Παρασκευή, Δεκεμβρίου 23, 2016

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ

*Αναβλήθηκε την περασμένη Τρίτη η στο Τριμελές Πλημ/κείο Ξάνθης η δίκη του Αντιδήμαρχου Ξάνθης Αλέξανδρου Κυριακή για το θέμα των δανείων της ΣΕΠΕΚ την περίοδο της Προεδρίας του…
Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν οτι η αναβολή πήγε για τον ερχόμενο Φλεβάρη..
……
*Συνεδρίασε το μεσημέρι (14.30) της Πέμπτης 22 Δεκεμβρίου η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ξάνθης με τέσσερα θέματα στην ημερήσια διάταξη που αποδείχτηκαν ωστόσο… «αγκάθι»! Τουλάχιστον το ένα από αυτά που αφορούσε την ανάκληση της άδειας του γνωστού bar Guernica.
…..
*Μάλιστα η απόφαση της Επιτροπής να προχωρήσει στην ανάκληση της άδειας του καταστήματος από τοποθέτηση του Χρήστου Μούρκα παρά την έντονη αντίδραση τόσο του Δημήτρη Μπένη όσο και του ίδιου του επιχειρηματία Λάκη Κοτόρνου αλλά και του Σωματείου Καφέ μπαρ δια του Προέδρου Ανδρέα Ιντζέ, δημιούργησε ιδιαίτερη αίσθηση σε όλη τη πόλη…
Κι αυτό γιατί ο επιχειρηματίας όπως έδειξε μάλιστα σε φωτογραφίες και στο κινητό του στα μέλη της Επιτροπής, έχει ήδη συμμορφωθεί με τις υποδείξεις της υπηρεσίας και δεν υπάρχει πρόβλημα με το μαγαζί...
….
*Συγκεκριμένα και όπως ανέφερε και επιχειρηματίας Λάκης Κοτόρνος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής στη χθεσινή συνεδρίαση ενώ αφαίρεσε όλα όσα του υπέδειξε η αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου τα οποία θεωρούνταν παράνομα, (τέντα-φωτεινή πινακίδα με την επωνυμία του καταστήματος), προκειμένου ο επιχειρηματίας να είναι νόμιμος, πραγματοποιώντας όλες τις τροποποιήσεις που του ζητήθηκαν, ο Δήμος Ξάνθης προχωράει στην ανάκληση της αδείας του μαγαζιού του!
…..
*Όπως χαρακτηριστικά είπε στα μέλη ο Λάκης Κοτόρνος που «λύγισε» όταν βγήκε η σε βάρος του καταστήματός του απόφαση, «Έχω καλέσει την υπηρεσία για να κάνει αυτοψία στις αλλαγές του καταστήματος, αλλά δεν εισακούστηκαν τα λόγια μου και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην έχει γίνει κανένας επανέλεγχος».
….
*Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Σωματείου καφέ-μπάρ Ανδρέας Ιντζές έκανε αναφορά στο ότι είναι απαράδεκτο να μην πηγαίνουν οι υπηρεσίες να ελέγχουνε τα καταστήματα και όπως είπε ο επιχειρηματίας του εν λόγο καταστήματος μπορεί να χρειαστεί μέχρι και 8 μήνες για να ανοίξει εκ νέου και αυτό οφείλεται στην γραφειοκρατία που χρειάζεται για να ξανά πάρει άδεια λειτουργίας.
-Εν τούτοις, δεν συγκίνησε δυστυχώς τον Πρόεδρο και αντιδήμαρχο Μιχάλη Λομβαρδέα αλλά και τα μέλη που ψήφισαν υπέρ της ανάκλησης αδείας!
……
*Σημειώνω ότι από την πλευρά της παράταξης του Δημάρχου Ξάνθης στην ανάκληση της άδειες επέμενε ο δημοτικός σύμβουλος και στενός συνεργάτης του κ.Δημαρχόπουλου Χρήστος Μούρκας, με αποτέλεσμα κάποιοι να πουν ότι εκτελεί εντολές του Δημάρχου Ξάνθης…
Σημειώνεται επίσης ότι ο ιδιοκτήτης της Guernica Λάκης Κοτόρνος, έκανε τις ενστάσεις τις οποίες παρέβλεψε ωστόσο η αρμόδια αρχή!
….
*Μάλιστα όταν αναφέρθηκε στις συγκεκριμένες ενστάσεις τον λόγο πήρε ο κ.Δημήτρης Μπένης και είπε με νόημα, «πρέπει να εξαντλήσουμε όλα τα όρια έτσι ώστε να μην κλείνουν μαγαζιά και άλλωστε αυτός είναι ο ρόλος μας στην ποιότητα ζωής. Διαφορετικά ας αποφασίζουν η αρμόδια υπηρεσία και οι νομικοί σύμβουλοι του Δήμου Ξάνθης
Τέλος να επισημάνω ότι η πλειοψηφία δεν δέχτηκε ούτε την αναβολή του θέματος, ώστε ο επιχειρηματίας τουλάχιστον να κάνει γιορτές!!! Τι να πει κανείς..
……

*Ευχές από την  ΝΟΔΕ Ν.Δ.Ξάνθης:
Για τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων και την επικείμενη εορτή της Πρωτοχρονιάς, η ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας Ξάνθης, εύχεται σε όλους τους συμπολίτες μας χρόνια πολλά, γεμάτα υγεία, χαρά και γαλήνη. Ευχόμαστε να αποτελέσει το νέο έτος  μια καινούρια αφετηρία για την πατρίδα μας, με λιγότερα προβλήματα και περισσότερες λαμπερές διαδρομές, μετατρέποντας σε πραγματικότητα την ελπίδα που γεννήθηκε μαζί Του.
Για τη ΝΟΔΕ ΝΔ Ξάνθης
Ο Πρόεδρος                                   Ο  Γραμματέας
Κιατίπης Νικόλαος                        Πατεράκης Μιχαήλ

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ
Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου θα πρέπει να πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας, ακόμα και σε όσες περιοχές έχουν δοθεί παρατάσεις προθεσμιών για την καταβολή φόρων και οφειλών, λόγω καιρικών συνθηκών.
Όπως διευκρινίζει η ΓΓ Δημοσίων Εσόδων οι παρατάσεις αυτές δεν αφορούν τα τέλη κυκλοφορίας.
Όσον αφορά το σχέδιο του οικονομικού επιτελείου για την δυνατότητα άρσης ακινησίας των οχημάτων από τους ιδιοκτήτες που έχουν καταθέσει τις πινακίδες και θέλουν να τα κυκλοφορήσουν για ορισμένο διάστημα εντός του 2017 αναμένεται να ισχύσει το περσινό μοντέλο.
Συμβουλή της στήλης…
Πληρώστε όσοι είναι να πληρώσετε για τα τέλη κυκλοφορίας, διαφορετικά πάτε τις πινακίδες γιατί προβλέπω ουρές και μεγάλη ταλαιπωρία την ερχόμενη εβδομάδα…
Η ΚΑΤΙΝΑ


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »