Σάββατο, Σεπτεμβρίου 24, 2016

ΞΑΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
Ο πρώτος Ευρωπαίος αστέρας της Ελλάδας Αντώνης Αντωνιάδης πέτυχε 10 τέρματα στο Κύπελλο πρωταθλητριών τη σεζόν 1970-71, κατακτώντας το βραβείο του πρώτου σκόρερ της διοργάνωσης.

Καλά η αντιπολίτευση και συγκεκριμένα η παράταξη Ξυνίδη-Πούλιου δεν ήταν αυτή που επί 14χρόνια μιλούσε για….«αμαρτωλό» κατεστημένο στο Δήμο Ξάνθης με έναν Δήμαρχο, «υποχείριο» των… "βαριδίων" του; Τι άλλαξε και τώρα ζητάει να τον τιμήσει ο…Δήμος; ΑΛΕΚΤΩΡ


*Μετά από εντολή του Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Γιώργου Παυλίδη και με σκοπό την πάταξη του παραεμπορίου στην Περιφέρεια ΑΜΘ, πραγματοποιήθηκε χθες 21/9/2016 στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή, σύσκεψη με θέμα το παραεμπόριο προεδρεύοντος του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη για θέματα Εμπορίου – Παραεμπορίου κ. Οντέρ Μουμίν, και παρουσία της Εκτελεστικής Γραμματέως κας Ζωής Κοσμίδου, των Προϊσταμένων της Γεν. Δ/νσης Ανάπτυξης και Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και υπηρεσιακών παραγόντων από όλη την ΠΑΜΘ.
Στόχος της σύσκεψης ήταν να οργανωθούν και να συντονιστούν οι Επιτροπές Διενέργειας Ελέγχων, οι οποίες έχουν συσταθεί σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα με πρόσφατη απόφαση του Περιφερειάρχη.
Οι Επιτροπές θα ελέγχουν θέματα παράνομης διακίνησης προϊόντων, ώστε να αποτρέψουν τις συνέπειές της στην Ελληνική Οικονομία αλλά και στην υγεία των καταναλωτών και θα προασπίζουν τα εν γένει συμφέροντα των πολιτών της Περιφέρειας με βάση το ισχύον νομικό πλαίσιο.
Από το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων
της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
………
*Συνεχίζονται οι…αυθόρμητες επιστολές στήριξης για νέο μουσικό σχολείο στη Ξάνθη.
Έτσι μια ακόμα επιστολή υποστήριξης προς το Μουσικό  Σχολείο Ξάνθης από το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας πήρε χθες η «Αδέσμευτη» και την φιλοξενώ στη στήλη μου αυτούσια:
Ιδού τι αναφέρει:
Τον περασμένο μήνα παρακολούθησα το 3ο Φεστιβάλ Ξάνθης, «Πόλις Ονείρων»,2016.
Ενδιαφέρθηκα  για το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης και εντυπωσιάστηκα όταν πληροφορήθηκα από μαθητές, γονείς και καθηγητές ότι το Σχολείο αυτό με τόσες σημαντικές εκδηλώσεις λειτουργεί κάτω από τόσο αντίξοες συνθήκες.
Έμαθα τα προβλήματα και εκφράζω την έκπληξή μου για το γεγονός ότι δεν έχει επιλυθεί ακόμη το πρόβλημα της στέγασης του Σχολείου αυτού.
Βρισκόμαστε όλοι κοντά στο Μουσικό Σχολείο Ξάνθης και ενώνουμε την φωνή μας ώστε τα λόγια και οι υποσχέσεις να γίνουν τώρα, σήμερα, εχθές, πράξη.
Όπως εξάλλου λέει και το γνωστό τραγούδι
Και τι ζητάω, τι ζητάω;
Ένα καινούριο Μουσικό Σχολείο ζητάω
Ο Διευθυντής του                                                
Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας
Μαμάτσιος Γεώργιος                                             
ΠΕ01 Θεολόγος
……
*Κατά μέτωπο επίθεση στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το «μαύρο» στα ιδιωτικά κανάλια έκανε μέσα από το fb χθες ο πρώην πολιτευτής του Πάνου Καμμένου στη Ξάνθη Μπάμπης Ευστρατίου.
Σχολίασε λοιπόν «καυστικά» ο Μπάμπης:
«Όταν έκλεισε η ΕΡΤ όλος ο προοδευτικός Αριστερός κόσμος ξεσηκώθηκε - και κατ' εμέ καλά έκανε, - με μοναδικό σκοπό να μην χαθούν άλλες θέσεις εργασίας.
Άραγε όμως όλοι αυτοί οι Αμερικανοτραφείς Αριστεροί στις ιδέες και Δεξιοί στην τσέπη, γιατί δεν κάνουν κάτι τώρα, έστω μια συναυλία συμπαράστασης, αγαπητοί Αμερικανοτραφείς Αριστεροί τα ιδιωτικά κανάλια που θα κλείσουν θα αναγκαστούν να προβούν σε απολύσεις.
Μάλλον όμως σε αυτά δουλεύουν Δεξιοί προβοκάτορες που με τις ειδήσεις τους στρεβλώνουν και υπονομεύουν το κυβερνητικό έργο.
Οπότε δεν υπάρχει λόγος ξεσηκωμού και πάλης των λαϊκών στρωμάτων!!!»
-Οι πρώην συναγωνιστές του στο ΣΥΡΙΖΑ την εποχή των μνημονίων Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ , συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ στη Ξάνθη, τι άποψη έχουν;
…..
*Σκληρή επίθεση κατά του Υπουργού Υποδομών κ.Σπίρτζη εξαπέλυσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης με ανάρτησή του στο Face book.
«Να πως γίνεσαι υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ…», σχολιάζει ειρωνικά ο κύριος Ζαγναφέρης στην ανάρτησή του για τον πρώην Πρόεδρο του ΤΕΕ και δεξί χέρι του ΓΑΠ στην Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, υπενθυμίζοντας ένα προφητικό του παλιό κείμενο για τον κύριο Σπίρτζη.
….
*Η ανάρτηση του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη στο face book έγραφε χαρακτηριστικά για τον πρώην ΠΑΣΟΚο κύριο Σπίρτζη τα παρακάτω:
ΝΑ ΠΩΣ ΓΙΝΕΣΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ
( ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΕ 29/01/2015 ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΣΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΦΑΝΤΑΖΕΙ )
Αριστερά και Υποκρισία είναι δύο ταυτισμένες έννοιες.Αυτή την σχέση την πληρώνουμε εδώ και τριάντα χρόνια. Η δήθεν σοβαρή άποψη του για το Ελληνικό, συνταγμένη από κάποιους Μηχανικούς του ΤΕΕ καρεκλοκένταυρους , τους οποίους οσονούπω θα τους δούμε αποκατεστημένους σε δημόσιους οργανισμούς, περιφερόταν στα κανάλια από τους ΣΥΡΙΖΕΟΥΣ , ως η απόδειξη οτι δεν ειναι προς το συμφέρον του δημοσίου η επένδυση . Αυτήν την ενέργεια ( χαχόλοι συναδερφοι Μηχανικοί) εξαργυρώνει με υπουργείο ο κύριος Σπρίντζης.
- Το ότι θα εργαζότανε πάνω από 500 μηχανικοί, ουδόλως απασχολεί τον κ.Σπρίντζη
- Το ότι ο κύκλος εργασιών της επένδυσης ισοδυναμεί με το 2% εως 4% του ΑΕΠ
καμία σημασία δεν έχει για τον κ.Υπουργό.
- Το ότι ο πλέον εμπορεύσιμος χώρος της νοτίου Ευρώπης έχει γίνει απέραντος σκουπιδότοπος και θα συνεχίσει να χειροτερεύει η κατάστασή του ώστε να ξοδεύουμε και χρήματα για τον καθαρισμό του καμία <<αριστερή>> ευαισθησία.
- Αν στα επόμενα 5 χρόνια υλοποιηθεί έστω και 1 τετραγωνικό σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ να είμαστε ευτυχισμένοι.
Το <<υπουργιλίκι>> όμως <<υπουργιλίκι>>.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΑΓΝΑΦΕΡΗΣ


Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »