Παρασκευή, Οκτωβρίου 07, 2016

Σσσσσ... Ψίθυροι

ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ
«....Και κάτι που θέλω εδώ και καιρό να πω και δυσκολευόμουν λόγω και των αξιωμάτων, μη πω κάτι βαρύ. Τώρα που νιώθω λεύτερος όσο ποτέ άλλωτε, θα ήθελα να μιλήσω για ένα θέμα, που έχει να κάνει με τον σεβασμό προς τους "άλλους" συμπολίτες μας και εξηγώ: Βλέπω στις Χριστιανικές γιορτές κάθε φορά, η εκάστοτε Δημοτική αρχή, να τοποθετεί επάνω στον πυργίσκο του ρολογιού της κεντρικής πλατείας τον Ιησού Χριστό. Δυσκολεύομαι να το καταλάβω, αλλά έχω την αίσθηση πως το Ρολόι της Ξάνθης, δεν είναι Χριστιανικό μνημείο να βάζεις επάνω θρησκευτικά σύμβολα, αλλά μνημείο πολιτισμικής κληρονομιάς ολόκληρης της πόλης μας.
Εκτός και αν στις γιορτές του Μπαϊραμιού, η Δημοτική αρχή τοποθετήσει στον πύργο του Ρολογιού, σύμβολα του ιερού Κορανίου, πως σας φαίνεται αντικειμενικοί Ξανθιώτες?
(O πρώην Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ν. Ξάνθης και κρεοπώλης Γιώργος Μπατζακίδης στο fb)
-Εγώ Γιώργο επειδή δυσκολεύεσαι στο να καταλαβαίνεις, λέω να βάλουμε τον…Βούδα στον πύργο του ρολογιού της πλατείας! Πως σου φαίνεται;
……
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Κακά τα ψέματα….Μπορεί να λένε οι ΣΥΡΙΖΑίοι ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2019, είναι φανερό όμως ότι βρισκόμαστε σε…προεκλογική περίοδο!
Ήδη Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ αλλά και ΑΝΕΛ έχουν έτοιμα σχεδόν τα ψηφοδέλτια στο Νομό Ξάνθης, ενώ ακόμη κι ο Λεβέντης αναζητεί εκ νέου…υποψήφιους, μόνο που τα θαύματα γίνονται μια φορά!
Ειδικότερα τα όσα συνέβησαν με τις παραιτήσεις των δυο αντιπροέδρων του ΣτΕ και κατήγγειλαν για τον Πρόεδρο, δείχνουν «πρόβλημα» ακόμη και στην «πυραμίδα» της Δικαιοσύνης…
Μόνο τυχαία άλλωστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ξεκινάει από τώρα περιοδείες στην επαρχεία και μόνο τυχαία, ο Πρωθυπουργός κ.Τσίπρας ενώ ήταν να έρθει τον Αύγουστο για την Διυπουργική Επιτροπή για την Θράκη, το ανέβαλε για μετά τις εκλογές…
Η χώρα ήδη «ζει» σε προεκλογική περίοδο και μόνο αυτοί που δεν θέλουν με τίποτα ν’ αφήσουν την καρέκλα της εξουσίας, δεν το αντιλαμβάνονται…
 «Α»
…..
Εξιχνιάστηκαν 3 διαρρήξεις καταστημάτων σε χωριό της Καβάλας
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ελευθερούπολης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, τρεις (3) διαρρήξεις καταστημάτων, που διαπράχθηκαν την 1 και 5-9-2016, σε χωριό της Καβάλας.
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 36χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή. 
Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από τις έρευνες, ο δράστης, την 1-9-2016, τις πρώτες πρωινές ώρες, διέρρηξε κατάστημα στα Αμισιανά Καβάλας, αφαιρώντας από το εσωτερικό του διάφορα ηλεκτρονικά είδη, ενώ την 5-9-2016 διέρρηξε το ίδιο κατάστημα και ένα ακόμη, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους, το χρηματικό ποσό των 180 ευρώ και διάφορα ηλεκτρονικά είδη.
Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα. 
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ελευθερούπολης.
…..
Συνεργείο της ΔΕΥΑΞ καθάρισε αγωγό δίπλα στο Δημοτικό Κοιμητήριο
Στα πλαίσια των προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης και καθαρισμού του δικτύου ομβρίων υδάτων της πόλης και αντιμετώπισης τυχόν πλημμυρικών φαινομένων σε περίπτωση έντονων βροχοπτώσεων, συνεργεία της Δ.Ε.Υ.Α. Ξάνθης προέβησαν στον καθαρισμό του αγωγού που βρίσκεται Νότια και πλησίον του Δημοτικού Κοιμητηρίου.
Με τον καθαρισμό του συγκεκριμένου αγωγού αντιμετωπίζεται το πρόβλημα συγκέντρωσης μεγάλου όγκου και υπερχείλισης των ομβρίων υδάτων στο Νοτιοανατολικό τμήμα του Κοιμητηρίου .
Για τη διατήρηση ελεύθερου και καθαρού του δικτύου ομβρίων υδάτων, από παντός είδους αντικείμενα, η επιχείρηση θεωρεί απαραίτητη την συνδρομή και συνεργασία των δημοτών, όσον αφορά τον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων .
……
Στο 24,2% η ανεργία σε Μακεδονία - Θράκη τον Ιούνιο
Στο 23,2% διαμορφώθηκε τον Ιούλιο του 2016, το εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα, έναντι 24,8% τον Ιούλιο του 2015 και 23,4% τον Ιούνιο του 2016. 
Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ο αριθμός των απασχολούμενων διαμορφώθηκε σε 3,703 εκατ. άτομα και των ανέργων σε 1,120 εκατ. άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3,220 εκατ. άτομα.
Σε σχέση με τον Ιούλιο του 2015, ο αριθμός των απασχολούμενων αυξήθηκε κατά 80.663 άτομα (2,2%), των ανέργων μειώθηκε κατά 76.727 άτομα (6,4%) και του οικονομικά με ενεργού πληθυσμού συρρικνώθηκε κατά 42.919 άτομα (1,3%).
Έναντι του Ιουνίου του 2016, ο αριθμός των απασχολούμενων ενισχύθηκε κατά 14.617 άτομα (0,4%), των ανέργων περιορίστηκε κατά 5.395 άτομα (0,5%) και του οικονομικά με ενεργού πληθυσμού μειώθηκε κατά 12.597 άτομα (0,4%).
Στα ποιοτικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το ποσοστό ανεργίας των ανδρών διαμορφώθηκε στο 19,4% και των γυναικών στο 27,9%, ενώ όσον αφορά τις ηλικιακές ομάδας, «πρωταθλήτρια» αναδείχθηκε η ομάδα 15-24 ετών, με την ανεργία να ανέρχεται στο 42,7% (48,6% τον Ιούλιο του 2015). Ακολούθησε η ομάδα 25-34 με ανεργία 29,5% και η ομάδα 35-44 με ανεργία 20,1%.
Σε γεωγραφικό επίπεδο, η υψηλότερη ανεργία παρατηρήθηκε στην Ήπειρο - Δυτική Μακεδονία με 26,3%, στη Θεσσαλία - Στερεά Ελλάδα με 24,3% και στη Μακεδονία - Θράκη με 24,2%. Στην Αττική, η ανεργία ανήλθε στο 23,1%.
………
Υπάλληλος της Βουλής σε κύκλωμα απάτης σε βάρος του ΙΚΑ
Απάτη σε βάρος του ΙΚΑ εξιχνίασε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ. Συνελήφθησαν τέσσερις υπάλληλοι υποκαταστήματος του ΙΚΑ στην Αττική, ένας υπάλληλος της Βουλής και τέσσερις ιδιώτες, ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμη μία υπάλληλος και δύο συνταξιούχοι του ΙΚΑ που κατηγορούνται για ψευδή βεβαίωση.
Οι συλληφθέντες αποκόμισαν 180.000 ευρώ, ζημιώνοντας το ασφαλιστικό ταμείο, με την έκδοση, τουλάχιστον από το 2012, παράτυπα παροχών ασθενείας.
Συγκεκριμένα, χρησιμοποιώντας τα προσωπικά τους στοιχεία ως ασφαλισμένοι καθώς και τα προσωπικά στοιχεία άλλων ασφαλισμένων και ενός θανόντα, στα οποία είχαν πρόσβαση λόγω της ιδιότητάς τους, κατόρθωσαν να εκδώσουν παράτυπα, τουλάχιστον 219 παροχές ασθενείας, που αφορούσαν κυρίως αναλώσιμα υλικά.
Στη συνέχεια παρέμβαιναν στο Ηλεκτρονικό Σύστημα του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, αντικαθιστώντας τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού του ασφαλισμένου με δικούς τους τραπεζικούς λογαριασμούς, στους οποίους πιστώνονταν τα χρήματα, ενώ μετά την πίστωση επενέβαιναν εκ νέου, επαναφέροντας τον αριθμό λογαριασμού του ασφαλισμένου.
……….
Δεύτερη αναφορά για το πρόστιμο στον σύλλογο αιμοδοτών Φερών
Για δεύτερη φορά κατατίθεται ως Αναφορά προς τον υπουργό Οικονομικών, από τους βουλευτές του ΚΚΕ Σάκη Βαρδαλή και Γιάννη Δελή, η επιστολή διαμαρτυρίας του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Φερών, για τα πρόστιμα ύψους 63.000 ευρώ που επέβαλε στον σύλλογο η Εφορία.
Οι δύο βουλευτές είχαν καταθέσει Αναφορά για τη συγκεκριμένη υπόθεση και τον περασμένο Αύγουστο, μετά από σχετικό αίτημα των εκπροσώπων του συλλόγου, οι οποίοι τονίζουν ότι «βρίσκονται σε απόγνωση, αφού δεν είναι δυνατό να πληρωθεί αυτό το ποσό».
……
Χειροπέδες σε Βούλγαρο στην Ελευθερούπολη για ληστεία
Συνελήφθη την Τετάρτη (5-10-2016) το πρωί, σε χωριό της Καβάλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ελευθερούπολης, 44χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος διώκεται με Ένταλμα Σύλληψης, από τις Ελληνικές Δικαστικές Αρχές, για ληστεία.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως.
…….
19χρονος και 17χρονος έκλεψαν μηχανάκι από την Αλεξ/πολη
Σχηματίσθηκε δικογραφία από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, ηλικίας 19 και 17 ετών για κλοπή δίκυκλου μοτοποδηλάτου.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, εντόπισαν τους δράστες, να επιβαίνουν σε δίκυκλο μοτοποδήλατο, το οποίο, όπως προέκυψε, είχαν αφαιρέσει το πρωί της 19-9-2016, από την πόλη της Αλεξανδρούπολης.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε επίσης, ότι είχαν παραποιήσει τον αριθμό πλαισίου του δικύκλου, καθώς και ότι τοποθέτησαν σε αυτό πινακίδα κυκλοφορίας άλλου μοτοποδηλάτου. 
Κατασχέθηκαν το παραπάνω δίκυκλο και η πινακίδα κυκλοφορίας, τα οποία αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη του.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.
……..
ΜΑΣΟΥΤΗΣ:ΑΠΑΤΗ Η ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΣΤΟ FACEBOOK ΜΕ ΤΗΝ ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΗ ΤΩΝ 100 ΕΥΡΩ
Απάτη είναι η καμπάνια που εμφανίζεται τις τελευταίες ημέρες στο Facebook με δέλεαρ δωροεπιταγή των 100 ευρώ της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Μασούτης. 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μασούτης, η έρευνα αγοράς που εμφανίζεται στο διαδίκτυο υπό το σήμα της εταιρείας, κατά την οποία καλείται ο καταναλωτής να απαντήσει σε ερωτήσεις με κίνητρο την απόκτηση δωροεπιταγής για τα καταστήματα της αλυσίδας, δεν έχει διεξαχθεί, διοργανωθεί ή εγκριθεί από την εταιρεία.
 «Με αφορμή το περιστατικό αυτό, θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Οι προωθητικές μας ενέργειες και διαγωνισμοί αναρτώνται στην ιστοσελίδα μας και στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσής μας, όπου υπάρχουν όλες οι πληροφορίες για την γνησιότητά τους. Ταυτόχρονα, η εταιρεία μας προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία των δικαιωμάτων της και του καταναλωτικού κοινού.
 «Σας ευχαριστούμε θερμά για την συνεχή και αμέριστη εμπιστοσύνη σας».
Σημειώνεται ότι σχετική ανακοίνωση έχει αναρτηθεί στο http://www.safer-internet.gr/ όπου η διεύθυνση δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος προτείνει μέτρα πρόληψης ασφαλούς περιήγησης.


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »