Πέμπτη, Μαρτίου 30, 2017

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ

Αυτοί που μιλάνε για «φιάσκο» αστυνομική υπόθεση σε σχέση με τα όπλα στο τζαμί της Ηλιόπετρας, ας μη βιάζονται! Έχει πολύ δρόμο ακόμη αυτή η ιστορία και οι αρχές, κάτι παραπάνω γνωρίζουν και απλά θέλουν να το τεκμηριώσουν!
…..

*Καλά τόσος ντόρος, τόσος θόρυβος και μια ερώτηση που την υπογράφουν 13 βουλευτές κατά του Πρύτανη του ΔΠΘ και τα τοπικά λεγόμενα…προοδευτικά και αριστερά ΜΜΕ απαξίωσαν να γράψουν μια λέξη; Μήπως ζούνε σε άλλη…περιοχή και μπερδεύτηκαν!;
…….

*Αναφέρομαι στην ερώτηση στους υπουργούς Παιδείας και Δικαιοσύνης, που κατέθεσαν 13 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ. και οι 3 της Ξάνθης), κάνοντας λόγο για «σκηνικό σκανδάλων και κακοδιοίκησης στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης».
Όπως αποκαλύπτουν μεταξύ άλλων, «το ΣΔΟΕ, η Εισαγγελία Εφετών Ροδόπης και το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης εξετάζουν 5 δικογραφίες, οι 4 εκ των οποίων αφορούν συμβάσεις σίτισης (Χούτος) και φύλαξης του ΔΠΘ».
Οι βουλευτές ρωτούν τα κυβερνητικά στελέχη «ποιες ενέργειες σκοπεύουν να προωθήσουν ή έχουν ήδη προωθήσει ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα και η χρηστή διοίκηση δεδομένου ότι έχουν παραλάβει τα στοιχεία από τις αρμόδιες αρχές»!
(σ.σ. Διαβάστε όλη την ερώτηση των 13 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη σελίδα 10 και τα συμπεράσματα δικά σας)
….
*Εμείς σε αυτά που τους καταλογίζουν πάντως, θα περιμένουμε την απάντηση και του κυρίου Καραμπίνη, αλλά και των κυρίων Χούτου και Σιμόπουλου!
……
*Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης εντάσσεται ο ανεξάρτητος βουλευτής Λάρισας Κώστας Μπαργιώτας, ο οποίος είχε εκλεγεί στις τελευταίες εκλογές με το Ποτάμι, απ' όπου αποχώρησε το περασμένο φθινόπωρο μετά την συνάντησή του με την επικεφαλής της ΔΗΣΥ Φώφη Γεννηματά και οριστικοποιήθηκε έτσι η συμφωνία ένταξής του στην παράταξη.

*Με δήλωσή του ο κ. Μπαργιώτας υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαχειριστεί το πρόβλημα της χώρας και ότι η κρίση αντί να υποχωρεί βαθαίνει περισσότερο, με τη ΝΔ να μη φαίνεται επίσης ικανή να διατυπώσει αξιόπιστη πρόταση εξουσίας και να αρκείται σε μια αέναη και ανούσια εκλογολογία.
«Σε αυτό το πλαίσιο η ανασύσταση της Κεντροαριστεράς σε ενιαίο πολιτικό φορέα, ικανό να περιγράψει και να επιδιώξει το όραμα μιας σύγχρονης Ευρωπαϊκής Ελλάδας είναι απολύτως απαραίτητη. Μάλιστα επείγει» αναφέρει ο Κώστας Μπαργιώτας και δηλώνει ότι «το κάλεσμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σε ένα Συνέδριο ενότητας και σύνθεσης μπορεί και πρέπει να οδηγήσει στην ενοποίηση όλων των δυνάμεων της δημοκρατικής παράταξης».
«Εντάσσομαι από σήμερα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για να συνδράμω σε αυτήν την προσπάθεια. Μια τέτοια διαδικασία ούτε εύκολη είναι ούτε προδιαγεγραμμένη. Για να είναι επιτυχής προϋποθέτει βούληση και πολιτική γενναιότητα από όλους» αναφέρει ο Κώστας Μπαργιώτας.
….

*Ανακαινισμένο αποδόθηκε χθες σε πιστούς και επισκέπτες το τέμενος Ταμπακχανέ. Παράλληλα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά επίσημα στο κοινό το κομπολόι με τις 999 χάντρες, ένα θρησκευτικό κειμήλιο που ήρθε στο φως τυχαία στην ανακαίνιση και διεκδικεί ρεκόρ Γκίνες.
……

*Τη διεκπεραίωση των εργασιών ανακαίνισης έφερε εις πέρας η Διαχειριστική Επιτροπή Μουσουλμανικής Περιουσίας Κομοτηνής. Στη θρησκευτική τελετή παρόντες οι μουφτήδες Κομοτηνής Μέτσο Τσεμαλή και Ξάνθης Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου, όπως και ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Παναγιώτης Κεραμάρης και άλλοι.
Το τέμενος συγκαταλέγεται στα παλαιότερα τεμένη της πόλης, χωρίς να είναι γνωστή η ακριβής ημερομηνία κατασκευής του, και είναι ένα από τα τρία κεντρικά τεμένη, μαζί με το Εσκί και το Γενί Τζαμί.
…..
*Σημειώνω ότι με  αφορμή την ημέρα των εγκαινίων χθες  στις 12 το μεσημέρι έγινε και η πρώτη παρουσίαση για το  κομπολόι, με τις 999 χάντρες, όπως και άλλα θρησκευτικά κειμήλια που έχει στην κατοχή της η Μουφτεία Κομοτηνής


ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ
Ενημερωτικά για κάθε ενδιαφερόμενο….Συνοπτικός διαγωνισμός της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ξάνθης για την προμήθεια χαρτικών ειδών και γραφικής ύλης έτους 2017, με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά αποκλειστικά βάσει τιμής.
Ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί στο γραφείο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Γ. Σταύρου 20) την Παρασκευή 28 Απριλίου 2017. Η ώρα έναρξης παραλαβής προσφορών είναι 12:00 και η ώρα λήξης 12:30 μ.μ.
Η ΚΑΤΙΝΑ
(Σ.Σ. Σας ενημερώνω για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό από τη στήλη, διότι δυστυχώς σε κάποιες δημοτικές επιχειρήσεις γίνονται παρόμοιοι διαγωνισμοί, αλλά δυστυχώς ελάχιστοι τους παίρνουν χαμπάρι και τα λεφτά πηγαίνουν συνεχώς στις ίδιες τσέπες….! Το πώς γίνεται αυτό, το ξέρουν οι ίδιοι οι Πρόεδροι…)


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »