Πέμπτη, Δεκεμβρίου 22, 2016

ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Αφού η Περιφέρεια ΑΜΘ δίνει 100.000 ευρώ για το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, γιατί ο Ζαγναφέρης δεν κάνει προγραμματική με μια δική του διοίκηση να λειτουργήσει αυτός τον Πολυχώρο Μάνος Χατζιδάκις στη Ξάνθη;
ΑΛΕΚΤΩΡ
…..
*Μαθαίνω ότι σκληρή «κόντρα» σημειώθηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη και του Προέδρου του Περιφερειακού συμβουλίου Κώστα Αντωνιάδη, όταν ο τελευταίος πήγε να «επιπλήξει» τον πρώτο με το αιτιολογικό ότι πήρε κάποια απόφαση χωρίς να ρωτήσει κανέναν υπονοώντας τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο…
-Ρώτησες κανέναν; Του είπε χαρακτηριστικά….
Φυσικά ποιος είδε τον Ζαγναφέρη και δεν φοβήθηκε…! Που με τη σειρά του είπε επιθετικά στον Κ. Αντωνιάδη…
-Γιατί, ποιόν έπρεπε να ρωτήσω;
-Κύριε Αντωνιάδη, ποιόν έπρεπε να ρωτήσει; Γιατί δεν απάντησες στον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης;
…..

*Η έγκριση του ετήσιου Προγράμματος Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης  για το «2017 έτος Τουρισμού για την ΠΑΜΘ», ήταν ανάμεσα στις αποφάσεις που έλαβε η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016, και ώρα 18.30,στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ» της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, στην Κομοτηνή.
Την εισήγηση έκανε ο υπεύθυνος Τουρισμού Μιχάλης Αμοιρίδης και το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία…!
….
*Όπως τόνισε ο Μιχάλης Αμοιρίδης, το Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής της ΠΑΜΘ έχει ως στόχο να αναπροσαρμόσει το μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής και να καταστήσει την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης «τουριστικό προορισμό αριστείας». Για την επίτευξη του στόχου αυτού, το Πρόγραμμα προβλέπει την ανάπτυξη μιας σειράς δράσεων όπως η δημιουργία ενός περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Τουριστικού Προορισμού, η επένδυση στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η συμμετοχή της Περιφέρειας σε τουριστικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και η διαφημιστική προβολή σε πόλεις-στόχους της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής, η ανάδειξη των Εθνικών Πάρκων και τον τοπικών προϊόντων της Περιφέρειας καθώς και η στήριξη του Φεστιβάλ VIA EGNATIA
……..
*Επίσης, εγκρίθηκε η προγραμματική σύμβαση πολιτισμικής ανάπτυξης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και της Αναπτυξιακής Ροδόπης, διάρκειας 21 μηνών, και αφορά στην ανάδειξη, λειτουργία, αξιοποίηση και συντήρηση του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Κομοτηνής (Μεγάρου Μουσικής) έως τη σύσταση του Οργανισμού Λειτουργίας του, καθώς και τις διαδικασίες σύστασής του. Ο προϋπολογισμός της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 150.000 ευρώ, εκ των οποίων 50.000 ευρώ θα δοθούν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και 100.000 ευρώ από την Περιφέρεια.
(σ.σ. Σημειώνω ότι τις 50.000 ευρώ είχε υποσχεθεί στην Περιφέρεια ο πρώην Υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς Είναι λοιπόν διατεθειμένος ο  νυν Υπουργός να υλοποιήσει την δέσμευση του πρώην Υπουργού; )
….
*Κι ένα ερώτημα προς τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη. Αφού μπορεί η Περιφέρεια να δώσει 100.000 ευρώ για την συντήρηση του Μέγαρου Μουσικής που είναι κλειστό αυτήν την περίοδο…
-Γιατί δεν μπορεί να δώσει το ίδιο χρηματικό ποσόν και για τον Πολυχώρο Μάνος Χατζιδάκις; Γιατί δεν ορίζει ένα Δ.Σ. για τον Πολυχώρο ο κύριος Ζαγναφέρης και κινήσει τις διαδικασίες; Οι Κομοτηναίοι είναι πιο «ξύπνιοι» από μας;
…….
*Ο Κοινωνικός  Καταναλωτικός Συνεταιρισμός Ξάνθης «Μαζί» - Συν. Π. Ε. εύχεται στους συμπολίτες μας καλά Χριστούγεννα,  ευτυχισμένος και δημιουργικός ο καινούριος χρόνος.
Επί τη ευκαιρία θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι έχει νοικιαστεί κατάστημα, στην συμβολή των οδών Καβάλας και αγίου Ελευθερίου, και ετοιμαζόμαστε για να λειτουργήσει το κατάστημά με το νέο έτος. Θα λειτουργήσει παντοπωλείο με έμφαση στα τοπικά προϊόντα.
Όποιος, μέλος ή φίλος του συνεταιρισμού θέλει να βοηθήσει στις εργασίες είναι ευπρόσδεκτος. Επίσης χρειαζόμαστε υλικοτεχνική υποδομή, καρέκλες, πάγκους, ράφια, φωτιστικά, κλιματισμό, ψυγεία, ζυγαριά  κ.τ.λ.
Ακόμη απευθύνουμε ανοικτή πρόσκληση προς παραγωγούς και προμηθευτές, για να συνεργαστούμε εν όψει της λειτουργίας του καταστήματός μας.
Για λεπτομέρειες και επικοινωνία μπορείτε να επισκεφθείτε τη νέα μας ιστοσελίδα http://mazi-syn.gr/ όπου και θα βρείτε τηλέφωνα των μελών του Δ.Σ.

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »