Πέμπτη, Μαρτίου 23, 2017

ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

H σημερινή Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, αναμφισβήτητα αν γίνονταν κάποια δημοσκόπηση, ιδίως εδώ στη Βόρεια Ελλάδα, θα ήταν με διαφορά η πλέον δημοφιλής Υπουργός της σημερινής Κυβέρνησης, έστω κι αν ανήκει στους ΑΝΕΛ….
ΑΝΕΛ είναι και κάποιοι άλλοι που έχουν ωστόσο εξαφανιστεί από παντού! 
ΑΛΕΚΤΩΡ


*Αίσθηση προκαλεί όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στις 3 τα ξημερώματα της Τετάρτης και κατάστρεψε το Ιστορικό τέμενος Βαγιαζήτ, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλη στο Διδυμότειχο.
Στο σημείο έσπευσαν 54 πυροσβέστες με 19 οχήματα και κατόρθωσαν να θέσουν υπό μερικό έλεγχο την φωτιά στις 08:30 το πρωί της Τετάρτης.
….

*Δυο λόγια το τέμενος Βαγιαζήτ. Το τέμενος, που δεν λειτουργεί ως λατρευτικός χώρος, είναι ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της πόλης. Το τελευταίο διάστημα γίνονταν εκεί εργασίες αποκατάστασης, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι το μεσημέρι της Τρίτης κατά την διάρκεια εργασιών οξυγονοκόλλησης είχε και πάλι ξεσπάσει μικρής έκτασης πυρκαγιάς.
Και τα γράφω αυτά, γιατί οι ενταύθα ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ χτύπησαν δυστυχώς και πάλι, προσπαθώντας ως συνήθως να χτυπήσουν την χώρα μας και να την συνδέσουν με ακραίες θέσεις…
……

*Για παράδειγμα, διαβάστε τις αναρτήσεις των Ψευτομουφτήδων Ξάνθης και Ροδόπης στο fb αλλά και τον σχολιασμό κάποιων άλλων, και θα διαπιστώσετε ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση, η ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ δυστυχώς κατά της χώρας μας, πάει σύννεφο!
Ιδού τι αναφέρουν:
Ψευδομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε: Ο ιερός αυτός χώρος στο Διδυμότειχο έγινε στάχτη, από τα χέρια των πολιτισμένων υποτίθεται τεράτων. Αυτό δεν είναι κάτι καινούριο. Που είναι οι κρατικοί αρμόδιοι ; Ααααααχ
Ψευδομουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ:  Σήμερα το πρωί στις 04:00 για άγνωστο λόγο άρχισε να φλέγεται το τζαμί Βαγιαζήτ στο Διδυμότειχο και μέχρι τις 11 κάηκε πλήρως.
……

*Σημειώνω λοιπόν ότι στο Διδυμότειχο μετέβη χθες το πρωί ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση του Τεμένους Βαγιαζήτ μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα στο εσωτερικό του.
…..
*Διαπιστώνοντας το μέγεθος της καταστροφής, ο κ. Περιφερειάρχης υπογράμμισε πως το Τέμενος Βαγιαζήτ αποτελεί ένα οθωμανικό μνημείο εξαιρετικής σπουδαιότητας για ολόκληρη την περιοχή και διαβεβαίωσε πως η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα στηρίξει τις προσπάθειες του Υπουργείο Πολιτισμού για την πλήρη αποκατάσταση και ανάδειξη του μνημείου διαθέτοντας πόρους από το Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα, όπως άλλωστε έχει πράξει μέχρι σήμερα.
Στο Διδυμότειχο ο κ. Μέτιος συνοδευόταν από τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Δημήτρη Πέτροβιτς και τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Χρήστο Τερτσούδη.
……

*«Παγώνει» προσωρινά μετά από αναφορά της Πανελλήνιας Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (ΠΦΠΟ) στην Εισαγγελία της Καβάλας, η διαδικασία σφαγής 200 αμνοεριφίων με τη μέθοδο Κοσέρ σε σφαγείο του Κοκκινοχώματος.
Η διαδικασία επρόκειτο να γίνει χθες το πρωί, ωστόσο πό νωρίς υπήρξε παρουσία έξω από το σφαγείο δεκάδων πολιτών και εκπροσώπων συλλογικοτήτων.
…..

*Σύμφωνα με πληροφορίες, η σφαγή δεν μπορεί να προχωρήσει έως ότου η Εισαγγελία λάβει σχετική γνωμοδότηση από την Διεύθυνση Κτηνιατρικής προκειμένου να αποφανθεί.
Εξάλλου, μετά από σχετική αλληλογραφία μεταξύ των υπηρεσιών, αναμένεται διευκρινιστική ανακοίνωση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Το Τμήμα Περιβάλλοντος Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την αντίθεσή του στη νομιμοποίηση αυτών των μεθόδων σφαγής και καλεί την κυβέρνηση να μην υπογράψει οποιοδήποτε νομοθέτημα για τη νομιμοποίησή της, αλλά να ενσωματώσει στη νομοθεσία της τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό που ήδη έχει εκδοθεί από το 2009, που επιβάλλει την αναισθητοποίηση των ζώων πριν τη σφαγή.
Η άδεια που διαθέτει η επιχείρηση για τη σφαγή ισχύει έως τις 28 Μαρτίου.
………

*Την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017 και ώρα 13:30 συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 95 του Ν.3463/2006 «Δημοτικός & Κοινοτικός Κώδικας» (ΦΕΚ 114/Α/08.06.2006), για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στο παρακάτω θέμα της ημερήσιας διάταξης:
Θέμα 1ο: Προτάσεις ανάληψης δέσμευσης.
Εισηγητής: Γεώργιος Σπυριδόπουλος, προϊστάμενος Τμήματος Δ/κων & Οικονομικών Υπηρεσιών.
Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »