Παρασκευή, Ιανουαρίου 06, 2017

Αποκλειστικό. ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΦΩΤΗ ΚΑΡΑΛΙΔΗ: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ Για την καταπολέμηση των κουνουπιών! Έγγραφο ντοκουμέντο

Με παρέμβασή του χθες στην ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια ΑΜΘ, κατήγγειλε την Οικονομική Επιτροπή
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ο διαγωνισμός για την καταπολέμηση των κουνουπιών!
Την παραπάνω καταγγελία έκανε χθες το πρωϊ στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας ΑΜΘ ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και της Κοινωνικής Συμμαχίας Φώτης Καραλίδης, αποκαλύπτοντας στην εκπομπή «Ανοιχτή γραμμή» του Πάνου Παπαδόπουλου τα παρακάτω:
Φ. ΚΑΡΑΛΙΔΗΣ: «Ένα από τα σημαντικά θέματα η καταπολέμηση των κουνουπιών για 3 χρόνια που ήταν ο διαγωνισμός, ήρθε σαν θέμα εκτός ημερήσιας, ένα θέμα περίπου 7-9 εκατομμύρια, σήμερα το πρωί στις 11.30, όπου υπάρχουν ενστάσεις. Εμείς καταψηφίσαμε ως αντιπολίτευση, θεωρώντας ότι ο διαγωνισμός είναι φωτογραφικός, και ήδη υπήρξε η πρώτη ένσταση, προδικαστική από ενδιαφερόμενο όπου υποστηρίζει ουσιαστικά αυτά που είπαμε εμείς, στην έγκριση της διακήρυξης ότι ο διαγωνισμός δεν δημιουργεί ανταγωνισμό, δεν προάγει το δημόσιο συμφέρον, και λέμε εκ προοιμίου ότι θα είναι ελάχιστοι οι ενδιαφερόμενοι, και οι εκπτώσεις θα είναι ανύπαρκτες όπως την προηγούμενη φορά που ήταν 1,5- 2% στον εναέριο ψεκασμό και 0% στα επίγεια».
Π.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτά που λέτε είναι πολύ σοβαρά κύριε Καραλίδη. Καταλαβαίνετε τι λέτε; Όταν μιλάτε για φωτογραφικό διαγωνισμό, κάποιοι θα πάνε φυλακή..
Φ. ΚΑΡΑΛΙΔΗΣ: «Φυσικά και καταλαβαίνω τι λέω».
Π. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Ποιος είναι πρόεδρος της επιτροπής; Ο Πέτροβιτς; 
Φ. ΚΑΡΑΛΙΔΗΣ: « Ναι ο  Πέτροβιτς είναι στην οικονομική επιτροπή». Ακούστε αυτά που σας λέω τώρα, πριν 10 λεπτά τοποθετήθηκα με τα ίδια λόγια στην Οικονομική Επιτροπή».
Π. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Γιατί για σας μπορεί να φαίνονται λίγα, αλλά 7-9 εκατομμύρια ευρώ είναι λεφτά!
Φ. ΚΑΡΑΛΙΔΗΣ: «Βεβαίως. Και τους είπα εγώ ότι δεσμεύονται ότι θα εξαλείψουν τα κουνούπια, ακολουθώντας αυτές τις φωτογραφικές διατυπώσεις ότι δηλαδή να βάζουν περιορισμό σε στρέμματα ότι για να συμμετέχεις θα πρέπει να έχεις ψεκάσει τα τελευταία 3 χρόνια, αυτά τα στρέμματα όπου δίνει το δικαίωμα σ’ αυτόν που είχε πριν το έργο για 2 χρόνια, και εδώ και στην Κεντρική Μακεδονία, να μην δίνει τη δυνατότητα σε άλλους;
Π. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Δηλαδή να ψεκάζει το δικό μου χωράφι και του διπλανού μπορεί να μην το ψεκάζει γιατί δεν ήταν μέσα στην ιστορία τα τελευταία 3 χρόνια; Αυτό μου λέτε;
Φ. ΚΑΡΑΛΙΔΗΣ: «Όχι. Λέω το εξής: Η διακήρυξη όπως διατυπώθηκε, για αυτό εμείς εκφράσαμε αντιρρήσεις, έλεγε ότι για να συμμετέχει ένας πρέπει να έχει 80.000 στρέμματα κατ’ ελάχιστον ψεκάσει κάθε χρόνο την τελευταία τριετία».
Π. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Εννοείτε δηλαδή την εταιρεία η οποία συμμετείχε στον διαγωνισμό…Για να νομιμοποιηθεί η συμμετοχή της, έπρεπε την τελευταία 3ετία να ψεκάσει το ελάχιστον 80.000 στρέμματα…άλλως κόβονταν!
Φ. ΚΑΡΑΛΙΔΗΣ: «Ακριβώς. Εάν λοιπόν η εταιρεία που είχε τον διαγωνισμό, γιατί ξέρετε,  η δική μας Περιφέρεια και η Κεντρική Μακεδονία είναι οι 2 περιφέρειες με τις μεγαλύτερες εκτάσεις. Κατά σύμπτωση, τα προηγούμενα 2 χρόνια τον διαγωνισμό τον είχε η ίδια εταιρεία. Άρα λοιπόν όταν βάζεις τον όρο την τελευταία τριετία να έχεις αυτόν τον αριθμό στρεμμάτων…». 
Π. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Θέλετε να τα δώσετε στον ίδιο ανάδοχο…Αυτό λέτε;
Φ. ΚΑΡΑΛΙΔΗΣ: «ΑΚΡΙΒΩΣ. Ουσιαστικά φωτογραφίζει τη δυνατότητα, μάλλον αποκλείει για να πω καλύτερα, τους άλλους αναδόχους που μπορούν να ψεκάσουν».
Π. Π: Ναι αλλά αυτό εγώ το βλέπω και αντισυνταγματικό πλην των άλλων…»
Φ. ΚΑΡΑΛΙΔΗΣ: «Εγώ είπα, δεν προάγει τον ανταγωνισμό, και το δημόσιο συμφέρον. Το αντιλαμβάνεστε; Από δω και ύστερα, έχω την αίσθηση, φυσικά ότι οι ενδιαφερόμενοι ότι δεν θα μείνουν έτσι και θα πάνε και στα δικαστήρια. Δεν θα το αφήσουν έτσι! Αλλά δυστυχώς αυτές οι αποφάσεις πάρθηκαν».
Π. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ:  Και με τι έκπτωση αν επιτρέπεται;
Φ. ΚΑΡΑΛΙΔΗΣ: «Δεν υπάρχει έκπτωση. Αυτή είναι η φάση που αποκλείουν ή εγκρίνουν κάποιον. Είναι στον έλεγχο των δικαιολογητικών».
Π. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Πόσες εταιρείες συμμετείχαν;
Φ. ΚΑΡΑΛΙΔΗΣ: «Αυτήν την στιγμή απ’ ότι ξέρω, στον εναέριο ήταν 2 ή 3».
Π.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Και κοπήκαν οι δυο και έμεινε μόνο ένας;
Φ. ΚΑΡΑΛΙΔΗΣ: «Εννοείται»!
Π. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «Με χειροπέδες θα πάτε όλοι. Το ξέρετε;»
Φ. ΚΑΡΑΛΙΔΗΣ: «Δεν θα πάμε. Όταν αυτά τα πράγματα τα λες, πάνε αυτοί που αναλαμβάνουν την ευθύνη».
Π. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «Δηλαδή έρχεσαι εμένα και μου λες ότι αν δεν μπεις στο έργο εσύ την τελευταία διετία, τριετία δεν ξέρω, αποκλείεσαι!;
Φ. ΚΑΡΑΛΙΔΗΣ: «Ακούστε με, βάλανε περιοριστικούς όρους τέτοιους, που απέκλειαν κάποιους από τον διαγωνισμό. Ε αυτό λοιπόν εμείς ΔΕΝ μπορούμε να το ψηφίσουμε. ΔΕΝ το στηρίζουμε, είναι απλό ως αντιπολίτευση. Και μάλιστα τους είπαμε: «Δεσμεύεστε ότι με αυτόν τον τρόπο θα εξαλείψετε τα κουνούπια; Και λένε «όχι δεν είναι είδος που μπορούμε να το εξαλείψουμε». Άρα είπα μήπως ματαιοπονούμε με τόσα χρήματα και τέτοιες περιοριστικές διατάξεις;».
Π. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Ο Μπούτος που θέλει να γίνει και βουλευτής το ψήφισε αυτό;
Φ. ΚΑΡΑΛΙΔΗΣ: «Ο κος Μπούτος νομίζω ότι απουσίασε στο θέμα αυτό ήταν απών».

ΙΔΟΥ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ-ΕΝΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »