Τετάρτη, Μαρτίου 29, 2017

Σσσσσ.... Ψίθυροι

 ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ
Ο σχηματισμός του σήματος των γκρίζων λύκων και η προκλητική του επίδειξη δεν συνάδει σε καμία περίπτωση με όλα όσα εκπροσωπεί το ΠΑΣΟΚ και φυσικά δεν μπορούν να γίνουν αποδέκτες τέτοιες ενέργειες.  Σε επικοινωνία μας με τον Περιφερειακό Σύμβουλο Χουσεΐν Μεχμέτ Ουστά, ο οποίος απουσιάζει στο εξωτερικό, μας ανέφερε ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι σε κοινωνική συνάθροιση και ότι οι πράξεις αυτές έλαβαν χώρα για να ειρωνευτούν ότι ακριβώς εκπροσωπούν οι γκρίζοι λύκοι. Κοινώς ότι διαψεύδει και αρνείται οποιαδήποτε σχέση μαζί τους. Κατόπιν τούτου αναμένουμε και την δημόσια τοποθέτηση του επί των συγκεκριμενών στοιχείων. Εάν αυτό δεν συμβεί, η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης ομόφωνα εισηγείται την διαγραφή του από μέλος του ΠΑΣΟΚ στην ΕΚΑΠ και τα αρμόδια όργανα του κόμματος
(Από την ανακοίνωση της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ξάνθης για τον Περιφερειακό σύμβουλο Μεχμέτ Ουστά που σχημάτιζε το σήμα των Γκρίζων Λύκων)
-Αλήθεια ή ψέματα, άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου…Και του Ουστά φυσικά!

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Κακά τα ψέματα, η παράταξη ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ του Θανάση Ξυνίδη την «άδειασε» εν ψυχρώ την παράταξη Ιπποκράτη  Καμαρίδη στην προχθεσινή εκλογική διαδικασία για την εκλογή των νέων διοικήσεων στο Κέντρο Πολιτισμού αλλά και στο Κέντρο Κοινωνικού Τομέα…
Και βέβαια, δεν αμφιβάλω ότι μπορεί να είχε καλές προθέσεις ο επικεφαλής Θανάσης Ξυνίδης όταν οι τέσσερις παρατάξεις(Ξυνίδη, Μπένη, Ανταμπούφη, Καμαρίδη) συναντήθηκαν την Κυριακή, το αποτέλεσμα όμως μετράει και σε αυτό φάνηκε καθαρά ότι μπορεί στις ανακοινώσεις οι Fantastic Four να εμφανίζονται ενωμένοι, στη πράξη όμως τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά και απόδειξη οι 4 ψήφοι που πήρε ο Ι. Καμαρίδης στο Κέντρο Πολιτισμού αλλά και οι 7 που πήρε ο Δημήτρης Μπένης..
-Όταν ο Ηλίας Βασιλούδης πήρε 11 για παράδειγμα. Τουλάχιστον ας μην άφηναν τους Ι. Καμαρίδη και Χρύσα Δημούδη να κατέβουν καθόλου, παρά να τους «αδειάσουν» έτσι….

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό κατά τη διάρκεια εργασιών για τα διόδια Μέστης

Για την ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς και την αποφυγή της ταλαιπωρίας του κοινού, κατά τη διάρκεια εργασιών στα πλαίσια της κατασκευής του σταθμού διοδίων Μέστης, από σήμερα (29-3-2017) έως την 28 Ιουλίου του 2017, στην Εγνατία Οδό και συγκεκριμένα στο τμήμα μεταξύ του Ανισόπεδου Κόμβου ΒΙ.ΠΕ Κομοτηνής και του Ανισόπεδου Κόμβου Μέστης, θα διακόπτεται τμηματικά η κυκλοφορία των οχημάτων στη μία από τις δύο λωρίδες κυκλοφορίας. 
Η κυκλοφορία των οχημάτων θα πραγματοποιείται, με κατάλληλη σήμανση, από το ελεύθερο τμήμα της οδού. 

Σύλληψη 3 ατόμων στον Έβρο για είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή

Συνελήφθησαν την 27-3-2017 το βράδυ, σε παρέβρια περιοχή των Φερών Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 41 και 37 ετών, και ένας 50χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Τουρκίας, διότι επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, κινούνταν σε απαγορευμένη περιοχή (ΖΑΠ – Ζώνη Αμυντικής Περιοχής), χωρίς να κατέχουν σχετική άδεια.

Δράμα: Εξαπάτησαν ηλικιωμένη προσποιούμενοι υπαλλήλους της ΔΕΗ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη 2 αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι την 27-3-2017 το πρωί, μετέβησαν σε οικία 79χρονης, στον Άγιο Αθανάσιο Δράμας, όπου προσποιούμενοι υπαλλήλους της ΔΕΗ και προφασιζόμενοι την ύπαρξη βλάβης στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση και κινδύνου πυρκαγιάς, την έπεισαν να τοποθετήσει έξω από το σπίτι τα χρήματα που διατηρούσε, προκειμένου να μην καούν. Στη συνέχεια οι δράστες αφαίρεσαν τα χρήματα και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Δοξάτου.

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του «Βοήθεια στο σπίτι» έως τα τέλη του 2017

Τη μεταφορά ποσού 18 εκατομμυρίων ευρώ από το Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ) στην Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης ΑΕ (ΕΕΤΑΑ) για την κάλυψη της Α΄ δόσης του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», για το χρονικό διάστημα από 01.01.2017-31.12.2017, αποφάσισαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.
Το ποσό αυτό πρόκειται για το 45% του εκτιμώμενου συνολικού ποσού των 40 εκατ. ευρώ που αναλογεί στο ΑΚΑΓΕ για τις υπηρεσίες του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» που παρασχέθηκαν και θα παρασχεθούν για την περίοδο από 01.01.2017-31.12.2017 στους συνταξιούχους των φορέων κοινωνικής ασφάλισης και του Δημοσίου.
Όπως επισημαίνεται στην απόφαση, η μεταφορά του ποσού στην ΕΕΤΑΑ ΑΕ θα γίνει από το Λογαριασμό Ταμειακής Διαχείρισης-Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ) του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών, ο οποίος τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος, με έκδοση επιταγής, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 12 της αριθμ. Φ.80000/οικ. 12445/2646/10.8.2012 (Β΄ 2371) Κοινής Απόφασης των υπουργών Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας και Οικονομικών «Κανονισμός Οικονομικής Οργάνωσης και Λογιστικής Λειτουργίας του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ)».

Με τα πιο υπερσύγχρονα μηχανήματα εξοπλίζεται μέχρι τέλος Μαΐου η ΜΕΘ του ΓΠΝΑ

Τα πιο σύγχρονα μηχανήματα αναμένεται να εγκατασταθούν μέχρι τέλος Μαΐου στη μονάδα Εντατικής θεραπείας του Γ.Π.Ν. Αλεξανδρούπολης για πιο γρήγορη διάγνωση και παρέμβαση καθώς ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες μέσω ΕΣΠΑ για την πλήρη ανανέωση της μονάδας και τις επόμενες ημέρες αρχίζει η σταδιακή παράδοση και εγκατάσταση των μηχανημάτων .
Τα παραπάνω ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη τύπου ο Διοικητής του νοσοκομείου κ.Δημήτρης Αδαμίδης και ο Καθηγητής-Διευθυντής της ΜΕΘ κ.Ιωάννης Πνευματικός.
Η συνολικό κόστος των μηχανημάτων αγγίζει τις 550.000 ευρώ και πρόκειται για δέκα αναπνευστήρες, νέας τεχνολογίας και δέκα συνοδά μόνιτορ, που θα περιλαμβάνουν δυο κεντρικούς σταθμούς παρακολούθησης των ασθενών, από τους πιο σύγχρονους που υπάρχουν. Παράλληλα, θα αντικατασταθούν 8 κλίνες της ΜΕΘ και 2 άκρως υπερσύγχρονες εξειδικευμένες κλίνες ΜΕΘ, ενώ η μονάδα θα εξοπλιστεί και με 40 αντλίες χορήγησης φαρμάκων. Επίσης πολύ σημαντική είναι η πρόσληψη 7 νοσηλευτών για τη ΜΕΘ, καθώς σύμφωνα με τον διοικητή του ΠΓΝΕ Δημήτρη Αδαμίδη, «δεν φτάνει μόνο να έχεις τα μηχανήματα πρέπει να υπάρχει και το προσωπικό, ώστε να τα αξιοποιήσεις στο έπακρο. Μόνο έτσι μία επένδυση έχει πραγματικά, ουσιαστικό όφελος για τους ασθενείς».

Καβάλα: Επαγγελματοβιοτέχνες στηρίζουν πράκτορες ΟΠΑΠ

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Έμπορων Νομού Καβάλας και ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας ενημερώθηκαν από τους εκπροσώπους του Σωματείου πρακτόρων ΟΠΑΠ του νομού Καβάλας σχετικά με την απαίτηση της ΟΠΑΠ ΑΕ για υπογραφή νέων συμβάσεων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, η ΟΠΑΠ ΑΕ εκμεταλλευόμενη την μονοπωλιακή θέση στην αγορά προχωρεί σε νέες συμβάσεις με τους πράκτορες με όρους δυσμενείς μεταβάλλοντας τους όρους της σύμβασης χωρίς ουσιαστική διαπραγμάτευση. Κατόπιν αυτών η Ομοσπονδία και ο Εμπορικός Σύλλογος στηρίζουν τις κινητοποιήσεις και τη διεκδίκηση για δίκαιες συμβάσεις μεταξύ ΟΠΑΠ ΑΕ και πρακτόρων. Υπενθυμίζεται ότι οι πράκτορες του ΟΠΑΠ και στην Καβάλα προχώρησαν πρίν 2 εβδομάδες περίπου σε 48ώρη απεργιακή κινητοποίηση για το θέμα των νέων συμβάσεων με τον ΟΠΑΠ.

Κομοτηνή: Δίκτυο συνεργατικών λαχανόκηπων εξασφαλίζει τροφή σε 240 οικογένειες

Χάρη στην ΚοινΣΕπ Σπάρτακος, στην περιοχή της Κομοτηνής έχει δημιουργηθεί ένα δίκτυο συνεργατικών λαχανόκηπων, το οποίο παρέχει δωρεάν τροφή σε 240 οικογένειες. Η κάθε οικογένεια διατηρεί ένα δικό της χώρο λίγων τ.μ. στους λαχανόκηπους και εξασφαλίζει δωρεάν με αυτό τον τρόπο τα λαχανικά της.
Ο Αστικός Συνεταιρισμός «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» ιδρύθηκε το 2013, εδρεύει στο Μικρό Κρανοβούνιο του Δήμου Κομοτηνής και αριθμεί μέχρι στιγμής 16 μέλη.
Σκοπός του συνεταιρισμού είναι η παραγωγή προϊόντων και η παροχή υπηρεσιών που προάγουν το τοπικό και συλλογικό συμφέρον, ενώ ευρύτερος στόχος είναι να λειτουργήσει ως θερμοκοιτίδα ιδεών, επικεντρωμένη στις αρχές της διατροφικής και ενεργειακής αυτάρκειας, και στην πορεία αυτές να μετασχηματιστούν σε επιχειρηματικές ιδέες και οικονομικά βιώσιμες μικρές επιχειρήσεις που θα προσφέρουν στην τοπική κοινωνία ασφαλή, ποιοτικά , φθηνά προϊόντα και υπηρεσίες και θέσεις εργασίας.

Εκδηλώσεις Κυπρίων Ν. Ξάνθης, Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων & Συλλόγου Εβριτών Ξάνθης

Πρόσκληση Συλλόγων : Κυπρίων Ν. Ξάνθης και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων& του Συλλόγου Εβριτών Ξάνθης
Για τις διοργανώσεις:
1) Εκδήλωση για τη 1η Απριλίου επέτειο έναρξης του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ , 1955-1959 για την αποτίναξη του Αγγλικού ζυγού .
2) Εκδήλωση για την 6η Απριλίου ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Θρακών της Ανατολικής Θράκης
Οι εκδηλώσεις θα γίνου την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 και περιλαμβάνουν:
•  9:30 π.μ. δοξολογία – μνημόσυνο στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας
• 10:45 π.μ. κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης
• 11:30 π.μ. ομιλίες και δεξίωση στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού της του Θεού Σοφίας
Παρακαλείστε όπως τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση .
Με τιμή
Για τους διοργανωτές
    Η Πρόεδρος                                    Ο Πρόεδρος                            Ο Πρόεδρος
Συλλόγου Κυπρίων Ξάνθης                 Π.Ο.Θ.Σ.               Συλλόγου Εβριτών Ξάνθης
Ελένη Χατζηγεωργίου            Ελευθέριος Χατζόπουλος       Απόστολος ΠολυμένηςShare this

Related Posts

Previous
Next Post »