Πέμπτη, Ιουνίου 20, 2013

ΟΠΟΥ ΠΗΓΑ ΚΑΤΙ ΕΙΔΑ ΔΕΝ ΚΡΑΤΑΩ ΜΥΣΤΙΚΟ*Την τελευταία του πνοή, από ανακοπή Καρδίας άφησε εχθές το πρωί ο συμπολίτης μας Ζαχαρίας Σαραλέκος, γνωστός έμπορος της πόλης μας επί σειρά πολλών χρόνων αλλά και πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Ξάνθης, την ώρα που έμπαινε στην Θάλασσα στην περιοχή Αϊ Γιάννη των Αβδήρων. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο Ζαχαρίας Σαραλέκος αισθάνθηκε αστάθεια, κατέρρευσε και επήλθε το μοιραίο.
Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 1 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.
…..
*Προσωπικά θυμάμαι τον Ζαχαρία Σαραλέκο πάντα αεικίνητο, δραστήριο φιλόπατρι και κυρίως ενεργό πολίτη της Ξάνθης την οποία υπηρέτησε από διάφορους συλλόγους και σωματεία. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στα δύο του παιδιά Μιχάλη και Μαρία και τις οικογένειές τους.
-Καλό σου ταξίδι Ζαχαρία Σαραλέκο…Μαζί σου, φεύγει ένα ακόμη κομμάτι της παλιάς όμορφης Ξάνθης μας…
……..

*Μέγα ερωτηματικό παραμένει ακόμη και σήμερα η υπόθεση Καταπολέμηση των Κουνουπιών. Κάποιοι λένε ή αφήνουν να νοηθεί ότι το θέμα έχει λήξει με αίσιο τέλος ή θα λήξει αισίως, κάτι που ευχόμαστε και εμείς. Άλλοι λένε πως ξεκίνησαν οι ψεκασμοί και η καταπολέμηση κάτι τέτοιο όμως δεν είδαμε.
Κι ας το έγραψαν ήδη τα φιλικά τους έντυπα…
…..

*Για παράδειγμα χθες η εφημερίδα ΤΟΛΜΗ που συνδέεται στενά με τον Αντιπεριφερειάρχη Φώτη Καραλίδη έγραψε επί λέξει τα παρακάτω και προσέξτε τα παρακαλώ.
«ΠΕΡΑΣΕ» Η ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΨΕΚΑΣΑΝ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΒΙΣΤΩΝΙΔΑ
Δεκτή έγινε από το αρμόδιο τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας η προσφυγή της Περιφέρειας ΑΜΘ για τη σύμβαση της καταπολέμησης των κουνουπιών.
Σύμφωνα με την πληροφόρηση που υπήρξε το πρωί της Δευτέρας, μετά την αρχική ακύρωση της σύμβασης του διεθνούς διαγωνισμού για την καταπολέμηση των κουνουπιών, που καθυστέρησε το πρόγραμμα κατά ένα μήνα, η προσφυγή της Περιφέρειας έγινε δεκτή και οι ψεκασμοί ξεκινούν.
Μάλιστα, οι ενέργειες ήταν άμεσες αφού ήδη πραγματοποιήθηκε ψεκασμός στην περιοχή της λίμνης Βιστωνίδας. Σημειώνεται ότι από φέτος εφαρμόζεται νέα επαναστατική μέθοδος καταπολέμησης, σύμφωνα με τους υπεύθυνους της Περιφέρειας, ενώ η σύμβαση που εγκρίθηκε πλέον οριστικά είναι διετής και δεν θα χρειαστεί καμία διαδικασία για τους ψεκασμούς της επόμενης χρονιάς
Μα πώς έγινε δεκτή κύριε Σιδηρόπουλε και πως γράφετε τέτοια πράγματα όταν…ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ακόμη; Θα τρελαθούμε τελείως;
……

*Προσωπικά θα πρότεινα να βγει ευθέως ο  Αντιπεριφερειάρχης κος Καραλίδης και να πει τα πράγματα με το όνομά τους και να πάψουν οι διάφορες σειρήνες να μεταδίδουν αυτά που λένε τον τελευταίο καιρό…
-Γιατί αυτά τα περί «διαρροής» της δικαστικής απόφασης από τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού συνεδρίου στον Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη, ειλικρινά αδυνατώ να πιστέψω ότι μπορεί να συμβαίνουν…
-Θα δημιουργούσαν μάλιστα μείζον θέμα αν κάτι τέτοιο ήταν αλήθεια…
……

*Αλλάζω θέμα. Στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε εχθές ο Δήμαρχος Ξάνθης κος Στυλιανίδης μαζί με άλλους Δημάρχους της Περιφέρειας στην έδρα της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Μακεδονίας- Θράκης όπου συμμετείχανε σε ειδική σύσκεψη για τα σκουπίδια και πιο συγκεκριμένα για την δημιουργία και λειτουργία των ΚΔΑΕ. Συμπερασματικά πάντως ο Δήμαρχος μου είπε χθες σε τηλεφωνική μας επικοινωνία ότι αν και υπάρχουν κάποια μικροπροβλήματα, δικαιολογημένα, ο ΚΔΑΕ θα λειτουργήσει κατά πάσα πιθανότητα από τον Σεπτέμβρη στην Ξάνθη.
……..
*Η αποκλειστικότητά μου; Αμέσως μετά ο Δήμαρχος αναχώρησε από την Θεσσαλονίκη αεροπορικώς για Αθήνα, μιας και η έδρα της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας είναι δίπλα σχεδόν στο αεροδρόμιο Μακεδονία, και θα συμμετάσχει σήμερα στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής  της ΚΕΔΕ όπου είναι τακτικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Θα επιστρέψει στην Ξάνθη αύριο.
*Και κάτι επίσης αποκλειστικό. Ήδη ο Δήμαρχος κος Στυλιανίδης έχει γίνει δέκτης πιέσεων από υψηλά ιστάμενους ώστε να είναι και πάλι υποψήφιος για την Δημαρχία της Ξάνθης στις εκλογές του 2014, όμως αρνήθηκε λέγοντας πως δεν επιθυμεί να πολιτευτεί ξανά και να διεκδικήσει και πάλι την Δημαρχία. Παραμένει Δήμαρχος μέχρι την λήξη αυτής της Θητείας του και θα παραδώσει τον Δήμο στον νέο Δήμαρχο που θα αναδειχθεί από τις επόμενες εκλογές.      
……..

*Ξεκαθάρισε χθες ο Αντιδήμαρχος δημοτικής Αστυνομίας Αλέκος Κυριακίδης ότι, θα ενταθούν και θα είναι αυστηροί οι έλεγχοι με βαριά πρόστιμα στην Π. Πόλη, αν τα τραπεζοκαθίσματα καλύψουν όλο το δρόμο κι όχι μόνο τα 80 cm που δόθηκαν στους καταστηματάρχες από την Επιτροπή ποιότητας Ζωής.
-Δεν θα δεχτούμε άλλες παρανομίες τόνισε χαρακτηριστικά…
-Ας το έχουν υπόψη τους οι επιχειρηματίες, γιατί κανείς αυτοδιοικητικός δεν πρόκειται να πάει φυλακή εξ’ αιτίας τους…Ξεκάθαρος ο αντιδήμαρχος.
……..

*Και τελειώνω με τι άλλο; Μα με το πρωτοσέλιδο της «Αα» σύμφωνα με το οποίο ο πρώην Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης Θεολόγος Καλαϊτζής «σπάζοντας» την «σιωπή» του για τον Δήμο Ξάνθης, καταθέτει την δική του πρόταση.
-Λάκης Στυλιανίδης ή Αλέκος Κοντός,  οι μόνες λύσεις που βλέπω  για το μέλλον!
-Έχω την εντύπωση ότι θα «πολυσυζητηθεί» η συγκεκριμένη δήλωση του Θεολόγου σήμερα…Περισσότερα στην σελίδα 5.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »