Κυριακή, Φεβρουαρίου 05, 2017

ΦΩΤΗΣ ΚΑΡΑΛΙΔΗΣ: Να επικεντρωθεί ο Περιφερειάρχης στο ρόλο και ν' αφήσει ήσυχους τους Δήμους...

 Είναι γεγονός ότι από την ανάληψη των καθηκόντων της, η Διοίκησης της Περιφέρειας δεν έχει να επιδείξει την ένταξη ούτε ενός νέου Τεχνικού έργου στο ΕΣΠΑ 2014-20.
«Να επικεντρωθεί ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ στο ρόλο του..», καλεί τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο μετά τις «δηλητηριώδεις» δηλώσεις του για τις προτάσεις των Στρατηγικών Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) των Δήμων Ξάνθης και Κομοτηνής, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και της Περιφερειακής Παράταξης της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ Φώτης Καραλίδης.
Η ανακοίνωση αναφέρει τα παρακάτω:
Θέμα: «Ανακοίνωση Περιφερειάρχη για τις προτάσεις των Στρατηγικών
            Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) των Δήμων της Περιφέρειας» 
Δυστυχώς το είδαμε κι αυτό!!!
Ο Περιφερειάρχης, αγνοώντας αφενός τον ρόλο της Περιφέρειας και την σχέση της με τους Δήμους και μη σεβόμενος αφετέρου την αυτονομία των δύο βαθμών Αυτοδιοίκησης, έκρινε και επέκρινε τα σχέδια που κατέθεσαν οι δήμοι της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του.
Με αυτήν την άστοχη και άκομψη παρέμβαση του ο κ. Περιφερειάρχης μόνο προβλήματα δημιούργησε.
Προσδίδοντας στον εαυτό του ρόλο πατερναλιστικό, αυτοπροβάλλεται ως ρυθμιστής των χρηματοδοτήσεων  στους Δήμους.
Εκμεταλλευόμενος την παρουσίαση των σχετικών προτάσεων Στρατηγικών Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) των Δήμων, προσπαθεί να δείξει μια κινητικότητα στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020. Οικειοποιείται με αυτόν τον τρόπο την προσπάθεια των άλλων φορέων – δήμων, για να κρύψει την ανυπαρξία της Περιφέρειας ως φορέας υλοποίησης έργων στο νέο ΕΣΠΑ.
Είναι γεγονός ότι από την ανάληψη των καθηκόντων της, η Διοίκησης της Περιφέρειας δεν έχει να επιδείξει την ένταξη ούτε ενός νέου Τεχνικού έργου στο ΕΣΠΑ 2014-20.
Να επικεντρωθεί λοιπόν ο Περιφερειάρχης στον ρόλο για τον οποίο εκλέχθηκε, να περιορισθεί στα καθήκοντά του και στις αρμοδιότητες της Περιφέρειάς και ας αφήσει τους Δήμους να λειτουργήσουν όπως αυτοί καλύτερα γνωρίζουν.
Από το Γραφείο Τύπου
Της Κοινωνικής Συμμαχίας 
Ο  Επικεφαλής
Φώτης Καραλίδης

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »