Σάββατο, Φεβρουαρίου 11, 2017

ΔΗΛΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΞΑΝΘΗΣ


Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε μετά λύπης και αγανάκτησης μας, για τα όσα συμβαίνουν στην εποχή της τεράστιας οικονομικής κρίσης και ανεργίας που πλήττει ολόκληρη τη χώρα μας, το θέμα αφορά Ελληνικές εταιρείες και την μέχρι τώρα άριστη συνεργασία με την ΔΕΗ. Με πρόσφατη απόφαση της, η ΔΕΗ, κατά την άποψη μας «από το παράθυρο», παραχωρεί σημαντικότατο μέρος του διαγωνισμού σε πολωνική εταιρεία. Ο διαγωνισμός αυτός αφορά ράουλα ταινιοδρόμων, για τα λιγνιτωρυχεία της. ΛΑΒΕΤΕ ΥΠΟΨΗ ότι η εταιρεία αυτή δεν συμμετείχε ως ΔΟΚΙΜΟΣ, όπως ορίζεται από τους διαγωνισμούς του Δημοσίου, και όπως είναι η πάγια τακτική της ΔΕΗ για κάθε σοβαρό υλικό της.
Μέσα σε αυτή τη δραματική κατάσταση που βιώνει η χώρα μας για μια ακόμα φορά χάνονται εκατοντάδες θέσεις εργασίας.
Η ΔΕΗ από τον διαγωνισμό επωφελήθηκε κατά 5% κατά τους δικούς της υπολογισμούς από την συνολική παραγγελία.
Η ΔΕΗ ενώ ζητούσε στους αρχικούς διαγωνισμούς 3 έτη διάρκεια ζωής των ραούλων, μετά από 25 χρόνια τεχνικής εξέλιξης των προϊόντων αυτών από τις ελληνικές εταιρείες σε συνεργασία με τους τεχνικούς της ΔΕΗ κατάφερε να έχει ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ράουλα διάρκεια ζωής από 5 έως 8 έτη με πιστοποίηση των τεχνικών της. Πως μπορεί να αδιαφορεί για τα 25 χρόνια τεχνικής εξέλιξης καθώς και για τις θέσεις εργασίας που χάνονται? Όσα λέμε είναι απλή αριθμητική, δηλαδή πρόσθεση και αφαίρεση και όχι μαθηματικές εξισώσεις.
Εμείς τα σωματεία, το θέμα το θέσαμε υπόψη του υπουργού περιβάλλοντος και ενέργειας Σταθάκη από τον οποίο περιμένουμε απάντηση.
Ειλικρινά, ως εργαζόμενοι, περιμένουμε περισσότερη ευαισθησία και στήριξη από την κυβέρνηση. Με παγερή αδιαφορία, δεν μειώνεται η ανεργία την χώρα..
Ζητούμε την συμπαράσταση των σωματείων της ΔΕΗ και περιμένουμε από αυτούς έμπρακτα την στήριξη τους.
Ο εκπρόσωπος του σωματείου Μετάλλου
Ανδρεάδης Κώστας τηλ. 6989141625
Ο εκπρόσωπος του σωματείου GMC

Τσελεπίδης Λάζαρος τηλ. 6907657129

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »