Δευτέρα, Οκτωβρίου 10, 2016

ΑΝΩ ΚΑΤΩ ΣΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ! ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ...ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ!

*Δυο επιστολές Γονέων, τελείως διαφορετικές η μια απο την άλλη!
Χαμός με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης καθώς κάποιοι γονείς αυθαίρετα και χωρίς να ενημερώσουν τους υπόλοιπους γονείς και τον Σύλλογο, έστειλαν το Σάββατο 8/10 μια επιστολή στο FB και στα ΜΜΕ, που καυτηρίαζε τα όσα έγιναν με τον Σύλλογο Γονέων στο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου  αλλά και ανέπτυσε τον ισχυρισμό οτι όταν ήρθαν στην Ελλάδα οι Πρόσφυγες απο την Μικρά Ασία, τα εδώ 5 εκατ. των υπολοίπων  Ελλήνων τους χαρακτήριζαν..."Τουρκόσπορους"!
Όπως έγινε γνωστό, συντάκτης της συγκεκριμένης επιστολής είναι κομματικό στέλεχος  του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης.
Ακολούθησε ωστόσο το βράδυ της Κυριακής μια δεύτερη επιστολή, αυτήν τη φορά μάλιστα με όνομα και υπογραφή, που κατήγγγειλε ως προβοκατόρικη την πρώτη ανακοίνωση, αφού έγινε ερήμην των γονέων του σχολείου!
Η "ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ" δημοσιεύει και τις δύο επιστολές αυτούσια, τα συμπεράσματα για σας:

Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Αναλυτικά η 1η ανακοίνωση του Συλλόγου που δεν έχει καμία υπογραφή (ούτε καν του Προέδρου ή άλλου μέλους…), αναφέρει τα παρακάτω:
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δ.Σ. Ξάνθης στην πρώτη συνεδρίασή του για τη φετινή χρονιά, αποφάσισε ομόφωνα να προβεί στην ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων και μεταναστών και τις αντιδράσεις που πυροδότησε.
Η προσφυγιά και η μετανάστευση σύμφυτες με την ιστορία και την παράδοσή μας καθόρισαν και εξακολουθούν να καθορίζουν την πορεία και το μέλλον του λαού μας. Η χώρα μας κατεξοχήν τόπος υποδοχής και φιλοξενίας διαμορφώθηκε και αναπτύχθηκε  χάρη και στην πλούσια ανθρωπογεωγραφία που τον χαρακτηρίζει.
Για του λόγου το αληθές, στην Ξάνθη  δραστηριοποιούνται πάνω από 20 σύλλογοι βάση καταγωγής, ενώ η ιδιαίτερη φυσιογνωμία της πόλης οφείλεται κατά πολύ και στη μακραίωνη συνύπαρξη  χριστιανών, μουσουλμάνων.
Δεν ξεχνάμε, επίσης,  ότι: το 1922 μια ρημαγμένη από τον πόλεμο χώρα, των 5 εκατομμυρίων, υποδέχτηκε και ενσωμάτωσε 1,5 εκατομμύρια Έλληνες πρόσφυγες («τουρκόσπορους» τους αποκαλούσαν, τότε), ενώ σε περιόδους μεγάλης ύφεσης, εκατοντάδες καραβιές και τρένα μετέφεραν χιλιάδες Ελλήνων οικονομικούς μετανάστες ανά την υφήλιο. Και, αλίμονο, η χειρότερη αιμορραγία  στη σημερινή Ελλάδα της κρίσης είναι οι χιλιάδες νέων επιστημόνων και μη που ξενιτεύονται αναζητώντας ένα μέλλον.
Η τραγωδία και ο παραλογισμός που την  γεννά, δυστυχώς, γίνονται καθημερινότητα και ξεπερνούν τα εθνικά σύνορα. Σα λαός καλούμαστε για μία ακόμη φορά να επιλέξουμε με ποια πλευρά θα ταχθούμε. Από τη μια «το πρόσωπο του τέρατος» με τη μορφή της ξενοφοβίας, του ρατσισμού, του νεοφασισμού που κερδίζει έδαφος στην Ευρώπη. Από την άλλη η πλευρά της αλληλεγγύης, των ανθρωπιστικών ιδανικών. Θέλουμε τα παιδιά μας να μεγαλώσουν σε μια κοινωνία ανοιχτή, ελεύθερα από τον το φόβο του ξένου, του διαφορετικού. Το σχολείο μπορεί να διαδραματίσει αυτόν το συνεκτικό ρόλο, να καλλιεργήσει το ήθος, να απαντήσει με πολιτισμό απέναντι στη βαρβαρότητα.
Στο προσφυγικό δράμα ανταποκριθήκαμε, όπως και όλα τα σχολεία της Ξάνθης στη συλλογή υλικού  και επικροτήσαμε την επιλογή του συλλόγου διδασκόντων, η ημερήσια εκδρομή των παιδιών μας να γίνει σε κατασκήνωση που φιλοξενούσε και μερικές οικογένειες προσφύγων, συνδράμοντας οικονομικά στο ποσό που συγκέντρωσαν οι δάσκαλοι/ες για τις ανάγκες τους. Σίγουρα είναι πολλά αυτά που θα μπορούσαμε, ακόμα, να κάνουμε. Αυτό που δε θα κάναμε είναι να ζητήσουμε να αποκλειστούν τα παιδιά προσφύγων και μεταναστών από το δικαίωμα στην παιδεία και την αξιοπρέπεια. Μα πως αλλιώς θα χτίσουμε το μέλλον μας;
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Δ.Σ. Ξάνθης
.....
Η 2η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ!
Η δεύτερη επιστολή που μας ήρθε ενυπόγραφα με ονοματεπώνυμο και αριθμό τηλεφώνου, αναφέρει τα παρακάτω:
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ Α' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ
Εμείς, οι γονείς που τα παιδιά μας φοιτούν στο Α' Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ αυτούσια την χθεσινή (9-10-2016) ανακοίνωση του Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης σχετικά με τα παιδιά των μεταναστών και την μη ύπαρξη αντιρρήσεων για την εγγραφή τους στο σχολείο μας , καθώς εξεδόθη αυθαίρετα και καταχρηστικά , χωρίς ποτέ εμείς οι γονείς να ερωτηθούμε σχετικά. Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα το γεγονός ότι
σήμερα Κυριακή 9-10-2016, πληροφορηθήκαμε όλα τα ανωτέρω από το ...διαδίκτυο.  
Aυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ !
Στην ανακοίνωση αυτή αναφέρεται ότι όσα περιέχονται σε αυτήν έχουν συναποφασιστεί ομόφωνα στην πρώτη συνεδρίασή του Δ.Σ του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου για την φετινή χρονιά !!! Ομως στην ακόλουθη επικοινωνία μας σήμερα το πρωί, με την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης , πληροφορηθήκαμε ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΔΣ και ότι ουδέν γνωρίζει (αυτή) σχετικά με την δημοσιευθείσα ανακοίνωση. Πληροφορηθήκαμε ακόμη ότι κατόπιν των διαμαρτυριών μας , θα γινόταν συνεδρίαση , σήμερα το απόγευμα !!!
Εμείς ως γονείς μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης ΔΕΝ θέλουμε το σχολείο μας να γίνει ΕΦΑΛΤΗΡΙΟ της πολιτικής και ΦΟΡΕΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ μικροκομματικών συμφερόντων από κάποια μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης που ενδιαφέρονται ενδεχομένως να "κτίσουν" κομματικές/πολιτικές καριέρες.
Ηδη το σχολείο μας έχει τα δικά του πολύ σοβαρά προβλήματα με τα οποία πρέπει άμεσα να ασχοληθούν τα μέλη του ΔΣ και δεν είνα τα παιδιά των προσφύγων /μεταναστών το ζήτημα με το οποίο θα έπρεπε το ΔΣ να ξεκινήσει την πρώτη του συνεδρίαση (αν ποτέ έγινε τέτοια η άλλως γίνει εσπευσμένα ...πριν περάσει η ημέρα).
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ , ΕΜΕΙΣ , ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ Α' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΩ   ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ   ΤΟΥ   Δ.Σ.   ΤΟΥ   ΣΥΛΛΟΓΟΥ   ΓΟΝΕΩΝ   ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ  ΚΑΙ  ΖΗΤΟΥΜΕ :
 Α) Ποτέ ξανά  στο μέλλον , να μην επιχειρηθεί από ορισμένους στον Σύλλογο   Γονέων και κηδεμόνων  του Α' Δημοτικού Σχολείου Ξάνθη να μιλούν δημόσια  για λογαριασμό των γονέων και κηδεμόνων του Α' Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης   , χωρίς προηγουμένως να ερωτηθούμε και χωρίς να έχει προηγηθεί   διάλογος και να έχουν ληφθεί κατόπιν σχετικές αποφάσεις.
Β)   ΝΑ   ΑΠΕΧΕΙ     ΣΤΟ   ΜΕΛΛΟΝ     ΤΟ   ΣΧΟΛΕΙΟ   ΜΑΣ     ΚΑΙ   Ο   Σύλλογος Γονέων   και   κηδεμόνων     του   Α   'Δημοτικού   Σχολείου   Ξάνθης     ΑΠΟ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ  ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.
Οι γονείς των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 6945326261 Βασιλείου Χρυσή

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »