Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 28, 2016

Σσσσσσ..... Ψίθυροι Σύλληψη Πακιστανού σε χωριό της ΞάνθηςΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ
Την 23/3/2016 η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής (Ε.Π.Ζ.) με πρόεδρο τον κ. Δήμαρχο ενέκρινε ομόφωνα (με επιμέρους αντιρρήσεις) την εισήγηση της Επιτροπής Καθορισμού Κοινόχρηστων Χώρων για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, εμπορευμάτων και λοιπών δραστηριοτήτων.
Που βρίσκεται λοιπόν η ταχυδακτυλουργία; Όσοι συμμετείχαμε στη συνεδρίαση δεν αντιληφθήκαμε ότι η εισήγηση ήταν σε ένα σημείο της διαφορετική από την ψηφισμένη κανονιστική απόφαση της Ε.Π.Ζ.. Το αλλαγμένο κείμενο αποτελεί πλέον απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αρ. 155/2016. Μια εκ των υστέρων μελέτη της απόφασης αποκάλυψε ότι λείπει συγκεκριμένη παράγραφος που όριζε «απαγόρευση ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων στο πεζοδρόμιο της Βασ. Γεωργίου από τη στοά «Νούση» μέχρι τη Eurobank διότι προκαλούνται προβλήματα στη διέλευση των πεζών». Φαίνεται ότι ο «δαίμων» του πληκτρολογίου που εξαφανίζει παραγράφους έχει και συγκεκριμένα γούστα σχετικά με το που πίνει καφέ
(Από την ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ του Νίκου Ανταμπούφη)
-Άλλη μιλάνε για πλαστογραφία κι άλλη για….τον «δαίμονα» του πληκτρολογίου…
……
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Η «Α» παρακολουθεί προσεχτικά τα διαδραματιζόμενα στο Δήμο Ξάνθης και πραγματικά παραξενεύεται με τη στάση του Δημάρχου Ξάνθης, γιατί την παράγραφο που εντοπίστηκε από την αντιπολίτευση και απουσίαζε σε σχέση με την απαγόρευση ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων στο πεζοδρόμιο της Βας. Γεωργίου από τη Στοά Νούση μέχρι την Eurobank.
Ανεξάρτητα ωστόσο το τι τελικά θα γίνει με τη δίκη του Δημάρχου Ξάνθης στη συγκεκριμένη πρακτική που πραγματικά δημιουργεί πολλά ερωτηματικά, υπάρχει ένα ακόμη ερωτηματικό.
Γιατί ήδη δεν έχει διορθωθεί η κανονιστική απόφαση με μια τροποιητική πρόταση από τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης; Προς τι η συνεχιζόμενη καθυστέρηση;
…..
Κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών για παραχαράκτες νομισμάτων προβλέπει ν/σ του Υπ. Δικαιοσύνης
Κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών και υψηλά πρόστιμα προβλέπει για τους παραχαράκτες νομισμάτων, νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που τέθηκε σε διαβούλευση.
Στόχος του νομοσχεδίου, είναι η προστασία του ευρώ και των νομισμάτων άλλων κρατών από την παραχάραξη και την κιβδηλεία.
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, όποιος κατασκευάζει, αποδέχεται, προμηθεύεται ή κατέχει εργαλεία, αντικείμενα, ηλεκτρονικά προγράμματα και δεδομένα, ή άλλα μέσα, χρήσιμα γι’ αυτόν το σκοπό, καθώς και χαρακτηριστικά ασφαλείας όπως είναι ολογράμματα, υδατογραφήματα, ή λοιπά συστατικά στοιχεία του νομίσματος, τα οποία χρησιμεύουν για την προστασία από την παραχάραξη, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή».
Σε άλλη διάταξη του νομοσχέδιου προβλέπεται ότι όποιος με πρόθεση κατασκευάζει, προμηθεύεται, αποδέχεται, εισάγει, εξάγει, μεταφέρει, κατέχει ή θέτει σε κυκλοφορία μεταλλικό νόμισμα ή χαρτονόμισμα και για την κατασκευή του οποίου έχουν χρησιμοποιηθεί νόμιμες εγκαταστάσεις και υλικά, χωρίς όμως την άδεια της αρμόδιας αρχής, ή καθ’ υπέρβαση του σχετικού δικαιώματος, τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών και χρηματική ποινή.
…….
Με διακοπή ρεύματος και νερού κινδυνεύουν όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές
Με διακοπή παροχής νερού και ρεύματος κινδυνεύουν όσοι έχουν οφειλές και δεν υπαχθούν στον διακανονισμό για ρύθμιση της εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 36 δόσεις, έως την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, αναφέρει η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ και της ΔΕΗ.
Πέραν της ημερομηνίας αυτής,  ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ, θα κόβουν πλέον το ρεύμα και το νερό στους κακοπληρωτές και κυρίως σε όσους χρωστούν μεγάλα ποσά, σε μια προσπάθεια να φρενάρει τους ανεξόφλητους λογαριασμούς.
Η προθεσμία αφορά 1,5 εκατ. πελάτες της ΔΕΗ και 1.300.000 οφειλέτες της ΕΥΔΑΠ.
……..
Καβάλα: Πυρκαγιά σε κτίριο της Παιδόπολης
Πυρκαγιά που ξέσπασε στις 8.15 το πρωί κατέστρεψε ολοσχερώς τον ισόγειο χώρο κτιρίου στο Κέντρο Προστασίας Παιδιού (Παιδόπολη) Καβάλας, ενώ προκάλεσε φθορές στον νέοανεγερθέντα δεύτερο όροφο.
Παρενέβη άμεσα η Πυροσβεστική με τέσσερα οχήματα και δέκα άνδρες πριν η πυρκαγιά πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις. Στο συγκεκριμένο αποθηκευτικό χώρο φυλασσόταν εξοπλισμός, όπως κρεβάτια, ξύλα, στρώματα και φελιζόλ.
Τα αίτια της πυρκαγιάς εξετάζει η Πυροσβεστική.
………
Σύλληψη 24χρονου Πακιστανού σε χωριό της Ξάνθης για μεταφορά λαθρομεταναστών
Συνελήφθη την Δευτέρα (26-9-2016) το πρωί, σε χωριό της Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, 24χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος διώκεται με δύο (2) Εντάλματα Σύλληψης, από τις Ελληνικές Δικαστικές Αρχές, για προώθηση μη νόμιμων μεταναστών και ηθική αυτουργία σε μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως.
………
OΣΕ: Επ' αόριστον διακοπή στα δρομολόγια της γραμμής Δράμα - Κομοτηνή
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι από την Κυριακή 25/09/2016 έχει προχωρήσει σε διακοπή της σιδηροδρομικής σύνδεσης Δράμας – Κομοτηνής, επ’ αόριστον, λόγω έργων που έχει ανακοινώσει ο διαχειριστής της υποδομής (ΟΣΕ).
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει, οι επιβατικές αμαξοστοιχίες θα εκτελούν δρομολόγια μεταξύ Θεσσαλονίκης – Δράμας και οι ταξιδιώτες θα συνεχίζουν το ταξίδι τους με λεωφορεία με ενδιάμεσες στάσεις μέχρι Αλεξανδρούπολη και αντίστροφα.
Επίσης, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην υπάρξει καμιά αλλαγή στις εμπορευματικές μεταφορές, προκειμένου να εξυπηρετηθούν κρίσιμες για τη χώρα, αλλά και για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ μεταφορές, δοθέντος ότι μόνο οι εμπορευματικές αμαξοστοιχίες μπορούν να κινηθούν και με πολύ χαμηλές ταχύτητες.
Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τον αριθμό 14511.
……..
Αναφορά Α. Δημοσχάκη για το μισθολογικό των μεταταχθέντων στα τελωνεία
Στη Βουλή, με αναφορά που κατέθεσε προς τον υπουργό Οικονομικών ο βουλευτής Έβρου της Ν. Δ., Αναστάσιος Δημοσχάκης, έφτασε το υπόμνημα της 11ης Ένωσης Τελωνειακών Υπαλλήλων του νομού, με το οποίο ζητά την αποκατάσταση των αποδοχών των μεταταχθέντων στα τελωνεία υπαλλήλων στο επίπεδο των αποδοχών που λαμβάνει το υπόλοιπο προσωπικού του φορέα στον οποίο μετακινήθηκαν.
Η Ένωση των Τελωνειακών Υπαλλήλων εκφράζει την αντίθεσή της στο διαφορετικό μισθολογικό καθεστώς και διεκδικεί την «αποκατάσταση της αδικίας», όπως σημειώνεται στο υπόμνημα. Στον Έβρο, από τους 85 υπαλλήλους που υπηρετούν στα τελωνεία του νομού, οι 19 προέρχονται από μετατάξεις και σε αυτούς δεν καταβάλλεται η «προσωπική διαφορά».
……….
Έβρος: Στο 30% η εκτίμηση ζημιών σε καλλιέργειες από τον ΕΛΓΑ, από τα 170 χιλιάδες στρέμματα που δηλώθηκαν
Περίπου το 30% από τα συνολικά 170 χιλιάδες στρέμματα στον Έβρο, που έχουν δηλωθεί με ζημιές στις καλλιέργειες από έκτακτα καιρικά φαινόμενα , έχουν εκτιμηθεί έως τώρα από το γεωτεχνικό προσωπικό του ΕΛΓΑ Θράκης.
Το εκτιμητικό έργο συνεχίζει να παρουσιάζει μεγάλες καθυστερήσεις εξαιτίας του νέου καθεστώτος μετακίνησης των εκτιμητών υπογράμμισε μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων ΕΛΓΑ, Δημήτρης Πανταζής, λέγοντας παράλληλα πως το κόστος μετακίνησης έχει εκτοξευθεί και αυτό αναγνωρίζεται και από τη διοίκηση του οργανισμού. Όπως είπε ο κ. Πανταζής, μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του μήνα, με τον γενικό γραμματέα του ΥΠΑΑΤ, τον Νίκο Αντώνογλου στην οποία συμμετείχε και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Θεοφάνης Κουρεμπές, αναλύθηκε το ζήτημα και από πλευράς διοίκησης του πανελληνίου συλλόγου ειπώθηκε πως θα αναμένουν εξελίξεις σχετικά με την επίλυσή του, έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »