Παρασκευή, Δεκεμβρίου 14, 2012

Παν-Θρακικό Αντάμωμα στην Ξάνθη με πρωτοβουλία της HEC!Πολλαπλά τα οφέλη για τον δήμο από τη διοργάνωση του Ανταμώματος, είπε ο δήμαρχος Ξάνθης, ενώ πλην Ανταμπούφη ψήφισαν όλοι υπέρ!
 *Ο εκπρόσωπος της οργάνωσης καθηγητής του ΔΠΘ Δημήτρης Γεώργιος έδωσε ξεκάθαρες εξηγήσεις για τις δράσεις και τη λειτουργία της HEC, αποστομώνοντας τους λασπολόγους!
 Στο κενό έπεσε η λάσπη κατά της Οργάνωσης HEC που περιλαμβάνει προσωπικότητες από την Ελλάδα αλλά και το Εξωτερικό και μόνο στην Ξάνθη, βρήκε τόσο σφόδρα πολέμιους από την πλευρά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και ΜΜΕ με αριστερό και υποτίθεται προοδευτικό μανδύα…
Το Δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης λοιπόν στην προχθεσινή του συνεδρίαση με μεγάλη πλειοψηφία (ο Ανταμπούφης μόνο καταψήφισε) είπε «όχι» στις πραγματικά περίεργες «κραυγές» συγκεκριμένων τοπικών ΜΜΕ που την…»βάπτισαν» «ύποπτη» και επί μέρες την «στόλιζαν» με διάφορα επίθετα και υπονοούμενα! Μάλιστα την Οργάνωση κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης, εκπροσώπησε ο καθηγητής του ΔΠΘ Δημήτρης Γεωργίου ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Ηλεκτρονικού Κέντρου (HEC), τοποθετώντας τα πράγματα στη σωστή τους βάση και αντίληψη των πραγμάτων.
Συγκεκριμένα ο κύριος Γεωργίου, αναφορικά με το θέμα που έχει ανακύψει μετά και το αίτημα της HEC για την οργάνωση του 1ου Παν-Θρακικού Ανταμώματος στην πόλη της Ξάνθης, έδωσε ξεκάθαρες εξηγήσεις για τις δράσεις και τη λειτουργία της HEC, αποστομώνοντας τους λασπολόγους!
Όπως ανέφερε ο ίδιος για το HEC πρόκειται για διεθνή οργάνωση με πολλαπλές δράσεις που είναι διαθέσιμες στον καθένα μέσω της ιστοσελίδα της οργάνωσης, απαντώντας στις κατηγορίες περί “ύποπτης” δράσης, ενώ παράλληλα αποκάλυψε πως ήδη έχουν γίνει συναντήσεις με το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης και τη ΦΕΞ για την όλη διοργάνωση και ενδεχομένως να γίνουν και με άλλους συλλόγους.
Απαντώντας μάλιστα σε δημοσιεύματα που στόχο είχαν τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης για δικούς τους πολιτικούς λόγους ξεκαθαρίστηκε από την αρχή προς τους δημοσιογράφους, η στάση της οργάνωσης ήταν σταθερή και ίδια και ουδέποτε υπήρξε αναδίπλωση των θέσεων της και μάλιστα σε βάρος των ελληνικών συμφερόντων και της περιοχής.
Μάλιστα, για του λόγου το αληθές η εισηγήτρια προσκόμισε και την αντίστοιχη εισήγηση του θέματος όπως αυτή είχε κατατεθεί την πρώτη φορά που είχε έρθει προς συζήτηση το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο η οποία δεν είχε καμία απολύτως διαφορά με την αντίστοιχη που παρουσιάστηκε στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης.
Από την πλευρά του δημοτικού συμβουλίου διατυπώθηκαν από κάποια μέλη ερωτήματα για την εκδήλωση της συγκεκριμένης οργάνωσης στη Ξάνθη και σε τόσο κεντρικό χώρο κι αν ζητείται η συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ξάνθης, με τον εκπρόσωπο του HEC να απαντάει με σαφήνεια καθαρές σκέψεις:
«Κρατάμε άσβηστη τη φλόγα αγάπης των ελλήνων της διασποράς για την περιοχή και δημιουργούμε εκατοντάδες φίλους της Ξάνθης στο εξωτερικό, ενώ παράλληλα θα έρθουν εδώ εκατοντάδες επισκέπτες  που θα αφήσουν χρήματα στην αγορά. Μας ενδιαφέρει να γίνει μια σωστή οργάνωση».
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος εγκωμίασε τους στόχους της Οργάνωσης τονίζοντας ωστόσο ότι, «Ο δήμος δεν μπαίνει συνδιοργανωτής αλλά θα σταθεί δίπλα σε αυτές τις εκδηλώσεις, διότι είναι κάτι πολύ θετικό για την περιοχή, μην το σκεφτόμαστε θα πρέπει να είναι ομόφωνη η απόφασή μας».
Γεγονός που ωστόσο προκάλεσε την έντονη δυσφορία των γνωστών αντιδρώντων από μερίδα τοπικών ΜΜΕ που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ…
Αντιρρήσεις  κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του είχε ο επικεφαλής της παράταξης Πολίτες για την Ξάνθη κ. Νίκος Ανταμπούφης τονίζοντας  πως διατηρεί επιφυλάξεις για την όλη οργάνωση και αντίστοιχες δράσεις καταλήγοντας με την αρνητική θέση ότι  «δεν χρειάζεται ο δήμος Ξάνθης να ενταχθεί σε τέτοιες ενέργειες και πως το θέμα πρέπει να παραπεμφθεί τόσο στην Οικονομική Επιτροπή όσο και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου ώστε να παρθούν οι σχετικές αποφάσεις». Ο ίδιος μάλιστα καταψήφισε…
Αντίθετα υπέρ της απλής παροχής  διευκολύνσεων προς την οργάνωση τάχθηκε ο κος Χρίστος Πούλιος, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και ψήφισε υπέρ της παραχώρησης χώρου για να γίνει η εκδήλωση στη Ξάνθη.
Τέλος από τη μεριά του ο κ. Γιώργος Κολλάρος, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, ανέφερε πως «δεν μπορεί ο δήμος να μπει συνδιοργανωτής σε μια οργάνωση που έχει απ’ όλα. Από ακροδεξιές απόψεις μέχρι και την άκρη της γης». Το θέμα τελικά εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία με την έγκριση χώρου για να γίνει η εκδήλωση του HEC στη πόλη μας τον ερχόμενο Ιούνιο.
Υπενθυμίζουμε ότι το θέμα αφορούσε επακριβώς την:
«Καταρχήν λήψη απόφασης για την στήριξη – συνεργασία (του Δήμου Ξάνθης) με το Ελληνικό Ηλεκτρονικό Κέντρο (HEC), για την οργάνωση του 1ου Παν-Θρακικού Ανταμώματος, από 6 έως 8 Ιουλίου 2013. (Θέμα εξ αναβολής)  (εισηγήτρια Ιακωβίδου Θεοδοσία)
Το θέμα λοιπόν εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία και την στήριξη του Δήμου Ξάνθης.
………………

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »