Τετάρτη, Φεβρουαρίου 01, 2017

ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ Ο Βίτσιας συνάντησε Λουκμακιά και Δαλάτση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν άφησαν τους δημοσιογράφους να μπουν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης για την συνάντηση της 5μελούς αντιπροσωπείας αγροτών και κτηνοτρόφων με τον Βίτσα, αλλά ουδέν πρόβλημα…Το ρεπορτάζ της Νομαρχιακής ήταν…άψογο! Οπότε τι να κάνουν τους δημοσιογράφους; Αντικειμενική ενημέρωση 100%! ΑΛΕΚΤΩΡ
…..
*Συνάντηση με 5μελή αντιπροσωπεία κτηνοτρόφων και αγροτών είχε στην Ξάνθη ο Αν. Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας μετά από αίτημά τους.
Η συνάντηση έγινε στα γραφεία της νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ όπου βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος των αγροτών Κώστας Δαλάτσης, ο εκπρόσωπος των Κτηνοτρόφων Σάκης Λουκμακιάς και ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣ Ξάνθης Βασίλης Ρούφος,  ενώ παραβρέθηκαν οι βουλευτές Στάθης Γιαννακίδης και Γρηγόρης Στογιαννίδης.
Αντίθετα ήταν απών ο Χουσεϊν Ζεϊμπέκ προφανώς γιατί συμμετέχει κυρίως σε εκδηλώσεις του DEB ή του κυρίου Μετέ..
…..
*Στη συνάντηση, πέρα από τα ζητήματα της φορολογίας, τέθηκαν επιμέρους ζητήματα που όπως τα εφόδια και το ύψος του ΦΠΑ στο αγροτικό πετρέλαιο ενώ από την πλευρά του ο Δ. Βίτσας επικοινώνησε με τον αρμόδιο Υπουργό Ε. Αποστόλου και μετέφερε κάποια αυτά, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να αντιμετωπιστούν με κάποιες βελτιώσεις.
Από την πλευρά των κτηνοτρόφων τέθηκε το θέμα του αγροτικού πετρελαίου και του αγροτικού ρεύματος, το θέμα του κόστους παραγωγής ενώ χαρακτήρισε δυσβάσταχτα τα φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα για τον κλάδο.
…..
*Από την πλευρά του ο Κ. Δαλάτσης επεσήμανε ότι οι αγροτικές επιδοτήσεις δεν πρέπει να φορολογούνται ως εισόδημα καθώς και ότι ήδη είναι μικρό το αφορολόγητο αλλά και ότι θα πρέπει, επίσης, να καταβάλλονται ως αντιστάθμισμα για χαμηλές τιμές και όχι ως κύριο εισόδημα για τους αγρότες ενώ αναφέρθηκε και στη μειωμένη ανταγωνιστικότητα που επιφέρει αυτό το αυξημένο κόστος.
….
*Παράλληλα έγινε εκτενής συζήτηση και ενημέρωση από τον Υπουργό για τα χρηματοδοτικό εργαλεία που υφίστανται, για τα δάνεια από Πράσινο Ταμείο και άλλα παρόμοια θέματα. Εξάλλου στο περιθώριο της συνάντησης συζητήθηκε και το θέμα του προγράμματος Leader, για το οποίο βρέθηκε τελικά λύση μετά από συνεργασία των τοπικών βουλευτών με την Περιφέρεια και την υποβολή κοινής πρότασης μαζί με τη Ροδόπη, προκειμένου να παρακαμφθεί η έλλειψη Αναπτυξιακής Εταιρίας στην Ξάνθη.
Μάλιστα σε σχετικό ερώτημα που του έγινε χθες από την «Ανοιχτή γραμμή», ο Πρόεδρος του συλλόγου Κτηνοτρόφων Ν. Ξάνθης κ.Λουκμακιάς είπε ότι «κάθισαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ με τον Υπουργό…δυο ώρες»!
Πώς να μην έφυγαν λοιπόν ευχαριστημένοι οι άνθρωποι!;
……
*Το Δήμαρχο Ξάνθης κ. Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο επισκέφθηκε την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017 στο Δημαρχείο της πόλης ο νέος Αρχηγός Γ.Ε.Σ., Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, με την ευκαιρία ανάληψης των νέων του καθηκόντων, συνοδευόμενος από τον Διοικητή του Δ΄ Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά.
Στην εθιμοτυπικού χαρακτήρα επίσκεψη συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την Ξάνθη, αλλά και την ευρύτερη περιοχή.
Ο Δήμαρχος ευχήθηκε στο νέο Αρχηγός Γ.Ε.Σ. καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στο έργο του.
………
*Σκληρή επίθεση εξαπέλυσαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης κατά του υπαλλήλου Γιώργου Σπυριδόπουλου οι Δημήτρης Μπένης και Ιπποκράτης Καμαρίδης, όταν ο πρώτος τους έκανε υποδείξεις για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης…
Σημειώνω ότι κατά την συνεδρίαση ο Δημήτρης Μπένης μειοψήφησε σε κάποια θέματα θεωρώντας τα ποσά υψηλά που προτείνονταν, όπως πχ στο θέμα των πυροτεχνημάτων…
Όπως και στο θέμα των χορηγών επικοινωνίας που έφερε ο κύριος Λύρατζης, επιμένοντας σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης με το οποίο προφανώς έχει στενές σχέσεις…
…….
*Έχω πάντως την εντύπωση ότι η «απουσία» του κυρίου Φανουράκη είναι αισθητή στο Κέντρο Πολιτισμού…
Με την εμπειρία που έχει ο πρώην Πρόεδρος σε θέματα ειδικά Καρναβαλιού, σίγουρα θα μπορούσε να δώσει πολλές χρήσιμες συμβουλές τόσο στον Πρόεδρο, όσο και στα υπόλοιπα μέλη…
……
*Και μια ενδιαφέρουσα ανακοίνωση από τον Δήμο Ξάνθης.
Στα πλαίσια της συνεργασίας του Δήμου Ξάνθης με το πρόγραμμα «Εμβολιά - ζουμε: Παιδιά ανασφάλιστα, όχι απροστάτευτα» της κοινωφελούς μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Αποστολή ΑΝΘΡΩΠΟΣ, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017 στο χώρο του «Βοήθεια στο Σπίτι Δήμου Ξάνθης», εξετάστηκαν 25 παιδιά, εκ των οποίων εμβολιάστηκαν 24 παιδιά με 33 εμβόλια.
Ο Δήμος Ξάνθης ευχαριστεί τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κατασκηνωτών Νομού Ξάνθης για την προσφορά τους σε δώρα και παιχνίδια στα παιδιά που εμβολιάστηκαν. Ο δήμος Ξάνθης θα επαναλάβει τη δράση μέσα στον μήνα Μάρτιο 2017
O Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας,
Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού,
Δια Βίου Μάθησης-Απασχόλησης
και Τουρισμού Δήμου Ξάνθης
Λομβαρδέας Μιχαήλ
Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »