Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2016

ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ Αυξήθηκε η διαφορά Ν.Δ-ΤΣΙΠΡΑ στις 12.5 μονάδες!!!

 Σύμφωνα με δημοσίευμα Τουρκόφωνης εφημερίδας, 17 ιμάμηδες του «Ψευτομουφτή» Ξάνθης απολύθηκαν από την Τουρκία του Ερντογάν με την κατηγορία ότι ήταν του Φετουλάχ Γκιουλεν αν και όλοι ήταν επιλογές και του Μετέ.. Αλήθεια, ο ίδιος ο «Ψευτομουφτής» Ξάνθης τι απαντάει στις παραπάνω  κατηγορίες;
ΑΛΕΚΤΩΡ

Η Υφυπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, εκπροσώπησε την Ελληνική Κυβέρνηση, σήμερα Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016, στις εκδηλώσεις εορτασμού των 97ων Ελευθερίων της Ξάνθης. Η Υφυπουργός παρέστη στην επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίας κ. Παντελεήμονος. Στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο της Ξάνθης και παρέστη στην παρέλαση Αναπήρων και θυμάτων Πολέμου, Εθελοντών, Πολεμιστών Εθνικής Αντίστασης, Έφεδρων, Μαθητών, Φοιτητών και Προσκόπων στην Πλατεία Ελευθερίας.
 *Η Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης τίμησε με την παρουσία της και την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πριν την κατάθεση Στεφάνου στο Δημαρχείο Ξάνθης και στην οποία τιμήθηκαν ο βετεράνος ποδοσφαιριστής Αντώνης Αντωνιάδης, ο γνωστός Ξανθιώτης δημοσιογράφος Γιάννης Κοντογιαννίδης, ο ζωγράφος Κρυωνάς Σεργκενλίδης και ο Ευάγγελος Κουράκος.
 *Οι 4 βραβευθένες στο Δημαρχείο Ξάνθης.
 8Η Υφυπουργός, μετά το τέλος της παρέλασης, δήλωσε:
   «Ο μακρόχρονος αγώνας του λαού της Ξάνθης για την απελευθέρωση και την ενσωμάτωση της Θράκης στην υπόλοιπη Ελλάδα, που είχε ως κορύφωση την 4η Οκτωβρίου 1919, είναι παράδειγμα πείσματος και υπομονής, σημαντικό για όλους μας, καθώς και σήμερα καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε προκλήσεις, ενώ ταυτόχρονα παλεύουμε για την απελευθέρωση της χώρας μας από τα δεσμά του χρέους και της οικονομικής κρίσης. Η Μακεδονία και η Θράκη ελευθερώθηκαν με το αίμα των Ελλήνων, και η σημερινή κυβέρνηση, τιμώντας τις θυσίες τους, υπερασπίζεται με όλες τις δυνάμεις της τα δίκαια του Έθνους. Πλανώνται πλάνην οικτρά όσοι νομίζουν ότι θα επιτρέψουμε την καταπάτηση και την κατάργηση των διεθνών συνθηκών που τα διασφαλίζουν.  Ένας λαός σαν τον Ελληνικό, με ξεκάθαρη ταυτότητα, με πείσμα και με θέληση, θα κερδίζει πάντοτε τη δικαίωση των αγώνων

*Την ερχόμενη Παρασκευή η καθιερωμένη εκδήλωση της Σταυρούπολης με τα βραβεία που κάθε χρόνο απονέμει ο δημοσιογράφος Τάσος Κοντογιαννίδης
Αναλυτικότερα στην ανακοίνωση της Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης ο Αντιδήμαρχος Κυριάκος Παπαδόπουλος αναφέρει τα παρακάτω:
Σας γνωρίζουμε ότι την 7η Οκτωβρίου 2016, ημέρα Παρασκευή και ώρα 12η μεσημβρινή, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο σχολικό συγκρότημα της Σταυρούπολης, στην οποία θα γίνει η απονομή βραβείων στους νεοεισαχθέντες στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, της σχολικής περιόδου 2015-2016, στους πρώτους μαθητές και μαθήτριες και στους αριστούχους όλων των τάξεων, του Γυμνασίου και Λυκείου της πόλης μας και για το λόγο αυτό σας προσκαλούμε για να παραβρεθείτε.
Τα βραβεία είναι χρηματικά, χορηγία του δημοσιογράφου και συγγραφέα κ. Τάσου Κοντογιαννίδη, ο οποίος ως μαθητής είχε φοιτήσει στα σχολεία αυτά.
Η παρουσία σας στην εκδήλωση, θα μας δώσει ιδιαίτερη χαρά.
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΑΝΘΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
…..
*Αναβάλλεται η προγραμματισμένη εκδήλωση για την ερχόμενη Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016, με κεντρικούς ομιλητές τον τέως Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Γεώργιο Καββαθά, για τον επόμενο μήνα, χωρίς να έχει προσδιοριστεί ακριβής ημερομηνία διεξαγωγής της, αναφέρει σε χθεσινό της δελτίο τύπου η διοίκηση της ΟΕΒΕ
-Χωρίς να αναφέρει πάντως τους λόγους.
(Σ.Σ. Πληροφορίες μου λένε πάντως οτι ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα έρθει ούτε τον Νοέμβριο στη Ξάνθη). 
………
(;)
*Μάθανε κάποιοι οτι ο πρώην Υπουργός Αλέξανδρος Κοντός δεν θα δώσει υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές εφόσον αυτές καθυστερήσουν κι άρχισαν να...κινούνται έντονα! Αναφέρομαι σε ονόματα έκπληξη που κάνουν επαφές κι έχουν ισχυρές προσβάσεις στην Αθήνα! 
Μάλιστα μεταξύ των ονομάτων που κυκλοφορούν είναι ενός πολύ γνωστού δικηγόρου, αυτοδιοικητικού πρώην...αντιδήμαρχου και δημοσιογράφου!!!
….
*Την Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου (;), αναμένεται να πραγματοποιήσει περιοδεία στην Ξάνθη, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάρκος Μπόλαρης.
Στις 19:00μμ, θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στο Εργατικό Κέντρο, στα τοπικά ΜΜΕ, σχετικά με την περιοδεία του στον Ν. Ξάνθης,  και στη συνέχεια θα ακολουθήσει κομματική εκδήλωση, στην οποία θα είναι ο κεντρικός ομιλητής.
(σ.σ. Πληροφορίες αναφέρουν οτι ενδέχεται να μετακινηθεί η επίσκεψη Μπόλαρη στη Ξάνθη για την ερχόμενη Δευτέρα, ωστόσο η Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης δεν μας έχει ενημερώσει για το ενδεχόμενο μιας τέτοιας αλλαγής...)
……
*Δεν θα παραστούν στις σημερινές εκδηλώσεις για την επέτειο της 97ης Απελευθέρωσης της Πόλης και οι 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Ιδού τι αναφέρει και το σχετικό δελτίο δικαιολογώντας την απουσία του ως επιβεβλημένη:
Η  επέτειος της 4ης Οκτωβρίου  είναι η πιο σημαντική στη νεώτερη ιστορία της Ξάνθης αλλά και της  Θράκης εν γένει. Σηματοδοτεί την αρχή της ελευθερίας  για την περιοχή και τον νομό. Ο εορτασμός τέτοιων σημαντικών  ιστορικών γεγονότων είναι ευκαιρία για να διατηρήσουμε την ιστορική μνήμη ζωντανή και την ελευθερία  ως κατακτημένο  αγαθό αλλά και διακύβευμα κάθε εποχής. Ιδιαίτερα σε μια εποχή που η μισαλλοδοξία και ο ρατσισμός αναβιώνουν επικίνδυνα , η Ιστορία μπορεί να διδάξει τον σεβασμό στην ιδιαιτερότητα  και  την ειρηνική συνύπαρξη των λαών , μακριά από εθνικισμούς και εθνικά μίση που τεχνηέντως υποδαυλίζονται.
   Τιμούμε τις εκδηλώσεις μνήμης και δηλώνουμε ότι οι βουλευτές του Νομού δε θα μπορέσουν να παρευρεθούν λόγω της υποχρέωσής τους να  βρίσκονται στο ελληνικό Κοινοβούλιο τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου  και την Τρίτη 4 Οκτωβρίου , οπότε και θα πραγματοποιηθεί ο ετήσιος Αγιασμός του Κοινοβουλίου  και η ψηφοφορία για την εκλογή Κοσμητόρων.
Από το Γραφείο Τύπου
….
*Ανακοίνωση για την 97η Επέτειο Απελευθέρωσης της Πόλης έδωσε στη δημοσιότητα και η ΝΟΔΕ Ν.Δ. Ν. Ξάνθης αναφέροντας τα παρακάτω:
Η ευκαιρία της επετείου μνήμης της 4ης Οκτωβρίου 1919, για την απελευθέρωση της πόλης μας από τα κατοχικά στρατεύματα και την αρχή της ελευθερίας ολόκληρης της Δ. Θράκης, αποτελεί την καλύτερη υπενθύμιση στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, ότι οι εθνικές επιδιώξεις, όσο δυσθεώρητα ανεκπλήρωτες και να φαντάζουν, απαλλαγμένες από τον καιροσκοπισμό και την δημαγωγία, σε κλίμα εθνικής σύμπνοιας και ομόνοιας μπορούν να επιτευχθούν προς όφελος όλων των Ελλήνων πολιτών.
Για τη ΝΟΔΕ ΝΔ Ξάνθης
Ο Πρόεδρος                                   Ο  Γραμματέας
Κιατίπης Νικόλαος                        Πατεράκης Μιχαήλ
.....
*Στην Θεσσαλονίκη βρίσκεται απο σήμερα το πρωϊ ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος προκειμένου να βρεθεί στο πλευρό της συζύγου του Άννυς που εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Εντατική μετά απο εγχείριση στον εγκέφαλο. (σ.σ. Βρέθηκε ανεύρυσμα). 
.....
*Αυξάνεται η διαφορά μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον τηλεοπτικό σταθμό Σκάϊ, που δημοσιεύθηκε το βράδυ της Δευτέρας
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, διευρύνεται στις 12,5 ποσοστιαίες μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου από 10 μονάδες που ήταν στην προηγούμενη μέτρηση. Ακόμα, σύμφωνα με τα ευρήματα, επτά στους δέκα ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ (73,5%) είναι δυσαρεστημένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης, ενώ τέσσερις στους δέκα (40,5%) απαντούν ότι δεν μπορεί πλέον να προσφέρει στη χώρα.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ καταγράφει 28,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 16% (27,5% και 17,5% αντίστοιχα στην προηγούμενη δημοσκόπηση), 7,5% καταγράφει η ΧΑ, 5,5% το ΚΚΕ και 4,5% συγκεντρώνει η Δημοκρατική Συμπαράταξη. Ενδεικτική είναι και η εικόνα κατακερματισμού στα μικρότερα κόμματα, καθώς από 2% σημειώνουν τέσσερα κόμματα (ΑΝΕΛ, Ένωση Κεντρώων, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Πλεύση Ελευθερίας), ενώ από 1,5% καταγράφουν Το Ποτάμι και η ΛΑΕ. 6,5% αναφέρει ότι θα ψηφίσει άλλο κόμμα ενώ 20,5% δηλώνει «δεν ξέρω/δεν απαντώ».
Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 49 ποσοστιαίες μονάδες (62% έναντι 13%), «άλλο κόμμα» αναφέρει 5% και 20% δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».
Όσον αφορά την εξαγγελία του προέδρου της ΝΔ για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% το 81% συνολικά των ερωτηθέντων εκτιμά ότι είναι ένα πολύ σημαντικό (53%) ή σημαντικό ζήτημα (28%), 9% κρίνει ότι δεν είναι πολύ σημαντικό, 7,5% θεωρεί τη μείωση ασήμαντη ενώ 2,5% δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ». Εντούτοις, 60,5% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός δεν θα τηρήσει τη δέσμευσή του για μείωση του ΕΝΦΙΑ, 27% εκτιμά ότι θα την τηρήσει ενώ 12,5% δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».
Επιπλέον, 86,5% των ερωτηθέντων δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης, 8% ούτε ικανοποιημένοι ούτε δυσαρεστημένοι και 5,5% δηλώνουν ικανοποιημένοι.
Μάλιστα, επτά στους δέκα ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ (73,5%) είναι δυσαρεστημένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης, 14,5% είναι ικανοποιημένοι, και 12% ούτε ικανοποιημένοι ούτε δυσαρεστημένοι.
Στην ερώτηση αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έχει ακόμη να προσφέρει στη χώρα συνολικά 69,5% των ερωτώμενων διαφωνούν (56% διαφωνούν απόλυτα, και 13,5% μάλλον διαφωνούν), 13% ούτε διαφωνούν ούτε συμφωνούν, 10,5% μάλλον συμφωνούν, 5% συμφωνούν και 2% δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ». Στην ίδια ερώτηση συνολικά 40,5% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούν απόλυτα (30,5%) ή μάλλον διαφωνούν (10%). 18% ούτε συμφωνούν ούτε διαφωνούν, 26,5% των ερωτώμενων μάλλον συμφωνούν, 13,5% συμφωνούν απόλυτα και 1,5% δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».
Σε ό,τι αφορά το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες 64,5% των ερωτώμενων δηλώνουν ότι υποκρύπτει πολιτικές σκοπιμότητες, 18% ότι η κυβέρνηση επιχείρησε να θέσει κανόνες διαφάνειας στο τηλεοπτικό τοπίο, ενώ 17,5% δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».
.....
*Και κλείνω με μια αστυνομική είδηση. 
Σχηματίσθηκε δικογραφία από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, σε βάρος 16χρονου ημεδαπού για κλοπή δίκυκλου μοτοποδηλάτου.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ξάνθης, εντόπισαν τον δράστη, να οδηγεί δίκυκλο μοτοποδήλατο, το οποίο όπως προέκυψε είχε αφαιρέσει το μεσημέρι της 27-9-2016, από την πόλη της Ξάνθης.
Το παραπάνω δίκυκλο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης. 

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »