Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 30, 2016

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ

*Παραιτείται και αποχωρεί από Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Νομού Ξάνθης ο Γιώργος Μπατζακίδης;
Και μάλιστα λόγω των επιθέσεων που δέχεται από άλλα μέλη του Δ.Σ. ότι μετέτρεψε τον Φορέα σε…Ομοσπονδία του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης;
Πάντως στη χθεσινή σύσκεψη της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης για την ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ του Νομού το 2017, κάτι τέτοιο άφησε να εννοηθεί λέγοντας με νόημα…
-Εγώ σε 10 μέρες μπορεί να μην είμαι Πρόεδρος! Οπότε στην επόμενη σύσκεψη θα έρθει κάποιος άλλος…
(σ.σ. Στα Ξανθιώτικα Παρασκήνια αποκαλύπτουμε πάντως και την θέση που διατύπωσε στη χθεσινή σύσκεψη ο Μπατζακίδης για το ψηλό μας το ρολόι ζητώντας να αναγραφεί το όνομα του Τούρκου που κατά το…κατασκεύασε (!), με αποτέλεσμα να δεχτεί σφοδρή επίθεση από άλλα μέλη, όταν μίλησε για…ταμπού και πρόσβαλε τους άλλος φορείς! Λεπτομέρειες σελίδα 16)
……
*Να λάβει μέτρα για την προστασία των πτηνών από παράνομες δηλητηριάσεις, καλεί την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κλιμακώνοντας τη διαδικασία επί παραβάσει που κίνησε τον Σεπτέμβριο του 2013.
 «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητεί από την Ελλάδα να θεσπίσει γενικό σύστημα προστασίας για τα άγρια πτηνά, απαγορεύοντας, ιδίως, την εκ προθέσεως θανάτωσή τους μέσω δηλητηριασμένων δολωμάτων», αναφέρει η ανακοίνωση της Επιτροπής.
Ειδικότερα η Επιτροπή, κάνει αναφορά στο παράδειγμα της περιοχής του ποταμού Νέστου (περιοχή που ανήκει στο δίκτυο Natura 2000), όπου το 2012 καταστράφηκε ολόκληρη αποικία του είδους γύπα, εξαιτίας της χρήσης αυτής της παράνομης πρακτικής. Σημειώνει δε, πως οι ελληνικές αρχές έχουν κάνει μέχρι τώρα ελάχιστα για την αποτροπή παρόμοιων συμβάντων στο μέλλον και πως σε συνέχεια της διαδικασίας επί παραβάσει κατά της Ελλάδας, τον Σεπτέμβριο του 2013, αποστέλλει αιτιολογημένη γνώμη, προειδοποιώντας ότι «εάν οι ελληνικές αρχές δεν λάβουν μέτρα εντός δύο μηνών, η υπόθεση μπορεί να παραπεμφθεί στο Δικαστήριο της ΕΕ».
Πηγή: ΑΠΕ
……….
*Έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 150.000 ευρώ θα χορηγηθεί στον δήμο Θάσου, για την αποκατάσταση των ζημιών από την πρόσφατη πυρκαγιά, όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Ο κ. Κουρουμπλής είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Θάσου Κώστα Χατζηεμμανουήλ, παρουσία του βουλευτή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Παπαφιλίππου.
Από τον δήμαρχο τέθηκε και το θέμα της εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δήμου προς τρίτους, ύψους 5,2 εκατ. ευρώ, και ο υπουργός τον ενημέρωσε ότι εξελίσσεται κανονικά η διαδικασία κάλυψης του συνόλου των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων.
………
*Την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου και ώρα 18:30 συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αβδήρων  για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στο παρακάτω θέμα της ημερήσιας διάταξης:
Έγκριση Τεχνικού Προγράμματος εκτελεστέων έργων έτους 2017 (άρθρου 63 και 76 του Ν. 3852/2010).(εισηγητές: Μουργόπουλος Φώτιος Πολιτικός Μηχανικός Υπάλληλος της Τεχνικής Υπηρεσίας & Κεμανετζής Παναγιώτης Προϊστάμενος του Τμήματος Προγραμματισμού, Οργάνωσης, Πληροφορικής & Διαφάνειας)
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
Σπυρίδων Γαλανόπουλος
……..
*Στους εισαγγελείς διαφθοράς διαβιβάστηκε η μηνυτήρια αναφορά του καθηγητή Πάνου Λαζαράτου, που είχε καταθέσει για λογαριασμό του Alpha, για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.
Στη μηνυτήρια αναφορά περιλαμβάνονται στοιχεία όπως το πόθεν έσχες του Ιωάννη Καλογρίτσα, που σύμφωνα με τον Αlpha ο έλεγχος ήταν πλημμελής.
Η μηνυτήρια αναφορά στρέφεται κατά της 5μελούς Επιτροπής ελέγχου πόθεν έσχες των υπερθεματιστών του διαγωνισμού, καθώς και κατά του γενικού γραμματέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης που υπέγραψε το σχετικό πρακτικό.
………
*Επανέρχεται με νέα ερώτηση ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ιωάννης Λαγός αυτή τη φορά για την αστυνομική σχολή Ξάνθης. Η ερώτηση απευθύνεται στο Υπουργείο Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης και αναφέρει τα παρακάτω:
ΘΕΜΑ :  ΞΑΝΘΗ. Κλείνει η Αστυνομική Σχολή για να δεχθεί λαθρομετανάστες ;
Ο πρόεδρος των Αστυνομικών της Ξάνθης Π. Χατζηαντωνίου με δηλώσεις και σχόλιά του που αναμετέδωσαν πολλά ΜΜΕ αναφέρει πως η πρώην Αστυνομική Σχολή της Ξάνθης θυμίζει θολό τοπίο και υποβάλλει το ερώτημα για το τι κρύβει αυτή η μυστικοπάθεια από την πλευρά της κυβέρνησης ένα ερώτημα που όπως ο ίδιος αναφέρει ακούγεται όλο και περισσότερο από τους κατοίκους της ακριτικής μας πόλης που ανησυχούν ιδιαίτερα.
Αναρωτιέται μάλιστα αν τελικά σχεδιάζεται και έχει προγραμματισθεί κάτι ιδιαίτερο και διαφορετικό από την κυβέρνηση στην Αστυνομική Σχολή της Ξάνθης και γιατί δεν ενημερώνονται οι αστυνομικοί της Ξάνθης αλλά και ποιος είναι ο λόγος που ο χώρος διδασκαλίας των αστυνομικών ανακαινιζόμενος μετατράπηκε σε χώρο γραμματειακής υποστήριξης.
Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί :
Αποφάσισε η κυβέρνηση να μεταφερθούν στην Ξάνθη λαθρομετανάστες και ετοιμάζονται οι χώροι μετατρέποντας ενδεχομένως την Ξάνθη και την περιοχή σε μια νέα «Μόρια» ;
Αθήνα, 26/9/2016           
Ο ερωτών βουλευτής
Ιωάννης Λαγός
Βουλευτής Β’ Πειραιώς
Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή
ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ
Με τείχος μήκους 911 χιλιομέτρων θα σφραγίσει η Τουρκία τα σύνορά της με τη Συρία μέχρι την άνοιξη του 2017, όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Φικρί Ισίκ.
«Θέλουμε τα 911 χιλιόμετρα των συνόρων μας με τη Συρία να κλείσουν, θα τα έχουν σφραγίσει εντελώς μέχρι την άνοιξη του 2017, είπε ο κ. Ισίκ, μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου στη μεθοριακή πόλη Καρκαμίς.
Στόχος της ανέγερσης του τείχους είναι να σταματήσει η παράτυπη μετανάστευση από τη Συρία στην Τουρκία, η οποία ήδη φιλοξενεί σχεδόν 3 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες.
-Ερώτημα μιας απλής Κατίνας…
-Στην Θράκη ο μειονοτικός βουλευτής Χουσεϊν Ζεϊμπέκ έλεγε μέχρι πρότινος, «να πέσει ο φράχτης» του Έβρου…
Ποια άποψη έχει ο ίδιος για τον φράχτη των…911 χιλιομέτρων που ανακοίνωσε η Τουρκία για τους Σύρους Πρόσφυγες;

Η ΚΑΤΙΝΑ 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »