Παρασκευή, Φεβρουαρίου 03, 2017

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ! Ενωμένοι αγρότες και Κτηνοτρόφοι στην Περιφέρεια

ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ, ΚΟΙΝΑ ΜΠΛΟΚΑ ΞΑΝΘΗ ΚΑΙ ΝΕΣΤΟΣ

Στους δρόμους και πάλι αγρότες, κτηνοτρόφοι, αλιείς και Μελισσοκόμοι  της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας μετά την συγκέντρωση που πραγματοποίησαν στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης το βράδυ της Τετάρτης, οργανώνοντας για πρώτη φορά ενιαίο Συντονιστικό όργανο που θα αποφασίζει να κινείται ομόφωνα και δυναμικά με τους νέους μάλιστα αγρότες να αναλαμβάνουν τα ηνία του αγώνα αποφασισμένοι για σκληρή αντίσταση, αφού διακυβεύεται πλέον το ίδιο το ψωμί τους, με τους νόμους δεν πρόκειται να επιβιώσει κανείς αγρότης κι όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε στη συγκέντρωση, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ πλέον! Αν δεν κινηθούμε πλέον οργανωμένα και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, τότε πάει, το χάσαμε το παιχνίδι!

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΞΑΝΘΗΣ
Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 20.30 το βράδυ της Τετάρτης 1 Φεβρουαρίου με πρωτοβουλία κυρίως αγροτών από το Νομό Ξάνθης που ομόφωνα αποφάσισαν τα παρακάτω:
1.Συγκρότηση 15μελούς Οργανωτικής Επιτροπής.
2.Δημιουργία 4 αγροτικών συλλόγων στους Δήμους Ξάνθης, Τοπείρου, Μύκης και Αβδήρων
3.Κοινά μπλόκα με τους αγρότες του Δήμου Νέστου στην έναρξη των κινητοποιήσεων στους κόμβους Παραδείσου από τον παλιό και τον νέο δρόμο.

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ
Τα κύρια αιτήματα των αγροτών είναι το Φορολογικό, το Ασφαλιστικό και το κόστος παραγωγής, ενώ με ομόφωνη απόφαση οι συγκεντρωμένοι τάχτηκαν υπέρ του να αφήσουν τους καναπέδες και να βγουν στους δρόμους .
Από την συγκέντρωση απουσίαζε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτών Δήμου Τοπείρου Κώστας Δαλάτσης τον οποίο κατηγορούν οι αγρότες ότι εκφράζει έναν σύλλογο-σφραγίδα 31 ατόμων που δεν τους εκπροσωπεί και παρά τις συνεχείς τηλεφωνικές κλήσεις τους, δεν απάντησε στο κάλεσμά τους και τελικά δεν προσήλθε στην συγκέντρωσή τους στο Εργατικό κέντρο. 

Η ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ 15ΜΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Στην προχθεσινή συνάντηση στην οποία παραβρέθηκαν περίπου 150 αγρότες συγκροτήθηκε και η 15μελής Συντονιστική Επιτροπή αγώνα που αποτελείται από…17 δυναμικούς αγρότες, οι περισσότεροι των οποίων μάλιστα είναι νέοι.
Ιδού και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Ξάνθης
 1. Σταυρακάρας Φώτης
 2. Μπαντάκης Αθανάσιος
 3. Ρούφος Βασίλης
 4. Δροσίδης Κωνσταντίνος
 5. Παπαδόπουλος Θεόδωρος
 6. Κούρτογλου Κυριάκος
 7. Γιαννίδης Πασχάλης
 8. Κυριακίδης Κυριάκος
 9. Νικολαϊδης Νίκος
 10. Μουτσάνας Αθανάσιος
 11. Δεληγιάννης Ιωάννης
 12. Τσαντέλης Ηλίας
 13. Καρκαλιάνης Άγγελος
 14. Κοτσαμπάσης Γιώργος
 15. Κορώνης Δημήτριος
 16. Κίσσας Άλκης
 17. Παπαδόπουλος Δημήτριος 

ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΝΕΣΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΒΑΛΑΣ
Στη συνάντηση ήρθαν και αγρότες από το Νομό Καβάλας και συγκεκριμένα από τους Δήμους Νέστου και Καβάλας.
Με τον Πρόεδρο μάλιστα του Αγροτικού συλλόγου Καβάλας Θέμη Καλπακίδη να κάνει σοβαρές αποκαλύψεις για το πώς «πουλήθηκε» η προηγούμενη απεργιακή κινητοποίηση και ο αγώνας τους, ενώ αγρότης από το Νομό Ξάνθης που κατήγγειλε ανοιχτά τον Πρόεδρο της Ένωσης Ομοσπονδιών Αγροτικών συλλόγων Καρδίτσας κ.Μπούτα Βαγγέλη ότι ΠΡΟΔΩΣΕ τον αγώνα τους.
«Αντί να συγκεντρωθούμε 50000 τρακτέρ και να πάμε κατευθείαν από τα μπλόκα στην Αθήνα, κάποιοι προτίμησαν για προσωπικά οφέλη να μας προλάβουν και να τρέξουν για να συναντήσουν τον Πρωθυπουργό. Εγώ είμαι ο άτυπος Πρόεδρος των Αγροτικών συλλόγων της Περιφέρειας ΑΜΘ. Δεν με ενδιαφέρει η προσωπική μου προβολή αλλά μόνο τα συμφέροντα της τάξης μας. Το δήλωσα και την προηγούμενη φορά…Όποιος θέλει, σήμερα κι όλας παραιτούμαι και φεύγω. Απλά δεν πάει άλλο, από δω και πέρα πρέπει να προχωρήσουμε ΜΙΑ ΦΩΝΗ όλοι μαζί με ομόφωνες αποφάσεις», τόνισε ο Θέμης Καλπακίδης καταχειροκροτούμενος από όλους, ενώ αγρότης φώναξε εκείνη τη στιγμή, «ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ….ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ! ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ…»
Την Παρασκευή το βράδυ (σήμερα) οι αγρότες της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης θα συναντηθούν εκ νέου στο στη Ξάνθη προκειμένου να αποφασιστούν οι μορφές κινητοποίησης και να συντονιστούν για την μορφή αγώνων που θα ξεκινήσουν από την Δευτέρα.


ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ
Σημειώνεται ότι δια του εκπροσώπου τους συνδικαλιστή Χαράλαμπου Ευστρατίου στη Ξάνθη και η Ομοσπονδία Εργαζομένων Περιφερειών τάσσεται ανοιχτά στο πλευρό των Αγροτών-Κτηνοτρόφων-Αλιέων ΑΜΘ.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »