Δευτέρα, Ιανουαρίου 02, 2017

Δόθηκαν οι υποτροφίες για το σχολικό έτος 2015-2016 σε αριστούχους άπορους μαθητές Λυκείου και φοιτητές του Νομού Ξάνθης.

 

Την Παρασκευή 30-12-2016 και ώρα 18.30, στην αίθουσα της Στέγης Πολιτισμού της ΦΕΞ, ο  Σύνδεσμος Σχολικών Επικουρικών Υποτροφιών Ν. Ξάνθης σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ξάνθης  χορήγησε τις υποτροφίες  για το σχολικό έτος 2015-2016  σε αριστούχους  άπορους μαθητές Λυκείου και φοιτητές του Νομού μας.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, και τους ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία τους, ο Πρωτοσύγκελος Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Σωφρόνιος, ο Δήμαρχος Ξάνθης κος Δημαρχόπουλος Χαράλαμπος , ο εκπρόσωπος του Στρατηγού Διοικητού Δ΄ Σώματος Στρατού, ο Πρόεδρος  του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Ξάνθης κ. Ιωάννης Παπαχρόνης,  η Πρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών - Λογιστών Ελευθέρων Επαγγελματιών κ. Ρένα Μπατζακίδου, ο Γραμματέας της Ένωσης Φοροτεχνικών - Λογιστών Ελευθέρων Επαγγελματιών κ. Βασίλης Σαββίδης, ο Πρόεδρος της ΦΕΞ κ. Νίκος Χατζημιλιούδης, το Διοικητικό Συμβούλιο,  μέλη και φίλοι του Συνδέσμου και οι υπότροφοι μαθητές-φοιτητές του νομού μας με τις οικογένειές τους.
Φέτος το σωματείο μας συμπληρώνει 42 χρόνια δράσης και προσφοράς στην τοπική μας κοινωνία  και  στηρίζεται  στον  εθελοντισμό, στον ευεργετισμό και στην αλληλεγγύη, αξίες που κοσμούν μία κοινωνία και οφείλουν την ύπαρξή τους στην βαθύτερη ανάγκη που νοιώθουν  οι άνθρωποι να βοηθιούνται μεταξύ τους. Στόχος και σκοπός  μας  είναι να βοηθηθούν οι οικονομικά ασθενέστεροι   μαθητές και φοιτητές του νομού μας, με άριστη επίδοση στα μαθήματά τους και άριστο ήθος, ώστε να είναι σε θέση να συνεχίσουν τις σπουδές τους και να μην εγκαταλείψουν την προσπάθειά τους, υπό την πίεση των δύσκολων οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας.
            Το συνολικό ποσό που δόθηκε για το σχολικό έτος 2015-2016  στους υπότροφους, εκ μέρους του σωματείου μας και του Δήμου Ξάνθης, είναι 7.850 € σε επιταγές  των 300 € για τους  μαθητές και των 350 € για  τους φοιτητές.  Προέρχεται  από την ανάληψη πέντε υποτροφιών εκ μέρους του Δήμου Ξάνθης αξίας 1.500€, από τους  ευεργέτες και τους δωρητές μας , από τις συνδρομές των μελών του Συνδέσμου, από τους φίλους και τα μέλη του Συνδέσμου που συμμετείχαν στις δραστηριότητές του, από την πώληση λαχείων  και από τους χορηγούς που αυτή  την δύσκολη χρονιά δεν μας εγκατέλειψαν και είναι:
•Ο Δήμαρχος Ξάνθης κος Δημαρχόπουλος Χαράλαμπος και το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης
           Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου
           Ο Βουλευτή Ξάνθης κος Στογιαννίδης Γρηγόριος
           Ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κος Ζαγναφέρης Κωνσταντίνος
           Η κα Καπετανίδου Σοφία στη μνήμη του αδερφού της
           Ευάγγελου Καπετανίδη
           Ο κος Πάνος Ζερίτης της Χαρτοποιίας Α.Ε.
           Η  Άννα Κομνηνού στη μνήμη του συζύγου της Αλέξανδρου
           Ο σύλλογος Αιμοδοτών Ξάνθης στην μνήμη της Ψωμά -Ψαρρή Βασιλικής
           Η Ένωση Φοροτεχνικών Λογιστών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ξάνθης.
           Το Ζαχαροπλαστείο Παπαπαρασκευάς
           Το κοινωνικό Κέντρο Σταύρος Χαλιορής
           Ο κος Τσιγγελίδης Ιωάννης.
           Το κατάστημα Χαρτί και Ποντίκι
και όλοι οι επώνυμοι και ανώνυμοι που αγόρασαν τα λαχεία του Συνδέσμου μας. Τους  ευχαριστούμε όλους θερμά για τη βοήθειά τους στην επίτευξη του σκοπού μας. 
            Επίσης ευχαριστούμε τη Φιλοπρόοδο Ένωση Ξάνθης για τη φιλοξενία,  τα Μ.Μ.Ε. του Νομού μας, που αφιλοκερδώς δημοσιεύουν τις ανακοινώσεις του Συνδέσμου.
Θερμά συγχαρητήρια στους υπότροφους μαθητές και φοιτητές του Νομού μας και στις οικογένειές τους.
            Οι αριθμοί από το ετήσιο λαχείο του Σωματείου που κληρώθηκαν είναι:
Νο 1383 το οποίο κερδίζει τις δυο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο «Νemesis»
Νο  2040 το οποίο κερδίζει το internet tablet
No  2042 το οποίο κερδίζει τη μασιά μαλλιών
Σας ευχόμαστε Χρόνια Πολλά και  Ευτυχισμένο το Νέο Έτος με υγεία, χαρά, ευτυχία, αγάπη, προκοπή και πρόοδο σε όλα τα παιδιά του κόσμου
Με τιμή
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΧΡΗΣΤΑΚΙΔΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΑ           
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΑΧΠΑΖΗ  ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »