Πέμπτη, Φεβρουαρίου 09, 2017

ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Δροσερίτες θεωρούν υπαίτιους για τον εμπρησμό του λεωφορείου του ΟΡΦΕΑ Ξάνθης αστυνομικές πηγές, όπως και τις κλοπές και τους βανδαλισμούς στα γραφεία του συλλόγου. Μάλιστα αισιοδοξεί η ασφάλεια ότι είναι θέμα ίσως και ωρών η σύλληψη των δραστών….
 ΑΛΕΚΤΩΡ

*Μελέτη προκειμένου να διατηρηθεί το αναπτυξιακό κίνητρο το 12% της επιδότησης του κόστους εργασίας των επιχειρήσεων της ΑΜ-Θ, ανέθεσαν σε δυο δικηγόρους του Ευρωπαϊκού Δικαίου να εκπονήσουν, τα έξι Επιμελητήρια της Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης.
…..
*Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ κ. Χριστόδουλο Τοψίδη η μελέτη έχει δυο σκέλη. Το πρώτο το οποίο είναι έτοιμο, αφορά το 12% και τον τρόπο που μπορεί να συμψηφιστεί με τις οφειλές των επιχειρήσεων. Μέχρι και το 2010 ,όπως είπε «για την ΑΜΘ οι οφειλές ήταν συνολικά 300 εκ ευρώ. Αυτά τα χρήματα ζητάμε να συμψηφιστούν με τις τρέχουσες εισφορές είτε στο δημόσιο, είτε στις ασφαλιστικές εισφορές, καθώς έχουν βρεθεί κάποιοι νόμοι,» και εξήγησε πως μπορεί να το κάνει αυτό το υπουργείο οικονομικών ώστε να είναι σύννομο και στον κρατικό προϋπολογισμό αλλά και να δώσει και μια οικονομική ρευστότητα σε αυτήν την δύσκολη οικονομική περίοδο που είναι οι επιχειρήσεις της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Το δεύτερο σκέλος το οποίο θα είναι έτοιμο μέχρι και τις 15 Φεβρουαρίου θα αφορά ένα υπουργικό διάταγμα οικονομικής ενίσχυσης των επιχειρήσεων
……..
*Τι υπονοεί ο Πρόεδρος Πασχάλης Λύρατζης με την ανακοίνωση που έδωσε χθες στη δημοσιότητα, σύμφωνα με την οποία, «Το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, μετά από έκκληση του Διοικητή του Νοσοκομείου Ξάνθης διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία την Παρασκευή 10/2/2017 κλπ»
-Ότι ενώ μέχρι στιγμής ο νέος διοικητής του Νοσοκομείου Ξάνθης δεν έχει καν προσκαλέσει για συνεργασία την διοίκηση του Συλλόγου Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης, κάνει…έκκληση για συνεργασία στον…Λύρατζη και τους συλλόγους;!
-Κύριε Παπαχρόνη; Θα μας πείτε τι συμβαίνει;
…..
*Δεν έχουν τέλος οι κοινωνικοί τριγμοί στην Τουρκία, μετά το αποτυχόν πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου.
Χτες, δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της τουρκικής Κυβέρνησης τα ονόματα 4.464 δημοσίων υπαλλήλων που απολύονται, «επειδή υπάρχει υποψία σχέσεών τους με το κίνημα Γκιουλέν και άλλων παράνομων οργανώσεων»!
Παράλληλα στα τουρκικά στρατοδικεία συνεχίζονται οι δίκες αξιωματικών που κατηγορούνται για συμμετοχή στο πραξικόπημα, πολλοί από τους οποίους αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο της ισόβιας κάθειρξης.
Από τους απολυθέντες οι 2.585 υπηρετούσαν στην Εκπαίδευση, 893 στην χωροφυλακή, 417 στη Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας, 49 στο υπουργείο Εσωτερικών και 520 σε άλλα υπουργεία. Όλοι αυτοί μαζί με 115 από την κοινότητα των Πανεπιστημιακών που είχαν υπογράψει την «ειρηνική διακήρυξη», απολύθηκαν με βάση τα ισχύοντα τα μέτρα «έκτακτης ανάγκης».
….
*Ενημέρωση προς όλες τις γυναίκες των Μαγγάνων απο 25-60ετων:
Την Παρασκευή 10/2/2017 στα Μάγγανα και από ώρα 12.00-1430
θα γίνει ενημέρωση σχετικά με την πρόληψη του (HPV-DNA. )
Το HPV τεστ χρησιμοποιείται για την πρόληψη του καρκίνου τους τραχήλου της μήτρας διότι Ανιχνεύει ογκόγονους hpv στον τράχηλο της μήτρας . Είναι αναγκαίο κάθε γυναίκα στο μέσο όρο αυτής της ηλικίας να κάνει το τεστ αυτό διότι είναι ένα εξειδικευμένο τεστ το οποίο μπορεί να σας παρέχει καλύτερα αποτελέσματα απο το τεστ Παπανικιλαου. Γενικότερα είναι η έγκαιρη διάγνωση του δεύτερου σε συχνότητα καρκίνου στις γυναίκες μετά τον καρκίνο του μαστού . Το τεστ λοιπόν αυτό θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΊΟ ΜΑΓΓΑΝΩΝ ΠΑΡΑΚΑΛΟΎΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΣΕΣ ΈΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΌΤΗΤΑ ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΟΎΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΉ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΉΝ ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΈΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΈΣΤ. (ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΑΙΤΈΡΩ ΧΩΡΙΑ)
…….
*Η διοίκηση του εργατικού κέντρου Ν. Ξάνθης, δηλώνει την συμπαράστασή της στους  φοιτητές του Δ.Π.Θ. στη δικαστική διαμάχη με καθηγητή της σχόλης.
Καλό θα ήταν βέβαια κάθε  είδους αντιπαραθέσεις να λύνονται με διάλογο και όχι στις δικαστικές αίθουσες.
Για τη διοίκηση
Ο Πρόεδρος                                                                            Ο Γεν. Γραμματέας
Άγγελος Μπεμπεκίδης                                                           Σπύρος Παπαχρήστου
…..
*Κι όμως…Ενώ απείχε από τις προηγούμενες συναντήσεις και συσκέψεις των αγροτών Ξάνθης, Νέστου και Καβάλας που έγιναν στην πόλη μας, αφήνοντας μάλιστα αιχμές ότι «ο Σύλλογος Αγροτών Τοπείρου δεν συμμετέχει στις κινητοποιήσεις των αγροτών γιατί είναι…κομματικοποιημένες και υποκινούνται από την Νέα  Δημοκρατία» με αποτέλεσμα ο Σάκης Λουκμακιάς να τον χαρακτηρίσει αποστάτη…. O Πρόεδρος Κώστας Δαλάτσης εμφανίστηκε χθες στις 12 το μεσημέρι στην κατάληψη των διοδίων στη Μουσθένη…
Και μάλιστα έβγαλε και φωτογραφία για τους δημοσιογράφους, «αγκαλιά» με τους Λουκμακιά και Φώτη Σταυρακάρα!
Η φωτογραφία μιλάει μόνη της…δεν χρειάζεται κανένα σχόλιο!
Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟΣShare this

Related Posts

Previous
Next Post »