Τετάρτη, Δεκεμβρίου 21, 2016

ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ Ξύλο στα δικαστήρια Ξάνθης μεταξύ Δροσεριτών και αστυνομικών...

 Τελείως άδικη θεωρώ πως ήταν η ποινή 8 μηνών που επιβλήθηκε την περασμένη Παρασκευή από το Μονομελές στο πρώην Πρόεδρο της ΕΠΣ Ξάνθης Νίκο Σπυριδόπουλο για οικονομικές εκκρεμότητες της διοίκησής του στην Ένωση. Άλλοι είχαν την οικονομική διαχείριση κι άλλος δυστυχώς την «πλήρωσε», απλά γιατί εμπιστεύτηκε τον ταμία του! Κρίμα…
ΑΛΕΚΤΩΡ
……
*Χαμός έγινε την Δευτέρα στο χώρο του δικαστηρίου κατά την μεταγωγή των δύο νεαρών ληστών στην Εισαγγελία της Ξάνθης προκειμένου να τους απαγγελθούν κατηγορίες για τις υποθέσεις, για τις οποίες κατηγορούνται. Γυναίκες και συγγενείς  των κατηγορουμένων επιτέθηκαν στους Αστυνομικούς προσπαθώντας να τους απελευθερώσουν για να επακολουθήσει μάχη σώμα με σώμα και να γίνουν 6 συνολικά συλλήψεις.
…..
*Αναλυτικότερα, ιδού τι αναφέρει το αστυνομικό δελτίο.
Συνελήφθησαν την 19-12-2016 το μεσημέρι, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, έξι (6) ημεδαποί, ηλικίας 53, 30, 23, 21, 16 (γυναίκες) και 25 (άνδρας) ετών, διότι, εντός του Δικαστικού Μεγάρου Ξάνθης, κατά τη διάρκεια μεταγωγής δύο κρατουμένων, άρχισαν να εξυβρίζουν και να απειλούν τους αστυνομικούς, ενώ τέσσερις από τους δράστες επιτέθηκαν στους αστυνομικούς και με την άσκηση σωματικής βίας επιχείρησαν να απελευθερώσουν τους κρατούμενους, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.
………
*Παλεύει με το χρόνο και τα προβλήματα του ο Δήμος Μύκης με μειωμένους πόρους, την απομακρυσμένη από το κέντρο γεωγραφική τους θέση και με λιγοστό προσωπικό. «Δεν μπορούμε να εκπονήσουμε μελέτες και να είμαστε ανταγωνιστικοί στο ΕΣΠΑ. Χρειαζόμαστε τεχνική βοήθεια» δηλώνει ο Καπζά Τζεμήλ, δήμαρχος Μύκης σημειώνοντας ότι ήδη ξεκίνησε η εκπόνηση δύο μελετών με στόχο την ένταξη δύο έργων στο ΕΣΠΑ, το πρώτο έργο είναι ο βιολογικός του Κενταύρου και το δεύτερο η ύδρευση διαφόρων οικισμών. «Έχει πάρα πολύ καιρό να βρέξει και η ανομβρία συνεχίζεται. Εμείς ήδη αντιμετωπίζουμε στο δήμο μας φαινόμενα λειψυδρίας. Μακάρι να βρέξει και να χιονίσει» εύχεται ο δήμαρχος μην κρύβοντας την αγωνία του και τον προβληματισμό του, σύμφωνα την ΕΡΤ Κομοτηνής.
…….
*Η πρόσληψη έκτακτου προσωπικού θα έδινε νέες δυνατότητες στον δήμο δηλώνει ο δήμαρχος προσθέτοντας την πικρία του για την απ ένταξη ενός έργου οδοποιίας στον οικισμό του Κενταύρου. «Είναι έργο ζωτικής σημασίας και πρέπει να ενταχθεί» σημειώνει ο κος Καπζά. 62 οικισμοί, οι οικισμοί που ανήκουν στα όρια του Δήμου Μύκης. 800 χιλιόμετρα χωματόδρομου που οδηγεί σε χωράφια και ποιμνιοστάσια. «Αυτοί οι δρόμοι θέλουν συντήρηση. Όταν υπάρχουν τρία μηχανήματα κι ένας χειριστής, τότε πώς να γίνουν τα έργα συντήρησης που πρέπει;» αναρωτιέται σημειώνοντας πως «Πρέπει να στελεχωθεί πολύ καλά ο δήμος για να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά.»
….
*Η μετανάστευση νέων στο εξωτερικό συνεχίζεται. Εκατοντάδες ορεσίβιοι κάτοικοι ζουν απομακρυσμένοι από τις οικογένειες με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την ίδια την οικογένεια και τις σχέσεις μεταξύ των μελών της. Η δημιουργία θέσεων εργασίας κυρίως στον πρωτογενή τομέα, στον ιαματικό τουρισμό είναι προτεραιότητα για την δημοτική αρχή. Ήδη , με την αξιοποίηση προγραμμάτων, όπως το Intereg, το Leader, (με ελληνοβουλγαρική συνεργασία) κ.α. δρομολογείται η δημιουργία υποδομών για τον Ιαματικό Τουρισμό.
…..
*Σημειώνεται ότι  προ ημερών δόθηκε από την περιφέρεια Αν.Μ. Θράκης το πράσινο φως για τη δημιουργία και λειτουργία Κέντρου Κοινότητας στο Δήμο Μύκης. Θα στεγαστεί σε κτίριο κοντά στο δημαρχείο και θα στελεχωθεί με τρία άτομα, με την δημοτική αρχή να προσδοκά ότι θα δώσει λύσεις σε κοινωνικά θέματα του δήμου, καθώς η Κοινωνική Υπηρεσία στελεχώνεται με ένα μόνο άτομο.
………
*Απίστευτοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, δεν γνώριζαν ότι η Θάσο δεν βρίσκεται στα νησιά που θα τύχουν μείωσης του ΦΠΑ και ….πανηγύριζαν εκ των προτέρων με δελτίο τύπου στα μέσα! Λίγη ώρα αργότερα ωστόσο διαπίστωσαν ότι η Θάσος (σ.σ. Όπως και η Σαμοθράκη που μπήκε την τελευταία στιγμή…), δεν ήταν μέσα στον πίνακα των…προνομιούχων νησιών!
……
*Θέλετε ωστόσο και τη συνέχεια; Όταν αντιλήφθηκαν την γκάφα τους λοιπόν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, τι έκαναν…; Διέψευσαν τον…εαυτό του και έστειλαν δεύτερο δελτίο τύπου!
«Εκ παραδρομής, με προηγούμενο Δελτίο Τύπου ανακοινώσαμε την ένταξη της Θάσου στη μείωση κατά 30% του ΦΠΑ, που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή.
Διευκρινίζουμε ότι η μείωση αφορά μόνο τα νησιά που δέχονται τον κύριο όγκο των προσφυγικών ροών, δηλαδή τη Λέσβο, Χίο, Σάμο και Δωδεκάνησα (πλην Ρόδου και Καρπάθου).
Παρόλα αυτά, εργαζόμαστε στην κατεύθυνση της ένταξης και της Θάσου σε παρόμοιο καθεστώς, προκειμένου να επουλωθούν γρηγορότερα οι πληγές της πρόσφατης πυρκαγιάς.
Για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την καταστροφική πυρκαγιά στο νησί, ως ένα πρώτο βήμα ανακοινώθηκε η ένταξη στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έργων αποκατάστασης ζημιών προϋπολογισμού 4,37 εκ. ευρώ.» , τονίζουν οι βουλευτές Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Εμμανουηλίδης, Κώστας Μορφίδης και Γιώργος Παπαφιλίππου

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »