Πέμπτη, Μαρτίου 30, 2017

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΕΡΑ! Πρώτος εκλεγμένος Πρόεδρος του ΣΑΣΟΕΕ ο Αλέξανδρος Κοντός! Επί 145 ψηφισάντων, πήρε 143 σταυρούς! Ένας βρέθηκε άκυρος


*Ποιά είναι τα 21 μέλη που αποτελούν το πρώτο Δ.Σ.του ΣΑΣΟΕΕ, τι τόνισαν οι ομιλητές στην Γεική Συνέλευση
Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017. Ιστορική ημέρα για το Συνεταιριστικό Κίνημα, αφού εκλέχθηκε το πρώτο του ΣΑΣΟΕΕ (Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Συνεταιριστικών Οργανώσεων Επιχειρήσεων Ελλάδος) με πρώτο εκλεγμένο Πρόεδρο τον πρώην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτή Ξάνθης Αλέξανδρο Κοντό που επί 145 ψηφισάντων, πήρε 143 ψήφους, ενώ βρέθηκε και ένα άκυρο ψηφοδέλτιο.
Ο πρόεδρος της γενικής συνέλευσης Παναγιώτης Ταρενίδης λίγο πριν την έναρξη των εκλογών, κάνοντας λόγο για μια ιστορική διαδικασία για το κίνημα, ευχήθηκε καλή επιτυχία στους υποψηφίους για το Δ.Σ. τονίζοντας ότι «θα δώσουμε μάχες τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό της χώρας. Με δουλειά και ομόνοια θα ενισχύσουμε το συνεταιριστικό κίνημα».
ΤΙ ΤΟΝΙΣΑΝ ΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ
Στις μεγάλες προσπάθειες που έγιναν όλο το προηγούμενο διάστημα αναφέρθηκε εισηγητικά ο Αλέκος Κοντός, ξεκινώντας τις διαδικασίες της γενικής συνέλευσης. «Η προσπάθεια που κάναμε ήταν να ενώσουμε όλη την Ελλάδα και σήμερα βρίσκονται εδώ εκπρόσωποι συνεταιριστικών οργανώσεων από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο. Πλησιάζουμε τις 90 οργανώσεις και ευελπιστούμε και πιστεύουμε ότι πολύ σύντομα θα καλύψουμε το σύνολο σχεδόν των Συνεταιριστικών οργανώσεων της χώρας μας», σημείωσε.
«Είναι μεγάλη ικανοποίηση μετά από τόσους μήνες να βλέπουμε μια προσπάθεια να αποδίδει καρπούς. Με λίγα λόγια τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Έχουμε τεράστιες προκλήσεις, το συνεταιριστικό κίνημα έχει μείνει πίσω σε σχέση με αυτά που έπρεπε να κάνει και εδώ είμαστε για να μπορέσουμε να τα διορθώσουμε», σημείωσε στην συνέχεια της διαδικασίας ο Βασίλης Παρόλας, γενικός διευθυντής του Αγροτικού Συνεταιρισμού Θεσπρωτίας και γραμματέας του προσωρινού ΔΣ του ΣΑΣΟΕΕ, ενώ αναφέρθηκε και στις βασικές αρχές που θα κινηθεί η νέα διοίκηση.
Στην ανάγκη ενός χώρου με ισχυρή παρουσία στα κέντρα αποφάσεων, αναφέρθηκε ο Θανάσης Τσιοτίνας, πρόεδρος του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Αρκαδίας «Η Ένωση» και ταμίας στο προσωρινό ΔΣ του ΣΑΣΟΕΕ, σημειώνοντας επίσης την ανάγκη ύπαρξης πρότυπων συνεταιρισμών.
Ο νομικός Κώστας Παρηγόρης τόνισε ότι «η ενέργεια που αντλήσαμε για να επιτευχθεί όλη αυτή η προσπάθεια σήμερα έρχεται από σας τους ίδιους, οι οποίοι έχετε μία ιστορία, εκφράζεται όλοι σας τις αρχές του συνεργατισμού. Έχετε πολύ μέλλον και θα πάτε πολύ μπροστά».
Στην συνέχεια παίρνοντας τον λόγο ο Χρήστος Μπαρλιάς, πρόεδρος της ΕΑΣ Κορινθίας αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έγιναν από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια μέχρι και σήμερα: «Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα, μια μεγάλη ιστορική στιγμή. Πριν από κάποιους μήνες μια ομάδα …ξυπόλητων Συνεταιριστών αφού είδαμε ότι δεν πάει άλλο με το παλιό ήρθαμε εδώ σε αυτή την αίθουσα και ξεκινήσαμε μια πορεία. Η πορεία έφερε όλον αυτόν τον κόσμο, που θα βάλει τις βάσεις, τον θεμέλιο λίθο και μετά θα μπορέσει να εμπλουτιστεί και με καινούργιους ανθρώπους. Πιστεύω να γίνουμε ένα μεγάλο ρεύμα και να τους πάρουμε όλους μαζί μας και να βρούμε λύσεις στα προβλήματα του συνεταιριστικού κόσμου», τόνισε.
Τέλος αφού διαβάστηκε ο ονομαστικός κατάλογος των εγγεγραμμένων και διαπιστώθηκε απαρτία, η εκλογική διαδικασία ξεκίνησε.
ΠΟΙΟΙ ΕΚΛΕΧΤΗΚΑΝ-ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΝΤΟΣ
 
Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Αλέξανδρος Κοντός σε δηλώσεις του έκανε λόγο για ιστορική μέρα για τον συνεταιριστικό και αγροτικό κόσμο της χώρας, «διότι το συνεταιριστικό κίνημα ξαναγεννιέται με δυναμισμό και όραμα, διεκδικεί ρόλο και λόγο σε όλες τις εξελίξεις που αφορούν του συνεταιρισμένους αγρότες της χώρας».
Όπως είπε, ο ΣΑΣΟΕΕ με το νέο του Διοικητικό Συμβούλιο, που αποτελείται από σημαντικούς συνεταιριστές από την Κρήτη έως τον Έβρο, είναι ο μοναδικός φορέας και ουσιαστικά αλλά και τυπικά που είναι σε θέση και μπορεί να εκπροσωπήσει δυναμικά, αξιόπιστα και αποτελεσματικά τον αγροτικό/συνεταιριστικό κόσμο της χώρας, να δώσει «μάχη» για τα συμφέροντά του και να συμβάλει στη δημιουργία των καλύτερων συνθηκών και προοπτικών για το μέλλον του.
Τα αποτελέσματα των εκλογών
Σύμφωνα με το αποτέλεσμα των εκλογών, εξελέγησαν:
Πρόεδρος στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΑΣΟΕΕ ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και νυν Γενικός Διευθυντής της Σ.Ε.Κ.Ε. Α.Ε. κ. Αλέξανδρος Κοντός
Μέλη του Δ.Σ. οι κάτωθι εκπρόσωποι συνεταιριστικών επιχειρήσεων και οργανώσεων της χώρας:
Χρήστος Γιαννακάκης (ΚΕΑ Ημαθίας)
Χρήστος Τσιχήτας (ΕΑΣ Θεσσαλονίκης),
Νίκος Στεργίου (Α.Σ. «Πελεκάνος» Φλώρινας)
Νικήτας Πρίντζος (ΑΣ Βόλου – ΕΒΟΛ)
Κώστας Λεπίδας (ΕΑΣ Καβάλας)
Αχιλλέας Λιούτας (ΕΑΣ Τρικάλων)
Ευθύμης Φωτεινός (ΑΣ  Άδενδρου Θεσσαλονίκης)
Θανάσης Παπαθανασόπουλος (ΑΣ Λαμίας)
Διονύσης Φόλιος (ΑΣ Καπνικός Καρδίτσας)
Χρήστος Μπαρλιάς (ΕΑΣ Κορινθίας)
Δημήτρης Ντούρος (ΑΣ Ράχης Πιερίας)
Θανάσης Τσιοτίνας (ΑΣ Κτηνοτροφικός Αρκαδίας)
Νικήστρατος Χαροκόπος (ΑΣ Ρεθύμνης)
Ανδρέας Στρατάκης (Ένωση Ηρακλείου)
Νίκος Δασκαλάκης (ΕΑΣ Ιεράπετρας)
Νίκος Κουτλιάμπας (ΑΣΕΠΟΠ Βελβενδού)
Βασίλης Παρόλας (ΣΥ.ΒΕ.ΑΠ. ΑΕΣ)
Γιώργος Κατσούλης (Α.Σ. Μεσσηνίας)
Νίκος Γκίζας (ΑΣ Άρτας – Φιλιππιάδας)
Διονύσης Κακολύρης (ΕΑΣ Ζακύνθου)
Αναπληρωματικά μέλη
Γιώργος Ξυλούρης (ΚΣΟΣ Α.Ε.Σ. ΑΕ)
Μάρκος Λέγγας (ΠΗΓΑΣΟΣ)
Χρυσόστομος Παυλίδης (ΕΑΣ Γρεβενών)
Κωνσταντίνος Παπαβασιλείου (ΕΑΣ Κιάτου)
Πρόεδρος στο Εποπτικό Συμβούλιο του ΣΑΣΟΕΕ ο κ. Κώστας Σκιαδάς, πρώην Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και πρόεδρος του ΑΣ ΚΑΣΣΕΛ Α.Ε.
Μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου οι κάτωθι εκπρόσωποι συνεταιριστικών οργανώσεων κι επιχειρήσεων:
Αξιώτης Καμπρούδης (ΕΑΣ Διδυμοτείχου)
Ελευθέριος Αντωνάκος (ΣΑΓΑΠΕΛ – Αγελαδοτρόφοι Πελοποννήσου)
Ανδρέας Καλαφάτης (ΑΣ Κεφαλληνίας – Ιθάκης)
Παναγιώτης Παγάνης (ΑΣ Μεσσηνίας) 
Τις επόμενες μέρες (Τρίτη 4 Απριλίου), το πρώτο εκλεγμένο Δ.Σ του ΣΑΣΟΕΕ θα συγκροτηθεί σε σώμα. Μια νέα σελίδα ξεκίνησε για το  Συνεταιριστικό Κίνημα. 
Share this

Related Posts

Previous
Next Post »