Τετάρτη, Δεκεμβρίου 21, 2016

Σσσσσσ..... Ψίθυροι

ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΠΑΝ
……διευκρινίζω προς αποκατάσταση της αλήθειας ότι:
  1.Η δικαστική υπόθεση με εργαζόμενο της ΔΕΥΑΑ δεν έχει ακόμη εκδικαστεί. Οποιοδήποτε σχόλιο επομένως, όχι μόνο είναι περιττό αλλά συνιστά και ασέβεια στο θεσμό της δικαιοσύνης. Εμείς, συνεπείς στις αρχές μας, θα σεβαστούμε τη δικαστική απόφαση, όποια κι αν είναι αυτή, και θα αποφύγουμε τα παιχνίδια πολιτικών σκοπιμοτήτων στην πλάτη ενός εργαζόμενου.
  2.Το ήμισυ της ζημίας των 700.000 ευρώ που αναφέρεται στο υστερόγραφο της ανακοίνωσης του κ. Τσολακίδη αφορά το οικονομικό έτος 2014 κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια του οποίου τη διοίκηση της ΔΕΥΑΑ είχε η παράταξή του! Ας απολογηθεί συνεπώς για τα πεπραγμένα του και μετά ας κάνει κριτική.
(Από την απάντηση του Προέδρου της ΔΕΥΑ Αβδήρων Νίκου Χατζόπουλου στον πρώην Δήμαρχο Αβδήρων Βασίλη Τσολακίδη)
-Σήκωσε το «γάντι» για μια ακόμη φορά ο νυν Δήμαρχος της ΔΕΥΑ Αβδήρων….

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Άβυσσος η ψυχή του πολιτικού, η παραίτηση του γνωστού συνδικαλιστή Δημήτρη Γαλανόπουλου από μέλος της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Αβδήρων, έστω και αν η επίσημη αιτιολογία είναι «προσωπικοί λόγοι», μάλλον δείχνει ότι ο γνωστός συνδικαλιστής με την έναρξη της νέας χρονιάς θέλει να χαράξει μια άλλη πολιτική, ενώ καθώς φαίνεται, το ενδιαφέρον του για τον Δήμο, παραμένει αναλλοίωτο…
Βεβαίως το αν θα ανεξαρτοποιηθεί από την παράταξη του Βασίλη Τσολακίδη ο Δημήτρης Γαλανόπουλος ή όχι, το γνωρίζει προσωπικά μόνο ο ίδιος…
Αντικειμενικοί όμως κύκλοι λένε ότι η παραίτηση από την Οικονομική επιτροπή ως εκπρόσωπος της μείζονος αντιπολίτευσης –το πιο πιθανό να τον αντικαταστήσει ο ίδιος ο Β. Τσολοκίδης-δρομολογεί πολιτικές εξελίξεις…Σε αναμονή λοιπόν.
Φωτ. Β.

Στα 3,57 δις. ευρώ το πρωτογενές ταμειακό πλεόνασμα 11μηνου
Την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2016 το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε έλλειμμα 1.423 εκατ. ευρώ.
Στα 3,57 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το ταμειακό πρωτογενές πλεόνασμα το πρώτο ενδεκάμηνο του έτους, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.
Συγκεκριμένα, την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2016 το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε έλλειμμα 1.423 εκατ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 1.902 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2015.
Κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 43.585 εκατ. ευρώ, από 39.934 εκατ. ευρώ πέρυσι. Σε αυτά δεν περιλαμβάνονται 43 εκατ. ευρώ από τη μεταφορά των αποδόσεων ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου από την Τράπεζα της Ελλάδος.
Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, στις οποίες περιλαμβάνονται και δαπάνες ύψους περίπου 3.380 εκατ. ευρώ που αφορούν στην πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών, διαμορφώθηκαν σε 44.826 εκατ. ευρώ, από 42.230 εκατ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2015.

Και η Σαμοθράκη με μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ
Δέκα ώρες αγωνίας από το μεσημέρι της 19ης Δεκεμβρίου ζήσαμε με τη γνωστοποίηση της εισήγηση της τροπολογίας για τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στην οποία δεν είχε συμπεριληφθεί η Σαμοθράκη.
Ακολούθησε συντονισμός ενεργειών και το θέμα ανέλαβαν να λύσουν τόσο οι Βουλευτές Έβρου Α.Γκαρά, Γ. Καϊσας και Δ. Ρίζος καθώς και ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θράκης Μεν. Μαλτέζος.
Οι παρεμβάσεις τόσο των βουλευτών όσο και του κου Μαλτέζου  με πλήθος ενεργειών προς όλες τις κατευθύνσεις ήταν επιτυχημένες και μέσα σε ώρες τα προγράμματα οδήγησαν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
Τους ευχαριστούμε για την άμεση και αποτελεσματική στήριξη τους στο συγκεκριμένος θέμα και σε πολλά άλλα.
Γραφείο Τύπου Δήμου Σαμοθράκης

Ξανά στα μπλόκα και οι αγρότες του Έβρου
Ξανά στους δρόμους θα βγουν όπως φαίνεται οι αγρότες και κτηνοτρόφοι όλης της χώρας, στις 23 Ιανουαρίου.
Στις 17 Δεκεμβρίου σύμφωνα η πανελλαδική επιτροπή μπλόκων στην συνεδρίασή της που έγινε στη Λάρισα με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 11 Ομοσπονδίες και πάνω από 100 Αγροτικούς Συλλόγους, Επιτροπές Αγώνα και Μπλόκων, από ολόκληρη τη χώρα αποφάσησε την "επιστροφή στους δρόμους".
"Αυτήν τη φορά στους δρόμους πρέπει να βγουν και οι πέτρες. Είχαμε προειδοποιήσει την κυβέρνηση και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ότι αν δεν αντιστραφεί το κλίμα θα μας ξαναδούν στους δρόμους" είπε στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου "Η ΕΝΟΤΗΤΑ", Γιάννης Μαργαριτίδης.

Μήνυση κατά Πολάκη από Γεωργιάδη - Μανωλίδου

Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κατέθεσαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης και η σύζυγός του Ευγενία Μανωλίδου.
«Μετά την κατάθεση της μηνύσεώς μας, ο κ. Πολάκης έχει το δικαίωμα να ζητήσει την άρση της ασυλίας του. Θα το πράξει;», έγραψε ο κ. Γεωργιάδης στο twitter.
Την περασμένη Πέμπτη στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, στη διάρκεια έντονου διαπληκτισμού του με τον κ. Γεωργιάδη, ισχυρίστηκε ότι αυτός και η σύζυγός του έδειναν σημειώματα στο ΚΕΕΛΠΝΟ για τον διορισμό ημετέρων τους.

ΜΙΧΑΛΟΣ: Εφικτός ο στόχος για ανάπτυξη 2,5% το 2017
Αισιόδοξος ότι η αξιολόγηση θα κλείσει νωρίτερα από το τέλος του α’ τριμήνου του 2017 εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕ) και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης του επιμελητηρίου.
Παράλληλα, εκτίμησε ότι ο στόχος για ανάπτυξη 2,5% - 2,7% το επόμενο έτος είναι εφικτός, ενώ προσέδωσε ιδιαίτερη σημασία στο γεγονός ότι τους επόμενους μήνες θα «πέσουν» στην πραγματική οικονομία περισσότερα από 1 δισ. ευρώ.
Μεταξύ των θετικών εξελίξεων για τη ρευστότητα της αγοράς, ξεχώρισε την εκταμίευση του επιδόματος για τους συνταξιούχους, την υλοποίηση της συμφωνίας για την Μαρινόπουλος και την έναρξη της επένδυσης στον Αστέρα Βουλιαγμένης. Σ’ αυτά - συμπλήρωσε - θα πρέπει να προστεθούν οι εισροές από ΕΣΠΑ, επενδυτικό νόμο κ.α.
Ταυτόχρονα ωστόσο, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, άσκησε κριτική στην καθυστέρηση διάφορων επενδύσεων - όπως των περιφερειακών αεροδρομίων - ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να περιοριστούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς τις επιχειρήσεις, να εκλογικευθούν οι φορολογικοί συντελεστές και να μειωθεί σε ανταγωνιστικά επίπεδα το κόστος του χρήματος για τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Έλλειψη σε αντιγριπικά εμβόλια λόγω αυξημένης ζήτησης
Έλλειψη αντιγριπικών εμβολίων παρατηρείται στην ελληνική αγορά από τα μέσα Νοεμβρίου. Νέες παραγγελίες δεν μπορούν να γίνουν, παρά μόνον εφόσον υπάρξει πλεόνασμα από άλλες χώρες. Το εμβόλιο κατά της γρίπης παράγεται σε συγκεκριμένες ποσότητες και ο προγραμματισμός γίνεται από τον Ιανουάριο.
Τα παραπάνω ανέφερε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Κωνσταντίνος Λουράντος. Εκτίμησε ότι το πρόβλημα προέκυψε έπειτα από την ενημερωτική εκστρατεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) και την αυξημένη ζήτηση που αυτή προκάλεσε.
Από το υπουργείο Υγείας ανακοινώθηκε ότι φέτος εισήχθησαν 1,74 εκατομμύρια δόσεις και πως αναμένεται η εισαγωγή επιπλέον 27.500 δόσεων για τα φαρμακεία και 10.000 δόσεων για τις ανάγκες που έχει το ΚΕΕΛΠΝΟ για εμβολιασμό προσφύγων.
Οι φετινές εισαγωγές αυξήθηκαν περίπου κατά 10% σε σχέση με πέρυσι (1,63 εκατομμύρια δόσεις). Τον 2014, είχαν εισαχθεί 1,66 εκατομμύρια δόσεις αντιγριπικού εμβολίου, ενώ το 2012 είχαν εισαχθεί 1,19 εκατομμύρια δόσεις.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, οι εισαγωγές των εμβολίων γίνονται μετά από προπαραγγελίες των φαρμακείων. Σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς των γιατρών, των νοσηλευτών και του λοιπού προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία, το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει ήδη προμηθευτεί 10.000 δόσεις.

Καταδίκη γιατρού για «φακελάκι»
Χειρουργός καταδικάστηκε σε φυλάκιση 12 μηνών, με 3ετή αναστολή, καθώς το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο για «φακελάκι» 500 ευρώ, ποσό το οποίο -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- πήρε από τη σύζυγο ασθενούς, προκειμένου να επισπευσθεί εγχείρηση χολής στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το Μάρτιο του 2011, όταν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος συνέλαβαν το γιατρό, διευθυντή τότε της Χειρουργικής Κλινικής του «Ιπποκρατείου». Προηγήθηκε καταγγελία της συζύγου του ασθενούς στους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ., ενώ στο γραφείο του κατηγορούμενου γιατρού βρέθηκαν 500 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.
Ο ίδιος, απολογούμενος ενώπιον του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, αρνήθηκε την κατηγορία, λέγοντας ότι η καταγγέλλουσα τον «παγίδευσε». Την ίδια ποινή είχε επιβάλει τον Απρίλιο του 2011 το Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, εξετάζοντας την υπόθεση με την αυτόφωρη διαδικασία.Share this

Related Posts

Previous
Next Post »