Τρίτη, Ιουλίου 22, 2014

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το «2ο Πανελλήνιο Πολιτιστικό Αντάμωμα Θράκης» που πραγματοποιήθηκε από 18 έως 20 Ιουλίου στην Ξάνθη!Χορευτικές ομάδες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και της Ξάνθης,  παρουσίασαν το πλούσιο πρόγραμμα τους στην πόλη με τα χίλια χρώματα

Στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης πραγματοποιήθηκε για 2η χρονιά και φέτος το «2ο Πανελλήνιο Πολιτιστικό Αντάμωμα στη Θράκη» από τις 18 έως 20 Ιουλίου.
Οι τριήμερες εκδηλώσεις που σκοπό είχαν να  φέρουν κοντά την ομογένεια με τους κατοίκους της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, συγκέντρωσαν αρκετό κόσμο στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης όπου και πραγματοποιήθηκαν.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή 18 Ιουλίου με συναντήσεις των εκπροσώπων και απονομή αναμνηστικών στους συμμετέχοντες συλλόγους της 1ης μέρας.
Την επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων έκαναν ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων και  ο νέος Περιφερειάρχης Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης Γιώργος Παυλίδης, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο νέος Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος. Την έναρξη των εκδηλώσεων επίσης χαιρέτισαν και εκπρόσωποι συντονιστών οργανωτών.
Την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων το θέμα ήταν: «ΦΙΛΟΙ Μ’ ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ...».
Χορευτικές ομάδες από διάφορες περιοχές της  Ελλάδας αλλά και της Ξάνθης, παρουσίασαν ένα πλούσιο λαογραφικό παραδοσιακό πρόγραμμα στη κεντρική πλατεία μέχρι αργά το βράδυ, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι στον «Απόλλωνα».
Το Σάββατο 19 Ιουλίου έγινε απονομή αναμνηστικών στους συμμετέχοντες συλλόγους της 2ης ημέρας με θέμα της εκδήλωσης: 20:30 «Σ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΛΩΝΙ ΤΟ ΦΑΡΔΥ...».

Και την δεύτερη μέρα τις εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία του, ο νέος Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος με την σύζυγό του, ενώ χορευτικές ομάδες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας παρουσίασαν και πάλι το πλούσιο πρόγραμμά τους στην κεντρική πλατεία, για να ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι στο «Αχίλλειον» με πλούσια εδέσματα απ’ όλη την Ελλάδα.
Την Κυριακή το πρωί αντιπροσωπεία των συμμετεχόντων συγκροτημάτων με Ελληνική σημαία, λάβαρο και τέσσερις χορευτές τουλάχιστον με παραδοσιακές φορεσιές της περιοχής που εκπροσωπούν, συμμετείχαν στην δοξολογία που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Του Θεού Σοφίας, ενώ στο χώρο του Δημαρχείου έγινε απονομή αναμνηστικών στους συμμετέχοντες συλλόγους της 3ης ημέρας.
Επίσης στο Δημαρχείο το μεσημέρι της Κυριακής, έγινε παρουσίαση θρακιώτικων φορεσιών από τις ιματιοθήκες του Λυκείου Ελληνίδων και της Φιλοπρόοδης Ένωσης Ξάνθης
Οι εκδηλώσεις έκλεισαν το βράδυ της Κυριακής τελευταία μέρα του Ανταμώματος, με θέμα της εκδήλωσης: «ΚΑΛΩΣ ΑΝΤΑΜΩΘΗΚΑΜΕ...».
Χορευτικές ομάδες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και της Ξάνθης,  παρουσίασαν και πάλι το πλούσιο πρόγραμμα τους στην πόλη με τα χίλια χρώματα στην κεντρική πλατεία.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »