, από όπου θα γίνει η παραλαβή από τους δικαστικούς αντιπροσώπους. Φέτος στον Έβρο τα εκλογικά τμήματα είναι 360, ενώ υπάρχει και ένα ετεροδημοτών στην Αλεξανδρούπολη. Το εκλογικό σώμα του Έβρου αριθμεί 164.743, εκ των οποίων 83.060 είναι γυναίκες και 81.683 άνδρες. Οι νέοι εκλογείς που θα ψηφίσουν φέτος για πρώτη φορά αριθμούν 1.799, εκ των οποίων 858 είναι γυναίκες και 941 άνδρες. Τα κόμματα που σχημάτισαν υποψήφιο συνδυασμό για τον Έβρο ανέρχονται σε 24.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν όλα τα ψηφοδέλτια στην ιστοσελίδα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου πατώντας στην αρχική σελίδα, δεξιά, το εικονίδιο με την ένδειξη «ΕΚΛΟΓΕΣ 2012», επιλέγοντας «Ψηφοδέλτια Νομού Έβρου».ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ
Σειρά ομιλιών – συζητήσεων με θέμα "Μνήμη και νόσος Αλτζχάιμερ" και ομιλήτρια την ψυχολόγο και Δημοτική Σύμβουλο, Χρύσα Πυραλεμίδου προγραμματίζονται στα ΚΑΠΗ του δήμου Καβάλας. Οι ομιλίες – συζητήσεις ήδη ξεκίνησαν χθες Παρασκευή, στις 10 το πρωί στο ΚΑΠΗ Αγίου Λουκά. Θα συνεχιστούν στις 11 Μαϊου στο ΚΑΠΗ της Νέας Καρβάλης και θα ολοκληρωθούν στη Δευτέρα 28 Μαϊου. Σε όσα μέλη των ΚΑΠΗ το επιθυμούν θα γίνει σύντομη εξέταση –αξιολόγηση της νοητικής κατάστασης μέσα από την χορήγηση ειδικού test.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »