Τρίτη, Μαρτίου 28, 2017

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ

«Αγκάθι» η αγορά του Παιδικού σταθμού της περιοχής επί της Σάρδεων 27 για τον Δήμαρχο Ξάνθης; Χθες πάντως έγινε χαμός με το συγκεκριμένο θέμα, καθώς οι απόντες που περίμενε η αντιπολίτευση, μετρήθηκαν μόνο σε...τρεις!. Στις απουσίες των Τσέπελη-Απόστολου Αγκόρτσα-Χρήστου Μούρκα

*Το Ρολόι των Νέων, το συνέδριο προσομοίωσης διαδικασιών Δημοτικού Συμβουλίου, πραγματοποιήθηκε από το Σάββατο 25 έως και την Δευτέρα 27 Μαρτίου στη Ξάνθη.
Πήραν μέρος νέοι, μαθητές και φοιτητές δημότες του νομού Ξάνθης οι οποίοι  έλαβαν θέσεις Δημάρχου, Αντιδημάρχων, Αρχηγών παρατάξεων και Δημοτικών Συμβούλων, συζήτησαν θέματα που απασχολούν την πόλη της Ξάνθης, σε εικονικό επίπεδο, και αποφάσισαν ψηφίζοντας τις δικές τους προτάσεις.
Σκοπός του συνεδρίου ήταν να προωθήσει την ιδέα της Δημοκρατίας και να αφυπνίσει τους νέους για ζητήματα που αφορούν την πόλη τους.
……

*Ανακοίνωση για το συνέδριο των νέων εξέδωσε και ο ΦΟΞ:
«Ομόφωνη απόφαση από τις νέες και τους νέους της Ξάνθης για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σε βάθος χρόνου για τα αδέσποτα ζώα της Ξάνθης!
Σας ευχαριστούμε για την τιμή που μας κάνατε να παρακολουθήσουμε τις εργασίες του Ρολογιού των Νέων (Το Ρολόι των Νέων) και την ανταλλαγή απόψεων και επιχειρημάτων σας!
Μας κάνατε σοφότερους και περισσότερο αισιόδοξους!
Σας ευχαριστούμε ξανά!
Φιλοζωικός Όμιλος Ξάνθης»
….

*Συνάντηση είχε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος με τη βουλευτή Δράμας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης  κ. Χαρά Κεφαλίδου.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας.
Οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν το καλό επίπεδο της συνεργασίας τους και εξέφρασαν τη θετική διάθεση να δοθούν λύσεις σε πάγια αιτήματα της τοπικής κοινωνίας όπως είναι η κατασκευή του νέου δημοτικού σχολείου Νευροκοπίου.
Για το συγκεκριμένο ζήτημα η κ. Κεφαλίδου επεσήμανε στον κ. Περιφερειάρχη ότι έχει αναδείξει το θέμα ήδη από το 2010, ενώ από την πλευρά του ο κ. Μέτιος τόνισε ότι έχει προβεί στις ενέργειες που απαιτούνται για την οριστική λύση του θέματος.
Από το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων
της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
……
*Απίστευτο επεισόδιο σημειώθηκε γύρω στις 11.10 το πρωϊ του Σαββάτου μέσα στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη, στην καθιερωμένη δεξίωση που έγινε με αφορμή την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, σύμφωνα με τον «Μαχητή».
….

*Σύμφωνα με το δημοσίευμα, με το που μπήκε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης ο Πρύτανης του ΔΠΘ Σάκης Καραμπίνης και είδε απέναντι να κάθονται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Γρηγόρης Στογιαννίδης τους επετέθη φραστικά, ενθυμούμενος προφανώς τον πόλεμο κατά του ΔΠΘ με αφορμή την σύσταση Τομέα Μειονοτικής εκπαίδευσης και τους είπε δυνατά
«Αφήστε ήσυχο το Πανεπιστήμιο, μη χώνεται τη μούρη σας εκεί που δεν σας σπέρνουν…Μη στοχοποιείτε το Πανεπιστήμιο...Καταλάβατε τι σας λέω; «
Μάλιστα ο φωνές του Πρύτανη ήταν τόσο έντονες, που ο μεν Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης έφυγε διακριτικά στο διπλανό γραφείο, οι δε άλλοι παριστάμενοι παρενέβησαν και ζήτησαν από τον Πρύτανη να ηρεμήσει….
…..

*Από την πλευρά τους οι δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έμειναν εμβρόντητοι μεν από την ξαφνική προσωπική επίθεση του Πρύτανη, αλλά δεν απάντησαν και δεν έδωσαν συνέχεια στο επεισόδιο…
Ο μόνος που σχολίασε την "έκρηξη" του Πρύτανη, ήταν ο  βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γρηγόρης Στογιαννίδης που απάντησε στον κύριο Καραμπίνη "ούτε ο χώρος, αλλά ούτε και η μέρα είναι κατάλληλες για τέτοιους καυγάδες..."!
-Πάντως για το συγκεκριμένο επεισόδιο δεν δόθηκε συνέχεια –προς το παρόν-ούτε από την Πρυτανεία, ούτε από το XanhiLeft.

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ
Εκτός άφησαν οι δυο μεγάλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο (Ξυνίδη-Δημήτρη Μπένη) τις παρατάξεις Τσιακίρογλου και Ιπποκράτη Καμαρίδη από τα νέα Δ.Σ. τόσο του Κέντρου Πολιτισμού, όσο και της Κοινωνικής Πρόνοιας (σ.σ. Ήταν μέλος η κυρία  Χρυσούλα  Δημούδη…) μέχρι το τέλος της θητείας τους.
Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι για τον μεν γιατρό Ιπποκράτη Καμαρίδη εναντιώθηκαν σφόδρα οι Μανώλης Φανουράκης και Ηλίας Βασιλούδης, προτιμώντας τον Νίκο Ανταμπούφη που πήρε 7 ψήφους, όσες δηλαδή και ο Δημήτρης Μπένης που επίσης δεν ψηφίστηκε από όλους της παράταξης Ξυνίδη.
Τώρα αν οι χθεσινές διεργασίες θα έχουν συνέπεια για την διάσπαση ή όχι της αντιπολίτευσης (και κυρίως των «4») θα φανεί πολύ γρήγορα…
Η μη εκλογή πάντως του Ι. Καμαρίδη στο Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού εξέπληξε τους πάντες.
Η ΚΑΤΙΝΑ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »