Παρασκευή, Ιανουαρίου 06, 2017

Σσσσσ.... Ψίθυροι


ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΠΑΝ
Σύσκεψη με θέμα την επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ημέρες, συγκάλεσε την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017, ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ξάνθης κ. Παναγιώτης Ταρενίδης.
Παρόντες, ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, οι αντιδήμαρχοι, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Θωμάς Ηλιάδης, Μποζ Ραμαδάν, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γιώργος Γκοδοσίδης και πολλοί  υπηρεσιακοί παράγοντες.
Με δεδομένες τις άσχημες καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν, σύμφωνα με την ενημέρωση από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και παρά το γεγονός ότι όλος ο μηχανισμός του Δήμου βρίσκεται σε ετοιμότητα, αλλά και σε πληρότητα με 250 τόνους αλάτι, κρίθηκε αναγκαίο ο συντονισμός και η άμεση και έγκαιρη αντιμετώπιση των ακραίων φαινομένων
(Από το δελτίο τύπου του Δήμου Ξάνθης)
-Η αλήθεια είναι ότι η «σύνταξη» του παραπάνω Δελτίου τύπου (σ.σ. Άπαντες δηλαδή…υπό τον Ταρενίδη), όντως  δημιουργεί πολλές εντυπώσεις…τυχαίο; Δεν νομίζω…

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Πολύς ντόρος για το δελτίο τύπου που έδωσε χθες ο Δήμος Ξάνθης, για την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο εν όψει της κακοκαιρίας, με τον κύριο Δημαρχόπουλο σε…τριτεύοντα ρόλο και τον Παναγιώτη Ταρενίδη σε πρωτεύονται και υπεράνω  των υπολοίπων, Δημάρχου, αντιδημάρχων, γενικού γραμματέα του Δήμου κλπ κι ας έχει την ιδιότητα του εντεταλμένου συμβούλου…
Βεβαίως από την πλειοψηφία των τοπικών ΜΜΕ το «γεγονός» πέρασε ασχολίαστο, κάποιοι μάλιστα πρόβαλαν κυρίως την φωτογραφία που έδειχνε τον Δήμαρχο σε πρώτο ρόλο, ωστόσο το δελτίο τύπου και ο γραπτός λόγος, παράλληλα με την εικόνα, δεν διαψεύδονται..
Είναι εμφανές ότι στο Δήμο Ξάνθης Δημαρχόπουλος και μέντορες, σκέπτονται πλέον ότι πιο…δυσάρεστο μπορεί να «δείξουν» οι εξελίξεις για το μέλλον της σημερινής δημοτικής αρχής, οπότε και το δελτίο τύπου, μάλλον δεν συντάχθηκε με αυτόν τον τρόπο, βάζοντας σε πρώτο ρόλο τον Π. Ταρενίδη…Κι όποιος έχει αντίθετη άποψη, ευχαρίστως να τη συζητήσουμε.
«Α»

Πυρκαγιά στο χιονοδρομικό κέντρο Λαϊλιά Σερρών
Εκτεταμένες υλικές ζημιές υπέστη το σαλέ του χιονοδρομικού κέντρου του Λαϊλιά στις Σέρρες από φωτιά που εκδηλώθηκε το πρωί της Τετάρτης.
Στο σημείο έσπευσαν οκτώ πυροσβέστες με τρία οχήματα, ωστόσο η φωτιά είχε ήδη σβήσει, ενώ σύμφωνα με τοπικά μέσα, δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Νοσοκομείο Διδυμοτείχου: 14 περιστατικά με κατάγματα μέσα σε μία βδομάδα, λόγω χιονιά
Δεκατέσσερα είναι τα περιστατικά που καταγράφηκαν στο ΠΓΝΕ Διδυμοτείχου μέσα στο μικρό διάστημα των 7 ημερών. Το εβδομήντα τοις εκατό μάλιστα από αυτά έχρηζαν χειρουργικής επέμβασης.
Πρόκειται κυρίως για άτομα μεγάλης ηλικίας, όπως είπε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο διευθυντής των ιατρικών υπηρεσιών του νοσοκομείου, Κώστας Βαφειάδης.
Ο κ. Βαφειάδης εκτίμησε, επίσης,  ότι ο αριθμός των περιστατικών αναμένεται να αυξηθεί, σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις σχετικά με νέα έντονα καιρικά φαινόμενα.
Παράλληλα, κατά την εορταστική περίοδο, ο αριθμός τραυματισθέντων από τροχαία ατυχήματα που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο του Διδυμοτείχου, δεν αυξήθηκε σε σχέση με πέρυσι, όμως σημαντικός είναι ο αριθμός αυτών, ανεξαρτήτου ηλικίας, που φτάνουν στα έκτακτα περιστατικά αντιμετωπίζοντας εμπύρετες λοιμώξεις και πνευμονίες.
 «Είναι απαραίτητος ο εμβολιασμός στις ομάδες υψηλού κινδύνου, στις οποίες περιλαμβάνονται και οι κατηγορίες ανθρώπων που η επαγγελματική τους ιδιότητα απαιτεί συναναστροφή με πολλά άτομα, όπως επίσης και των εργαζομένων στην υγεία», σημείωσε ο κ. Βαφειάδης.

ΟΟΣΑ: Πρωταθλητές εργασίας οι Έλληνες με 2.042 ώρες τον χρόνο
Για μία ακόμη χρονιά πρωταθλητές στη δουλειά οι Έλληνες εργαζόμενοι. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, τα οποία επικαιροποιήθηκαν στις 4/1/2017.
Σύμφωνα με τη βάση στατιστικών δεδομένων του διεθνούς οργανισμού, οι Έλληνες εργάζονται κατά μέσο όρο 2.042 ώρες το χρόνο, οι Γερμανοί 1.371, ενώ ο αντίστοιχος μέσος όρος για τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι 1.790 ώρες.
Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι σε σύγκριση με όλες τις υπόλοιπες χώρες, για τις οποίες ο διεθνής οργανισμός παρέχει στοιχεία, η Ελλάδα βρίσκεται στην τέταρτη θέση μετά το Μεξικό με 2.246 ώρες, την Κόστα Ρίκα με 2.230 ώρες και τη Νότια Κορέα με 2.113 ώρες.
Σύμφωνα με τη στατιστική καταγραφή του ΟΟΣΑ, ο «μέσος όρος του χρόνου εργασίας» αφορά στο σύνολο του οικονομικά ενεργού πληθυσμού και σε αυτό συμπεριλαμβάνονται όλες οι μορφές απασχόλησης (πλήρης και μερική απασχόληση).

Κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν οι αγρότες
Κινητοποιήσεις προανήγγειλαν εκπρόσωποι των αγροτών, οι οποίοι συναντήθηκαν την Τετάρτη με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου.
Στη συνάντηση με τον υπουργό παραβρέθηκαν εκπρόσωποι αγροτών από την ανατολική, κεντρική και δυτική Μακεδονία, τη Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία, την Πελοπόννησο και την Κρήτη.
Το εκλεγμένο μέλος της τριτοβάθμίας επιτροπής της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Κρήτης, Μιχάλης Μαλλιωτάκης, δήλωσε ότι «θα γυρίσουμε στις περιφέρειές μας για να συζητήσουμε πότε θα βγούμε σε εθνικό επίπεδο όλοι οι αγρότες ενωμένοι, για να καταφέρουμε την ανατροπή του μνημονίου. Δεν τα έχουμε με καμία κυβέρνηση, ποτέ δεν ήμασταν χρωματισμένοι και κομματισμένοι».

Έβρος: Καμία ανησυχία προς το παρόν για πλημμύρες
Δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας, προς το παρόν, για το ενδεχόμενο πλημμυρικών φαινομένων στον Έβρο, σύμφωνα με τα στοιχεία των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Οι στάθμες είναι χαμηλές σε όλα τα σημεία μέτρησης, τόσο στη Βουλγαρία όσο και στην Τουρκία και οι ροές παραμένουν μικρές. Ετοιμότητα υπάρχει ωστόσο, δεδομένου ότι τα στοιχεία αυτά μπορεί να μεταβληθούν σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες ευνοήσουν το απότομο λιώσιμο του χιονιού που υπάρχει και στις τρεις χώρες. Ακόμα πιο έγκαιρη και ταχύτερη αναμένεται να είναι από φέτος η ενημέρωση των αρμοδίων υπηρεσιών της Περιφέρειας ΑΜΘ, μέσω του EFAS, του Ευρωπαϊκού Συστήματος Προειδοποίησης Πλημμυρών, στο οποίο εντάχθηκε η Ελλάδα μέσω της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Η ένταξη της χώρας στο EFAS θα επιταχύνει τη ροή πληροφόρησης για τις στάθμες και τις ροές των ποταμών που φτάνουν στην Ελλάδα από τη Βουλγαρία, για τις οποίες τα προηγούμενα χρόνια η επίσημη ενημέρωση γίνονταν μέσω των «ρηματικών διακοινώσεων» της Πρεσβείας της Βουλγαρίας.

Αποδείξεις: Στον αέρα οι πληρωμές με «πλαστικό» χρήμα
Καμιά προετοιμασία δεν είχε κάνει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να εφαρμόσει το σύστημα για τη χρήση πλαστικού χρήματος με αποτέλεσμα οι φορολογούμενοι να μη γνωρίζουν ακόμα ποιες αποδείξεις θα αναγνωρίζονται, τι θα γίνει με τις ιατρικές δαπάνες και εάν χρειάζεται να συγκεντρώνουν ακόμα και χάρτινες αποδείξεις.
Οπως αναφέρει η Καθημερινή, υπάρχουν πολλά ερωτήματα τα οποία δεν μπορούν να απαντηθούν, καθώς δεν έχει εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση. Ωστόσο, ακόμα και εάν εκδοθεί η απόφαση το ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής των αποδείξεων θα καθυστερήσει να τεθεί σε εφαρμογή και ενδεχομένως ο Ιανουάριος να χαθεί.
Και αυτό διότι θα πρέπει η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών να ξεκινήσει τις συναντήσεις με τις τράπεζες, οι οποίες θα αναλάβουν την υποχρέωση να αποστέλλουν στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων το σύνολο των δαπανών για κάθε φορολογούμενο και ενδεχομένως τον Φεβρουάριο να είναι έτοιμη η εφαρμογή στην οποία θα μπορούν να εισέρχονται οι φορολογούμενοι και να ελέγχουν τις κινήσεις που έχουν κάνει με «πλαστικό χρήμα».

Anadolu: Οι Τούρκοι που αυτομόλησαν στην Ελλάδα συνδέονται με την απόπειρα δολοφονίας Ερντογάν
Οι Τούρκοι αξιωματικοί που διέφυγαν με ελικόπτερο στην Ελλάδα, αμέσως μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου, συνδέονται με την απόπειρα δολοφονίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, επικαλούμενο δικαστικές πηγές.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων, οι τέσσερις από τους οκτώ στρατιωτικούς που αυτομόλησαν στην Ελλάδα είχαν τηλεφωνικές επικοινωνίες με δύο από τους δράστες που επιχείρησαν να δολοφονήσουν τον Τούρκο πρόεδρο, τη νύχτα του πραξικοπήματος.
Η ίδια πηγή, αναφέρει στο Anadolu ότι οι ελληνικές αρχές έχουν ενημερωθεί γι' αυτή την εξέλιξη.
Και οι οκτώ αξιωματικοί έχουν ζητήσει από την Ελλάδα να τους χορηγηθεί πολιτικό άσυλο, εκφράζοντας τον φόβο ότι εάν εκδοθούν στην Τουρκία, κινδυνεύει η ζωή τους.
Από την πλευρά της, η τουρκική κυβέρνηση επανειλημμένα έχει ζητήσει την έκδοσή τους, υποσχόμενη ότι θα έχουν δίκαιες δίκες.

Πρόστιμο και κλείσιμο για το κατάστημα που κλείδωσε μέσα υπαλλήλους του ΣΔΟΕ
Κάνοντας χρήση του άρθρου 13 ν. 2523/1997 για αναστολή λειτουργίας επαγγελματικών εγκαταστάσεων επιτηδευματιών και αφαίρεση πινακίδων και αδειών κυκλοφορίας μεταφορικών μέσων σε περίπτωση που παρεμποδίζεται η διενέργεια του φορολογικού ελέγχου με χρησιμοποίηση βίας ή απειλών κατά των ελεγκτικών οργάνων, το ΣΔΟΕ, ετοιμάζεται να βάλει λουκέτο στο κατάστημα των Πατρών, στο οποίο οι ιδιοκτήτες του κλείδωσαν μέσα δύο υπαλλήλους της υπηρεσίας, για να μην τους ελέγξουν!
Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν θα το κλείσει για δύο ημέρες ή για έναν μήναμ, ενώ ετοιμάζεται και το χρηματικό πρόστιμο που θα επιβληθεί των 2.500 ευρώ, με απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών....Share this

Related Posts

Previous
Next Post »