Τρίτη, Μαρτίου 28, 2017

ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ ΤΑ νέα μέλη των Δ.Σ. σε κέντρο πολιτισμού και Κοινωνική πρόνοια


Απόντες από τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου οι δυσαρεστηθέντες Μανώλης Τσέπελης και Απόστολος Αγκόρτσας περισσότερο για την αγορά του παιδικού σταθμού, παρά επειδή βρέθηκαν εκτός Δ.Σ. από τα Νομικά πρόσωπα. Λέτε να ανεξαρτοποιηθούν και οι δυο και να κάνουν την δική τους ομάδα;;
ΑΛΕΚΤΩΡ

*Μεγάλη έκπληξη χθες στις εκλογές για τα νέα Δ.Σ. των Νομικών προσώπων, αφού στην μάζωξη της αντιπολίτευσης, μάλλον άλλα αποφάσισαν το βράδυ της Κυριακής, αφού στη χθεσινή ψηφοφορία που ακολούθησε, τελικά η αντιπολίτευση προτίμησε τον Νίκο Ανταμπούφη που έμεινε εκτός ο γιατρός Ιπποκράτης Καμαρίδης…
Πιο αναλυτικά πήραν από τους παρόντες 12 της αντιπολίτευσης:
1.Ηλίας Βασιλούδης 11 ψήφοι.
2.Δημήτρης Μπένης 7 ψήφοι
3.Νίκος Ανταμπούφης 7 ψήφοι
….
4.Ιπποκράτης Καμαρίδης 4 ψήφοι
5.Κολλάρος Γιώργος  3 ψήφος
-Οι τρεις πρώτοι λοιπόν θα εκπροσωπούν από δω και πέρα την αντιπολίτευση στο Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού.
……
*Σήμερα αναμένεται η εκτόξευση του δορυφόρου GR01- DUTHSat που κατασκευάστηκε στο Δημοκρίτειο Πανεπίστημιο Θράκης.
Συγκεκριμένα στην Πολυτεχνική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, έχει κατασκευαστεί ένας πλήρης δορυφόρος μικρού μεγέθους στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής διαστημικής αποστολής QB50.
Ο δορυφόρος έχει περάσει όλες τις λειτουργικές δοκιμές και τις σκληρές δοκιμασίες πτήσης και έχει ήδη φορτωθεί στον πύραυλο που θα τον μεταφέρει στο διάστημα.
…..
*Όπως είναι γνωστό, υπό την επίβλεψη του Επίκουρου Καθηγητή Θεόδωρου Σαρρή, μία ομάδα από μηχανικούς, μεταδιδακτορικούς ερευνητές και μεταπτυχιακούς φοιτητές ολοκλήρωσαν πριν από λίγους μήνες το πολύπλοκο έργο του σχεδιασμού και της κατασκευής του δορυφόρου, που πήρε την κωδική ονομασία GR01-DUTHSat.
…..
*Η ερευνητική ομάδα, μέρος του Εργαστηρίου Ηλεκτρομαγνητικής Θεωρίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, έχει μακροχρόνια ενασχόληση στο χώρο της τεχνολογίας και επιστήμης του διαστήματος και επελέγη το 2012 ανάμεσα σε δεκάδες προτάσεων από 38 χώρες για να συμμετάσχει στην πρωτοβουλία «QB50» για την κατασκευή και εκτόξευση ταυτόχρονα 50 νανο-δορυφόρων τύπου CubeSat.
Στόχος του σμήνους αυτού των νανο-δορυφόρων είναι να μελετήσουν τη σύσταση και την ηλεκτροδυναμική του κοντινού διαστημικού χώρου μέσα στην Θερμόσφαιρα της Γης, σε αποστάσεις από 200 έως 400 χιλιόμετρα από την επιφάνεια της Γης, και κυρίως να παρατηρήσουν αλλαγές στην περιοχή αυτή κατά τη διάρκεια ηλιακών διαταραχών και εκρήξεων.
…..
*Δεν έστειλε εκπρόσωπο η Κυβέρνηση στη Ξάνθη για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, με αποτέλεσμα τελικά να την εκπροσωπήσει στη παρέλαση ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης.
Απο την εξέδρα των επισήμων είδαν κατά τα καθιερωμένα την παρέλαση οι εκπρόσωποι των Φορέων, Περιφερειακοί και δημοτικοί, ενώ οι δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσειν Ζεϊμπέκ και Γρηγόρης Στογιαννίδης παρακολούθησαν την παρέλαση μαζί με τον κόσμο.
……..

*Επίσης παρουσία του Αντιδημάρχου Σταυρούπολης Κυριάκου Παπαδόπουλου και του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικού Νίκου Εφραιμίδη, πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις της Σταυρούπολης για την 25η Μαρτίου.
…….
*Tις εκδηλώσεις τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κώστας Σαρόγλου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Γιαννακίδης, εκπρόσωποι του στρατού, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής και πλήθος κόσμου.
Μετά τη Δοξολογία, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων και παρέλαση μαθητικών και λαογραφικών τμημάτων που χειροκροτήθηκαν θερμά από όλον τον κόσμο.
………

*Με επιστολή του ως, Πρόεδρος της ΣΤΗΡΙΞΗΣ, ο Αντιπεριφερειάρχης ευχαριστεί την εταιρία BIGTEM για τη δωρεά χυμών ροδιού .
Αναλυτικά η επιστολή:
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Κύριε Παρασκευά ,κύριε Απόστολε,
Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την πρόσφατη Κοινωνική προσφορά σας ,για το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ν.Ξάνθης  «Στήριξη».
Τα κιβώτια με τους χυμούς (408 φιάλες των 250 ml) θα διανεμηθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης ,για να μοιραστούν αντίστοιχα στις κλινικές.
Σκοπός της Στήριξης είναι να βοηθήσει συμπληρωματικά και με τρόπο που μέχρι τώρα δεν ήταν εφικτός από τις υπάρχουσες δομές ,μέσα από την εθελοντική προσφορά των συμπολιτών μας και την κοινωνική τους ευαισθησία, συμπολίτες μας που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης .
Σας ευχαριστούμε θερμά και σας συγχαίρουμε για την όμορφη και με άρωμα αλληλεγγύης προσφορά σας . 
Για την ΣΤΗΡΙΞΗ ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης
Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης
......
*Αυτά είναι τα νέα Διοικητικά συμβούλια των δυο νομικών  προσώπων του Δήμου Ξάνθης


ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Πασχάλης Λύρατζης
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Δέσποινα Παρτσαλίδου
ΜΕΛΗ:
1.Γιαννώτα Δώρα,
2.Αλέξανδρος Κυριακίδης,
3.Κίρατζη Ερκάν,
4.Σεργκελίδης Κρυωνάς,
5.Σάκης Χατζηαντωνίου,
6.Μαίρη Τσιακίρογλου,
7.Ελισάβετ Παυλίδου δασκάλα,
8.Ανέστης Χατζαπόπουλος,
9.Ηλίας Βασιλούδης,
10.Νίκος Ανταμπούφης και
11.Δημήτρης Μπένης.
ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τάσος Θεοδωρίδης
Αντιπρόεδρος: Μιχάλης Λομβαρδέας
ΜΕΛΗ:
1.Χατζηευφραιμίδης Ιρδάνης
2.Γιαννώτα δώρα
3.Γκιρτζίκη Αλεξία
4.Φραγκουλάνης Νίκος
5.Γάντζος Πάτροκλος
6.Βασιλειάδου Ε.
7.Χρηστίδου Βασιλική
8.Μυλωνάς Γιώργος
9.Τσαρεκτσή Ιρφάν
Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »