Τετάρτη, Δεκεμβρίου 21, 2016

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ

* «Η επιλογή του Αντιπεριφερειάρχη που κλίνει προς την εκμετάλλευση της Οικίας Χατζιδάκι από ιδιώτη φαίνεται πως διχάζει φορείς και κοινωνία. Καθώς υπάρχει αδυναμία να εξευθρεθεί νόμιμος αλλά και ευέλικτος τρόπος για τη λειτουργία του εντυπωσιακού κτιρίου ο Κ. Ζαγναφέρης προσανατολίζεται στη λύση της εμπλοκής ιδιώτη»...σχολιάζει ο δημοσιογράφος που εκφράζει την επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και συνεχίζει:
«Σκεπτικισμό εκφράζουν διάφοροι φορείς ενώ ιδιαίτερα επιθετικός είναι ο Γραμματέας της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ που σε δηλώσεις του σημειώνει ότι το όραμα του Γ. Παυλίδη αλλά και η λογική ενός τέτοιου έργου ήταν να παραδοθεί στις νέες γενιές ένας χώρος σκέψης και πολιτισμού και όχι η οικία Χατζιδάκι να γίνει ένα ακόμη μπαρ, λέγοντας ότι στην πορεία έχει χαθεί το όραμα που υπήρχε».
-Καλά τα λόγια τα μεγάλα, καλές και οι…νέες γενεές, αλλά όπου δυστυχώς δεν υπάρχει η ιδιωτική πρωτοβουλία….συμβαίνει και αυτό που ήδη βλέπουμε στη ΦΕΞ…
-Ένας ανοιχτός κουμπαράς που λέγεται ΚΡΑΤΟΣ και πληρώνει συνέχεια!
*Χαρακτηριστική ωστόσο είναι η θέση που πήρε κι ο γνωστός μηχανικός και μελετητής Αργύρης Πλέσσιας χθες στο fb αναφέροντας τα παρακάτω:
«Ο σχεδιασμός του έργου προέβλεπε την λειτουργική του αυτοχρηματοδότηση μέσω της εκμετάλλευσης του 1ου ορόφου ως χώρου καφέ - εστιατορίου. Με αυτά τα δεδομένα που είχε θέσει ο αείμνηστος τότε Νομάρχης, μελετήθηκε το έργο. Η λογική που είχε διατυπώσει στην ομάδα μελέτης και αποδόθηκε πλήρως στον σχεδιασμό ήταν ο Χώρος να παρέχει τις δυνατότητες που δίνονται στο υπόγειο και στο ισόγειο (πολυδύναμες δράσεις) σε παιδιά - φωνές - μυαλά της πόλης να αναπτυχθούν και να δημιουργήσουν χωρίς την επιδοματική παρέμβαση της τότε Νομαρχίας. Νομίζω ότι από τα παραπάνω είναι φανερός ο στόχος που υλοποιήθηκε μέσω της μελέτης με το αποτέλεσμα που βλέπουμε και προς τούτο δεν χωρά καμία παρερμηνεία. Νομίζω ότι η στοχοθεσία ήταν εμπνευσμένη για την εποχή που ξεκίνησε (2004) και υιοθετούσε ένα ηθικό μοντέλο της "ηθικής διαχείρισης" και της συμπληρωματικότητας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Εύχομαι στον αντιπεριφερειάρχη να το επιτύχει με τις κατάλληλες επιλογές σύντομα».
-Συμφωνώ με τις παρατηρήσεις του Αργύρη, διότι όντως και ο εκλιπών Περιφερειάρχης για τον επάνω όροφο, ήθελε να γίνει καφέ εστιατόριο…
-Τώρα αν ο κάθε άσχετος λέει τα δικά του ή δεν «θυμάται»….ε…πρόβλημά του!
……
*Σημειώνω επίσης ότι για το ίδιο θέμα ο εντεταλμένος σύμβουλος για τον τουρισμό Μιχάλης Αμοιρίδης έκανε την ακόλουθη ανάρτηση:
«Το συγκεκριμένο κτίριο είναι πλέον ένα κόσμημα, ενώ ήταν ένα απαξιωμένο κτίριο τότε που ο αείμνηστος Γιώργος Παυλίδης ως Νομάρχης Ξάνθης με μία σειρά συνεργατών του ξεκίνησε την προσπάθεια να το κάνει ενεργό κύτταρο της κοινωνίας μας. Πρόβλεψαν τότε και κάτι πρωτοπόρο για την εποχή δυνατότητα εσόδων για να μπορεί να αυτοσυντηρείται και να μην καταλήξει ξανά ερείπιο. Αυτό θα γίνει με σεβασμό στο χαρακτήρα του κτιρίου. Σήμερα λειτουργεί και φιλοξενεί δράσεις και φιλοδοξούμε να έχει ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή στα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα με τη συνεργασία και τη συνδρομή όλων των ενεργών πολιτιστικών συλλόγων και φορέων. Το κτίριο ανήκει στην Περιφέρεια αλλά είναι ''κτήμα'' όλων των πολιτών χωρίς αποκλεισμούς και πρωτοκαθεδρίες».
-Sorry κύριε Αμοιρίδη, αλλά η συνδρομή των ενεργών πολιτιστικών συλλόγων και φορέων, την έχουμε δει σε ένα σωρό άλλα κτίρια….
-Το ερώτημα είναι ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ για την συντήρηση του κτιρίου κάθε χρόνου…
Αλλά και πόσα χρήματα ήδη δαπάνησε η Περιφέρεια για την ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ του κτιρίου το 2016, αμέσως δηλαδή μετά τα επίσημα εγκαίνιά του !
-Να σου θυμίσω; Μόνο…22.000 ευρώ!!!!
…..
*Το ερώτημα λοιπόν που προκύπτει. Υπάρχει σύλλογος που ακόμη και μη μηδέν ενοίκιο μπορεί να αναλάβει το….κόσμημα αυτό και να το συντηρήσει χωρίς ΚΡΑΤΙΚΑ ΛΕΦΤΑ;;;
Αν υπάρχει, περιμένουμε να μας τον κατονομάσεις…
Γιατί κακά τα ψέματα,…Χωρίς ΧΟΡΗΓΙΕΣ κανείς από αυτούς τους συλλόγους που λες, δεν μπορεί να κάνει τίποτα!!!
(σ.σ. Ευκαιρία τώρα που τελειώνει και το 2016 να μάθουμε από το διαύγεια τι ενισχύσεις πήραν και οι ενεργοί σύλλογοι του κυρίου Αμοιρίδη από το κράτος…Περιμένουμε με ενδιαφέρον)
…..
*«Εκπλήξεις» είχε το αίτημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας στη Βουλή σχετικά με την τροπολογία που αφορά τον ΦΠΑ στα νησιά. Το αίτημα συνυπέγραψαν οι βουλευτές της Συμπαράταξης, τρεις ανεξάρτητοι βουλευτές (Γ. Καρράς, Στ. Παναγούλης και Λ. Γρηγοράκος), αλλά και ο Αχμέτ Ιλχάν από το Ποτάμι. Ο βουλευτής του Ποταμιού έχει κατά καιρούς τοποθετηθεί για την ανάγκη να υπάρξει ένας πόλος μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ και η προχθεσινή κίνηση είχε τη δική της σημασία.
-Λέτε; Το ΠΟΤΑΜΙ τελικά να πάει κι αυτό με το ΠΑΣΟΚ της κυρίας Γεννηματά;

ΌΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ
Διαβάζω στον τύπο:
«Με πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας διοργανώνεται σήμερα, Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, στις 15:30, ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ της ομάδας του Κόμματος και της Εθνικής Ομάδας Αστέγων.
Ο αγώνας, στον οποίο θα συμμετάσχει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, θα πραγματοποιηθεί στο αθλητικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων στο Ρουφ (Πειραιώς και Εχελιδών).
Η Εθνική Ομάδα Αστέγων είναι μια κοινωνική πρωτοβουλία με τον τίτλο «Γκολ στη φτώχεια», που αξιοποιεί το άθλημα του ποδοσφαίρου για την ενεργοποίηση και την κοινωνική επανένταξη συμπολιτών μας, που βιώνουν τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό στις πιο ακραίες μορφές του».
-Κι όμως…είναι τόσο απλό. Το 10% να δίνουν από τους μισθούς τους οι βουλευτές, θα μάζευαν περισσότερα χρήματα απ’ ότι θα μαζέψουν βάζοντας εισιτήριο για φιλανθρωπικό σκοπό…
Η ΚΑΤΙΝΑ


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »