Πέμπτη, Ιουνίου 12, 2014

Σσσ...ΨΙΘΥΡΟΙΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ
-Κυβέρνηση...παρωδία που και δεν πείθει, αλλά και δεν συνάγει με το σεμνά και ταπεινά!
Χαρακτηριστικό του αλαλούμ που επικράτησε με τον ανασχηματισμό;
-Ο Νομός Έβρου έχει πλέον....τρεις Υπουργούς, ενώ Ροδόπη και Ξάνθη έμειναν στο ΜΗΔΕΝ! Δεν το κρίνουμε τοπικιστικά, αλλά στο τέλος μόνο ο Ουζουνίδης θα μείνει παραπονούμενος που δεν πήρε Υπουργική θέση...
-Και το προσωπικό μου ερώτημα: "Γιατί συνεχίζει να πληγώνει συνεχώς τους Νεοδημοκράτες ο Αντώνης Σαμαράς; Σε τι φταίνε εκτός από το ότι τον εξέλεξαν....Πρόεδρο του κόμματος και Πρωθυπουργό;"
(Ο Πάνος Παπαδόπουλος στο Σεμνά & Ταπεινά του «Μαχητή»)
-Και σε τι φταίνε οι πολίτες να ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία και να…»βγαίνει» Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ!;
……

Μια προσεχτική και σοβαρή ανάλυση αν κάνει κανείς για το αποτέλεσμα της δεύτερης Κυριακής των δημοτικών εκλογών (25 Μαΐου) θα διαπιστώσει τα παρακάτω:
1.Σταυρούπολη και Δροσερό ψήφισαν Πούλιο. Ειδικά στην Σταυρούπολη η στήριξη των στελεχών του Δημήτρη Μπένη, ήταν σημαντική υπέρ του ψηφοδελτίου ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.
2.Στα Κιμμέρια πήρε μια διαφορά ο Δημαρχόπουλος, όχι όμως αυτή που θα περίμενε, αφού σε 1-2 εκλογικά τμήματα ήταν πίσω από τον Πούλιο…
3.Ο Αστικός πληθυσμός ήταν αυτός που ωστόσο έκανε την ανατροπή, δίνοντας όχι μόνο την πρωτιά αλλά και την…μεγάλη ΚΑΘΑΡΗ διαφορά του Δημαρχόπουλου που ξάφνιασε ακόμη και τους Πούλιο-Μπένη που πήγαν μαζί... Την δύναμη δηλαδή στον Δημαρχόπουλο  να κάνει και τις ανατροπές και ρήξεις που επιβάλλεται να κάνει στον Δήμο…
«Α»
......

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ Δ.Π.Θ
Κέντρο Διαστημικής Διαδικτύωσης στη Θράκη με έδρα την Ξάνθη
Το Κέντρο Διαστημικής Διαδικτύωσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης διοργάνωσε την Τρίτη, 10 Ιουνίου 2014, στις 09:30 π.μ. στο ξενοδοχείο Elisso στην Ξάνθη ημερίδα με τίτλο: «Space Internetworking» με αφορμή την ολοκλήρωση του έργου “SPICESpace Internetworking Center”. Το έργο “SPICE-SpaceInternetworkingCenter” χρηματοδοτείται από το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο για την έρευνα για ερευνητική, τεχνολογική ανάπτυξη και επίδειξη και αποσκοπεί στην ίδρυση ενός Κέντρου Διαστημικής Διαδικτύωσης στη περιοχή της Θράκης και κυρίως την Ξάνθη, το οποίο θα αποτελεί  ερευνητικό  πόλο συνεργασίας για ερευνητικούς φορείς όπως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ΕSA), η NASA, το Πανεπιστήμιο του Cambridge και το Πανεπιστήμιο ΜΙΤ!
Στην ημερίδα συμμετείχαν διακεκριμένοι επιστήμονες από ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς και παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα από την ομάδα του έργου.
Σημειώνεται ότι όλες  οι ομιλίες έγιναν στην αγγλική ενώ η εκδήλωση ήταν ανοικτή στο κοινό.
…..

53χρονος στην Αλεξανδρούπολη με χρέη 843.417,70 ευρώ προς το Δημόσιο
Συνελήφθη την Τρίτη (10-6-2014) το πρωί, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, 53χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Συγκεκριμένα, σε βάρος του 53χρονου, έχουν βεβαιωθεί χρέη, που ανέρχονται σε 843.417,70 ευρώ. 
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης. 
……..

Τέσσερις στους δέκα φορολογουμένους έχουν υποβάλει δήλωση
Περίπου 4 στους 10 φορολογουμένους έχουν υποβάλει μέχρι σήμερα δήλωση φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.
Από τις δηλώσεις που έχουν εκκαθαριστεί έως τώρα περίπου μία στις τέσσερις είναι χρεωστική με τον μέσο φόρο ανά φορολογούμενο να ανέρχεται σε 1.013 ευρώ.
Ειδικότερα, από τις 20 Μαρτίου που ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων μέχρι και χθες 10 Ιουνίου είχαν υποβληθεί στο Taxis 2.001.434 δηλώσεις, ήτοι μόλις το 37% του συνόλου. Από τις εν λόγω δηλώσεις έχουν εκκαθαριστεί μέχρι σήμερα οι 1.978.327 δηλώσεις.
Σύμφωνα με το δείγμα των εκκαθαρισμένων δηλώσεων το 41,15% ή 814.020 δηλώσεις είναι μηδενικές, 415.423 δηλώσεις ή το 21% των εκκαθαρισμένων δηλώσεων αντιστοιχούν σε πιστωτικές δηλώσεις (η μέση επιστροφή φόρου για τις περιπτώσεις αυτές ανέρχεται σε 214 ευρώ/φορολογούμενο), ενώ το 37,85% των δηλώσεων ή 748.884 είναι χρεωστικές και αντιστοιχούν σε καταβολή φόρου 760 εκατ. ευρώ.
Ο μέσος φόρος ανά φορολογούμενο ανέρχεται σε 1.013 ευρώ, ωστόσο το ποσό αυτό αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά καθώς θα μεγαλώνει το δείγμα των εκκαθαρισμένων δηλώσεων.
Υπενθυμίζεται πως ο μέσος φόρος πέρυσι είχε ανέλθει στα 1.469 ευρώ.
…….

ΚΚΕ για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης
Στόχος και του νέου κυβερνητικού σχήματος θα είναι η υλοποίηση παλιών και νέων αντιλαϊκών μέτρων, που προωθούνται στο πλαίσιο των μνημονίων διαρκείας της ΕΕ και αποτελούν επιλογές στρατηγικού χαρακτήρα, για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου.
Ο λαός έχει πλέον αρκετή πείρα για να αντιληφθεί ότι τα πρόσωπα αλλάζουν με σκοπό να προχωρήσει με πιο αποτελεσματικό τρόπο η ίδια αντιλαϊκή πολιτική και ότι οι ανασχηματισμοί αντιλαϊκών κυβερνήσεων δε μπορούν να αποτελέσουν την πραγματική ελπίδα για τη ζωή και το μέλλον του.
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΞΑΝΘΗΣ του ΚΚΕ
…….

Ερχεται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα 400 ευρώ το μήνα - Ποιοι το δικαιούνται
Έως το Σεπτέμβριο θα έχει τεθεί σε εφαρμογή ο θεσμός του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και όπως δηλώνει ο υφυπουργός Εργασίας Βασ.Κεγκέρογλου η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση πρόκειται να εκδοθεί στο τέλος του μήνα.
Πρόκειται για ένα μόνιμο μηχανισμό για την αντιμετώπιση της φτώχειας και τη διασφάλιση ενός εγγυημένου επιπέδου διαβίωσης.
Σύμφωνα με «Τα Νέα» το πρόγραμμα θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται πιλοτικά σε δύο Δήμους και θα απευθύνεται σε άτομα που διαβιούν σε συνθήκες μεγάλης φτώχειας. Στόχος είναι το πρόγραμμα να επεκταθεί το 2015 από δημοτικό σε εθνικό επίπεδο.
Το εισοδηματικό όριο για να λάβει κανείς το εγγυημένο εισόδημα θα είναι τα 4.800 ευρώ, ενώ το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα φτάνει τα 400 ευρώ.
Δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα είναι:
1. Ανεργος χωρίς άλλες πηγές εισοδήματος και ιδιόκτητη κατοικία θα δικαιούται 200-230 ευρώ το μήνα, θα έχει τη δυνατότητα ένταξης στο κοινωνικό τιμολόγιο, χορήγηση επιδόματος θέρμανσης και συμμετοχή σε προγράμματα του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου για δράσεις κατάρτισης και απασχόλησης.
2. Εγγαμος συνταξιούχος με ετήσιο εισόδημα έως 4.800 ευρώ και ιδιόκτητη κατοικία θα δικαιούται 300 ευρώ το μήνα (230 ευρώ ο ίδιος και 70 ευρώ η σύζυγός του), θα έχει τη δυνατότητα ένταξης στο κοινωνικό τιμολόγιο, χορήγηση επιδόματος θέρμανσης και συμμετοχή σε προγράμματα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Απόρων, όπως για τη σίτιση
3. Εγγαμος άνεργος με δύο παιδιά με ετήσιο εισόδημα έως 4.800 ευρώ χωρίς περιουσιακά στοιχεία και ανασφάλιστος θα δικαιούται 400 ευρώ το μήνα (230 ευρώ ο ίδιος, 70 ευρώ η σύζυγός του και 50 ευρώ το κάθε παιδί). Παράλληλα θα έχει τη δυνατότητα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ένταξης στο κοινωνικό τιμολόγιο, χορήγηση επιδόματος θέρμανσης, συμμετοχή σε προγράμματα του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου για δράσεις κατάρτισης και απασχόλησης και συμμετοχή σε προγράμματα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Απόρων, όπως για τη σίτιση.
……

ΔΗΛΩΣΗ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΕΛΕΤΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ - ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ
Ο Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, έκανε την εξής δήλωση σχετικά με τις ομιλίες στο Υπουργικό Συμβούλιο και τις τελετές παράδοσης - παραλαβής στα Υπουργεία:
«Όσα ακούστηκαν στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο και στις τελετές παράδοσης - παραλαβής θυμίζουν το έργο του Λουίτζι Πιραντέλλο: «Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε».
……….

Φέρες: Νεκρός εντοπίστηκε ένας ηλικιωμένος άντρας
Νεκρός βρέθηκε ένας ηλικιωμένος άντρας χθες το πρωί στις Φέρες. Οι συνθήκες κάτω από την οποίες ο 90χρονος έχασε τη ζωή του παραμένουν ακόμη αδιευκρίνιστες, ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για διαπληκτισμό με τη σύζυγό του.
Στο σημείο έφτασε η αστυνομία αλλά και ο ιατροδικαστής προκειμένου να εξακριβωθούν τα αίτια που οδήγησαν στο θάνατο του ηλικιωμένου.
……..

Τρεις συλλήψεις σε Αλεξανδρούπολη, Χρυσούπολη και Δράμα για οφειλές προς το Δημόσιο
Συνελήφθησαν χθες (11-6-2014) το πρωί, στην Αλεξανδρούπολη, την Χρυσούπολη Καβάλας και τη Δράμα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης Καβάλας και  του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 67, 55 και 43 ετών, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Συγκεκριμένα :
·         Στην Αλεξανδρούπολη, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν τον 43χρονο, διότι σε βάρος του έχουν βεβαιωθεί χρέη, που ανέρχονται σε 202.512,83 ευρώ.
·         Στη Χρυσούπολη Καβάλας, οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης, συνέλαβαν τον 67χρονο, διότι σε βάρος του έχουν βεβαιωθεί χρέη, ύψους 288.523,04 ευρώ.
·         Στη Δράμα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας συνέλαβαν τον 55χρονο, διότι σε βάρος του έχουν βεβαιωθεί χρέη, που ανέρχονται σε 1.112.886,34 ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς. 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »