Παρασκευή, Μαρτίου 31, 2017

Σσσσσ.... Ψίθυροι

ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ
Η διοίκηση του Θ.Κ. έφτασε στο σημείο να αποκλείσει τον δημοκρατικό διάλογο των μελών ΔΕΠ, καταργώντας την ηλεκτρονική τους λίστα αλληλογραφίας. Πλέον, μπορεί κανείς να μιλήσει δημόσια μόνον εφόσον το εγκρίνει ο κ. Καραμπίνης. Είναι προφανές ότι όσο διαιωνίζεται αυτή η νοσηρή κατάσταση, το ΔΠΘ δεν θα μπορέσει να διαδραματίσει τον σημαντικό ρόλο που έχει ως αποστολή.
Με βάση τα παραπάνω ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
-Δεδομένου ότι έχουν παραλάβει τα στοιχεία από τις αρμόδιες αρχές, ποιες ενέργειες σκοπεύουν να προωθήσουν ή έχουν ήδη προωθήσει ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα και η χρηστή διοίκηση στο ΔΠΘ;
-Ποιες πρωτοβουλίες προτίθενται να αναλάβουν, ώστε να προστατεύσει τα δημόσια ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα από τέτοια φαινόμενα κακοδιαχείρισης και κακοδιοίκησης;
 (Από την ερώτηση των 13 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τον νυν Πρύτανη του ΔΠΘ κ.Καραμπίνη)
-Αρχίζει και «σφίγγει» πλέον ο κλοιός για την σημερινή Διοίκηση του Πανεπιστημίου….

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Αν κανείς ανατρέξει στο fb αυτές τις μέρες, θα διαπιστώσει ότι μπορεί να αφέθηκε ελεύθερος ο Ιμάμης της Ηλιόπετρας για τα πιστόλια με τον σιγαστήρα και τις σφαίρες που βρέθηκαν στον μιναρέ του τζαμιού, ωστόσο το σχόλια παίρνουν και δίνουν, ενώ πολλά πράγματα ακόμη δεν έχουν ξεκαθαρίσει…
Εντύπωση ωστόσο κάνει ότι παρά τα όσα ακούγονται και φημολογούνται, τόσο από την πλευρά των αρμόδιων υπουργείων αλλά και της αστυνομίας, δεν υπάρχει καμιά επίσημη δήλωση…
Την ίδια ώρα πληροφορίες της «Α» αναφέρουν ότι η ΕΥΠ συνεχίζει να ερευνά τη μυστηριώδη πράγματι υπόθεση, ενώ «μουδιασμένη» και «αντιφατική» είναι και η μειονότητα…
Αφού μάλλον και το Τουρκικό Προξενείο βρέθηκε «απροετοίμαστο», αφού βιάστηκε να μιλήσει για σκευωρία….«Γκιουλενικών» (!) χωρίς κανένα στοιχείο. Ας περιμένουμε ωστόσο να δούμε τι θα βγάλει η συγκεκριμένη ιστορία...
«Α»

Τυχερό Έβρου: Σύλληψη 25χρονου Αφγανού με μαχαίρι και πλαστό δίπλωμα οδήγησης

Συνελήφθη την 29-3-2017 το μεσημέρι, σε χωριό του Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού, 25χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αφγανιστάν, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε βρέθηκε επιμελώς κρυμμένο ένα πτυσσόμενο μαχαίρι, συνολικού μήκους 22 εκατοστών, ενώ κατά τον έλεγχο κατείχε και επέδειξε μία πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης, των Αρχών του Αφγανιστάν. Κατασχέθηκαν το παραπάνω μαχαίρι, το πλαστό έγγραφο, ένα κινητό τηλέφωνο και το όχημα.

Σύσκεψη για το λιμάνι των Θερμών και αλλά ζητήματα στο Δήμο Σαμοθράκης

Σύσκεψη για το λιμάνι των Θέρμων και για αλλά λιμενικά ζητήματα της Σαμοθράκης  πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017 στο Δημαρχείο μεταξύ ΟΛΑ και Δήμου Σαμοθράκης. Στη σύσκεψη ήταν παρόντες εκ μέρους του ΟΛΑ ο Πρόεδρος κος Χρήστος Δούκας, ο μηχανικός κος Χρ. Γκαζέπης και ο ναυπηγός κος Φ. Πιρπιρής, ενώ εκ μέρους του Δήμου συμμετείχαν ο  Δήμαρχος κος Α. Βίτσας, ο Αντιδήμαρχος κος Χρ. Πρόξενος,  ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Παν. Παπάς και ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Ε. Στεργίου.
Στη σύσκεψη συζητήθηκαν κυρίως τα θέματα που σχετίζονται πρωτίστως με το λιμάνι των Θέρμων και η σχετική διάνοιξη διαύλου που προγραμματίζει ο ΟΛΑ μέχρι τα τέλη Μαΐου αρχές Ιουνίου (πλάτους 25 μέτρων και ικανού βάθους) για την προσέγγιση μικρών σκαφών εντός της λιμενολεκάνης. Επίσης συζητήθηκαν τα θέματα ανάθεσης της αναγκαίας μελέτης που θα αντιμετωπίζει το φαινόμενο της προσάμμωσης.
Αναφορικά με το λιμάνι της Καμαριώτισσας συζητήθηκαν τα θέματα  της εξέλιξης της μελέτης ΠΕΑΑΛ καθώς και θέματα ευπρεπισμού του και παροχών ηλεκτροδότησης και ύδρευσης στα σκάφη αναψυχής.

ΟΑΕΔ - Δώρο Πάσχα 2017: Από 7 Απριλίου η καταβολή

Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) ανακοινώνει ότι:
•           Από την Παρασκευή 07.04.2017 θα καταβάλλεται το Δώρο Πάσχα στους τακτικά επιδοτούμενους άνεργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.
•           Από την Παρασκευή 07.04.2017 θα προπληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, που κανονικά θα καταβάλλονταν από 07.04.2017 μέχρι και 23.04.2017.
Οι πιστώσεις θα γίνουν από τη Διοίκηση του Οργανισμού στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο έλεγχος για την αυτοπρόσωπη παρουσία των τακτικά επιδοτουμένων ανέργων, των δικαιούχων του βοηθήματος των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων και των μακροχρονίως ανέργων στα χρονικά διαστήματα που τους έχουν οριστεί, εξακολουθεί να ισχύει.

Χειροπέδες σε 26χρονο ημεδαπό στην Καβάλα για κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη την 29-3-2017 το βράδυ, στην Καβάλα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, 26χρονος ημεδαπός, διότι κατείχε μία συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και μία σύριγγα με μικροποσότητα διαλύματος ηρωίνης, τα οποία κατασχέθηκαν.

Από το παγκάρι θα πληρώνονται τα εφάπαξ των κληρικών

Το παγκάρι φέρνει... βάρη, τουλάχιστον για τις Ιερές Μητροπόλεις που ελέγχουν παρεκκλήσια και εξωκκλήσια, καθώς και «με τη βούλα» του Συμβουλίου της Επικρατείας, υποχρεώνονται να δίνουν τον οβολό τους για την ενίσχυση του ασφαλιστικού συστήματος προκειμένου να εξασφαλιστεί η καταβολή του εφάπαξ στους κληρικούς της χώρας.
Το ΣτΕ, αποκρούοντας τις αντίθετες θέσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και τριών Ιερών Μητροπόλεων, άναψε «πράσινο φως», ώστε να περιέρχεται το 50% των ακαθάριστων εσόδων των ιερών παρεκκλησίων και εξωκκλησίων στον αρμόδιο ασφαλιστικό φορέα Προνοίας των κληρικών.
Σε ένα ζήτημα που είχε προκαλέσει αναταράξεις στον χώρο της Εκκλησίας, και είχε φέρει σε αντιπαράθεση τις Μητροπόλεις με το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ), το ΣτΕ επικύρωσε την επιβάρυνση των Μητροπόλεων με τον κοινωνικό πόρο (παρεκκλησίων και εξωκκλησίων), προκειμένου να εξυπηρετηθούν λόγοι δημοσίου συμφέροντος και να μην προκύψει οικονομική αδυναμία προς καταβολή του εφάπαξ.

Επιστροφή στην Τουρκία 10 Σύρων προσφύγων

Με επιχείρηση υπό την ευθύνη της Ελληνικής Αστυνομίας και τη συνδρομή προσωπικού του Frontex, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην Κοινή Δήλωση Ευρωπαϊκής Ενωσης -Τουρκίας, την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017, επιστράφηκαν στην Τουρκία 10 Σύροι πρόσφυγες -5 άνδρες, μία γυναίκα και 4 συνοδευόμενα ανήλικα παιδιά.
Για τον ένα υπήρχε απορριπτική απόφαση χορήγησης ασύλου σε α΄ βαθμό (πράξη διακοπής), οι 8 είχαν παραιτηθεί από τα αιτήματά τους για χορήγηση καθεστώτος διεθνούς προστασίας και ένας ακόμα είχε ανακαλέσει τη σχετική βούληση για χορήγηση ασύλου.
Η επιστροφή πραγματοποιήθηκε αεροπορικώς, με αεροσκάφος ναυλωμένο από τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής -Frontex που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης με προορισμό τα Άδανα της Τουρκίας.

Σύλληψη 60χρονου στη Δράμα με μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης
Συνελήφθη την 29-3-2017 το μεσημέρι, στη Δράμα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, 60χρονος ημεδαπός, διότι εντόπισαν, στην κατοχή και την οικία του, 2 νάιλον συσκευασίες με μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, οι οποίες και κατασχέθηκαν.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ
Είναι νομίζω η τρίτη φορά που γράφουμε στην εφημερίδα «ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ» για τα χάλια του δρόμου από την διασταύρωση της 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ 40 ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ μέχρι τη διασταύρωση με την ΑΝΔΡ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, γιατί υπάρχουν πολλές ανωμαλίες με ανώμαλη ασφαλτόστρωση, από διάφορες λακκούβες που διορθώνονται κατά διαστήματα.
Καλό θα είναι το συνεργείο ασφαλτόστρωσης να προγραμματίσει την ολοκληρωμένη ασφαλτόστρωση του τμήματος αυτού, από το απόγευμα του Σαββάτου, που κλείνει η αγορά, μέχρι το βράδυ της Κυριακής. Τα οχήματα να κατευθυνθούν μέσω της 28ης Οκτωβρίου στη διασταύρωση με την Τσιμισκή, την ΗΡΩΩΝ, το βόρειο τμήμα της Δημ. Αγοράς, μπροστά από το Κέντρο Πολιτισμού με κατάληξη στην αρχή της Ανδρέου Δημητρίου μπροστά από το ΙΚΑ.
ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΛΙΓΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΤΑΠΗΤΑΣ ΑΣΦΑΛΤΟΥ ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ!!!
Ξάνθη 30-3-2017 ώρα 03,42΄ πρωί
ΠΡΟΤΑΣΗ
ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΜΠΑ
ΔΗΜΟΤΗ ΞΑΝΘΗΣ

Εγκρίθηκε η τελική ένταξη του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης

Η τελική έγκριση της ένταξης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης με την αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι πλέον γεγονός. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Ενέργειας της Γερμανίας και θα υλοποιηθεί από το Ελληνικό Υπουργείο Ενέργειας και το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ). Υπολογίζεται ότι το Π.Γ.Ν. Αλεξ/λης θα εξοικονομήσει 500.000 ευρώ ετησίως.
Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
Π.Γ.Ν.ΕΒΡΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »