Σάββατο, Σεπτεμβρίου 24, 2016

ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ! Πολύ δύσκολο να λειτουργήσει φέτος η Αστυνομική Σχολή Ξάνθης!

Ο Πρόεδρος της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης Πέτρος Χατζηαντωνίου, τα είπε έξω από τα δόντια χθες στην ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ του Xanthi channel
Έξω από τα δόντια τα είπε χθες στην εκπομπή ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ του Xanthi channel με τον Τένη Καμαρίδη ο Πρόεδρος της ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ Ξάνθης Πέτρος Χατζηαντωνίου, απαντώντας μάλιστα στο ερώτημα αν θα προλάβει φέτος να λειτουργήσει η Αστυνομική Σχολή Ξάνθης με τη φράση, «Είναι όλα στον αέρα»!
Δημοσιεύω αυτούσια όλη τη συνέντευξη του Προέδρου της Συνδικαλιστικής Ένωσης Ξάνθης και τα σχόλια για σας…
(σ.σ. Καλώ φυσικά και τους τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης να πάρουν θέση για το θέμα της λειτουργίας της Σχολής, αφού είχαν δεσμευτεί και οι ίδιοι όπως και ο πρώην Υπουργός ότι από τον Σεπτέμβρη 2016 θα επαναλειτουργήσει η αστυνομική σχολή με 100 δόκιμους, αστυνομικούς ή πυροσβέστες!)
Αναλυτικά όλη η συνέντευξη:
-Υπάρχει στην Ξάνθη η δομή της Αστυνομικής Σχολής που έχει χαρακτηρισθεί ως προαναχωρησιακό κέντρο, την ίδια στιγμή όμως έχουμε λάβει και δεσμεύσεις από κυβερνητικά στελέχη  ότι θα λειτουργήσει και ως σχολή Αστυνομικών Δοκίμων και ως προαναχωρησιακό κέντρο. Τι συμβαίνει λοιπόν;
Κε Χατζηαντωνίου υπάρχει αυτή η δομή, μέχρι πέρυσι φιλοξενούσε τέτοιο καιρό φιλοξενούσε 100 πάνω- κάτω μετανάστες ενώ τώρα πληροφορούμαστε ότι έχει αυξηθεί ο αριθμός. Έχει να κάνει αυτό με τα ρεύματα που αυξάνει διαρκώς ή έχει άλλο χαρακτήρα;
Π. ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ: «Το μεταναστευτικό είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα και κατ’ επέκταση η Αστυνομία που είναι ο ρόλος της σε αυτό το θέμα. Έχουμε πολλούς μετανάστες σε πολλά μέρη της Ελλάδος, όπως εδώ υπάρχει το αναχωρησιακό κέντρο το οποίο πέρυσι είχε μεγάλη χωρητικότητα, μεγάλο αριθμό μεταναστών…»
-Περίπου τετρακόσιους;
Π. ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ: «Ναι. Είχε μειωθεί αυτό για κάποιο χρονικό διάστημα. Αυτό που βλέπουμε εμείς αυτή τη στιγμή και χωρίς να υπάρχει κάτι επίσημο από κάποιον φορέα που να μας απαντήσει, είναι ότι αυτός ο αριθμός κάποια στιγμή αναπόφευκτα  θα αυξηθεί. Έχουμε συνεχώς ανανεώσεις, αφίξεις συναδέλφων οι οποίοι αποσπούνται από υπηρεσίες της Αθήνας ή απ’ όλη την Ελλάδα».
-Θυμάμαι ότι ένα χρονικό διάστημα, αυτοί οι ίδιοι αποσπασμένοι που ήταν τότε, άρχισαν σιγά-σιγά να φεύγουν στις μονάδες τους. Τώρα βλέπουμε ότι έρχονται νέα ρεύματα αποσπασμένων στο προαναχωρησιακό της Ξάνθης. Αυτό σημαίνει και αύξηση των εγκλείστων μεταναστών.
Π. ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ: «Αυτό βλέπουμε έτσι κι αλλιώς και εμείς και η ουσία είναι ότι δεν ξέρει κανένας ακριβώς τι πρόκειται να γίνει. Αυτή τη στιγμή έχουν γίνει εργασίες, τα διδακτήρια στο παρελθόν που ήταν οκτώ αίθουσες, στις μισές έχουν γίνει κατασκευές, έτσι ώστε να μπορέσουν να φιλοξενήσουν και να κοιμηθούν άνθρωποι εκεί».
-Για σπουδαστές ή μετανάστες;
Π. ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ: «Το θέμα είναι αν θα είναι μαθητές για τη Σχολή Αστυφυλάκων και ένα άλλο που υπάρχει στο «τραπέζι» μπορεί να είναι και οι Πυροσβέστες οι οποίοι δεν γνωρίζουν ακόμα που θα εκπαιδευτούν και που θα πάνε».
-Ποιοι πυροσβέστες δηλαδή;
Π. ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ:  «Η σχολή της Πυροσβεστικής. Δεν έχουμε ακριβή ενημέρωση ποιοι και τι θα είναι».
-Ετοιμάζονται θέλετε να πείτε και κάποιες διδασκαλικές αίθουσες εκεί στη Σχολή Αστυνομίας αυτό μας λέτε;
Π. ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ: «Από τις 8 αίθουσες έχουνε παραμείνει οι 4. Οι τέσσερις έχουν μετατραπεί σε κοιτώνες. Έτσι όπως είναι η δομή του προαναχωρησιακού κέντρου, το βλέπουμε ότι είναι αδύνατο να φιλοξενήσει εκεί μετανάστες».
-Άρα ενδέχεται να λειτουργήσει σαν Αστυνομική Σχολή και πάλι ή σαν σχολή που θα εκπαιδεύσει τους Πυροσβέστες. Προσωπικό υπάρχει;
Π. ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ: «Δεν υπάρχει προσωπικό, δεν έχουν γίνει προσλήψεις, υπάρχουν άτομα που θα πάρουν τον ρόλο του εκπαιδευτή. Ποιους να εκπαιδεύσουν; Θα είναι Δόκιμοι Αστυνομικοί, δόκιμοι πυροσβέστες;».
-Είναι όλα «φλου», όλα στον αέρα..
Π. ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ: «Είναι όλα στον αέρα»!
-Ποιος είναι ο αριθμός των μεταναστών στο προαναχωρησιακό κέντρο της Ξάνθης;
Π. ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ: 150-200.
-Άρα αυξανόμενοι…
Π. ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ: «Ναι. Πολλοί όμως ζητάνε οικιοθελώς να αποχωρήσουν από τη χώρα, να πάνε στις χώρες προέλευσης τους.
-Αυτοί το ζητάνε. Κατά πόσο είναι εφικτό όλοι αυτοί να πάνε στις πατρίδες τους…
Π. ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ: «Μεγάλος αριθμός αλλά υπάρχει αυτή η ζήτηση. Τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχε καθόλου γιατί παραμένανε και ελπίζανε ότι κάποια στιγμή θα βγουν»….
Share this

Related Posts

Previous
Next Post »