Δευτέρα, Ιανουαρίου 02, 2017

Την «παραίτηση» Σινίκογλου-Τζεμαλή, ζήτησε το ΥΠΕΞ, τι "κρύβεται" απο πίσω;

*Δεν υπογράφω την παραίτησή μου, λέει ο Σινίκογλου η θητεία του οποίου λήγει στις 21/8/2021 με απόφαση ΠτΔ! 
 
 *Υπέρ του εντολοδόχου Μουφτή της Άγκυρας Αχμέτ Μετέ ανοιχτά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσείν Ζεϊμπέκ, "πιέζει" έντονα για την απομάκρυνση των Σινίκογλου και Τζεμαλή, των νόμιμων δηλαδή Μουφτήδων Ξάνθης και Θράκης!..
------
Την παραίτηση των νόμιμων μουφτήδων Ξάνθης Μεμέτ Εμίν Σινίκογλου και Ροδόπης Μέτσο Τζμελή, ζήτησε σύμφωνα με αποκλειστικές δημοσιογραφικές πληροφορίες του «Μ» παραμονές του νέου έτους το ΥΠΕΞ.
Μάλιστα ζητήθηκε και από τους δυο να κατέβουν αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά στην Αθήνα προκειμένου να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους!!!! Αφού άλλως δεν είναι δυνατή η αντικατάστασή τους..
Από την πλευρά τους μέχρι στιγμής πάντως και οι δυο (Σινίκογλου-Τζεμαλή), αρνούνται να παραιτηθούν και να υπογράψουν τις….»παραιτήσεις» τους, εκφράζοντας μάλιστα την ανησυχία και αγωνία τους ακόμη και για την ζωή τους, καθώς θεωρούν ότι κάτι τέτοιο είναι σαν να τους δίνουν «βοά» στις ορέξεις των Προξενικών και φανατικών…
Έγκυρες πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι πρόκειται για απόφαση που λήφθηκε από το Μαξίμου προκειμένου να «ικανοποιηθούν» οι πιέσεις των προξενικών μειονοτικών βουλευτών της Θράκης αλλά και η απαίτηση της Τουρκίας που απαιτεί Μουφτήδες στη Θράκη «εκλεγμένους» από τη μειονότητα, στην ουσία δηλαδή «διορισμένους από το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής».
Να σημειωθεί ότι στην Τουρκία οι Μουφτήδες διορίζονται και δεν εκλέγονται!!!
Το γεγονός έχει δημιουργήσει ήδη αντιδράσεις και μέσα στη Κυβέρνηση καθώς στο συγκεκριμένο θέμα, έχει βάλει βέτο ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι αν δεν παραιτηθούν μόνοι τους οι διορισμένοι Μουφτήδες Ξάνθης και Ροδόπης, είναι δύσκολο να τους «παραιτήσει» και να τους «αντικαταστήσει» η Κυβέρνηση, χωρίς απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, αφού «η θητεία τους έχει ανανεωθεί με υπογραφή ΠτΔ στις 3 Αυγούστου 2011 έως τις 21/8/2021».(σ.σ. Η επίσημη δικαιιοδολογία πάντως είναι οτι θα συνταξιοδοτηθούν...)
Αντιδράσεις υπάρχουν ωστόσο και στη πλευρά της Νέας Δημοκρατίας που θεωρεί ότι η Κυβέρνηση δεν πρέπει να υποκύψει για ψηφοθηρικούς λόγους στις απαιτήσεις των μειονοτικών βουλευτών της και της Τουρκικής Κυβέρνησης που με τον τρόπο αυτό θέλει να ενισχύσει τις πιέσεις της για την περισσότερη «τουρκοποίηση» της μειονότητας στη Θράκη!
Παλιός διπλωμάτης με τον οποίο επικοινώνησε ο «Μ» αφού εξέφρασε την έκπληξή του για την «αντικατάσταση» των διορισμένων Μουφτήδων Ξάνθης και Ροδόπης τόνισε χαρακτηριστικά ότι, «πρόκειται για μια απόφαση ιδιαίτερα επικίνδυνη για τα Εθνικά μας θέματα…Ήδη έχουν γίνει σοβαρές υποχωρήσεις μετά από Τουρκικές πιέσεις και εκβιασμούς σε σοβαρά Εθνικά ζητήματα, η Κυβέρνηση δεν πρέπει να ενδώσει στις παράλογες απαιτήσεις του Ερντογάν. Άλλωστε και στην Τουρκία οι Μουφτήδες διορίζονται και δεν εκλέγονται…», κατέληξε με σημασία ο εν λόγω διπλωμάτης μιλώντας στο "Μ".
Να σημειωθεί πάντως οτι η Κυβέρνηση δεν προτίθεται να αναγνωρίσει ως Μουφτήδες, τους "Ψευτομουφτήδες" Ξάνθης (Μετέ) και Ροδόπης, αλλά θέλει απλά να αντικαταστήσει τους δυο Σινίκογλου και Τζεμαλή με δυο νέα πρόσωπα Πομάκικης καταγωγής, που θα "αμβλύνουν" κάπως τις αντιδράσεις των Προξενικών, που ωστόσο απο την πλευρά τους τονίζουν οτι "το ζήτημα των νέων Μουφτήδων της Θράκης δεν είναι θέμα προσώπων..."
Ιδού τι αναφέρει το επίσημο κρατικό έγγραφο με την υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας για την θητεία των δυο διορισμένων Μουφτήδων Ξάνθης και Ροδόπης.
«Ανανέωση της θητείας του Μουφτή Ξάνθης»
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Έχοντας υπόψη
1.Της διατάξεις του άρθρου νόμου του ν.1920/1991 (ΦΕΚ 11 Α’). με το οποίο κυρώθηκε η από 24 Δεκεμβρίου 1990 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Περί Μουσουλμάνων Θρησκευτικών Λειτουργών» (ΦΕΚ 182 τ.Α’).
2.Το από 20-8-1991 Προεδρικό Διάταγμα (ΦΕΚ 143/20.8.1991 τ.Γ’) με το οποίο διορίστηκε στην κενή θέση του Μουφτή Ξάνθης, ο Μεμέτ Εμίν Σινίκογλου.
3. Το από 4-4-2001 Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο ανανεώθηκε η θητεία του Μουφτή Ξάνθης Μεμέτ Εμίν Σινίκογλου, μέχρι 21-8-11 (ΦΕΚ 119/27.4.2001 τ.Γ’).
Με πρόταση της Υπουργού Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
                                                              Αποφασίζουμε
                                            Άρθρο μόνο
Ανανεώνεται η θητεία του Μουστή Ξάνθης, Μεμέτ Εμίν Σινίκογλου, από την ημερομηνία λήξης της θητείας του έως της 21/8/2021.
Στην Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων αναθέτουμε τη δημοσίευση και εκτέλεση του παρόντος διατάγματος.
Αθήνα 3 Αυγούστου 2011
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ
Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ 
ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ΑΠΟ ΤΟΤΕ;
ΤΙ ΕΓΡΑΦΕ Ο "ΜΑΧΗΤΗΣ" ΣΤΙΣ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016 

Ράπισμα Τσίπρα στους Ψευτομουφτήδες, Συνάντηση Γαβρόγλου με Σινίκογλου και Μέτσο Τζεμαλή

26 Νοεμβρίου 2016
 "Ράπισμα" Τσίπρα στους "Ψευτομουφτήδες" Ξάνθης και Ροδόπης αποτελεί αναμφισβήτητα η επίσημη αναγνώριση και πάλι απο την Κυβέρνηση της χώρας των διορισμένων Μουφτήδων Εμίνι Σινίκογλου και Μέτσο Τζεμαλή, κάτι που επισφραγίστηκε με χαρακτηριστικό τρόπο στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Θράκη.
Συγκεκριμένα τρεις διαδοχικές συναντήσεις είχε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, στο περιθώριο της περιοδείας του πρωθυπουργού στη Θράκη, τον οποίο συνόδευε.
Αρχικά συναντήθηκε στα γραφεία της Μουφτείας Κομοτηνής με τον Σοφολογιότατο Μουφτή Κομοτηνής, Μέτσο Τζεμαλή και τον Σοφολογιότατο Μουφτή Ξάνθης, Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου.
Στη συνάντηση, που διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα, οι δύο Μουφτήδες περιέγραψαν στον υπουργό τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη λειτουργία της Μουφτείας και τον συνεχάρησαν για το σεβασμό και τη φροντίδα με την οποία το υπουργείο αντιμετωπίζει τη μουσουλμανική θρησκευτική εκπαίδευση.
Οι Μουφτήδες δήλωσαν ότι αισθάνθηκαν ιδιαίτερη τιμή για το γεγονός ότι το υπουργείο δημοσιοποίησε στην ιστοσελίδα του την απάντηση των Σοφολογιοτάτων για μείζονα θέματα του Ισλάμ και εξήραν την ευαισθησία του υπουργού για τις θρησκευτικές ελευθερίες
Ο κ. Γαβρόγλου είχε συνάντηση και με τέσσερις Μητροπολίτες, στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας Κομοτηνής: τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως και Τραϊνουπόλεως, κ.κ. Άνθιμο, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, κ.κ.Δαμασκηνό, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής, κ.κ. Παντελεήμονα και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου, κ.κ. Παντελεήμονα.
Οι Μητροπολίτες επέμειναν στην ανάγκη η Ελλάδα να αναδείξει την αρμονική συμβίωση χριστιανών και μουσουλμάνων στη Θράκη, που μπορεί να αποτελέσει πανευρωπαϊκό παράδειγμα. Επικαλέστηκαν, μάλιστα, τη δήλωση του πρωθυπουργού: «Δεν επιτρέπουμε σε καμία ξένη αρχή να παίζει παιχνίδια εις βάρος Ελλήνων πολιτών.»
 (Σ.Σ. Τι άλλαξε απο τις 26 Νοεμβρίου 2016 κύριε Πρωθυπουργέ; )


maxitisthrakis.blogspot.com

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »