Πέμπτη, Οκτωβρίου 06, 2016

13 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ σε κάθαρμα που βίασε δυο φοιτήτριες στη Κομοτηνή!

Γιατί δεν έδωσε τα στοιχεία και την φωτογραφία του δράστη η αστυνομία, ώστε να «προστατευθεί» η κοινωνία;

Ένοχο για βιασμό κατά συρροή έκρινε τον Ι.Τ. το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Θράκης την Τρίτη 4 Οκτωβρίου, κρίνοντας πως εξανάγκασε δύο φοιτήτριες σε πεολειχία σε ερημική τοποθεσία στην Κομοτηνή το φθινόπωρο του 2012.
Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε 13 χρόνια κάθειρξη, δίνοντας ένα τέλος σε μια ιστορία που ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια, ενώ η δίκη ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτική στον τρόπο με τον οποίο βίασε τα δύο θύματά του ο δράστης, το όνομα και τη φωτογραφία του οποίου δυστυχώς δεν έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία, ώστε να «προστατευθεί» η κοινωνία!
Διαβάστε το ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ» Ροδόπης, που έδωσε σημαντικές λεπτομέρειες από τη χθεσινή υπόθεση που απασχόλησε ιδιαίτερα την κοινωνία της Ροδόπης.

Η μαρτυρία των δύο φοιτητριών
Σύμφωνα με τη μαρτυρία της πρώτης εκ των δύο φοιτητριών, οι δυο τους επέστρεφαν από φιλικό τους σπίτι προς το δικό τους αργά το βράδυ, όταν ο κατηγορούμενος τις πλησίασε από πίσω σε χώρο με περιορισμένο φωτισμό και τις απείλησε, λέγοντας ότι κρατούσε μαχαίρι.
Στη συνέχεια τις υποχρέωσε, με την πλάτη τους πάντα προς αυτόν, να μετακινηθούν σε ένα σκοτεινό στενό και στη συνέχεια σε μια αφώτιστη παρακείμενη αλάνα, απειλώντας τους συνέχεια ότι είχε μαχαίρι.
Αφού εκεί τις εξανάγκασε στην πράξη, στη συνέχεια τους ζήτησε να απογυμνωθούν από τη μέση και κάτω, ενώ αυτές προσπάθησαν να τον καθυστερήσουν μιλώντας του και προσπαθώντας να τον σταματήσουν, και τότε, η δεύτερη κοπέλα ξεκίνησε να τρέχει.
Τότε ο κατηγορούμενος άρχισε και αυτός να την κυνηγά, και η πρώτη κοπέλα ξεκίνησε να φεύγει προς την αντίθετη κατεύθυνση, με κατεύθυνση ένα παρακείμενο χώρο ο οποίος ήταν έντονα φωτισμένος.
Εκεί πήρε τηλέφωνο τον σπιτονοικοκύρη τους, ο οποίος ζούσε πλησίον, ενώ στη συνέχεια προσπαθούσε να πάρει τηλέφωνο τη φίλη της όμως η συσκευή της ήταν κατειλημμένη.
Όσο βρισκόταν εκεί, περιμένοντας τον σπιτονοικοκύρη της, ο κατηγορούμενος την πλησίασε ξανά, προσπάθησε να την τραβήξει όμως εκείνη την ώρα ήρθε και ο σπιτονοικοκύρης, ο οποίος και τρόμαξε τον κατηγορούμενο ο οποίος απομακρύνθηκε τρέχοντας.
Στην κατάθεσή της η δεύτερη κοπέλα επανέλαβε σε γενικές γραμμές τι έγινε εκείνο το βράδυ, προσθέτοντας ότι όταν ξεκίνησε να τρέχει, ο κατηγορούμενος την ακολούθησε, και κατάφερε να την πιάσει.
Αυτή προσποιήθηκε ότι είχε πρόβλημα υγείας και δεν μπορούσε να κινηθεί άλλο, για αυτό και ο κατηγορούμενος την άφησε εκεί που ήταν και άρχισε να τρέχει πίσω από την πρώτη κοπέλα, η οποία στο μεταξύ είχε απομακρυνθεί προς την αντίθετη κατεύθυνση.
Έτσι η δεύτερη φοιτήτρια πήγε προς την κατεύθυνση του σπιτιού της, το οποίο βρισκόταν αρκετά κοντά, όμως ανακάλυψε ότι δεν είχε τα κλειδιά της και φοβούμενη να φωνάξει, προσπάθησε να καλέσει την αστυνομία, χωρίς όμως να καταφέρει, σύμφωνα με την κατάθεσή της, να βγάλει γραμμή.
Στη συνέχεια πήρε τηλέφωνο ένα ταξί, το οποίο μετά από κάποιο διάστημα ήρθε και στη συνέχεια αυτή ήρθε σε επαφή με τη φίλη της.
Κατά τη διάρκεια της δίκης κατέθεσε και ο σπιτονοικοκύρης, που κατέθεσε πως έλαβε το τηλέφωνο αργά το βράδυ και βγήκε εκεί που ήταν η πρώτη μάρτυρας ακριβώς όταν ήταν εκεί ο κατηγορούμενος, ο οποίος τράπηκε σε φυγή.
Η κατάθεση του ήταν κρίσιμη, γιατί ήταν αυτός που μαζί με την πρώτη μάρτυρα αναγνώρισε τον κατηγορούμενο, μιας και τον είχαν δει στο φως, ενώ η δεύτερη κατηγορούμενη λόγω χαμηλού φωτισμού δεν είχε καταφέρει να τον δει ώστε να μπορεί να κάνει αναγνώριση με σιγουριά.

Αθώος δήλωσε ο κατηγορούμενος
Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος δήλωσε πως δεν έχει κάνει αυτές τις πράξεις, και πως το επίμαχο βράδυ έπινε σε καφενείο, γιατί ένα από τα παιδιά του είχε σοβαρό πρόβλημα υγείας, και ενώ περίμενε χρήματα από τον αδερφό του για αυτό, τελικά δεν του τα είχε φέρει με αποτέλεσμα να καυγαδίσουν.
Δήλωσε δε ότι δεν γνωρίζει τις δύο κοπέλες, και πως δεν είχε προηγούμενα μαζί τους, επαναλαμβάνοντας την κατάθεση του αδερφού του που έλεγε ότι είχε πάρει τηλέφωνο στο σπίτι του κατηγορουμένου εκείνο το βράδυ, μετά τον καυγά.
Η αναγνώριση και η διαδικασία της αποτέλεσε βασική υπερασπιστική γραμμή του δικηγόρου του κατηγορούμενου, ο οποίος τον αμφισβήτησε τόσο κατά τη διάρκεια των καταθέσεων όσο και κατά την τελική του αγόρευση, παρόλο που αναγνώρισε πως τυχόν μη τήρηση των διατυπώσεων θεραπεύτηκε κατά την προδικασία.
Παρόλα αυτά συνέχισε να επανέρχεται σε αυτή, με αποτέλεσμα να γίνει αποδέκτης της ενόχλησης της έδρας.
Ο δε εισαγγελέας στην αγόρευσή του ζήτησε την ενοχή του κατηγορούμενου, τονίζοντας πως επιβεβαιώθηκε από την ακροαματική διαδικασία η ενοχή του καθώς και η αναγνώρισή του.
Τελικά το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για βιασμό κατά συρροή και του επέβαλλε την ποινή των 13 ετών κάθειρξης.

ΑΣΕΛΓΕΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΑΝΗΛΙΚΟΥ ΑΠΟ 30ΧΡΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Στο μεταξύ και σύμφωνα με το alexpoli.gr «Μια περίεργη υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη απο χθες στην Αλεξανδρούπολη, με έναν 30χρονο να βρίσκεται υπό κράτηση μετά από καταγγελία για ασέλγεια σε βάρος ανήλικου αγοριού».
Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η υπόθεση έφτασε στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης μετά από καταγγελία αυτόπτη μάρτυρα του περιστατικού. Οι αστυνομικές αρχές έδρασαν με ταχύτητα και προχώρησαν στις απαραίτητες διαδικασίες ώστε ο φερόμενος ως παιδεραστής να τεθεί υπό κράτηση μέχρι να ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική εξέταση που θα δείξει τι ακριβώς συνέβη και σε τι βαθμό κακοποιούσε το παιδί. Ο φερόμενος ως δράστης μάλιστα δεν ήταν ένας απλός ξένος για το παιδί αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν ο σύντροφος της μητέρας του. Άπλετο φως στην υπόθεση, θα ρίξει το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης. Για την ώρα έχουν γίνει προσεκτικοί χειρισμοί για να διασφαλιστεί πρώτα από όλα η ασφάλεια του παιδιού.


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »