Παρασκευή, Δεκεμβρίου 23, 2016

ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ Η Επιτροπή ποιόητας Ζωής ανακάλεσε την άδεια της ΓΚΟΥΕΡΝΙΚΑ!!! Παραμονές γιορτών..!

  Αναπάντητο το ερώτημα. Γιατί ο νέος Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος «παραίτησε» εν μία νυκτί τους Μαρκόπουλο και Γάκη από τις θέσεις του Προέδρου και του Αντιπροέδρου της εργοΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΜΘ; Και γιατί τόση βιασύνη;
ΑΛΕΚΤΩΡ
*Συνεδρίασε το μεσημέρι (14.30) της Πέμπτης 22 Δεκεμβρίου η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ξάνθης υπό την Προεδρία του Μιχάλη Λομβαρδέα αλλά απόντος του Πασχάλη Λύρατζη που φαντάζομαι ότι θα είχε τους λόγους του σε αυτό…
……
*Τα μέλη της Επιτροπής απασχόλησε κυρίως το θέμα της ανάκλησης ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού στην πάροδο της πλατείας Αντίκα  στο οποίο ενώ ο ιδιοκτήτης (Λάκης Κοτόρνος) και προέβη σε όλες τις διορθωτικές κινήσεις, εν τούτοις ο Δήμος του αφαιρεί την άδεια με τη λογική ότι δεν συμμορφώθηκε…!!!
Επιτροπή ποιότητας ζωής υπό την Προεδρία του Μιχάλη Λομβαρδέα ψήφισε ομόφωνα την εισηγητική έκθεση για τον καθαρισμό δημοτικών κοινόχρηστων χώρων που επιτρέπεται να τοποθετηθούν μέσα προβολής υπαίθριας διαφήμισης.
(σ.σ. Αλήθεια κύριε Δήμαρχε, μπορείς να μας πεις, γιατί τέτοια…βιασύνη μέσα στις γιορτές να κλείσετε το συγκεκριμένο κατάστημα..;)
….
*Φυσικά κατά την συνεδρίαση έγινε ένας χαμός με τον Δημήτρη Μπένη αλλά τον Πρόεδρο του σωματείου Καφέ μπαρ Ανδρέα Ιντζέ να διαμαρτύρονται έντονα γιατί μέσα στις γιορτές χωρίς καμιά ευαισθησία ο Δήμος κλείνει το συγκεκριμένο μαγαζί. (σ.σ. Ενοχλεί το ροκ κύριε Δημαρχόπουλε;), ωστόσο επικράτησε η άποψη του τοπογράφου και δημοτικού συμβούλου κυρίου Μούρκα και το θέμα πέρασε!
….
*Επίσης κατά την προχθεσινή συνεδρίαση, τα μέλη της Επιτροπής αποφάσισαν την παραχώρηση τμήματος της πλατείας δημοκρατίας στην «Ομάδα Διάσωσης και Διαχείρισης Ανθρωπιστικών Κρίσεων» για την πραγματοποίηση ενημερωτικών εκδηλώσεων τις μέρες των γιορτών.
……
*Τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο επισκέφτηκε χθες το πρωί ο αρχηγός της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου των ανδρών κ. Βασίλης Τοροσίδης.
Ο Περιφερειάρχης συζήτησε με τον κ. Τοροσίδη, που κατάγεται από το χωριό Πετεινός της Ξάνθης, τις δυνατότητες ανάληψης πρωτοβουλιών και συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια και σε αναγνωρισμένους αθλητές της περιοχής μας στο πλαίσιο ανακήρυξης του 2017 σε Έτος Τουρισμού για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
……
*Εντάχθηκε στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία – Θράκη 2014-2020» το έργο «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΥΚΤΙΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΕ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΞΑΝΘΗΣ», με την υπ’ αριθ. πρωτ. 4871/16-12-2016 απόφαση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, συνολικού προϋπολογισμού 1.548.308,70€.
Στο έργο, το οποίο προτάθηκε από την Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Δήμου Ξάνθης, προβλέπεται η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης σε τμήματα της πόλης της Ξάνθης, (Χ#Σταύρου, Αγ. Ελευθερίου, Κλαμανσώ, Λευκίππου, Δημοκρίτου, Κανάρη, Δράμας, Ηλ. Γεραγά, Σπανδονίδη κ.λ.π.) με νέους αγωγούς πολυαιθυλενίου 3ης γενιάς.
…..
*Προβλέπεται επίσης η τοποθέτηση αεροεξαγωγών (βαλβίδες εισαγωγής –εξαγωγής αέρα) και μειωτών πίεσης, για την καλύτερη λειτουργία του δικτύου και την αποφυγή εγκλωβισμού αέρα εντός των αγωγών μετά από βλάβες στο σύστημα ύδρευσης και δημιουργίας υπερπιέσεων.
Με το συγκεκριμένο έργο διασφαλίζεται η ποιότητα του πόσιμου ύδατος, η αποφυγή βλαβών στα εσωτερικά δίκτυα των κατοικιών από τις μεταβολές της πίεσης στο δίκτυο, ενώ περιορίζονται σημαντικά οι δαπάνες αποκατάστασης βλαβών και συντήρησης των δικτύων που αντικαθίστανται.   
……..
*Μια ευχάριστη έκπληξη για το Γηροκομείο Ξάνθης που δέχτηκε χθες την επίσκεψη του Διοικητή της XXV Τ.Θ.Τ Ταξίαρχου Κυριάκου Κουλούρη εν όψει των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Οι φωτογραφίες μιλάνε μόνες τους, ενώ η επίσκεψη είχε φυσικά να κάνει με στη στήριξη του στρατού στο τεράστιο κοινωνικό έργο που επιτελείται στο Γηροκομείο Ξάνθης.
Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣShare this

Related Posts

Previous
Next Post »