Τρίτη, Ιανουαρίου 10, 2017

ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Λέγαμε και γράφαμε επί Δημαρχίας Στυλιανίδη ότι, «ο Δήμος Ξάνθης κινείται με…αυτόματο πιλότο και τον αντ’ αυτού αντιδήμαρχο»!
Ποιος το περίμενε επί του υποτιθέμενου νέου Δημάρχου Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου να λέμε τα ίδια και χειρότερα! Διότι και οι αντ΄ αυτού είναι το ίδιο ανύπαρκτοι…Δυστυχώς!
ΑΛΕΚΤΩΡ

*Τη διακοπή των μαθημάτων την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017 στο σύνολο των σχολικών μονάδων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης της ΠΕ Ξάνθης, λόγω των εκτάκτων καιρικών συνθηκών (χιονοπτώσεων, παγετού και ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών) που επικρατούν στην ΠΕ Ξάνθης, αποφάσισε χθες στις 3 το μεσημέρι ο Αντιπεριφεριάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης.
-Ευτυχώς που δεν το αποφάσισε σήμερα στις…7 το πρωϊ όπως συνέβη με τη χθεσινή διακοπή μαθημάτων στα σχολεία…
………
*Σύμφωνα πάντως και με τον Δήμαρχο Μύκης Καπζά Τζεμήλ, η κατάσταση ειδικά στην  Ορεινή περιοχή ήταν τόσο τραγική και απελπιστική, ώστε και ο Δήμος Μύκης υπολειτουργούσε, αφού χωρίς αλυσίδες δεν μπορούσε να πάει κανείς μετά το 8ο χιλιόμετρο!
……
*Με απόφαση του πρύτανη, Αθανάσιου Καραμπίνη, αναστέλλεται το εκπαιδευτικό έργο στο σύνολο των δομών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, λόγω των καιρικών φαινομένων που επικρατούν σε Κομοτηνή, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα όπου εδρεύουν οι σχολές και τα τμήματα του πανεπιστημίου.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, τα μαθήματα αναβάλλονται έως και την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, ενώ τα τμήματα του ΔΠΘ θα φροντίσουν για την αναπλήρωση του διδακτικού έργου.
……
*Το θέμα της απόλυσης του καθηγητή του ιδιωτικού μειονοτικού Γυμνασίου-Λυκείου Ξάνθης ως….Γκιουλενικού (;) παρά την διάσταση που της εδόθη δεν φαίνεται να επιλύεται με την επιστροφή του στο σχολείο. Την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου αναβλήθηκε ναι μεν η συνέντευξη τύπου λόγω της κακοκαιρίας, ωστόσο σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα, η θέση τους παραμένει ναι μεν υπέρ του απολυόμενου καθηγητή, ζητώντας να γίνουν σεβαστές οι διατάξεις του Ν. 4415/2016, ωστόσο η στήριξη του εκπαιδευτή γίνεται πλέον με ιδιαίτερα χαμηλούς τόνους..
-Έχω άδικο;
………
*Σημειώνεται ότι λίγο πριν το συνδικαλιστικό όργανο έστειλε δελτίο τύπου στα Τοπικά ΜΜΕ, αναφέροντας τα παρακάτω:
«Η προγραμματισμένη για σήμερα στις 13:00 Συνέντευξη Τύπου ΟΙΕΛΕ-ΣΙΕΛΒΕ στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης αναβάλλεται λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Τα σχολεία στο Νομό είναι κλειστά, επομένως δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθούν οι συναντήσεις των εκπροσώπων μας με την ιδιοκτησία του σχολείου, τους εκπαιδευτικούς και μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.
Θα υπάρξει άμεσα ενημέρωση για τη νέα ημερομηνία και ώρα διεξαγωγής της Συνέντευξης Τύπου.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ                                             ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ»
-Τα σχόλια για σας ….
……
*Ιδού τι αναφέρει και το ΠΥΣΔΕ Ξάνθης για την χθεσινή συνεδρίαση, κρίνοντάς την μάλιστα και…κρίσιμη!
ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ Η ΟΜΑΛΗ ΚΑΙ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΦΟΙΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ
Ιδιαίτερα σημαντική απόφαση εξέδωσε το ΠΥΣΔΕ Ξάνθης του οποίου η συνεδρίαση μόλις ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή αιρετών της ΟΙΕΛΕ.
Οι αιρετοί της ΟΙΕΛΕ έθεσαν ως ζήτημα άμεσης προτεραιότητας την στήριξη και εξομάλυνση της λειτουργίας του σχολείου προς όφελος των μαθητών. Γι’ αυτό το λόγο αποφασίστηκε, προκειμένου να μην κινδυνεύσει η προαγωγή των μαθητών Α’ και Β’ Λυκείου και η απόλυση των μαθητών της Γ’ Λυκείου, η τροποποίηση του ωρολογίου προγράμματος με πρόσθετες ώρες σε κενά και αργίες και η πρόσληψη ενός επιπλέον εκπαιδευτικού ΠΕ03, ώστε να καλυφθούν οι διδακτικές ώρες που χάθηκαν για το διάστημα που έλειπε από το σχολείο ο κ. Χότσικα Νιχάτ. 
Μετά από πρόταση των εκπροσώπων της Ομοσπονδίας αποφασίστηκε ομόφωνα να τηρηθεί η απόφαση του ΚΥΣΔΕ σχετικά με την απόλυση ιδιωτικού εκπαιδευτικού από το Ιδιωτικό Μειονοτικό Σχολείο Ξάνθης και να γίνουν σεβαστές οι διατάξεις του Ν. 4415/2016.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ                                             ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
……….
*Επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για μη έκδοση των Τούρκων στρατιωτικών στη γειτονική χώρα απέστειλε ο επικεφαλής της ομάδας των Φιλελευθέρων στο Ευρωκοινοβούλιο Γκι Φέρχοφστατ.
Σε αυτή, μεταξύ άλλων, ο κ. Φερχόφστατ αναφέρεται σε σοβαρές ανησυχίες για παραβιάσεις δικαιωμάτων από τις τουρκικές αρχές μετά την απόπειρα πραξικοπήματος και καλεί τις ελληνικές αρχές να ακολουθήσουν τις αρχές της Ε.Ε., που υποχρεώνουν τα κράτη-μέλη να μην εκδίδουν κανέναν, ανεξάρτητα αν είναι ένοχος, σε κράτος όπου θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο βασανιστηρίων ή οποιασδήποτε άλλης απάθρωπης συμπεριφοράς.

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »