Πέμπτη, Ιουνίου 12, 2014

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ



*Από’ ότι γνωρίζω ο κύριος Παυλίδης θα αναλάβει επίσημα Περιφερειάρχης από 1 Σεπτεμβρίου 2014, όπως επίσης επειδή γνωρίζω και τον χαρακτήρα του! Ο Γιώργος Παυλίδης δεν είναι ο πολιτικός που από τώρα ξεκίνησε και…υπόσχεται θέσεις ειδικών συμβούλων κλπ όπως κάποιοι διαδίδουν…
Αυτοί λοιπόν που βγήκαν σαν τα… «παγώνια» από τώρα και ισχυρίζονται κάτι τέτοιο, θα ήταν καλύτερο να σωπάσουν, γιατί μόνοι τους θα «φάνε» τελικά το κεφάλι τους…
Τίποτα άλλο προς το παρόν. Αν χρειαστεί ωστόσο να επανέρθω, θα το κάνω αν και όχι ευχάριστα…
……

*Με αρκετή καθυστέρηση έφυγαν πολλά πούλμαν χθες για την Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των φιλάθλων της Ξάνθης. Για παράδειγμα κάποια πούλμαν από το Πετροχώρι αν δεν κάνω λάθος, ήταν να φύγουν στις 3.30 το μεσημέρι κι έφυγαν τελικά μετά τις πέντε! Με την ψυχή στο στόμα έφτασαν δηλαδή στου Χαριλάου….
………

*Από τον ΚΟΞ που μέχρι πρότινος τα έσερνε στον Φανουράκη γιατί υποτίθεται στήριζε τον έτερο σύλλογο (ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ) αλλά μετά την μεταγραφή του Κόκκινου στον Δημαρχόπουλο άλλαξε…ρότα, αλίευσα στο face book το παρακάτω ευχαριστήριο και το φιλοξενώ στη στήλη αυτούσιο:
Ευχαριστούμε τους κ.κ. Πανδρακλάκη και Μανώλη Φανουράκη για όλες τις ενέργειες που έκαναν ώστε το Δημοτικό Κολυμβητήριο Ξάνθης να είναι στην διάθεσή μας το Σάββατο που μας πέρασε, για το φιλικό αγώνα της ανδρικής μας ομάδα πόλο με την αντίστοιχη ομάδα της Καβάλας, στα πλαίσια της προετοιμασίας και των δυο ομάδων για τα πρωταθλήματα της Γ' και Β' εθνικής κατηγορίας αντίστοιχα. Επίσης να ευχαριστήσουμε θερμά και την Ομάδα Ξάνθης του Σώματος Εθελοντών "Σαμαρητών" του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την ιατρική κάλυψη του αγώνα.
ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΞΑΝΘΗΣ ΚΟΞ
-Κύριε Κόκκινε περαστικά σας…
…..

*Στο πλευρό της ομάδας μας χθες ο νέος  Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Ζαγναφέρης που μετέβη μάλιστα από το  νωρίς στη Θεσσαλονίκη, ώστε να «φέρει» κόσμο (φίλους του που μένουν εκεί…) στο γήπεδο για να συμπαρασταθούν στην Skoda Ξάνθη. Μπράβο Κώστα, γιατί εσύ φίλαθλος της Ξάνθης δεν έγινες…χθες, αλλά ήσουν συνεχώς δίπλα στην ομάδα μας!
…..

*Ο νέος Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Παυλίδης επικοινώνησε με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΕΛΓΑ για να εκφράσει την έντονη ανησυχία για τις νέες ζημίες στις οποίες υπόκεινται οι αγρότες της Περιφέρειας , αφού λόγω των διαρκών βροχοπτώσεων, σε δεκάδες χιλιάδες στρέμματα καλλιεργημένης γης οι καλλιέργειες σάπισαν και είναι αναγκαίο να ξανασπαρθούν. Έλαβε την διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει η δέουσα αποζημίωση κατά τον Κανονισμό, αρκεί να τηρηθούν οι προηγούμενες ανάλογες διαδικασίες δήλωσης, εκτίμησης κλπ, τις οποίες και ζητά, από τους πληγέντες,  να τηρηθούν , δια μέσου των αρμοδίων ανταποκριτών του ΕΛΓΑ.
….

* Να κηρυχθεί ένοχος ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος για απλή συνέργεια στην υπεξαίρεση δια παραλείψεως -κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου από άμεση συνέργεια στην υπεξαίρεση δια παραλείψεως- πρότεινε προς το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο εισαγγελέας της έδρας Δημήτρης Νάιντος,
με την αγόρευση του οποίου συνεχίστηκε για 44η μέρα η δίκη για την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ από τον κεντρικό δήμο.
Ο εισαγγελικός λειτουργός εισηγήθηκε, εξάλλου, την ενοχή του πρώην γενικού γραμματέα του δήμου Μιχάλη Λεμούσια για τις πράξεις της απλής συνέργειας στην υπεξαίρεση -μετατρέποντας την αρχική κατηγορία που ήταν αυτήν της ηθική αυτουργίας στην υπεξαίρεση- και της απλής συνέργειας στην πλαστογραφία (σε βαθμό πλημμελήματος).
…..
*Η υπεξαίρεση, που διώκεται σε κακουργηματικό βαθμό -κατά την εισαγγελική πρόταση- είναι σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608 περί καταχραστών του δημοσίου. Επισύρει δε -σύμφωνα με νομικούς κύκλους- ποινές κάθειρξης από 10 έως 20 έτη.
-Σαφώς και κάτι καλύτερο από το…ισόβια της πρωτόδικης απόφασης!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »