Παρασκευή, Μαρτίου 31, 2017

Από τα πλέι οφ ο πρωταθλητής, με 14 ομάδες από το 2018-19 η Σούπερ Λίγκα


Πέρασε… Η αναδιάρθρωση της Σούπερ Λίγκας είναι γεγονός! Το Δ.Σ. της μεγάλης κατηγορίας αποφάσισε την Τετάρτη (29/3) να προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές.
Έτσι, οι ομάδες μειώνονται και το πρωτάθλημα από τη σεζόν 2018-19 θα έχει 14 ΠΑΕ. Παράλληλα από του χρόνου η ανάδειξη του πρωταθλητή προβλέπεται να γίνεται μέσω πλέι οφ, στα οποία θα συμμετέχουν από τον 1ο έως τον 6ο της κανονικής περιόδου. Σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα των δέκα αγωνιστικών, ωστόσο, θα μεταφέρεται η βαθμολογία της κανονικής περιόδου ώστε ο πρώτος να διασφαλίζει την τυχόν διαφορά του από τους υπόλοιπους διεκδικητές και να έχει πλεονέκτημα για την κατάκτηση του τίτλου.
Σε ότι αφορά τη μείωση των ομάδων, η απόφαση δεν ήταν ομόφωνη, καθώς ΑΕΛ, Παναιτωλικός, Λεβαδειακός είπαν «όχι», ενώ η ΕΠΟ ψήφισε «λευκό».
Από εκεί και πέρα, για να γίνει πράξη η μείωση των ομάδων από 16 σε 14, του χρόνου θα πέσουν απευθείας στη Β’ Εθνική οι δύο τελευταίοι της βαθμολογίας, ενώ ο 14ος και 13ος της Σούπερ Λίγκας θα παίξει μπαράζ για μια θέση στη μεγάλη κατηγορία με το δεύτερο της δεύτερης κατηγορίας (αντιθέτως ο πρωταθλητής της Β’ Εθνικής ανεβαίνει απευθείας).
Τέλος, δεν συζητήθηκε η ανακατανομή των εσόδων, σύμφωνα με την πρόταση της Ξάνθης, ενώ ο Ολυμπιακός έθεσε ζήτημα για αυστηροποίηση του νόμου περί της μετοχικής σύνθεσης των ΠΑΕ. Κάτι που φάνηκε ενδιαφέρον και αποφασίσθηκε να τεθεί στην ημερήσια διάταξη σε επόμενο Δ.Σ.

Πανόπουλος: «Ένα Δ.Σ. μπάχαλο...»
Την απαισιοδοξία του σχετικά με τις αλλαγές που ψηφίστηκαν από το Δ.Σ της Σούπερ Λίγκας σχετικά με το πρωτάθλημα εξέφρασε ο Χρήστος Πανόπουλος μετά το πέρας της συνεδρίασης.
Μάλιστα, ο μεγαλομέτοχος της Ξάνθης έκανε λόγο για μπάχαλο και κατέστησε σαφές ότι αμφιβάλλει αν θα εφαρμοστούν όσα συμφωνήθηκαν.
«Εγώ θα σας πω την άποψή μου ως Ξάνθη. Σήμερα είδαμε ένα Δ.Σ. μπάχαλο. Λήφθηκαν κάποιες αποφάσεις αλλά θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε εάν θα υλοποιηθούν. Δεν είμαι πολύ αισιόδοξος. Μάλλον απαισιόδοξος είμαι ως προς το τι θα γίνει. Οι decision makers είναι οι μεγάλοι. Όπως ήδη ξέρετε η αναδιάρθρωση πέρασε με οριακή πλειοψηφία.
Είμαι ελεύθερος πολίτης και μπορώ να εκφράζω την άποψή μου. Σας ξαναλέω ότι ήταν μπάχαλο με τα όσα άκουσα και όσα εκφράστηκαν εκεί. Βγήκαν κάποιες μικρές άκρες από αυτό το μπάχαλο. Συνεχίζουμε να έχουμε ένα τεράστιο ερωτηματικό για την επόμενη μέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα πρέπει να παίξει ρόλο και η πολιτεία προκειμένου να προφυλάξει το ποδόσφαιρο. Δεν εννοώ με χορηγίες. Μιλάω για το κομμάτι που έχουμε θέσει ως λίγκα για το στοίχημα και τον αθλητικό νόμο σχετικά με τη διαφάνεια για το ιδιοκτησιακό καθεστώς», είπε ο Χρ. Πανόπουλος.
Ενώ για τη στάση που κράτησαν Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, σχολίασε: «Δεν μπορώ να σας τις διαβάσω ακριβώς. Για την ακρίβεια μπορώ να σας τις διαβάσω αλλά δεν θα ήθελα να εκφραστώ. Πίσω από κάθε τους λέξη και στάση μου δείχνουν ότι κρύβεται κάτι άλλο. Υπάρχει ένα μεγάλο ναι μεν, αλλά με τέσσερις προϋποθέσεις».


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »