Παρασκευή, Μαρτίου 24, 2017

5η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΞΑΝΘΗΣ: Εντυπωσιακό ξεκίνημα με μεγάλη προσέλευση κόσμου, πλήθος εκδηλώσεων και…εκπλήξεων!

Το βράδυ της Τετάρτης από την δημοφιλή Υφυπουργό Μακεδονίας και Θράκης Μαρία Κόλλια  ΤσαρουχάΤα εγκαίνια της 5ης Πανελλήνιας Εμπορικής Έκθεσης του ΕΒΕ Ξάνθης, πραγματοποιήθηκαν στις 8 το βράδυ της Τετάρτης 22 Μαρτίου στο κατάμεστο Αθλητικό Κέντρο «Φ. Αμοιρίδης» από την δημοφιλή Υφυπουργό Μακεδονίας και Θράκης Μαρία Κόλλια Τσαρουχά.
Τον αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ.Παντελεήμων, ενώ παραβρέθηκαν στην έναρξη της έκθεσης, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ.Μαρκόπουλος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικού Τομέα Νίκος Ευφραιμίδης, ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, ο πρώην Υπουργός Αλέξανδρος Κοντός, Πρόεδροι των Επιμελητηρίων απο την Περιφέρεια αλλά και απο την Κοζάνη, η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Αλεξία Γκιρτζίκη, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Νίκος Κιατίπης με τον γραμματέα Μιχάλη Πατεράκη, ο γεν. γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γιώργος Χατζηθεοδώρου με μέλη της Νομαρχιακής, ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Πασχάλης Λύρατζης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ξάνθη-ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ Ιπποκράτης Καμαρίδης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και Περιφερειακοί σύμβουλοι, επιχειρηματίες, επαγγελματίες, η Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης Μαρία  Τσιακίρογλου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Ξάνθης κ.Μίλκογλου, ο πολιτευτής των ΑΝΕΛ Διαμαντής Σκουλαρίκης, το μέλος του Πολιτικού συμβουλίου των ΑΝΕΛ Χρύσα Ούτση, ο εκπρόσωπος αγροτικού των ΑΝΕΛ Σπύρος Κούτρας, το μέλος της ΕΠΣ Ξάνθης Γιώργος Γκούρτσας, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων Θανάσης Πατσατζής, ο οικονομολόγος Μιχάλης Πουσπουρίκας,  ο Μανώλης Τσέπελης και πολύς κόσμος.
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραϊτης που ευχαρίστησε όλους τους προσκεκλημένους και αναφέρθηκε στην 5η Γενική Έκθεση και τους στόχους της. Η Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης κυρία Τσαρουχά και ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος.
Οι επισκέπτες πέρασαν από όλα τα περίπτερα περίπου 75 στον αριθμό και είδαν τα προϊόντα που εκτίθονταν ενώ όλοι οι πολίτες θα μπορούν να επισκέπτονται την έκθεση μέχρι και την Κυριακή 26 Μαρτίου. Να σημειώσουμε οτι η είσοδος είναι ΔΩΡΕΑΝ για όλους.
Ώρες λειτουργίας της Έκθεσης:
Τετάρτη – Πέμπτη – Παρασκευή: 17:00 έως 22:00
Σάββατο: 13:00 έως 22:00
Κυριακή: 11:00 έως 22:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ: ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΣΤΕΡΩΝ!
Η Έκθεση πλαισιώνεται από πολιτιστική εκδήλωση την Παρασκευή το βράδυ με τη συμμετοχή του Dasho Kurti, του Βασίλη Προδρόμου, της Έλενας Αρτενιάν, της Έλσας Καριώτη και της Χρύσας Μωραΐτη. Την ορχήστρα συμπληρώνουν οι Δημήτρης Σίντος στο πιάνο και Θάνος Τσελεμπής στα τύμπανα – κρουστά.

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΕΘΙΜΟ ΤΟΥ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ
Το Σάββατο 25 Μαρτίου στη μία το μεσημέρι οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να τιμήσουν το παραδοσιακό έθιμο του μπακαλιάρου. Μαγειρεύουν και προσφέρουν δωρεάν στους επισκέπτες οι: Σεφ Φώτης Βλαχαντώνης, Μάγειρας Κωνσταντίνος Χατζηϊωάννου. Ο μπακαλιάρος έφτασε στο ελληνικό τραπέζι περί τον 15ο αιώνα και καθιερώθηκε άμεσα ως το εθνικό φαγητό της ημέρας του Ευαγγελισμού, καθώς με εξαίρεση τα νησιά μας, το φρέσκο ψάρι αποτελούσε πολυτέλεια για τους κατοίκους της ηπειρωτικής Ελλάδας. Έτσι, ο παστός μπακαλιάρος, που δεν χρειαζόταν ιδιαίτερη συντήρηση, αποτέλεσε την εύκολη και φθηνή συνάμα λύση, έθιμο που κρατά μέχρι τις μέρες μας.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ Η ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΒΟΥΡΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ
Την Κυριακή 26 Μαρτίου από τις 11:00 το πρωί μέχρι και το κλείσιμο της Έκθεσης, οι παραγωγοί που έχουν παρασκευάσει τον μεγάλο Θρακιώτικο Καβουρμά, θα τον διανείμουν δωρεάν σε όλους τους επισκέπτες.
Share this

Related Posts

Previous
Next Post »