Σάββατο, Οκτωβρίου 08, 2016

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ Ο Τζεμαλή Μηλιαζήμ κατά ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το λουκέτο στα μειονοτικά σχολεία

*Με επιστολή του στο IndeXanthi.gr ο Τζεμαλή Μηλιαζήμ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αναφέρει τα παρακάτω:
«Στις 28 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την έδρα της περιφερειακής εκπαίδευσης στην Κομοτηνή. Η συγκέντρωση έγινε στη μία το μεσημέρι. Νωρίτερα βρισκόταν σε εξέλιξη η δίωρη στάση εργασίας που είχαν εξαγγείλει οι σύλλογοι εκπαιδευτικών μειονοτικής εκπαίδευσης (Ειδική Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης), Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου, ο σύλλογος εκπαιδευτικών Ροδόπης “Οι Τρεις Ιεράρχες”, τα νομαρχιακά τμήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ξάνθης και Ροδόπης. Θλιβερή απουσία από την κινητοποίηση ήταν ο σύλλογος δασκάλων Ξάνθης.
Για την ιστορία θα πρέπει να σημειώσουμε ότι με τις ψήφους της Δ.Α.Κ.Ε. και της Αυτόνομης Παρέμβασης, καταψηφίστηκε η συμμετοχή του συλλόγου στην κινητοποίηση, το ΠΑΜε και η Π.Α.Σ.Κ. δεν τοποθετήθηκαν, ενώ η Αριστερή Αγωνιστική Κίνηση ήταν η μόνη που στήριξε το αίτημα για συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση.
Η παράσταση διαμαρτυρίας και η απεργία έγιναν κυρίως για το κλείσιμο και για την συγχώνευση μειονοτικών σχολείων. Τα τελευταία μνημονιακά χρόνια από το 2010 μέχρι σήμερα έχουν κλείσει 57 μειονοτικά σχολεία, ενώ μόνο φέτος κλείνουν εννιά: Στην Ξάνθη τρία, στη Ροδόπη πέντε και στον Έβρο ένα»
…..
*Και συνεχίζει ο κ.Τζεμαλή Μηλιαζήμ
«Μετά το κλείσιμο και την συγχώνευση των σχολείων ανακύπτουν τεράστια προβλήματα. Το βασικό πρόβλημα είναι η μεταφορά των μαθητών στα πλησιέστερα σχολεία. Για τον λόγο αυτό οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων των χωριών Κύκνος και Ζουμπούλι έκαναν κατάληψη στον δήμο Μύκης απαιτώντας τη δωρεάν μεταφορά των παιδιών τους στο σχολείο της Σμίνθης. Το κράτος, ενώ έκλεισε τα σχολεία σε αυτά τα χωριά, δεν μερίμνησε για τη μεταφορά των μαθητών. Αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και στα μειονοτικά σχολεία της Ροδόπης. Στα χωριά Κάτω Δροσίνη, Σμιγάδα και Σαρακινή τα παιδιά έμειναν χωρίς σχολείο για τρεις μήνες επειδή το κράτος δεν μερίμνησε να μεταφέρει τους μαθητές στα πλησιέστερα σχολεία. Ενώ στον ορεινό όγκο της Ξάνθης και της Κομοτηνής, σε πολλές περιπτώσεις οι γονείς, για να μην αφήσουν τα παιδιά τους χωρίς σχολείο αναγκάζονται να τα μεταφέρουν με τα αγροτικά πάνω στις καρότσες, διατρέχοντας τεράστιο κίνδυνο η ζωή των μικρών παιδιών. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι στην περιοχή της Ξάνθης θα αντιμετωπίσουμε μεγαλύτερα προβλήματα με τη μεταφορά των μαθητών μετά το νέο έτος, καθώς ο διαγωνισμός από την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης έχει κριθεί άγονος».
….
*Και καταλήγει ο Τζεμαλή Μηλιαζήμ:
«Η κυβέρνηση του ΣυΡιζΑ έδειξε από την πρώτη στιγμή τις προθέσεις της για τα δικαιώματα της μειονότητας, παραχωρώντας πολιτικά την Θράκη στους ΑνΕλ και στο βαθύ κράτος. Μόνο η ενωτική και διεθνιστική δράση των εργατών από τα κάτω, μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα της εκπαίδευσης. Και συνολικά σε όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν την κοινωνία, προτάσσοντας τις ανάγκες της τάξης μας ενάντια στα κέρδη τους και ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό που χρησιμοποιούν για να μας διαιρέσουν».
-Ερώτημα κρίσεως…Γιατί κύριε Τζεμαλή Μηλιαζήμ δεν αναφέρεσαι καθόλου στη στάση του μειονοτικού βουλευτή Ξάνθης Χουσεϊν Ζεϊμπέκ; Τι φοβάσαι;
…..
*Ποδοσφαιρικό. Την παραίτηση του προέδρου της Super League, Γιώργου Στράτου, ζήτησε επίσημα η ΠΑΕ Παναθηναϊκός διά στόματος του αντιπροέδρου της, Χρήστου Παναγόπουλου.
Οι «πράσινοι» αντέδρασαν έντονα με το μη ορισμό νέου επιδιαιτητή μετά την αποχώρηση του Κύρου Βασάρα και κατ΄ επέκταση με την πρόταση που έπεσε στο τραπέζι στη διάρκεια της σημερινής εκτελεστικής επιτροπής να εκτελούνται από την ΚΕΔ τα καθήκοντα του επιδιαιτητή έως τις 30 Οκτωβρίου.
Ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, Γιώργος Στράτος, φέρεται να συμφώνησε με την πρόταση αυτή, γεγονός που δεν άρεσε καθόλου στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού.
….
*Συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρος του «τριφυλλιού», Χρήστος Παναγόπουλος, με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ FM, ήταν ξεκάθαρος:
«Ο κ. Στράτος είναι εκτεθειμένος και θα πρέπει ή να παραιτηθεί ή να ζητήσει ανανέωση της εμπιστοσύνης των μελών προς το πρόσωπό του. Εμείς προσπαθούμε από το πρωί να καταλάβουμε τι έχει συμβεί με όλη αυτή την τραγωδία. Μιλάμε για επιστροφή στο παρελθόν.
Το θέμα είναι ότι με όλο αυτό συμφώνησε ο πρόεδρος της Λίγκας. Νομίζω ότι έκανε λάθος και θα έπρεπε να έχει αποχωρήσει από αυτή τη συνεδρίαση όταν του ειπώθηκε ότι εδώ κατ’ ουσίαν καταργείται το υποτιθέμενο μοντέλο στο οποίο έχουμε όλοι συμφωνήσει έστω και προφορικά με συναίνεση από FIFA και UEFA»
-Σ.Σ. Την πρώτη φορά ο Ολυμπιακός, τη δεύτερη ο Παναθηναϊκός….μάλλον ο Στράτος την κάνει ΚΑΛΑ τη δουλειά του για να μην τον θέλουν ούτε ο Μαρινάκης, ούτε ο Αλαφούζος..
…..
*Αντιμέτωπος με την οργή των πολιτών βρέθηκε ο πρόεδρος του ΣτΕ Νίκος Σακελλαρίου στο κέντρο της Αθήνας.
Λίγο μετά τις 9:00 χθες το πρωί ο κ.Σακελλαρίου περπατούσε σε κεντρικό δρόμο στο Κολωνάκι κοντά στην πλατεία. Οταν έγινε αντιληπτός από πολίτες που βρίσκονταν στο δρόμο και τις καφετέριες, δέχθηκε έντονες αποδοκιμασίες.
«Ντροπή σου», «είστε πουλημένοι», «κάνετε συναλλαγές για εσάς», «κοιτάτε μόνο τα λεφτά σας και τίποτα άλλο». Τελικά ο κ.Σακελλαρίου αποχώρησε από το σημείο, τα πνεύματα ηρέμησαν και το περιστατικό έληξε.
….
*Υπενθυμίζεται πως ο κ.Σακελλαρίου έχει βρεθεί της τελευταίες ημέρες στο επίκεντρο της δημοσιότητας μετά την απόφασή του να αναβάλει την εκδίκαση στο ΣτΕ της συνταγματικότητας ή αντισυνταγματικότητας του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες. Ωστόσο η οργή των πολιτών φαίνεται ότι ξεχείλισε μετά τη χθεσινή συνάντηση που είχαν οι ανώτεροι δικαστικοί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον τελευταίο να τους υπόσχεται ότι δεν θα μειωθούν οι μισθοί των δικαστικών.
…..
ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ
Την κήρυξη 5ωρης στάσης εργασίας από τις 10.00 έως τις 15.00 της Δευτέρας, 10 Οκτωβρίου 2016, για όλους τους δημοσιογράφους και τους διοικητικούς υπαλλήλους, που εργάζονται στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλήνιας εμβέλειας (ALPHA, ANTENNA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, MEGA, ΣΚΑΙ, STAR CHANNEL ΚΑΙ EPSILON TV) αποφάσισαν τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση των Ενώσεων, η στάση εργασίας αποφασίστηκε προκειμένου οι συνάδελφοι να συμμετάσχουν μαζικά σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου στις 10:30 π.μ. στην είσοδο της Βουλής των Ελλήνων με αιτήματα:
* Διασφάλιση των θέσεων εργασίας στους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας.
* Σταθερή και μόνιμη εργασία με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
Η ΚΑΤΙΝΑShare this

Related Posts

Previous
Next Post »