Σάββατο, Οκτωβρίου 08, 2016

ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ Τα βραβεία του Τάσου Κοντογιαννίδη στη Σταυρούπολη...


Μπράβο στον πρώην Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Μιχάλη Αμοιρίδη που είχε το θάρρος να βγει στο face book και να καταδικάσει τις συμπεριφορές κάποιων αντιπεριφερειαρχών που ενώ ζει ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Γ. Παυλίδης αυτοί τρέχουν στα κεντρικά της Ν.Δ. στην Αθήνα και ζητούν χρίσμα για την…διάδοχη κατάσταση! Έλεος κύριοι…Έλεος…!
Αλέκτωρ
……
*Δεν ξέρω πόσο νορμάλ το βλέπει ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αβδήρων Νίκος Χατζόπουλος να κάνει 200% αυξήσεις στη τιμή του νερού για τις παραλίες με την συναίνεση μάλιστα και του Δημάρχου Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδη, καλά θα έκανε όμως να θυμηθεί ότι…
-Με το «νερό» και την τιμή του «έπαιξε» στην προηγούμενη θητεία του και ο πρώην Δήμαρχος με τον Σίσκο…
Κι είναι ο βασικός λόγος που τους ΜΑΥΡΙΣΕ ο κόσμος!
……
*Φυσικά φιλοξενώ στη στήλη μου και την καταγγελία που πήρα για το συγκεκριμένο θέμα από τον πρώην Δήμαρχο Αβδήρων, για να λάβουν μια αντικειμενική άποψη και οι αναγνώστες μου…
Ιδού τι αναφέρει η ανακοίνωση καταγγελία του κ.Τσολακίδη:
«Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ - Αβδήρων σε ενάμισυ χρόνο περίπου  και ο  κ. Τσιτιρίδης  Γ. πιο πριν για το εξάμηνο  που ήταν πρόεδρος στην επιχείρηση, αφού  δημιούργησαν με την πλειοψηφία που διαθέτουν   ζημιές 732.000  Ευρώ τουλάχιστον , τώρα προφανώς συνειδητοποίησαν που οδήγησαν την   κατάσταση και  προσπαθουν με αλλοπρόσαλες αποφάσεις  και σπασμωδικές ενέργειες  να κάνουν κάτι.
-Προτείνουν αύξηση  ΔΙΑΚΟΣΙΑ ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΣΤΟ ΠΑΓΙΟ ΚΑΙ ΟΓΔΟΝΤΑ ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ για τις παραλίες ,  σε μια απόφαση που δεν στηρίζεται πουθενά  και μπορεί να καταπέσει σε τυχόν προσφυγή. Όπως ήταν φυσικό όλες οι πτέρυγες του δημοτικού συμβουλίου καταψήφισαν την πρότασή τους αυτή. Μας προκαλεί  εντύπωση  το γεγονός ενώ στο συμβούλιο παραβρέθηκαν κάποια μέσα τοπικής ενημέρωσης δεν είδαμε να αναφέρουν τίποτα γιατί άραγε ??? .
Η παράταξη μας πολύ σύντομα θα φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο  για να ενημερωθούν  όλοι οι πολίτες που οδηγείται η ΔΕΥΑ- Αβδήρων.                            
Με εκτίμηση     
Βασίλης Τσολακίδης»
………
*Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, η Υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, ΑΚΑΜ, βουλευτές και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης παρακολούθησαν την τελική φάση της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2016» που πραγματοποιήθηκε στο Πεδίο Βολής «ΑΕΤΟΣ» Αλεξανδρούπολης.
…..
*Σημειώνω ότι μεταξύ των άλλων στην άσκηση παραβρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς και τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Χρήστο Μέτιο που στη συνέχεια ήπιαν και καφέ μαζί, συζητώντας φυσικά για την πορεία της υγείας του Περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη. .
………
*Δεν θα ήθελα να σχολιάσω την φράση του γραμματέα της ΝΟΔΕ Μιχάλη Πατεράκη στη «Θράκη» με αφορμή την υποψηφιότητα του Δημήτρη Σαλτούρου με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. ότι «όλοι μιλάνε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη…»
-Και απλά θα τον ρωτήσω…Εσύ μιλάς με τον Αρχηγό της Ν.Δ.; Δηλαδή μπορείς να τον πάρεις τηλέφωνο και να του μιλήσεις;
-Ή μήπως μιλάει ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Νίκος Κιατίπης και δεν το ξέρουμε! 
….
*Μαθαίνω ότι στο κρεβάτι βρίσκεται εδώ και μερικές μέρες ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης Πασχάλης Λύρατζης προσβεβλημένος από ίωση…
-Περαστικά του, αλλά η ίωση μάλλον δεν τον εμποδίζει να είναι 24 ώρες το 24ωρο στο fb. Πάντως απο την Δευτέρα θα είναι ξανά στο πόδι και στις επάλξεις του αγώνα..
…..
*Θα συμφωνήσω με τον «Μαχητή» για τον Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο…
Καλό θα είναι (για τον ίδιο περισσότερο και το πολιτικό του πρεστίζ..) να αποφεύγει αυτές τις μέρες τις πόζες, τις φωτογραφίες και τα δελτία τύπου που αφορούν την μεγάλη…προσωπικότητα και το έργο του !
Φυσικά μπορεί να μην έχει ιδέα και ο ίδιος για όλα αυτά και να τα κάνουν κάποιοι που νομίζουν οτι με τον τρόπο αυτό, του κάνουν καλό και αβάντα..
-Γιατί δεν κάνουν καλή εντύπωση στο κόσμο, γνωρίζοντας παράλληλα το σοβαρό πρόβλημα υγείας της συζύγου του…
Και το γράφω όσο πιο λιτά και προσεχτικά μπορώ…
....
*Επίσης μαθαίνω οτι ο Δήμαρχος Ξάνθης ήταν στο Δημαρχείο την περασμένη Παρασκευή προκειμένου να αναθέσει τα καθήκοντα του....Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής για την συνεδρίαση της ερχόμενης Τρίτης (18.30) στον αντ' αυτού Αντιδήμαρχο Ξάνθης Κυριάκος Παπαδόπουλος ο οποίος θα είναι ο ....Πρόεδρος!!!
Μάλιστα όλη την Παρασκευή ενημέρωνε και έδινε εντολές στον Κυριάκο το πως θα χειριστεί τα διάφορα θέματα...
.....
*Τους αριστούχους μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Σταυρούπολης που κατάφεραν να διακριθούν βράβευσε κατά την διάρκεια τελετής το βράδυ της Παρασκευής, ο γνωστός για την προσφορά του στην περιοχή δημοσιογράφος Τάσος Κοντογιαννίδης. Αξίζει να σημειωθεί πως ο ίδιος κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της Ξάνθης βραβεύτηκε με το χρυσό μετάλλιο της πόλης για την προσφορά του στην περιοχή. 
Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Λομβαρδέας και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικού Νίκος Εφραιμίδης...
Αντίθετα απουσίαζε ο εκ Δαφνώνος δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Ταρενίδης που την ίδια ώρα, έπινε....τσίπουρο απέναντι απο το φαρμακείο του γιου του στη δημοτική αγορά!!!
Όπως δήλωσε ο Τάσος Κοντογιαννίδης, "και εφέτος όπως κάθε χρόνο απο το 2003, με αξίωσε ο Θεός να δώσω τα καθιερωμένα χρηματικά βραβεία στους εισαχθέντες στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, τους πρωτους όλων των τάξεων και τους αριστούχους του Γυμνασίου και Λυκείου Σταυρουπόλεως Ξάνθης, παρουσία των αρχών του νομού.

*Σκοπός των βραβείων ήταν, αφ’ ενός η οικονομική ενίσχυση των αριστούχων και απόρων μαθητών της παραμεθορίου περιοχής της Ξάνθης και αφ’ ετέρου η καλλιέργεια πνεύματος ευγενούς αμίλλης, με κύριο στόχο την απόκτηση γνώσεων, την πρόοδο και την προκοπή τους έπ’ ωφελεία της κοινωνίας. 
Και είναι ευχάριστη η διαπίστωση, ότι σε μεγάλο ποσοστό, τα παιδιά της Γ΄ Λυκείου, τα 2/3, μπήκαν στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, χωρίς την πολυτέλεια που έχουν τα παιδιά των μεγαλουπόλεων να πηγαίνουν στα φροντιστήρια για να εμπλουτίσουν εκεί τις γνώσεις τους. Αυτό σημαίνει ότι οι καθηγητές τους κάνουν πάρα πολύ καλά τη δουλειά τους! Και αξίζουν σ' όλους θερμά συγχαρητήρια!"
-Μπράβο στον Τάσο Κοντογιαννίδη που απο το υστέρημά του, κάθε χρόνο δεν ξεχνάει την Σταυρούπολη....
Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »