Πέμπτη, Μαρτίου 23, 2017

Σσσσ..... Ψίθυροι

ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ
Η σημερινή ετυμηγορία της ελληνικής Δικαιοσύνης για το Βατοπέδι αποκαθιστά με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την αλήθεια.
Ρίχνει άπλετο φως εκεί που συγκεκριμένα, πολιτικά και δημοσιογραφικά, σκοτεινά μυαλά έστησαν την πλεκτάνη τους, που τόσο άδικα, τόσο απροκάλυπτα κατασυκοφάντησαν και ταλαιπώρησαν αθώους ανθρώπους και τις οικογένειές τους. Ο λόγος; Προφανής, πια.
Να ρίξουν την τότε κυβέρνηση, να εξυπηρετήσουν συμφέροντα ξένων δυνάμεων αλλά και τα δικά τους μικροπολιτικά συμφέροντα, να αποπροσανατολίσουν τους Έλληνες πολίτες σε μία ιδιαιτέρως κρίσιμη περίοδο για το μέλλον της χώρας, να καλύψουν τις σκοτεινές μεθοδεύσεις τους σύροντας τη πατρίδα και την πολιτική ζωή σε μία κατάσταση αποσταθεροποίησης….
(O πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρος Κοντός για την αθώωση όλων στην υπόθεση του Βατοπεδίου)
-Και μέχρι έναν βαθμό, τα κατάφεραν…

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Όλοι ανησυχούν και αποκλείουν τους Τούρκους, εκτός από μας: Η αρχηγός του Σοσιαλιστικού Κόμματος Βουλγαρίας, Κορνέλια Νίνοβα, κατήγγειλε την Τουρκία ότι απειλεί την χώρα της και όλη την Ευρώπη:
«Το βασικό θέμα αφορά την κυριαρχία της Βουλγαρίας, την ακεραιότητα της Βουλγαρίας και την ασφάλειά της. Η Τουρκία απειλεί όλη την Ευρώπη. Ένας Τούρκος υπουργός καλεί να υποστηριχθεί το κόμμα DOST [το κόμμα των Τούρκων της Βουλγαρίας]. Ο Τούρκος πρέσβης συμμετέχει στην προεκλογική εκστρατεία στη Βουλγαρία. Τούρκος δήμαρχος ζητά περισσότερες ψήφους για το DOST προκειμένου να καθιερωθεί η τουρκική γλώσσα ως επίσημη στη χώρα μας. Όλα αυτά είναι απαράδεκτα για μας».
Όλα τα ανωτέρω συμβαίνουν και στην Ελλάδα, σε υπερθετικό βαθμό. Κανείς δεν συγκινείται;
«Καλ»

Ανακοίνωση της ΝΟΔΕ για την αθώωση των εμπλεκόμενων στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου

Μετά από τρεις εξεταστικές επιτροπές της Βουλής και μια μακροσκελή ακροαματική διαδικασία, η ελληνική Δικαιοσύνη αθώωσε πανηγυρικά το σύνολο των εμπλεκομένων στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.
Ο σκληρός και άδικος πόλεμος που υπέστη τότε η παράταξη μας, βασισμένος στο ψέμα και στην λάσπη, γεννά το ερώτημα πως θα ήταν σήμερα η καθημερινότητα μας, αν η Ελλάδα των μεταρρυθμίσεων και της ευθύνης είχε από τότε νικήσει την δημαγωγία και το λαϊκισμό. Σύντομα, οι δυνάμεις του χθες, που μόνο έβλαψαν την πατρίδα, θα αποτελούν μια κακή ανάμνηση.
             Για τη ΝΟΔΕ ΝΔ Ξάνθης
Ο Πρόεδρος                         Ο  Γραμματέας
Κιατίπης Νικόλαος               Πατεράκης Μιχαήλ

Κινητοποίηση συμβασιούχων και εργολαβικών εργαζομένων στους ΟΤΑ στο Δημαρχείο Κομοτηνής

Κινητοποίηση έξω από το Δημαρχείο Κομοτηνής πραγματοποίησαν την Τρίτη οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι δήμων της Ροδόπης, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης.
Διεκδίκησαν να δοθεί λύση στο πρόβλημα της πληρωμής τους και απαίτησαν μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.
Τη φωνή αγωνιστικής διεκδίκησης των εργασιακών τους δικαιωμάτων ένωσαν μαζί τους οι εργολαβικοί εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Κομοτηνής, που διεκδικούν το δικαίωμά τους στη δουλειά και τη μη απόλυσή τους.
Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε αντιπροσωπεία από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ροδόπης και από το Σύλλογο Γυναικών Ν.Ροδόπης.
Οι συγκεντρωμένοι κρατώντας πανό που έγραφαν «Όχι στην απλήρωτη εργασία – Ναι στη σταθερή εργασία», «Οι εργάτες δεν είναι σκουπίδια», «Κανένας εργαζόμενος να μην χάσει τη δουλειά του», πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Κομοτηνής που κατέληξε στο ηρώο της πόλης.

Συλλυπητήρια του Διοικητή του Π.Γ.Ν.Ε. για τον θάνατο του Ιάκωβου Χριστοφοράκη

Η   ξαφνική   απώλεια   του   Ιάκωβου   Χριστοφοράκη   λύπησε   ιδιαίτερα   το   προσωπικό   του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, στο οποίο είχε υπηρετήσει από τη θέση του Προέδρου   του   Διοικητικού   Συμβουλίου.   Ο   εκλιπών   είχε   διακριθεί   για   την   εργατικότητα   και εντιμότητά του. Ως ειδικευόμενος γιατρός και συνδικαλιστής είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί
του. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.  
Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ του Π.Γ.Ν.Ε.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ

1,5 τόνοι ακατάλληλα όστρακα κατασχέθηκαν από το Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης

Χίλια εκατό πενήντα ένα (1.151) κιλά όστρακα ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και υπολειπομένων διαστάσεων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, πρωινές ώρες της Τρίτης, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, ενώ συνελήφθη ένας 41χρονος ημεδαπός, για κατοχή και μεταφορά με σκοπό την πώληση – εμπορία της ανωτέρω ποσότητας οστράκων.
Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και συντονισμένων ενεργειών, εντοπίστηκε από στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. επί της Εγνατίας Οδού με κατεύθυνση από Αλεξανδρούπολη προς Κομοτηνή και ακινητοποιήθηκε με τη συνδρομή στελεχών της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Ν. Ροδόπης Ι.Χ.Ε. όχημα, ακατάλληλο για τη μεταφορά οστρακοειδών, με οδηγό τον 41χρονο, το οποίο μετέφερε συνολικά πενήντα έξι (56) σάκους με όστρακα, χωρίς τα συνοδευτικά τους έγγραφα.
Το σύνολο των χιλίων εκατό πενήντα ενός (1.151) κιλών οστράκων κρίθηκε από το αρμόδιο Τμήμα Κτηνιατρικής Π.Ε. Έβρου ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα οστράκων καθώς και το Ι.Χ.Ε. όχημα.

Νέα πρόκληση των Τούρκων: 33 παραβιάσεις και εικονική αερομαχία στο Αιγαίο

Σε νέες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησαν τουρκικά αεροσκάφη την Τρίτη (21/3).
Πιο συγκεκριμένα, έξι τουρκικά αεροσκάφη προχώρησαν σε 33 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό Αιγαίο, ενώ σημειώθηκε και μία εικονική αερομαχία μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.
Τέσσερα τουρκικά αεροσκάφη που πετούσαν σε σχηματισμούς και δύο μεμονωμένα, προέβησαν επίσης σε τέσσερις παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.
Τέσσερα από τα αεροσκάφη ήταν οπλισμένα.
Τα παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

Συνελήφθησαν πέντε άτομα που αναζητούσαν πολύτιμα μέταλλα στις Σέρρες

Συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Τρίτης σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, πέντε Έλληνες ηλικίας 23 έως 45 ετών, για παράνομη ανασκαφή.
Συγκεκριμένα, κατά τον αστυνομικό έλεγχο στα δύο αυτοκίνητα που επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δύο μηχανήματα ανίχνευσης μετάλλων και σκαπτικά εργαλεία, με τα οποία όπως προέκυψε από την έρευνα, πραγματοποίησαν νωρίτερα παράνομη ανασκαφή σε αγροτική περιοχή, για αναζήτηση πολύτιμων μετάλλων.

Νέα προκήρυξη θέσεων γιατρών και νοσηλευτών μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ για το Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης

Προκηρύχτηκαν και νέες θέσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού μέσω
ΚΕΕΛΠΝΟ για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης:
Για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών 10 θέσεις:
3 θέσεις νεογνολόγων ή παιδιάτρων με εμπειρία στη νεογνολογία
1 θέση νοσηλευτών ΠΕ
4 θέσεις νοσηλευτών ΤΕ
2 θέσεις νοσηλευτών ΔΕ
Για την μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) 7 θέσεις:
3 θέσεις νοσηλευτών ΠΕ
3 θέσεις νοσηλευτών ΤΕ
1 θέση νοσηλευτών ΔΕ
Αναλυτικές πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.keelpno.gr
Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
Π.Γ.Ν.ΕΒΡΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ

Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις για την υγιεινή διαβίωση στο νομό Ξάνθης των ωφελούμενων του ΤΕΒΑ

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017, τα συνοδευτικά μέτρα του προγράμματος ΤΕΒΑ με θέμα «Συμβουλές υγιεινής διαβίωσης» από την Κοινωνική Σύμπραξη Π.Ε. Ξάνθης «ΣΤΗΡΙ-ΖΩ», με επικεφαλής εταίρο το Δήμο Ξάνθης.
Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκαν επτά ενημερωτικές ημερίδες για τους ωφελούμενους του προγράμματος ΤΕΒΑ, σε έξι σημεία του νομού Ξάνθης. Συγκεκριμένα, ημερίδες υλοποιήθηκαν σε Ξάνθη, Σταυρούπολη, Άβδηρα, Γενισέα, Εύλαλο και Μύκη από εξειδικευμένους επιστήμονες.
Οι εισηγητές ανέπτυξαν απλές συμβουλές σε θέματα υγιεινής διαβίωσης και διατροφής, επισήμαναν συχνά λάθη και παραλήψεις, ενώ εστίασαν στη βελτίωση των καθημερινών συνηθειών των παιδιών.


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »