Σάββατο, Φεβρουαρίου 11, 2017

ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Στελέχη τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και των ΑΝΕΛ στη Ξάνθη, προβληματισμένα από την οργή αγροτών και κτηνοτρόφων για τη στάση του Έφορου Ξάνθης κ.Αδαμακόπουλου απέναντί τους, δήλωναν πλήρη άγνοια των όσων συνέβησαν. Αντίθετα, κομματικά στελέχη της ΝΟΔΕ θεωρούσαν υπαίτιους τους ΣυριζοΑνέλ! Άντε βγάλτε άκρη….
ΑΛΕΚΤΩΡ

*Μόλις τρεις ώρες κράτησε η συμβολική κατάληψη των αγροτών χθες το πρωϊ στην Εφορία Ξάνθης.
Οι αγρότες έφτασαν στις 7 το πρωϊ με 4 τρακτέρ κλείνοντας την είσοδο της Εφορίας και επιτρέποντας την είσοδο σε 6 υπαλλήλους για τις έκτακτες ανάγκες του κοινού, ωστόσο με παρέμβασή του ο Έφορος Ξάνθης κ.Επαμεινώνδας Αδαμακόπουλος τους έστειλε κανονικά!
…..
*«Ο κάθε υπάλληλος εδώ στοιχίζει στο κράτος 100 ευρώ την ημέρα…..Αν δεν επιτρέψετε την είσοδο στους 56 εργαζόμενους της ΔΟΥ σας ενημερώνω ότι θα δώσω σε όλους από ένα μπλοκάκι να βγουν στην αγορά για ελέγχους και ξέρετε τι μπορεί να συμβεί με αυτό. Θα στραφούν όλοι εναντίον σας…» τους είπε με νόημα σύμφωνα με τις καταγγελίες των αγροτών…!
Ακολούθησαν στη συνέχεια διαβουλεύσεις επί των διαβουλεύσεων και τελικά οι αγρότες στις 10 το πρωϊ αποχώρησαν με τα 4 τρακτέρ, καταγγέλλοντας τις απειλές που δέχτηκαν…
*Η εφημερίδα μας δεν γνωρίζει προσωπικά τον κύριο Αδαμακόπουλο και θέλει να κρατήσει ίσες αποστάσεις από τις δυο πλευρές…
Επειδή ωστόσο κάποιοι αγρότες ισχυρίζονται ότι έχει πολιτικές φιλοδοξίες με συγκεκριμένο κόμμα και ενδεχομένως  και να πολιτευτεί, απλά τα θέτουμε υπόψη του κι αν θέλει μας απαντάει…
-Βέβαια λειτούργησε στα πλαίσια του Νόμου, αλλά επρόκειτο για μια συμβολική κατάληψη που ενώ μάλλον θα περνούσε αδιάφορα, όπως διογκώθηκε, έχω τη γνώμη ότι προκάλεσε πολύ περισσότερο θόρυβο…
…….
*Την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου και ώρα 13:30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Ξάνθης προκειμένου να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
Θέμα 1ο:    Διαβίβαση πρακτικού αξιολόγησης ένστασης που αφορά την ανάθεση υπηρεσίας για συντονισμό της διαχείρισης μη επικίνδυνων αποβλήτων στον ποταμό Κόσυνθο, από τη σιδηροδρομική γέφυρα του ΟΣΕ και κατάντη αυτής έως τα διοικητικά όρια των Δήμων Ξάνθης και Αβδήρων (Εισηγητής: Κυριάκος Πεπονίδης).
Θέμα 2ο:    Συγκρότηση επιτροπής διενέργειας διαγωνισμών και αξιολόγησης προσφορών για τις προμήθειες και τις υπηρεσίες, που αφορούν το έτος 2017, σύμφωνα με το Ν.4412/2016 (Εισηγήτρια:Χριστίνα Ράλλη).
Θέμα 3ο:    Έγκριση έκδοσης εντάλματος προπληρωμής για την αντιμετώπιση δαπανών που αφορούν την επέκταση ΦΟΠ (Εισηγήτρια:Χριστίνα Ράλλη).
Θέμα 4ο :   Εξώδικος συμβιβασμός για καθορισμό τιμήματος εξαγοράς προσκυρωμένης δημοτικής έκτασης 58,88τ.μ. (Εισηγητής: Ιωάννης Λάμπρου).
Ο Πρόεδρος
Κυριάκος Παπαδόπουλος
Αντιδήμαρχος Ξάνθης
…………
*Αλλάζω θέμα. Ερώτηση στη Βουλή προς τους Υπουργούς Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκο Παππά και Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο κατέθεσαν την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017, 29 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.
Η ερώτηση αφορά στον έλεγχο της προέλευσης και στη νομιμότητα των κεφαλαίων της εκδοτικής εταιρείας «Documento».
Επισημαίνεται σχετικά ότι εκδότης της εφημερίδας είναι ο κ. Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας, κουμπάρος του Υπουργού Υποδομών κ. Χρήστου Σπίρτζη και γιος του εργολάβου δημοσίων έργων κ. Χρήστου Καλογρίτσα και κουμπάρου του υπουργού Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου, και Διευθυντής της, ο δημοσιογράφος κ. Κώστας Βαξεβάνης.
Υπογραμμίζεται, ότι από την πρώτη στιγμή η εφημερίδα έδειξε την «κίτρινη κατεύθυνσή» της, καθώς επιδόθηκε σε ένα πρωτοφανές ρεσιτάλ ψεύδους και παραπληροφόρησης.
…..
*Στην ερώτηση ακόμη σημειώνεται, ακόμη, ότι εκδότης της εφημερίδας είναι ο πρωταγωνιστής του διαγωνισμού - παρωδία του Υπουργού - καναλάρχη κ. Παππά, ο οποίος πριν ο διαγωνισμός ακυρωθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας, είχε ανακηρυχθεί ως οριστικός υπερθεματιστής. Είναι ο άνθρωπος, δηλαδή, που με τα δανεικά «βοσκοτόπια» της Ιθάκης και τον πλημμελή έλεγχο του «πόθεν έσχες» του, παρ’ ολίγον να πάρει μια από τις τέσσερις πολυπόθητες τηλεοπτικές άδειες γενικού ενδιαφέροντος εθνικής εμβέλειας, με δάνεια της Τράπεζας Αττικής.
Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »