Τετάρτη, Δεκεμβρίου 28, 2016

Σσσσσ..... Ψίθυροι

ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ
«00:30…Ξημερώνει
25 Δεκεμβρίου 2016   
Έλαβε δια στόματος Γερούν την απάντηση η ΝΔ για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα του χρέους.
Μαύρα Χριστούγεννα για τον Μητσοτάκη, όπως μαύρα Χριστούγεννα έκαναν οι οικογένειες που απέλυε, ως υπουργός.
Ευχόμαστε και του χρόνου για τη ΝΔ ακόμη «χειρότερα» νέα.
Στηρίζουμε τον Κούλη ανεπιφύλακτα. Θα τη διαλύσει τη ΝΔ!
Για τους γραφικούς ποταμίσιους και κεντρώους, σε λίγο δεν θα τους …παίζει ούτε ο ΣΚΑΪ!
ΞΗΜΕΡΩΣΕ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!»
(Από το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του γραμματέα της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γ. Χατζηθεοδώρου)
-Και του χρόνου με…υγεία!

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Με πολύ άκομψο τρόπο λειτούργησε ο Δήμος Ξάνθης και προσωπικά ο Δήμαρχος γιατί όλοι τον κύριο Δημαρχόπουλο «δείχνουν», με την υπόθεση της ανάκλησης της άδειας της ιστορικής Pub Guernica του Λάκη Κοτόρνου.
Αντί να δώσει την αναβολή που αιτούνταν ο επιχειρηματίας που ήδη έχει προχωρήσει σε διορθωτικές αλλαγές και έμειναν μόνο τα ξύλινα κουφώματα, με εντολές του Δημάρχου εμφανώς, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής με ψήφους 4-2 και ενός λευκού ανακάλεσε την άδεια του μαγαζιού, προκαλώντας την έντονη οργή εκατοντάδων δημοτών…
Δεν μπορώ να καταλάβω την αιτία με την οποία ο Δήμαρχος Ξάνθης λειτουργεί με τέτοια εχθρική διάθεση σε κάποια μαγαζιά…για να μη τα χαρακτηρίσω, «μαγαζάκια» αφού δεν ξεπερνάνε τα 20 τ.μ.!
Και λέω σε κάποια, γιατί αλλού είναι και επιεικής αλλά και ανεκτικός…
Θ. Αθαν.

Δημοσκόπηση MRB: Πρόωρες εκλογές «βλέπουν» 6 στους 10 Ελληνες πολίτες
Σε δημοσκόπηση που διενήργησε η MRB για λογαριασμό της κυριακάτικης εφημερίδας Real News, το 63% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι το ενδεχόμενο να στηθούν κάλπες στη χώρα είναι πολύ πιθανό, εξαιτίας σύγκρουσης με τους δανειστές και κοινωνικής αναταραχής.
Οσον αφορά το πώς αισθάνονται οι Ελληνες αυτή τη στιγμή, λίγο πριν μπει η νέα χρονιά, τα πράγματα είναι λίγο έως πολύ αναμενόμενα. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, λοιπόν, οι λέξεις που εκφράζουν τους πολίτες είναι «ανησυχία» (σε ποσοστό 63,1%), «φόβος» (47,9%), «οργή» (29,7%) και «ντροπή» (24,3%). Μάλιστα η απαισιοδοξία γίνεται εμφανής και από το ότι περίπου 8 στους 10 (ποσοστό 77%) πιστεύουν ότι δεν θα μπορέσουν να διατηρήσουν τα σημερινά επίπεδα ζωής τους και το 2017.
Οσον αφορά τα εθνικά θέματα, η αγωνία των πολιτών χτυπάει «κόκκινο», καθώς το 61,7% φοβάται ότι θα υπάρξει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο με την Τουρκία.
Τέλος, ανησυχία προκαλεί και το γεγονός ότι, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, 7 στους 10 νέους, ηλικίας 18-24 ετών, θα μετανάστευαν σε χώρα τους εξωτερικού, εάν τους δινόταν αυτή η ευκαιρία!

Πανελλαδική στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ
Πανελλαδική στάση εργασίας των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση για την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου, από τις 7.00 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι, προκήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ με αίτημα την ικανοποίηση θεσμικών και οικονομικών ζητημάτων των συμβασιούχων στην καθαριότητα των δήμων.
Παράλληλα αποφάσισε την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την ίδια ημέρα, στις 10.00 το πρωί έξω από το υπουργείο Εσωτερικών και ακολούθως πορεία στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Η Ομοσπονδία ζητεί συγκεκριμένα να δοθούν λύσεις προκειμένου κανείς εργαζόμενος να μην μείνει απλήρωτος και να μην οδηγηθεί στην απόλυση, μετά την πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που θέτει το 24μηνο ως ανώτατο χρόνο υπηρεσίας των συμβασιούχων.

Επανασχεδιασμός κοινωνικού τομέα Δήμου Σαμοθράκης
Μπαίνει σε εφαρμογή εντός του 2017 ο σχεδιασμός του Δήμου Σαμοθράκης για τη δημιουργία ολοκληρωμένης κοινωνικής υπηρεσίας για τους δημότες.
Το Κέντρο Κοινότητας θα είναι το σημείο επαφής όλων για τα θέματα κοινωνικής πολιτικής. Το ''Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Σαμοθράκης'', έργο που εντάχθηκε πρόσφατα στο ΕΣΠΑ 2014-2020 με προϋπολογισμό 280.000,00 ευρώ, θα αποτελέσει κομβική δομή για μια πιο συντονισμένη και αποδοτική παροχή υπηρεσίας, η οποία θα ανακοινωθεί μέχρι το Μάρτιο του 2017.

Διδυμότειχο: Πρόστιμο για καθυστέρηση στην ανάδοχο της Σχολής Αστυφυλάκων
Ποινική ρήτρα, δηλαδή πρόστιμο, λόγω καθυστέρησης στην ολοκλήρωση του έργου ανέγερσης νέου κτίσματος με αίθουσες αυτοάμυνας και σκοπευτηρίων, στη σχολή αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, επέβαλε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και συγκεκριμένα η τεχνική υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.
Η υπογραφή της σύμβασης του έργου έγινε στις 11/2/2008 και μετά από παρατάσεις θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί στις 30/9/2016.
Ωστόσο, το έργο ολοκληρώθηκε 31 μέρες αργότερα από την προβλεπόμενη ημερομηνία, κι έτσι, η ΠΕ Έβρου επέβαλε πρόστιμο 136 ευρώ για κάθε μέρα που καθυστέρησε το έργο.
Έτσι, η ανάδοχος εταιρεία επιβαρύνθηκε με ποινική ρήτρα ύψους 4.218 ευρώ.
ΠΗΓΗ: thrakinea.gr.

Μονιμοποιούνται χιλιάδες υπάλληλοι στους δήμους. Δημοσιεύτηκε η τροπολογία στο ΦΕΚ
Στο ΦΕΚ δημοσιεύθηκε η τροπολογία για τη μονιμοποίηση χιλιάδων συμβασιούχων στους δήμους.
Σύμφωνα με το aftodioikisi.gr, με τη νέα ρύθμιση που συμπεριλήφθηκε στο ν/σ ως άρθρο 54 στο νόμο 4447/2016 «Χωρικός σχεδιασμός – Βιώσιμη ανάπτυξη και άλλες διατάξεις» καταργούνται τμήματα των σχετικών άρθρων του Καλλικράτη (72 και 176) που υποχρέωναν τους δήμους να ασκούν ένδικα μέσα, δηλαδή πρακτικά να προσφεύγουν σε ανώτερο βαθμό, ώστε να ακυρώνονται οι δικαστικές αποφάσεις.
Με αυτό τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος για μονιμοποίηση, δηλαδή μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου, για χιλιάδες συμβασιούχους που έχουν δικαιωθεί δικαστικά χωρίς την αίρεση νεότερων δικαστικών αποφάσεων.
Πάντως, το υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να μην κατηγορηθεί όπως το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης ότι επιβάλει στους δήμους χιλιάδες συμβασιούχους, σε ενημερωτικό του σημείωμα διευκρινίζει ότι «σε κάθε περίπτωση, οι ΟΤΑ διατηρούν ακέραιο το δικαίωμά τους να ασκήσουν περαιτέρω ένδικα μέσα, εάν κρίνουν ότι τους συμφέρει».

Επανεξελέγη Γραμματέας ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης ο Σταμάτης Σακελλίων, αναπληρωτής ο Φερχάτ Οζγκιούρ
Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης επανεξελέγη ο Σταμάτης Σακελλίων ύστερα και από τις εσωκομματικές εκλογικές διαδικασίες ενώ αναπληρωτής Γραμματέας εκλέχτηκε ο Φερχάτ Οζγκιούρ.
Αναλυτικά η 5μελής Γραμματεία της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης αποφασίστηκε να συγκροτηθεί από τα εξής μέλη:
Ζάχο Δημήτρη
Κουτάβα Απόστολο
Λαφτσή Ελένη
Σακελλίων Σταμάτη
Φερχάτ Οζγκιούρ

Θανατηφόρο τροχαίο στον Έβρο, σκοτώθηκε 42χρονος
Στις 24-12-2016 ώρα 15:20 στο 2ο χλμ. Επ.Ο. Ασημενίου – Σοφικού Έβρου Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε 42χρονος, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού. Ενεργείται προανάκριση.

Υποψήφιος δήμαρχος κινούσε τα νήματα του κυκλώματος εκβιαστών
Υποψήφιος δήμαρχος σε δήμο της Δυτικής Αττικής, φέρεται ως καθοδηγητής του κυκλώματος των εκβιαστών μεσιτών, το οποίο εξαρθρώθηκε από την ΕΛΑΣ και στο οποίο πρωταγωνιστούσε γιος γνωστού τραγουδιστή.
Το κύκλωμα, όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, απειλούσε μεσίτες, αγοραστές, πολιτικούς μηχανικούς ή πωλητές ακινήτων, προκειμένου να πάρει εκβιαστικά τη «μεσιτεία» ανεξαρτήτως αν είχε μεσολαβήσει στην πώληση του ακινήτου.
Συνελήφθησαν τρία άτομα και σε βάρους τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εκβιασμούς, απειλές, εκρήξεις, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, οπλοκατοχή και παραβάσεις σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες.
Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στις 22 Δεκεμβρίου, σε Κυψέλη και Ίλιον, ενώ αναζητείται ένας ακόμη συνεργός τους.

Εγκρίθηκε νέα προκήρυξη θέσεων για το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Έβρου
Ολοκληρώθηκε η πρόσληψη 12 μόνιμων διοικητικών υπαλλήλων στοΠανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και 2 στο Γ.Ν.Διδυμοτείχου.
Τελείωσε η κατάθεση αιτήσεων για πρόσληψη με 12μηνη σύμβαση 57 υπαλλήλων (2 για το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης Ορεστιάδας, 13 για Γ.Ν.Διδυμοτείχου και 42 για το Π.Γ.Ν.Αλεξανδρούπολης), με ειδικότητες: νοσηλευτών, τραυματοφορέων, μαιών, ιατρικών εργαστηρίων, τεχνολόγων ακτινολογικού, ακτινοφυσικών, πληροφορικής, φαρμακοποιών, 
λογοθεραπευτών. Αναμένεται ο διορισμός τους εντός του Φεβρουαρίου.
Εγκρίθηκε νέα προκήρυξη για 4 μόνιμους υπαλλήλουςν για το Π.Γ.Ν.Αλεξανδρούπολης και 2 για το Διδυμότειχο με ειδικότητες τεχνολόγου ακτινολογικού και ιατρικών εργαστηρίων.
Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
Π.Γ.Ν.ΕΒΡΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ
Share this

Related Posts

Previous
Next Post »