Σάββατο, Οκτωβρίου 01, 2016

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ

*Σε διευκρινιστική δήλωση με την οποία επισημάνει ότι η Συνθήκη της Λωζάνης εξακολουθεί να ισχύει προέβη το Βερολίνο, στον απόηχο προηγούμενων δηλώσεων του εκπροσώπου του γερμανικού ΥΠΕΞ που άφηναν περιθώρια παρερμηνείας αναφορικά με τη στάση της γερμανικής κυβέρνησης.
Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος της γερμανικής διπλωματίας Μάρτιν Σέφερ επεσήμανε πως «από τη σκοπιά της γερμανικής κυβέρνησης, η Συνθήκη της Λωζάνης εξακολουθεί να ισχύει».
…..
*Νωρίτερα ωστόσο, κληθείς να τοποθετηθεί σχετικά με τη δήλωση Ερντογάν, ο κ. Σέφερ είχε αφήσει περιθώρια παρερμηνειών: «Δεν γνωρίζω τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου. Δεν θέλω να αμφισβητήσω ότι το είπε. Για τη γερμανική κυβέρνηση μπορώ μόνο να πω γι' αυτό ότι μας είναι γνωστό πως υπάρχουν διαφορές εδώ και καιρό, εδώ και δεκαετίες, διαφορές απόψεων μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας για την οριοθέτηση των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών. Η γερμανική κυβέρνηση είναι της άποψης ότι αυτές οι διαφορές μεταξύ των δύο χωρών πρέπει να επιλυθούν ειρηνικά και κατά τα άλλα απέχει μίας έκφρασης άποψης και σίγουρα δεν θα πάρει το μέρος κανενός».
*Σε επισήμανση ότι ο κ. Ερντογάν αναφέρθηκε σε νησιά και όχι σε σύνορα, ανέφερε: «Δεν γνωρίζω τη δήλωση του κ. Ερντογάν και δυστυχώς δεν μου είναι δυνατό να αντιδράσω σε αυτό». Ερωτηθείς, δε, εάν η Λέσβος, η Χίος και η Λήμνος είναι ελληνικά νησιά, απάντησε: «Επαναλαμβάνω αυτό που είπα».
….
*Στο μεταξύ οι προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λωζάννης συζητήθηκαν στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), το οποίο συνεδρίασε το απόγευμα της Παρασκευής υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανέφερε κατά τη συνεδρίαση του κυβερνητικούς οργάνου ότι είναι επικίνδυνη η αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης!
(σ.σ. Κι όμως λίγες μέρες πριν, είχε….χαμογελαστή συνάντηση με τον Ερντογάν και τους αξιωματούχους του!)
….
*Απίστευτο! 62χρονη γιατρός του Νοσοκομείου Ξάνθης, 39χρονος φαρμακοποιός και ένας ιατρικός επισκέπτης συνελήφθησαν για μεγάλη κομπίνα με παράνομες συνταγογραφήσεις.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά την ανεύρεση από έναν πολίτη, σε κάδο απορριμμάτων στην Αλεξανδρούπολη, 157 κουτιών με φάρμακα, από τα οποία έλειπε η ταινία γνησιότητας και η αξία τους ανέρχεται στις 8.226,86 ευρώ. Αυτό φάνηκε περίεργο στον συγκεκριμένο πολίτη, πήρε τις σακούλες και τις πήγε στην Αστυνομία.
Ακολούθησε αστυνομική έρευνα, από την οποία προέκυψε ότι οι δράστες, είχαν υφαρπάξει με δόλιο τρόπο τους Αριθμούς Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.) από διάφορα άτομα, τους οποίους χρησιμοποίησαν για να συνταγογραφήσουν παράνομα φάρμακα και να εισπράξουν από τον ασφαλιστικό φορέα το αναλογούν χρηματικό ποσό κατά την εκτέλεση των συνταγών.
Αναλυτικότερα προέκυψε 62χρονη γιατρός του Νοσοκομείου Ξάνθης, 39χρονος φαρμακοποιός και ένας ιατρικός επισκέπτης εμπλέκονται στην μεγάλη κομπίνα!
…………
*Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΚ και νυν ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, τάχθηκε υπέρ του μεγαλομετόχου του δικεφάλου του βορρά» χαρακτηρίζοντάς τον «άξιο Έλληνα».
…..
*Πιο αναλυτικά: Ο Θόδωρος Ζαγοράκης πήρε θέση για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών και την επίθεση που δέχεται ο Ιβάν Σαββίδης.
Αναλυτικά η δήλωση του πρώην ποδοσφαιριστή και προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:
 «Η απαράδεκτη διαδικασία της αδειοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών δείχνει, για ακόμη μια φορά, το πόσο εκτός πραγματικότητας είναι αυτή η Κυβέρνηση. Η κριτική όμως στη διαδικασία δε μπορεί να πλήττει αδιάκριτα τους συμμετέχοντες επιχειρηματίες και μάλιστα σε τόσο δύσκολες, για την χώρα, στιγμές.
Ο Ιβάν Σαββίδης έχει πολλές φορές αποδείξει ότι είναι ένας άξιος Έλληνας. Όταν άλλοι μεταφέρουν την επενδυτική τους δραστηριότητα εκτός Ελλάδος, ο Σαββίδης και μένει και επενδύει. Αντί λοιπόν να τον "πυροβολούμε", καλά θα κάνουμε να τον σεβόμαστε».

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ
Διακόπηκε η κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες, η οποία σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες διήρκησε περίπου μία ώρα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η συνεδρίαση διακόπηκε μετά από έντονη αντιπαράθεση που υπήρξε μεταξύ των δικαστών και του πρόεδρου του δικαστηρίου Νικολάου Σακελλαρίου, ο οποίος στον πρόλογό του, στην αρχή της διάσκεψης, φέρεται να αναφέρθηκε στην κρισιμότητα της υπόθεσης.
Η αναφορά του κ. Σακελλαρίου φαίνεται να θεωρήθηκε ως προσπάθεια να προκαταλάβει την κρίση των δικαστών, με αποτέλεσμα να προκληθεί αντιπαράθεση μέσα στην αίθουσα των διασκέψεων.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΣτΕ η επόμενη διάσκεψη θα ανακοινωθεί 24 ώρες πριν από τη διεξαγωγή της.
Η ΚΑΤΙΝΑ


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »