Σάββατο, Μαρτίου 25, 2017

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ ΑΝΔΡΕΙΔΟΥ «ΤΑ ΑΔΕΙΑ ΚΟΥΤΙΑ» ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ «ΔΥΟ»Στον ζεστό και φιλόξενο χώρο του βιβλιοπωλείου «ΔΥΟ»  των Θανάση Αθανασιάδη &Κουτσουρά Μαυρουδή στην Ξάνθη στη οδό Βενιζέλου Ελευθερίου 29 παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία το βράδυ της Πέμπτης το βιβλίο της Χαράς Ανδρείδου «Τα άδεια κουτιά» παρουσία αρκετών βιβλιόφιλων της πόλης.
Την παρουσίαση έκανε η ψυχολόγος Μαρία Παπαδοπούλου η οποία στην αρχή της εκδήλωσης αφού χαιρέτησε το κοινό έκανε μια ψυχολογική προσέγγιση του βιβλίου αφού μέσω αυτού αναδύεται η πολυπλοκότητα των ανθρωπίνων σχέσεων.
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η συγγραφέας της οποίας το εν λόγω βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «ΛΙΒΑΝΗ» είναι το 4ο, και αναφέρθηκε στους ήρωες του μυθιστορήματος της εστιάζοντας στις λέξεις «ανάγκη» και «επιθυμία» που είναι τα «κλειδιά» αυτού, δεχόμενη και σχετικές ερωτήσεις από τους παρευρισκομένους. Λίγο αργότερα αναφέρθηκε στον τρόπο γραφής της εξηγώντας ότι όλα της τα βιβλία ολοκληρώνονται χωρίς ξεκάθαρο τέλος, με ένα ερωτηματικό  καθώς η ίδια επιθυμεί ο αναγνώστης να δίνει το δικό του φινάλε στα μυθιστορήματα της. Σημειώνεται ότι κατά της διάρκεια της παρουσίασης αποσπάσματα από το βιβλίο «Τα άδεια κουτιά» διάβαζε η δημοσιογράφος και ηθοποιός της Θρακικής Σκηνής Ρένα Τσώλου Καραγιάννη.
Μετά το τέλος της παρουσίασης η Χαρά Ανδρείδου υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου της ενώ η βραδιά στο βιβλιοπωλείο συνεχίστηκε με καλή μουσική κρασί και εδέσματα.
Μεταξύ άλλων την βιβλιοπαρουσίαση παρακολούθησαν ο Αντώνης Πασχάλης Περιφερειακός Συντονιστής της ΝΔ, η πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης Μαίρη Τσιακίρογλου και ο συμβολαιογράφος και μουσικός Χάρης Ξυλάς.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Η ύπαρξή μας είναι μια σειρά από άδεια κουτιά  εφαπτόμενα αλλά όχι συγκοινωνούντα. Κάθε κουτί και μια ανάγκη μας. Kαι όλη μας η ζωή μια αδιάκοπη προσπάθεια να γεμίσουμε τα άδεια κουτιά μέσα μας, όλα τα άδεια κουτιά μέσα μας…Μια γυναίκα, μια γυναίκα μόνη, προσπαθεί να καλύψει τις ανάγκες της. Έχει ανάγκη από έναν παθιασμένο, εξιδανικευμένο έρωτα, από μια κατασταλαγμένη προοπτική για το μέλλον, από τη χαρά και την ανεμελιά της στιγμής. Έτσι εμπλέκεται σε σχέσεις με τρεις διαφορετικούς άνδρες, συγχρόνως, που ο καθένας τους γεμίζει ένα διαφορετικό κουτί μέσα της. Είναι ερωτευμένη και με τους τρεις, αφήνεται και στους τρεις, άγεται και φέρεται από τις δικές τους ανάγκες, επιθυμίες, ευχές. Γίνεται τρεις διαφορετικές γυναίκες, τρεις διαφορετικοί άνθρωποι. Γεμίζει τα δικά τους άδεια κουτιά. Προχωρά στα τυφλά, προσπαθώντας να τους ερμηνεύσει, να τους καταλάβει μέσα από τα λόγια και τις πράξεις τους, και μ’ αυτές τις ερμηνείες πλάθει το δικό της σύμπαν, όπως όλοι μας. Κάποια στιγμή συνειδητοποιεί την παράνοια που βιώνει, καταλαβαίνει ότι χάνει τον εαυτό της και προσπαθεί να πάρει τη ζωή της στα χέρια της, να οδηγήσει εκείνη τις εξελίξεις. Συγκρούεται άγρια με την πραγματικότητα και με τα «θέλω» του καθενός χωριστά και αντιλαμβάνεται πως δεν μπορεί να ορίσει τον τρόπο που αντιδρούν οι άλλοι, ακόμα και οι αγαπημένοι άλλοι. Μπορεί μόνο να ορίσει τον τρόπο που αντιδρά, νιώθει, σκέφτεται, τον τρόπο που ζει η ίδια. Ξεκινά ένα αναγκαστικό, έξωθεν επιβεβλημένο ταξίδι μέσα της, μέσα στις θάλασσες και στις στεριές της, για να γνωρίσει τον εαυτό της. Ανακαλύπτει έκπληκτη τη δύναμή της και τη χρησιμοποιεί συνειδητά για να κάνει μια σιωπηλή ειρήνη με τον εαυτό της. Ώσπου…  
«Α» 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »