Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 28, 2016

ΑΛΕΚΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ: Αναλαμβάνω την ευθύνη αλλά…! Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα;

Νέα καυτά ερωτήματα της παράταξης Κοινωνία Δημοτών-Θ. Ξυνίδης, για τον Δήμαρχο Ξάνθης, χωρίς οικοδομική άδεια η περίφραξη των νεκροταφείων.

Αποχώρησαν οι παρατάξεις Ξυνίδη και Δημήτρη Μπένη στο θέμα των «4» τιμώμενων προσώπων για την Επέτειο της 4ης Οκτωβρίου
Χωρίς οικοδομική άδεια κατασκευάστηκε η περίφραξη στα δημοτικά νεκροταφεία Ξάνθης σύμφωνα με ομολογία του αρμόδιου αντιδήμαρχου Αλέξανδρου Κυριακίδη στην εκπομπή Ανοιχτή γραμμή του Xanthi channel. Μάλιστα όταν ο Πάνος Παπαδόπουλος τον «στρίμωξε» για την περίεργη λογική του Δήμου Ξάνθης, ενώ υποτίθεται ελέγχει τα παράνομα και αυθαίρετα να παρανομεί και ο ίδιος, είπε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη, «δικαιολογούμενος ότι οι δύο μηχανικοί που ρώτησε του είπαν δεν υπάρχει πρόβλημα…»
Το θέμα έθεσε εκτός ημερήσιας διάταξης η παράταξη Κοινωνία Δημοτών του Θανάση Ξυνίδη και απάντησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης επιχειρώντας να δικαιολογηθεί με τη λογική, "το έργο ήταν αναγκαίο να γίνει, ο σκοπός...αγιάζει τα μέσα"!
Η ερώτηση Ξυνίδη ανέφερε επί λέξει τα εξής:
Προς
Τον κ.Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης
Κ.Πρόεδρε
Ο αντιδήμαρχος κ.Κυριακίδης σε δηλώσεις του σε ΜΜΕ αναφέρθηκε ότι κατόπιν εντολής του κ.Δημάρχου Ξάνθης προχώρησε στη κατασκευή τοιχίου στα νεκροταφεία Ξάνθης και τοποθέτηση ακανθωτού προστατευτικού σύρματος. Με δεδομένο ότι ο Δήμος Ξάνθης οφείλει να δίνει παράδειγμα ευνομίας ερωτάται ο κ.Αντιδήμαρχος αν έχει προχωρήσει στην έκδοση των απαραίτητων οικοδομικών αδειών πριν προχωρήσει στη κατασκευή των παραπάνω.
-Πάντως τόσο από την ύφος της ερώτησης, όσο και από τα όσα λέχτηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση, ήταν εμφανές ότι η μείζονα αντιπολίτευση θεωρεί και πάλι ως ηθικό αυτουργό της παράνομης πράξης του αντιδημάρχου Ξάνθης (σ.σ. κατασκεύασε ένα τοιχίο και περιέφραξε τα νεκροταφεία χωρίς οικοδομική άδεια..), τον ίδιο τον Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο.Αυτός έχει στοχοποιηθεί άλλωστε προκειμένου να οδηγηθεί να τεθεί έκπτωτος και να αναλάβει κάποιος άλλος απο το συνδυασμό του, που θα τον "θέλει" και η αντιπολίτευση....ΤΑ «4» ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΙΜΗΣΕΙ Η ΞΑΝΘΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΤΙΣ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016
Κατά πλειοψηφία κι όχι με ομόφωνη απόφαση, το δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης πήρε την απόφαση να τιμήσει για την επέτειο Απελευθέρωσης της πόλης στις 4 Οκτωβρίου, 4 πρόσωπα που έχουν προσφέρει πολλά και στη τοπική κοινωνία αλλά αλλα.
Τα πρόσωπα αυτά είναι ο βετεράνος ποδοσφαιριστής της Ξάνθης και της Εθνικής Ελλάδος Αντώνης Αντωνιάδης, ο δημοσιογράφος Τάσος Κοντογιαννίδης, ο ζωγράφος Κρυωνάς Σερκενλίδης και ο Ευάγγελος Κουράκος.
Την στάση των παρατάξεων Ξυνίδη και Μπένη κατήγγειλε σαν υποκριτική, ο δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ Γιώργος Κολλάρος που ψήφισε την πρόταση του Δημάρχου Ξάνθης όπως και ο επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ανταμπούφης.
Αντίθετα καταψήφισε η παράταξη του γιατρού Ι. Καμαρίδη όλη την πρόταση και απείχαν της ψηφοφορίας οι παρατάξεις Ξυνίδη και Μπένη που αποχώρησαν για να επανέρθουν μετά την…ψηφοφορία!
(Λεπτομέρειες σελίδα 11)

ΝΙΚΟΣ ΑΝΤΑΜΠΟΥΦΗΣ: Ταχυδακτυλουργίες στο Δήμο, να διορθωθεί η κανονιστική απόφαση......
Πρόταση στον Πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης να εισάγει τροποποιητική πρόταση προκειμένου να διορθωθεί η κανονιστική απόφαση για τα τραπεζοκαθίσματα, καταθέτει ο επικεφαλής της παράταξης ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ Νίκος Ανταμπούφης για το γνωστό θέμα με την περίεργα "τροποποιημένη" απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
Αναλυτικότερα η  ανακοίνωση Ανταμπούφη αναφέρει τα παρακάτω:
Μία από τις οδηγίες που δίνονται σε όσους ταξιδεύουν συχνά και σε μέρη ασυνήθιστα είναι να προσέχουν την ανταλλαγή των χρημάτων τους ειδικά όταν αυτή δεν πραγματοποιείται σε πιστοποιημένα ανταλλακτήρια. Μια συνηθισμένη απάτη είναι η αντικατάσταση των πραγματικών χαρτονομισμάτων με πλαστά κατά το μέτρημα. Το θύμα αντιλαμβάνεται πολύ αργότερα τι συνέβη. Τι σχέση έχουν όλα αυτά με το Δήμο Ξάνθης; Παρακολουθείστε!
Την 23/3/2016 η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής (Ε.Π.Ζ.) με πρόεδρο τον κ. Δήμαρχο ενέκρινε ομόφωνα (με επιμέρους αντιρρήσεις) την εισήγηση της Επιτροπής Καθορισμού Κοινόχρηστων Χώρων για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, εμπορευμάτων και λοιπών δραστηριοτήτων. Η απόφαση αυτή ήταν εισήγηση για την έκδοση κανονιστικής απόφασης κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 27/6/2016. Η απόφαση ψηφίστηκε.
Που βρίσκεται λοιπόν η ταχυδακτυλουργία; Όσοι συμμετείχαμε στη συνεδρίαση δεν αντιληφθήκαμε ότι η εισήγηση ήταν σε ένα σημείο της διαφορετική από την ψηφισμένη κανονιστική απόφαση της Ε.Π.Ζ.. Το αλλαγμένο κείμενο αποτελεί πλέον απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αρ. 155/2016. Μια εκ των υστέρων μελέτη της απόφασης αποκάλυψε ότι λείπει συγκεκριμένη παράγραφος που όριζε «απαγόρευση ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων στο πεζοδρόμιο της Βασ. Γεωργίου από τη στοά «Νούση» μέχρι τη Eurobank διότι προκαλούνται προβλήματα στη διέλευση των πεζών». Φαίνεται ότι ο «δαίμων» του πληκτρολογίου που εξαφανίζει παραγράφους έχει και συγκεκριμένα γούστα σχετικά με το που πίνει καφέ. Το τι ακριβώς έγινε ενδεχομένως θα γίνει γνωστό στα δικαστήρια μετά και την κατάθεση μήνυσης από τη μεριά της μείζονος αντιπολίτευσης. Για εμάς είναι φανερό ότι δεν έδρασε ο γνωστός «δαίμων» διότι στο ίδιο κείμενο υπάρχει αλλαγή-αλλοίωση και άλλης παραγράφου ώστε αυτή να συνάδει με την εξαφάνιση της επίμαχης πρότασης.
Για την πολιτική αντιμετώπιση του ζητήματος καλούμε τον κ. Δήμαρχο να μην προσπαθήσει να μετακυλήσει σε άλλους τις ευθύνες που έχει ως πρόεδρος και να μη χρησιμοποιήσει ως εξιλαστήρια θύματα υπαλλήλους. Καλούμε επίσης τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τους συμβούλους της Δημοτικής Αρχής να εισαγάγουν τροποποιητική πρόταση ώστε να διορθωθεί η κανονιστική απόφαση στο σημείο που επισημάναμε έτσι ώστε να αποκατασταθεί η δημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου με σεβασμό στις αποφάσεις των οργάνων. Οι ευθύνες όσων συμμετείχαν στην εν λόγω ταχυδακτυλουργία είναι τεράστιες και πρέπει να αποδοθούν.
ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ
ΝΙΚΟΣ ΑΝΤΑΜΠΟΥΦΗΣ-Δημοτικός σύμβουλος


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »